icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

defs
1. jan 2012

@petpop Taky jsem taková, lepší být připravená,něž pak být ještě víc ve stresu, co se děje. I když, někdy jsme z těch informací vyděšený zbytečně, protože co porod, to originál a to strašné co potká jiné, neplatí u jiných...musíme to brát i tak..... a proto buďmě v klidu.... příroda si řekne sama a když budem vnímat svoje tělo.... bude vše v pohodě 🙂

bambula1307
1. jan 2012

@kessinka no tak toho este mas dost postihat. Ja som si tiez kupila len o cislo vacsiu podprdu a bola mi ok...tak hadam ti bude stacit

kessinka
1. jan 2012

@silvia10131
ešte máme stále takmer mesiac, netreba sa stresovať 🙂 už behom jedného týždňa toho postíhame dosť 😉 ideš sekciou? ja sa najviac obávam toho že profylaxiu nestihnem, a tá je pri normálnom pôrode asi podstatnejšia, dýchanie a tak... 😔

bambula1307
1. jan 2012

@defs toto vyvolavanie som si zazila..uf, len keby som sa mohla volne pohybovat...ale ked lezis na chrbte bolesti su ovela horsie :(

silvia10131
1. jan 2012

@kessinka no to este neviem ako budem rodit,ale asi skor normalne,,,neboj sa zvladnes to 😉 ja sa tiez bojim ale stoji to zato,,, 😉

defs
1. jan 2012

@petpop já jsem taky tady v to švihnutá, co se týče plánování. Taky mám ráda, když vím co bude,počítám s tím, ale milá překvápkatakymiluji i když těch jsem moc v životě nezažila 😖 .

silvia10131
1. jan 2012

@kessinka ale radsej by som chcela sekciu, ☹

petpop
1. jan 2012

@defs Ja jsem opravdu zvedava, a zacinam se na to strasne tesit, az se tady v te nasi skupince rozrodime, a budem se delit o nase zkusenosti 😀 Dobre i zle, ..stejne uz necouvneme, ceka nas to vsechny 😉

kessinka
1. jan 2012

@silvia10131 tak prečo teda máš pôrod plánovaný na začiatok februára? možno nakoniec budeš mať ešte o 3 týždne viac času 🙂

ja by som radšej prirodzený pôrod, strašne sa síce bojím, ale nejako to snáď zvládnem, zatiaľ si tú bolesť a podobné radšej nepripúšťam 🙂

mell
1. jan 2012

@defs nj, já měla blbej ten první porod, když jsme přijeli, tak miminku nenatočili srdíčko, takže během minuty se to kolem mě hemžilo bílejma pláštěma a do deseti minut byl malej na světě - apgar skóre měl celkem 2, takže ho zachránili fakt taktak. Manžel pak mluvil s doktorem a tak mu říkal - to jsme přijeli za pět dvanáct, co? a doktor mu na to řekl, že už po dvanácté, ale že malej je klikař. Takže tentokrát fakt budu stresovat, ať mě sledují pomalu od první kontrakce, protože prožít znovu to, co jsem prožila, to nepřeju fakt ani největšímu nepříteli.

@petpop to je těžko říct, někdo fakt všechny ty tři doby porodní zvládne za pár hodin a někdo třeba za dva dny. Průměrná doba je prý 12 hodin - ale kolikrát ten začátek první doby ani člověk necítí 🙂

defs
1. jan 2012

Holky... tak mám takový tušení..... že si to všechny odrodíme v pohodě..... fakt 🙂 . Nejhorší bude, až se to tady rozrodí, to bude napětí. Úleva pro Ty, které to budou mít za sebou a nervozita pro nás, co ještě budem čekat 🙂 . Ale už se na to těším,kdo napíše jako první.To je škoda, že jsme každá odjinud, že se pak nemůžeme potkat s mimouškama...... nebo uděláme sraz ?

petja
1. jan 2012

@mell a co tomu předcházelo? Zakalená voda,nebo něco podobného?Mylsim jestli se to jako zvrtlo najednou

defs
1. jan 2012

@mell tak to je mazec..... hlavně že jste to zvládli a malej i Ty jste v pořádku !!!!!! Zaplať pánbůh.....

silvia10131
1. jan 2012

@kessinka prvy porod nedopadol dobre pre maleho,maly ma trvale nasledky,kvoli tomu budem mat planovany porod,lekarka uz o mne vie,ale este sa musime dohodnut na datume,a skor koli tomu lebo malicky je dost velky,teras uz ma viac ako 2500g,,,,

petpop
1. jan 2012

@mell To me taky zajima, co se stalo, ze se to takhle ke konci spatne potocilo?

defs
1. jan 2012

@defs počkáme na pet pot až bude v čr a sejdem se.

petpop
1. jan 2012

@silvia10131 A muzu se zeptat co bylo spatne pri prvnim porodu? Co se stalo, ze ma syn trvale nasledky?

kessinka
1. jan 2012

@silvia10131 tak držím palce nech to dopadne všetko čo najlepšie a nech nenastanú tentokrát žiadne komplikácie

petpop
1. jan 2012

@defs Jo to by byla parada, kdyby to slo se domluvit, ale pochybuju, je tady hodne holek ze SR, a my jsme zbytek urcite rozpraseny po cele CR. 🙂 Ja jsem z Moravy, Frydek-Mistek 😉

silvia10131
1. jan 2012

@petpop on mal dva krat omotany pupocnik okolo krku,lekari nato prisli az jak bol vonku a nedychal,ozivovali ho pol hodinu,,, 😢 maly ma DMO

silvia10131
1. jan 2012

@kessinka dakujem,,aj tebe prajem aby to vsetko prebehlo bez komplikacii 🙂

petpop
1. jan 2012

@silvia10131 Tak to je mi moc lito. Verim, ze uz jste se s tim naucili zit, takze litost urcite neni to, co potrebujete..
Ale fakt tohle by se nemelo stavat ☹ Na monitoru pri porodu nebylo videt, ze maly spatne dycha (nebo ze nedycha)? Nebo jsi monitor nemela?

mell
1. jan 2012

holky, já vás nechci nijak děsit...
Já měla těhotenství naprosto ukázkový, bez jediného problému, ani blbě mi nebylo. Plodovka byla v pořádku, placenta v pořádku, ani šňůru neměl omotanou... Nikdo z doktorů mi neřekl, proč k tomu došlo, prostě k tomu nebyl žádný důvod, holt příroda je mocná čarodějka a dokáže potrápit.

silvia10131
1. jan 2012

@petpop praveze mi ho vobec neroboli pred porodom,oni na mna zabudli na tej predporodnej izbe samu,aj som kricala ze uz mi treba tlacit no nikto ma nepocul,az uz jak som skoro omdlela tak som musela ist este na wc,a tam som ho skoro porodila,len uz zo spodu som ho drzala,,,prepacte mi vsetky ze to som napisala tak verejne,,, 😢

silvia10131
1. jan 2012

@silvia10131 kvoli tomu by som chcela skor sekciu,,, ☹

silvia10131
1. jan 2012

@petpop sama sebe som napisala,,,,no nesom ja trubka? 😀

petpop
1. jan 2012

@silvia10131 No ja normalne valim oci!! Takze zanedbana pece lekaru, ...ale je mi jasne, ze pravdy ses potom uz asi nikde nedovolala, ze? ☹ A mas takovou moznost si ted domluvit dopredu sekci?

petpop
1. jan 2012

@mell Fiiha, tak fakt hlavne ze to dobre dopadlo!!!! Ale je to stejne zvlastni, ...vsechno bez problemu, ..a pak takove soky 😕

silvia10131
1. jan 2012

@petpop planovany porod budem mat urcite ale musim sa este s lekarkou porozpravat ci by bola mozna sekcia,vies jeden mi hovori ze ano,iny ze nie,,,som jelen z toho, 🤐 vies lekari drzia pri sebe,,,

petpop
1. jan 2012

@silvia10131
No to je jasne, s temi lekari, ..ale pekny hnus teda! Lidi by meli mit zodpovednost za svoje ciny, a lekaru nevyjimaje!! Zkus to mozna co nejvic uhrat na psychiku, kazdy musi chapat, cim sis musela projit, a ze mas proste strach..