Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@krakorka Tak já nespala do jedné v noci!! A od šesti už jsem se jen válela a marně snažila dospávat ☹
Do toho to tady vypadá, jak by byl večer, venku leje a je úplně černo! FUJ!! 😠 😠 ] Vidim to taky na nějakou odpolední dřemku..
Když jsem v noci nemohla spát, proškrtávala jsem si "seznamy" a s obrovskou radostí zjistila, že už mi vážně chybí jen pár maličkostí a mám všechno! Tak jsem hned klidnější 😉
Kolébku jsme včera složili, už nám dokonce stojí u postele 😉 Pokaždé, když jsem otevřela oko, koukla jsem na ni, ....a nemůžu uvěřit, že za chvíli už bude obsazená 😵
Snad tady pak i hodim nejake fotecky 😉
@mavanka @paja83 @xxx.klarka @jancag Vas se tady dneska seslo s temi poradnami 🙂 Tak drzime palce, aby vse bylo v poradku, a pak nas informujte 😉
@xxx.klarka @paja83 držím palce na poradni, nech všetko dopadne dobre 🙂
ja sa vytešujem lebo konečne som sa dovolala do pôrodnice kde chcem rodiť a zajtra ráno idem na monitor a potor na prvú poradňu 🙂 snáď si ma tam nenechajú a pekne pošlú späť domov 🙂
a zachvíľku pôjde m kúpiť/objednať kočík 🙂 ak teda bude dobrý, musíme najskôr zistiť či sa nám vôbec zmestí do nášho minikufru 🙂
@mavanka
mňa tiež väčšinou kope len na jednej strane, tiež vľavo, a pri včerajšej poradni mi dr (opäť) potvrdil že je hlavičkou dole...od 5. mesiaca bol v pohode stále hlavou dole, takže sa neboj 🙂
snáď mu to ale vydržalo, dnes ráno, pred nejakou hodinkou sa tak divne zvrtol, vyzeral že leží (ani hlavičkou dole, ani hore), aspoň podľa toho ako som mala vyduté brucho...tak snáď ho nenapadlo vymýšľať teraz, tesne pred pôrodom...
@petpop to spaní je na prd a to se mi fakt ještě do nedávna spalo celkem dobře.Teď to fakt stojí za to!!Spala bych už teď,ale čekám jestli se ozvou,že vezou ten přebalovák a už v to přestávám doufat,tak snad zítra!!!
Jinak tady lilo včera večer,říkala jsem si,že by z toho mohlo být třeba v noci chumelení,ale prd-venku je jaro!!!
Dobré dopo,všem co mají poradnu,samé příjemné zprávy,mě čeká zítra a taky zřejmě poslední u mýho gyndra a pak si asi rovnou zajdu na porodopis do porodky,ať to mám z krku.V porodnické lékárně mají i super velký vložky po porodu,pro ty první dny,jinde je nemají,tak si vezmu 2balíky
@kessinka Me se prcek pred tydnem otocil hlavickou nahoru, a ted uz je (aspon doufam) zase hlavou dolu.. A je fakt, ze pohyby - rucicky, nozicky - citim vsude, podle toho, kdybych se mela orientovat, tak si musim myslet, ze se tam toci jak na kolotoci 😀
@krakorka Mi se pomrvily vnitrni hodiny od toho Silvestra, a nejak se nemuzu vratit do normalu 😒
Tak s tim Tvym prebalovakem uz je to vazne sila, ja bych na to uz nervy nemela a asi bych zacla byt i sprosta 😀
ahojte baby,tak ja som od 2 hodiny v noci behala na zachod,co som stale grcala,a ani neviemz coho,este aj rano som sa napila vody a musela som bezat.a ta bolest v oblasti zaludka a zlcnika,no hruza.svokra tvrdi,ze mi to mala tlaci,ale neviem.ja si skor myslim,ze som nieco zjedla.
mna kopka na pravej strane.
zajtra mame poradnu,doktorka ma uz vypise na matersku a som zvedava na bubku,ci sa aspon trocha zacala tocit hlavickou nadol.
Dobré ránko dievčence...
Iba vstávam a už mi mm povedal čo chce, aby som varila, takže sa môžem na to nachystať 😀
@petpop Aj ja ako mám už vychystanú postieľku pri našej posteli tak len na ňu kukám a čakám, kedy sa zaplní 😀
A mm do toho, že on už sa chce s malinkou hrať, že s tým mám niečo robiť 😀 😀
@veronika9686 😲 Ono to prejde, uvidíš... Ja cítim, že mi malá tlačí riťulou na žalúdok, tak nemôžem veľa jesť 😀
Keby neprešlo, veď povieš dr. 🙂
@kokorunecka No no no, at si jeste chvilu pocka 😀 Muj chlopek je taky uz takovy nedockavy, ..a co mame rikat my, ze? 🙂 Jinak my mame navareno od vcerejska (mel volno, ..tak aby se nenudil 😀 ) a jeste tak na dva dny 😀 Takze ja jsem bez starosti. Beru se za lehci uklid 😉 nez to odpoledne znovu zalomim do peri..
A s temi zaludky to meme asi vsechny @veronika9686. Mimi uz je fakt velke a tlaci, kde se da. Proto ty problemy s jidlem, jine zas maji s dychanim, jak tlaci na plice, atd. atd. Vzdyt uz tam mame pekne velke drobce 😵
@petpop 😀 Keď vraj mu je už dlho 😀
My ideme variť špenát 🙂
A potom zasa hajíííí 😀 Aj včera som si tak dobre pospala 😀
Těhulky, od kterého tt jste začaly chodit do poradny do porodnice?
@kokorunecka Mňam, tak špenát bych si taky dala 😉
Holky, můžu mít "hloupý" dotaz. Dostala jsem vypůjčený sterilizátor láhví Avent. No samozřejmě už jsem ho musela vyzkoušet (a taky se popálit-kdo by řekl, že ta pára tak palí 😀 A co pak s těmi věcmi, dudlíky, lahvičkami, atd? Přece jestli to utřu např. do utěrky, už to nebude sterilní, ne?
Jen v rychlosti - poradna ok, stěry na streptokoka a poslední krev odebraná, monitor v pořádku. Další kontrola za týden.
Teď letím vybalit nákup, byla jsem v globusu a příjemná změna po tom vánočním shonu, tak málo lidí jsem už dlouho nezažila. 🙂
@petpop necháš len tak uschnúť v sterilizátore, ak si dobre pamätám.
No ja po tej divočine, mám ísť predčasne na kontrolu k Dr. rovno do nemocnice, tak snáď tam nezostanem, dnes je však kľud, krčok už nepichá. Neviem dýchať, žalúdok mám tiež úplne natlačený malej prdelkou. A stále kyselina.
My máme 2 týždne posun dozadu, malá naposledy pribrala za 7 dní 300 g. Uvidíme, čo bude zajtra(-: ale aj tak, že taký miniprcek a tlačí mi do pľuc a na žalúdok, podľa gramov, by mala mať teda ešte dos´t miesta.Myslíte, že tie váženia sú presné?mne sa nezdá taká malá
@kokorunecka ved to,este ze mam zajtra tu poradnu
@petpop to je pravda,len mne doteraz nic nebolo a teraz sa len napijem a musim bezat
@siwinka1717 To jsou vždycky jen odhady, ty váhy. Přesně Ti to nikdo neřekne, ..až po porodu 😉
@eniciatko Já do porodnice do poradny vůbec chodit nebudu.
@petpop Ja si myslím tiež, že treba nechať uschnúť v tom sterilizátore 🙂
@kokorunecka @siwinka1717 Ono už to tam ale leží víc jak hodinu,a pořád je to mokré (jsou na tom kapičky té páry). A pokud bych to potřebovala rychle, přece nebudu čekat, než to uschne? 😅
Já to nakonec lehce utřela do papír. utěrky... 😕
Ahojte babenky, ja mam sice termin koniec januara ale myslim ze skor ako zaciatkom februara nepojdem. Chcela by som sa vas opytat (tie co mate babatka otocene KP) ci ste uz so svojim gynekologom/porodnikom riesili ako bude vedeny porod ( prirodzene/ cisarsky?) ak sa neotocia. Cakame chlapceka a velmi sa bojim komplikacii prirodzeneho porodu, kedze podla mojich lekarov sekcia nie je nutna pokial to nebude nejaky macek (4kg).
Dakujem
... Inac, budete niektora z vas rodit v BA u Kocha?
@petpop Ja myslím, že vôbec nevytierať, tie kvapky pary sú ok.
@siwinka1717 mne doktor presne bábo ani neváži..len kukne na monitor-podľa sona zistí, že či odpovedá danému týždňu a ak áno, tak kukne do tabuľky a podľa nej mi povie váhu...a na dĺžku mi hneď povie, že to sa nedá určiť..zlatý pánko 🙂 Takže si myslím, že to váženie aj meranie je také orientačné.. Inak ja normálne začínam mávať také čudné pobolievania..jeden deň viac, iný menej..Dúfam, že to sa malý otáča.. 🙂
@petpop Preto sa s nejakým sterilizátorom a neviem čím radšej ani nezapodievam 😀
@nera123 dĺžku určia len tabuľkami, ale malú mi váži vždy.O tom posune to vieme cca od 12 týždňa, ale ma strašia aj tým, že mám hemofíliu, ale na druhej strane aj malý sa narodil s 2700 g a 51 cm.tak neviem. Mňa nepobolieva doslova, ja som doslova mala pichanie v krčku, ale hrozné.až ma skrúcalo od krčov a malá tak vystrájala v brušku, ako keby sa jej niečo dialo
baby ja nestíham už ani si vas čítať, všetko som si nechala na poslednu chvilu teraz perem, nakupujem vybavičku, a vybavujem papiere a to mi dal dr papier na matersku už pred 3 týždńami ešte do toho soplim no čo už nech mi treba ......zajtra idem na poradňu sa teším - konečne podpišeme zmluvu na porod a porodny plan inak babulky neviete náhodou ako vyzera papier ktorý zamestnávateí posiela do socialky? 😉 ja si musim všetko vybaviť sama, šef mi povedal že účtovníčka nestíha že majú neake fofry či čo a že mam priniesť vypísane ona to len skontroluje a on podpíše fasa tak guglim ale vobec tomu nerozumiem
a ešte by som chcela pozdraviť kočku ktora čaka dvojičky neako ju tu nevidim

@jancag @xxx.klarka @paja83 @mavanka ať poradny dopadnou dobře