Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
No, po dni pokoja som si to zasa porozprávala s WC misou...
Neviem, či som sa veľa najedla a malá mi tak čarokrásne zatlačila žalúdok, ale asi áno...
A hneď som vyčerpaná 😖
Čítam, že dnes poradne dobre dopadli, to sa teším s vami, dievčence 🙂
@bambula1307 tak to sa mi ulavilo 🙂 ja som tam bola na 3D ultrazvuku u dr. Gaza.... a ten bol fajn ale to bolo len raz... chodis na to predporodne cvicenie??? ja som to tiez chcela skusit, to sa tusim objednava u pani Jandovej nie????
ozaj ty mas aky zoznam co treba do porodnice, ten co je na oficialnej stranke?? alebo treba nieco este navyse??
@elisisse ano idem na predporodne cvicenie 5.1.cize vo stvrtok prvy x...je to super aj pri prvom tehu som hodila. A jandova je prima..vselico povie, poradi..co a ako..chodi..co sa kedy zazmluvnuje plati a tak. Najlepsie je ju kontaktovat na mail.
Ja mam zoznam veci od nej...mozzem pridat sem
Budúca mamička,
onedlho sa vo Vašom živote odohrá významná udalosť. Do rodiny pribudne ďalší člen – Vaše dieťatko. Je samozrejmosťou, že všetky ženy rodia v pôrodnici. Iste na to pamätáte, a preto si zavčasu pripravte do osobitnej tašky veci, ktoré budete v pôrodnici potrebovať pre seba i pre Vaše dieťatko. Dobre tiež strážte Vašu tehotenskú knižku, kde sú dôležité záznamy, ktoré umožnia lekárom čo najlepšie viesť pôrod, ako aj rýchlo a správne zhodnotiť stav novorodeniatka.
Do pôrodnice si prineste:
občiansky preukaz, fotokópiu sobášneho listu (aj neoverenú), príp. ak nie ste vydatá, doklad o priezvisku z matriky (tzv. čestné prehlásenie o priznaní otcovstva)
tehotenskú knižku a preukaz zdravotného poistenca
Odporúčame priniesť si:
pôrodnícke vložky alebo vložky Lydie (1-2 balenia)
4-5 ks jednorazových podložiek pod pacienta
toaletné potreby, WC papier, papierové vreckovky, vložky do podprsenky pre dojčiace ženy
balzam na pery, nosný spray Stérimar alebo Vincentka – pre vysušenú sliznicu v nose
pohár
uterák (2 ks + 1 menší na ovlaženie tváre počas pôrodu)
nočnú košeľu (2 ks – jedna počas pôrodu, druhá na prezlečenie po pôrode)
župan
prezuvky + šľapky do sprchy
voľné nohavičky, materskú podprsenku (2 ks)
všetko, čo Vám spríjemní 1. pôrodnú dobu (napr. rádio, MP3 prehrávač al. CD-player, malý vankúšik, masážne pomôcky ap.)
môžete si priniesť aj mobilný telefón
fotoaparát na zachytenie prvých okamihov života Vášho dieťatka
Pre dieťatko si prineste: (stačí na druhý deň po pôrode)
ponožky alebo papučky
bavlnené rukavičky -ostré nechtíky môžu poraniť tváričku dieťatka
čiapočku – tenkú bavlnenú, na použitie po kúpaní a pri presune chodbou
bavlnené plienky 4 ks, jednorazové plienky 30 ks
ostatné veci dostanete pre dieťa v pôrodnici
vlhčené hygienické utierky pre dieťa
v deň odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť vopred pripravené veci na oblečenie dieťatka
@elisisse plus som si este pribalila odsavacku na mlieko, pre mimi 4 bodynka a decku malu.. ..nemusi byt, pozicaju ak bude treba.
Pre mna masticku na bradavky, pribor..ten som minule pouzila..neviem ako je to dnes. Gel na intymnu hygienu.
@bambula1307 Jeeej super to je fajn aspon si to skontrolujem 🙂 nevies nahodou ci poziciavaju odsavacku alebo treba mat svoju???
Pribor si urcite zober a aj pohar... pozicaju ti sice ale je lepsie mat svoje ja som tam lezala tyzden a tiez ma nenapadlo zobrat si pribor 🙂
@elisisse myslim ze odsavacku pozicaivaju, ak nemas 🙂
ahoj, chcem sa opýtať, aký olej máte pre bábätká? olivový alebo nejaký iný, neviem sa rozhodnúť čo kúpiť, a máte aj niečo do kúpeľa?
@kristinaanna ja mam olivovy z lekarne ..no v nemocnici nam vraveli, ze netreba kazdy den mimi natierat...a do kupela na zaciatok nic..az neskor..biele detske mydlo., alebo taka pena sprejik multimam..ale je to troska drahsie
O ženušky, děkuji že jste mi připoměli příbor, ten jediný mi chyběl. 😀
@bambula1307 ďakujem , asi skúsim ten olivový a do kúpeľa uvidíme či bude niečo treba, mydielko na prdelku nejaké detské 😉
@kristinaanna Taky budu kupovat cisty olivovy olej, a do koupele na zacatek taky nic, jak pise @bambula.
Pozdeji planuju nakupovat pripravky Weleda, ale pro zacatek cim mene, tim lepe. Mimi si tvori na kuzi barieru az po par tydnech od porodu (nejsem si jista, 4 nebo 6) ..takze prvni tydny urcite co nejmene chemie.
@kokorunecka Co jste se holky zblaznily s tim zvracenim? ☹ Uz aby nam ta briska aspon trochu klesla, co? Mimi prestane tlacit a snad bude lip 😉
baby ake velke mate babatka? ja som bola teraz na usg v 36-tom tyzdni (termin mam 14.2.), teraz mi len zacina 36-ty tz, babo ma 2062 g podla usg. myslela som ze ma mat uz viac. pytala som sa lekara a on tvrdil ze v pohode ze je to uplne v norme.
@petpop Jj, postřehla jsem, že máte taky vybráno Alexka 😉 My mu už od začátku (ani jsme ještě nevěděli pohlaví) říkáme Lexík, Lexulka 🙂 U manželových a mých rodičů se to ze začátku nechytlo, ale už to nějak vstřebali 😀 Ale co, je to naše dítě. Jo a jak na psa, to jsem taky slyšela, prý Lexík je jako Rexík 😀 😀 😀
@bianca2 Já měla poslední menstruaci 8.5. (začátek). A podle MS vychází termín na 12.2. a podle UTZ na 14.2.
Rozepsala jsem si týdny a datumy podle poslední menstruace a vychází mi to přesně:
1. měsíc 0+00tt až 4+3tt
8.5. až 8.6.
2. měsíc 4+4tt až 8+6tt
9.6. až 9.7.
3. měsíc 9+00tt až 13+2tt
10.7. až 9.8.
4. měsíc 13+3tt až 17+5tt
10.8. až 9.9.
5. měsíc 17+6tt až 22+1tt
10.9. až 10.10.
6. měsíc 22+2tt až 26+4tt
11.10. až 10.11.
7.měsíc 26+5tt až 31+0tt
11.11. až 11.12.
8. měsíc 31+1tt až 35+4tt
12.12. až 12.1.
9. měsíc 35+5tt až 40+0tt
13.1. až 12.2.
Teď mi vychází ten 34+2tt a i MUDr. mi to tak píše do průkazky
🙂
@petpop No, čo ti poviem, nechápem tomu... A ešte mam aj kŕče s pichaním v podbrušku... A malá sa nejako podivuhodne točí, tlačí..
@kokorunecka Fakt si nechces radsi zajit k tomu Dr nebo na pohotovost??
@andryskam Tak u me ani pritelovy rodiny to taky nemelo kdovi jake ohlasy, ...ale pro nas bylo fakt tezke vybrat jmeno. Zijeme v Anglii, do toho pritel je polak, museli jsme najit jmeno, ktere bude pasovat vsude, ale dlouhe "Alexandr" jsme nechteli, coz je asi hlavni kamen urazu u rodinek - maji zakaz "Saši" a v PL se to zkracuje na "Olek" - tak to jako vůůůbec 😀
@petpop Keď ja mám stále pocit, že zbytočne vyšilujem...

taky jsem doma z kontroly, vše v pořádku, je pořád hlavičkou dole, to š´touchání vlevo jsou prý složené nožičky, vpravo má páteř a nahoře zadeček... já bych to bývala vůbec neřešila, ale před třemi týdny na kontrole byl najdnou ze dne na den příčně... no a do dalšího týdne to zase vyrovnal 🙂
@nera123 jojo, do toho přímo vložka, případně dvě 🙂
@petpop buď bych to nechala uschnout nebota papírová utěrka na otření zvenku bude taky ok.... já vyvařovala v kastrolu a pak jsem to postavila na čistou utěrku a nechala uschnout.... ale vyvařovala jsem minimálně, protože jsem kojila a z lahvičky se dcera nenaučila pít za celý svůj život - až paak z pitítka....