icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petrusew
5. jan 2012

@kessinka už jsem klidná, díky 🙂

mamilia
5. jan 2012

@kessinka jeej super ... vysvetlanie tam dakujeme ...🙂)

matulat
5. jan 2012

@ivce ahoj, neviem ako u vas v cechach ale na slovensku ked ma niekto diagnostikovanu celiakiu ma potraviny na recept. Cez recept nakupujem krupicu znacky Novalim, ale natrafila som aj v Bille na kukuricnu io by su ju mohla dostat.Manzelovi to diagnostikovali tiez len zhruba pred rokom a to mal uz 34 rokov, a zdedil to po otcovi ktoremu to diagnostikovali az ked mal nieco okolo55. Zo zaciatku sme si velmi zle zvykali, manzelovi chybali kalsicke rohliky ale nie je to az take zle. Kupili sme pekaren a peciem mu doma chlieb, po vychladnuti nakrajam a dam do mraznicky.Na vianoce som dostala knizku od Bukovskeho navod na prezitie bejby a je tam dost zaujimavych receptov o zdravej vyzive, rozne kasicky. Fakt odporucam . Uvarila som zatial len krupicovo pohankovu kasu a bola vynikajuca, aj manzelovi velmi chutila a to on je dost masovy.Dufam ze som pomohla.

matulat
5. jan 2012

@kokorunecka ja som dnes bola u lekara, zatial sa neotvaram dalej tak je dobre, vravel mi ze este aspon do 38 tyzdna vydrzat. Monitor dychu budeme mat aj mi urcite, je to taka poistka.Hlavne ked ideme do nepoznaneho, urcite zo zaciatku budeme mat strach aj zaspat.

petpop
5. jan 2012

Holky, tak ja uz to vidim, tady se za chvili zacne rodit o sto šest 😀 Porad jsem pocitala, ze mezi prvnima bude @suzamen a @petrusew, a vidim, uz se řadí do řady i @nuna55 a @kohutovci.. 😉 Ale dejme si ještě nějaký ten týden, ju? 🙂
Já mám vše dokoupeno, ale nákupy mě tak unavily, že dneska už tašku nedopakuju. Jen ležím a "umírám", nohy necítím a záda mě bolí jako čert 😒
Jo a přišlo mi konečně to lňené semínko, tak se omlouvám, budu se ptát asi už podruhé, ale jak dělat ten vývar? Nechci to míchat do jogurtu apod. Četla jsem, že nejúčinější (i když nej-nepříjemnější) je z toho ten odvar.
Takže kolik lžiček semínek, kolik vody? 🙂

petpop
5. jan 2012

@nezbednica To jsi me prekvapila s tim olivovym olejem. Ja byla presvedcena, ze ten paseku nadelat nemuze..
No uvidime. Na tvaricku mam taky Niveu a jinak planuju prave ten oliv.olej. Uvidime. No kdyztak pozdeji kopuju weledu..

nuna55
5. jan 2012

@kessinka ja mam CS 5 ☹

petja
5. jan 2012

No žádný olej by seneměl používat přímo na tělo,ucpe pory a zruší ten přiroz film.Lépe udělat emulzi,tj smíchat s vodou a to se pak vstřebá až do škáry,spodní vrstvy kůže.

kessinka
5. jan 2012

@nuna55 to sme na tom takmer rovnako, ale podľa tehotenskej knižky si môžeme v našom tt "dovoliť" 6, aby to bolo v nejakej norme...aj keď teda riziko predčasného pôrodu už asi máme dosť vysoké, ale keď sa budeme šetriť...tak by sme to mohli ustáť (alebo skôr uležať)...ty aj robíš niečo konkrétne aby sa TP oddialil?

suzamen
5. jan 2012

@petpop já se klidně obětuju a budu první 😀 dneska už to nějak nedávám už jsem unavená 😔

nuna55
5. jan 2012

@kessinka len to že teraz len ležim 🙂 🙂 🙂 doteraz som sa motala žehlila varila a pod. aaaa bum nemocka,kedže ma včera pustili tak sa fakt nejdem pretrhnuť.Ešte v sobotu by som chcela ist niečo dokupiť pre mimi a potom fakt uz len postel 😀 😀 😀

petpop
5. jan 2012

@suzamen Věřím Ti, rozumím, myslím, že už bychom to všechny měly rády za sebou, jen to ještě "vydržujem", aby broučci nabírali síly.. 🙂 Ty se ale rozhodně neboj, i tak budeš mezi prvníma a my Ti budem závidět 🙂

paja83
5. jan 2012

@petpop Dneska jsem si ho také koupila🙂. Četla jsem, že je dobré zalít lžíci semínek horkou vodou (nemsíš moc), potom je nechat chvilku vylouhovout, vodu vypíta semínka rozkousat.

@suzamen No předpokládám, že opravdu možná budeš první, protože jsi dobrá, že máš dvojčátka stále v sobě🙂

kristinaanna
5. jan 2012

@nezbednica neboj nie si sama kto nemá ja mam tiež ešte 6 týždňov, tak dúfam že stihnem 😉

suzamen
5. jan 2012

@petpop a já vám budu závidět ty pupíky 😀
@paja83 za to utrpení to stojí 🙂 vy se šetřete a dopíkejte miminka at jsou velcí a silní 😉

petpop
5. jan 2012

@paja83 Už jsem si tady na Koníkovi o tom našla diskuzi 🙂 Tam píšou: dát čajovou lžičku cca do 2 deci vody vařit, až to začne vřít nechat ještě cca 10 minut, pak 10 minut odstát, scedit, vypít 🙂 A jedna tam psala, že dokonce, když to nechává odstát těch 10 minut, šupne k tomu rovnou i čajovou lžičku maliníku a pije to dohromady. Tak to zkusím. 😉

kessinka
5. jan 2012

@nuna55 no, ja tiež ležím, a už ma to straaašne nebaví ☹ ale musím, m ma poctivo kontroluje a čokoľvek chcem radšej urobí on 🙄

petrusew
5. jan 2012

@petpop Já teda první být nemusm, ale už se těším, až to bude za mnou 😅

krakorka
5. jan 2012

Tak u kamarádky to bylo fajn.Hezky strávené odpoledne,ještě bych tam byla 🙂
Manža byl dokonce doma dřív než my 😀 dovezl mi věci z lékárny a hlavně čajík z maliníku,takže ho zítra otestuju. 😉

Semínko si drtím a dávám do jogurtu a je to mňamka a když nepomůže při porodu,tak aspoň pomůže jinak 😀 😀 😀

@petrusew no co to tu čtu,už i ty ses přidala k holkám!!Ještě máte(máme)všecnhny nějaký ten pátek čas,jen ať se tam miimouškové pěkně dopékají 🙂

petrusew
5. jan 2012

@krakorka No jooo, když já jsem strašně zachtívavá 😀

eniciatko
5. jan 2012

Holky berete na tvrdnutí a bolesti bříška magnezium i po ukončeném 35tt?

paja83
5. jan 2012

@eniciatko Já jo, včera jsem se pokusila vynechat a odpo mi tvrdlo břicho co pár minut a to jsem ležela.... a zabralo zase až magnézko. Nemohla bych bez něj vůbec nic dělat. Chci se zeptat v úterý dokotrky, co s tím.

petpop
5. jan 2012

Tak můžu napsat první zkušenost s lněnym semínkem, ..a není nejlepší 😅
Nějak jsem to nevychytala, proste mi to nešlo přecedit, z hrnku vody jsem toho přecedila asi na tři loky..
Zítra tam tedy nebudu přisypávat ten čaj, a vypiju to prostě i s těmi semínky 🙂
Jinak jo, je to fakt "sliz" 😀 Ale dá se to zvládnout... Teda uvidíme zítra, až toho budu mít do vypití celý hrnek 😅

pavlinaoo
5. jan 2012

Ahoj holky, zatím jsem jen četla a nepsala...ale doufám, že k vám ještě můžu.
@nuna55 Já jsem 36tt a moje CS je 5...myslíš, že je to hodně? Mně mudra řekla, že se to tak pěkně připravuje, hlavička že už je nízko a že mám mít pořád klidový řežim...ale tak funguju normálně...jako každá z nás doma asi, ale necvičím, ani nechodím na nějaké procházky - jen nutné pochůzky. Ale když ty musís ležet, tak to nevím tedy 😕
@petpop já si dělám to semínko podobně. Přibližně 2dcl vody, do toho polévková lžíce semínka, přivést k varu, pár minut povařit a sníst...je to hustý šlem, sliz, který se táhne, takže to jím normal lžící, ale musím si do toho vždy něco zamíchat. Samotné bych to nedala 😅 tak do toho dám buď jablko a marmeládu, nebo to smíchám s jogurtem...a pořádně kousat i ty semínka..a ještě to pak zapiju docela velkým množství vody.
@eniciatko Mně mudra řekla že od 35tt magnézko brát už nemám, že děloha musí trénovat....a to magnézium potlačuje...

eniciatko
5. jan 2012

@paja83 no ja včera vysadila a dneska mi skoro celé odpo břiško jak šutr a taky pobolívá :(
@pavlinaoo no právě, ja taky četla, že se na konci nemá brát, že oddaluje porod...
teď mi jedna holka poradila, že je prý dobrý čaj alchemika- kontryhel, ale taky jen trošku, tak to možná zkusim...

pavlinaoo
5. jan 2012

@eniciatko A kdy máš jít na kontrolu? Aby ses poradila...já vysadila a tvrdnutí bylo si myslím v normě. Dvakrát, třikrát za den...

eniciatko
5. jan 2012

@pavlinaoo byla jsem v pondělí (ja se na to zapoměla zeptat a sám mi nic neřekl), dnes jsem se dr. nedovolala :( , zítra neordinuje, neříve mu můžu zavolat až v po...

bambula1307
5. jan 2012

caute zienky, tak ja som dnes bola cvicit a bolo skvele. Kupila som si malox na zahu, aj malinovy caj..len neviem na co presne je..uz si nempamatam.
Potom som este v tesku kupila za polovicu zimny overal pre babo do autosedacky..ked pojdeme z poronice a v DM som este jednu avent flasku 260ml a kefku na umyvanie hodila do kosa 🙂). Tak som spokojna priblalila som par veci do kufra a hned mam lepsi pocit. No uchodena som teda.
Tiez sa pokusam obmedzit to magnezko.

kokorunecka
5. jan 2012

Ahojte holky 🙂 Dnes sme s mm len tak pobehali po meste, že či náhodou nám ešte niečo nepadne do oka, čo by sa nám hodilo... Zbehli sme na horúcu čokoládu a teraz oddychujem a oddychujem 🙂
Rozhodla som sa, že v pondelok nabehnem k dr., lebo sa mi nechce čakať ešte ďalší týždeň...
Radšej nech mi povie, že je všetko ok, ako keby sa malo niečo zanedbať 🙂

@petpop Tak teda mňamka 😀 😀

kokorunecka
5. jan 2012

@bambula1307 Aj ja som v Tescu dnes ešte zobrala zimný overalček 😀 Síce máme doma 2, ale väčšie a mm mi stále tvrdí, že veď, keď sa nevyužije, tak sa predá 🙂