Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@1234lubka ťažko povedať.. ono hlavne závisí asi od značky... Ja som malej kúpila HM overal- lebo jedna mamča susedka predávala za super cenu- 80. Čiže 9-12, a to sa bojím, aby nebol obrovský, ale tie HM veci sú väčšie. ZO slovenských výrobcov, ako Domaja a tak , by som isto kúpila radšej väčšie číslo tí sú zasa poddimenzovaní..... HM, CAa pod stač 80 podľa mŇa, omni majú zasa veci min o íslo äčšie. Cherokee a FF su takí reaistickí v odhade veľkosti. No, ono zimný overalček je asi lepšie mať trošku väčší.... Ale ja byť tebou kým ti nákup nehorí, počkať tak do okt, zač nov, dovtedy hádam nebudú také mrazy že by ste nevystačili s prechodným overalom a uvidíš, do akého čsla sa ti zmestí aktuálne..... Ja som pri synčekovi kúpila na zimu 74? to mal pol roka, v nov sa v overali topil a vo februári som kupovala o číslo väčší, takže tak....
@rebecca2006 joj lebo chcem mu kupit z bazariku ato velmi neoskusam....ved som mu kupila mikinku ze na 9-12 a mu je akurat....mas pravdu zavisi od znacka ale lepsie vcsi lebo predsa sa pod neho este pooblieka....a nemal b mu byt tesny :P
@1234lubka ja u malého bábenka aj tak nič neskúšam, myslím to tak., že koncom októbra budeš videť, že napr. cherokee 80 pyžamko je mu/jej ltt, tak samozrejm enekúiš 80 ale 86.. Odhadom... Ke´D som mala synčeka už strašieho ako rok a napr. som mu cjcela kúpiť topky, tak som to rolbila tak, že som v kamennokm obchode vyskúšaola- napr. v Deichmane superfitky, a potom som hľadala na netových bazároikoch číslo, aké bolo treba. Ak som začala dosť skoro, napt. zimné topky ccda v okt, a nemusela som sa onáhľať, tak som vždy vychytila za super cenu nap len odskúšané topky, suerfity za 15-20E a tak... S oblečkom je to šte jednoduchšie..
dnes mam streetnutie z gymnazia po 10 rokoch, mala je zlaaaaaa jak čert, nic nestiham ☹ mm pride o stvrtej domov, a o piatej nam to uz zacina 🙂
Spala pol hodinu, to som sa stihla akurat osprchovat, teraz po 15 ☹ minutach spanku rev, tak ju mam na rukach a zase nic, to este ani neviem co si obleciem.... co vlasy, make up.... aaaaaaaaaaa pomooooooooooc 😖 😖
Pojdem tam jak strasidlo ☹
@1234lubka ja tiez chcem kupovat z bazara na zimu, overal. a urcite sa budem pytat na miery, aby mi mamicka odmerala. lebo presne, ako vravite, co znacka, to ina velkost 😝 . a vcera sme kupili taky tensi vetrovko-kabatik, taky "sustakovy" na teraz, ked tak fuka, aby sme mohli chodit v sportovom normalne von. a kupili sme 74, cize aktulanu velkost. som zvedava, ze dokedy malej bude dobra 😀 , dufam, ze aspon do oktobra, kym kupime zimny overal
@martinka8 tak to ma mrzi, ze prave dnes sa Lili rozhodla, ze nema naladu 😒 . a neboj, strasidlo nebudes 😉 , prijemnu zabavu ti zelam 🙂 (my sme mali v decembri po 5-tich 😀)
@kajkovajanka
@martinka8 heh, ja radšej ani nerátam, po koľkých rokoch by bolo stretko, keby tento rok nejaké bolo 😖
Natálka má dnes kvôli tým soplíkom hrozný deň, už nás s mužom nenávidí obidvoch, lebo jej odsávame sople a ona neznáša, keď ju niekto znehybní, napr. kvôli očkovaniu, liekom, kvapkám do nosa... úplne sa dnes dostala do vývrtky a posledné min. 3 mesiace sme ju tak plakať veru nepočuli... čaká nás pekný víkend ☹
Ahojte. Malá dnes po dlllllhej, veľmi dlhej dobe spala vkuse od tretej do piatej (dala mi šancu spraviť si nejakú domácu prácu). Zobudila sa s úsmevom na tvári ako malé slniečko 🙂 . Jáj keby jej to spanie takto zostalo.
Jediné negatívum na tom bolo to že sa v kočiari z ľahu sama zdvihla do sedu, takže už ani sekundu bez dozoru alebo poprúh v kočiari 😖 .
Ahojte, mozete mi povedat, co davate vasim detom na obed? Robievate na dennej baze obedy ci aj davate zamrazovat jedlo resp nakupujete jedlo uz hotove pre skoro 7m deti? Maminy, ktore stale kojite MM, davate okrem mlieka uz aj inu tekutinu? Dakujem za pripadne prispevky k mojim otazkam
@vicki2012 Ahoj. Ja dávam na desiatu ovocie, niekedy povarím, niekedy surové, občas nastrúham zo tri piškóty, podfľa chuti ovocia. Pohárikové výživy mu nechutia. Na obed dávam zeleninu, zemiaky, kuracie mäso, bezvaječnú cestovinu, žĺtok, krupicu, olej - rôzne kombinujem, varím každý druhý deň, vždy je toho toľko, že mi vyjde jedna porcia na obed, jedna na zajtrajšok a dva výživové poháriky do mrazničky, tie vyberám, keď ideme niekam z domu. Tie kúpené mu nechutia. Ešte mi neziedol ani jednu celú, doma varené zvládne aj 180- 200 g. Večer ešte kašu, ryžovú, teraz už dva dni primiešavam aj osemzrnnú od Nestlé, niekedy ju dochutím pár lyžičkami výživy. Dojčím, tak 5krát denne, raz alebo dvakrát v noci, dávam aj čistú vodičku, ak je teplo, alebo občas za jedlom, keď hustejšie spravím. Ale to je tak deci za deň. Párkrát som aj čajík, ale ten tak nechutí.
@larosa ahojky, presne ako pises, aj Kik ma celkom fajn vecicky, my mame sice len nieco, ale uvidime aky zimny tovar daju.,..ja som dnes bola v HMku, bozínku, ja keby som mala 100 euro pri sebe, tak nakupim, nadherne veci tam mali...ale kupila som dve ciapocky, skvelu mikinku bez kapucne, co je super aj na jesenne obdobie a potom aj pod bundicku a salik, uzasnyyyyy...Marosko bude v nom hviezda ako z Talianska 😀 😀 😀 mali aj krasne zimne bundicky, ale este drahe, pockam na nejake zlacnenie 🙂 a inak sa ako mate????
@mimuska2 ahojky, boli sme dnes aj v Ikea a naozaj, paradne veci tam maju aj pre deticky, aj do detskej izby, nakupila som krasne boxi na kadeco a malemu som kadeco pokupila...no len mat peniaze a necham tam podstatne viac 😀 😀 😀 stravili sme tu inak nadherny den, je tu uzasne a vecerna promenada popri Dunaji bola uplne skvelaaaa 😎 😎 😎 vy sa ako mate???
@1234lubka no vidis...ja som sa ta to aj minule opytala ci to nahodou nemal 6 chorobu...chudatenko malicke.,..a ako sa ma malicky teraz??? uz je lepsie? a ako ten vysyp? myslela som veru na vas, len vcera som sa na PC vobec nedostala a dnes az teraz neskoro vecer...ked prideme domov, tak si vas tu vsetky precitam, co mate noveeeee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Maminy, tie ktore ste sa rozhodli dat vase deti zaockovat, ako ich prezivali vase deturence? Ake vedlajsie ucinky ste spozorovali?
@vicki2012 Ahoj, na obed varím malej polievky zo zeleniny (brokolica, cuketa, zelený hrášok, mix,..) s cestovinou al. krupicovými haluškami, al. ryžou, zemiaky, kuracie mäsko, slepačiu polievku. Navarím tak aby bolo aj na druhý deň na obed. Nezvyknem zamrazovať. Kúpené zeleninové výživy malej nechutia len tie ovocné. Na večeru jej dávam kaše buď slivkovú, sušienkovú alebo cereálnu s ovocím alebo detskú krupicu. Počas dňa jej ešte dám nejaké surové ovocie, chlebík s maslom, ovocnú výživu s piškotami a raz za týždeň žltko. Medzi príkrmami ju dojčím. Niekedy potiahne poriadne, inokedy si len cucne. V noci chce prsník aj 3 krát. Čaj jej ponúkam každý deň vo fľaši ale zatiaľ len žužle cumel. Skôr vypije vodu z pohára aj keď je potom celá mokrá ale páči sa jej to.
@mirka2010 no hej ale vies horucky ako horucky mohol mat z cohokolvek, prave ten vysyp je znak ze prekonal siestu chorobu a zw ochorenie je uz zazehnane 🙂 teraz uz nema ani tie vyrazky, ale ti poviem riadne som sa zhrozila jak som uvidela to brusko!! to vyzeralo ako osypky 🙂 hned sme sondovali ci je to naozaj ta siesta choroba🙂 to mne sa zase nechce itat vsetko o com debata...ma bolia oci z toho:D sem tam preletim 🙂)))))))
@vicki2012 my dávame na obed mäsovo-zeleninový príkrm, zvyčajne 3 druhy zeleniny (mrkva, karfiol, tekvica, patizón, cuketa...) + zemiak a kuracie prsia. Tak 1-2 krát týždenne dávam kupovaný, inak varím vždy na daný deň (nemrazím ani nechladím). Raz do týždňa namiesto mäska má žĺtko.
Po prvom očkovaní mala daný večer teplotku a sčervenelo jej miesto vpichu na nôžke, dávali sme obklady. Druhé očkovanie o niečo lepšie.
@mimuska2 my sme mali zasa večer 37,8, už ma určite švihne. Odsávame a odsávame, dávame morskú vodu a Nasivin a Sinupret proti kašľu. Uvidíme ako dnes, možno pôjdeme poobede na pohotovosť, nech ju pozrie zasa doktorka, lebo sa bojím, že jej to sadne na priedušky alebo pľúcka.
Našťastie sa prestala báť odsávačky, síce sa trepe, ale keď ju potom zdvihnem na ruky, je v pohode, nie ako predtým, že revala a nedala sa utíšiť. Už aby bola zdravá, toto je hrozné 😢
@vicki2012 ahoj 🙂 , ja varim obed malej kazdy den : kur. masko + zemiak (mensi) + brokolica+ karfiol/mrkva/cuketa/strucik zelenej fazulky . mam zamrazene male kusky zo vsetkeho, potom stale len vytiahnem, pokrajam na mensie, dam varit a o 15 minut uz mixujem 😀 . a ked nedopapa vsetko, tak dam do chladnicky a skusame papat poobede este raz. ked niekedy doobeda varime ovocnu vyzivku, pridavam tam piskoty alebo bebe klasicke cervene, a tiez, ked sa zvysi, skusame papat poobede/podvecer. mame nejake zeleninove aj ovocne vyzivky kupene, ale zatial sa velmi neoplati ich otvarat, lebo mala z velkej nezje ani polovicu, z tych mensich polku asi aj ano. viem, ze sa daju odkladat, ale viac sa zidu, ked ideme na chatu a nemam tam take podmienky na varenie. a podvecer este niekedy robime kasicku (sunarka- ryzovo-malinova). a co sa tyka tekutin, uz aspon dva mesiace pije mala vodu (drobcek, lucka - neprevaram), sem-tam jej urobim cajik granulovy feniklovy hipp. a az asi tri tyzdne ma okrem kojenia aj UM cez den, zatial dvakrat. ona este nezjde tolko vela prikrmu, aby som mohla kojenia vyhodit. zatial jej ich musim nahradzat UM (od septembra idem do skoly, tak preto)... este nejaka otazka? 🙂
@vicki2012 my sme ockovali tou rozsirenou vakcinou, co sa za nu plati 13e, prve ockovanie bolo v pohode uplne, ale druhe uz boli teploty skoro do 39 vecer. ale to som len kojila a zislo dole pred spanim a rano uz bolo dobre. a k tomu sme dali este aj rotarix. ten bol stale spolu s ockovanim, tak neviem, ze ktore tak viac zareagovalo. a inak nic, vsetko bolo ok vdaka Bohu
@jankaja och, to uz riadne dlho za trapite 😒 ...joj, uzdravte sa skoro 🙂 .. a papa natalka v pohode, ked je teraz taka chora?
@larosa ako sa ma Simik? je nieco nove?

@kajkovajanka mam blb y fotak on na blesk sa tak divne zaxichti :DD