Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka nas maly sa ani tak nevrti ako si medzi prestavkami ako papa sadne a chce si posediet...🙂 kojim uz pekne dlho na etapy, vobec to uz nie je take suvisle kojenie, ze sa za niekolko minut napapa a mame pokoj na nejaku dobu...teraz rad si cucne, potom pauza, potom zase cucne...a takto dookola
@mirka2010 Moja opatrovatelka stala 3,50 na hodinu vratanie jedla, ale tvoja kamoska robi asi au-pair, lebo tieto opatrovatelky su normalne registrovane a chodia im kontorly a vysledky si najdes na nete, musia mat vselijake kurzy, takze to nemoze robit hocikto.
Ja som si tiez nevedela predstavit ze Maxim niekam pojde, ale aj ked sme chodili na vselijake kruzky medzi deticky, tak prisiel cas, ked som mala pocit, ze by sa mal zacat osamostnovat (hrozne slovo), ja som vzdy hovorila, ze pojde niekam az ked sa bude vediet presadit a on mi bude schopny povedat co robil a ci mu tam bolo dobre, lebo cudzim ludom neverim. Ved aj preto som s nou sekla s opatrovatelkou, lebo jemu sa tam proste uz nechcelo chodit a zacal revat ked tam mal ist, mozno som konala paranoidne, ale teraz je stastny v skolke a ja tiez. Neboj sama spoznas kedy je ten spravny cas, ale aj tak to bude tvrde, mne zo zaciatku robil hrozne sceny, reval aj 40min a ja som sa citila, ako ta najhorsia matka na svete.
Inak moj synovec (2 roky) zacal skolku v pondelok a tak sa mu tam paci, ze ho ucitelka musi davat do auta, inak by ani nesiel domov. 😀 😀 😀
@mihouk no to je mile, ze synovcekovi sa tak paci v skolke...🙂 vsak uvidime ako ten moj drobec, mame zatial na to este cas, tak nemusim este nad tym ani rozmyslat, ale niekedy ma to teda napadne, ze ako to bude...ja bez Maroska a on bez maminky ☹ inak, kamoska jasne ze robi au-pair...to som sa asi zle vyjadrila...velmi je s placou spokojna, povedala, ze sa jej ani inde neoplati hladat teraz pracu, ze to ma naozaj super platene 🙂 tak ja jej to prajem, je to aj dobra skusenost, ked bude mat vlastne deti...a to Maximko naozaj sa mal tak zle u tej pani? a to co mala za dom, ze tam chytil taky kasel? ved to jej z uradov, alebo hygiena tam nebola? ak to mala stary, vlky dom, brrrrr.....
@mihouk jej aj ja mám doma škôlkára začiatočníka, ale je v štátnej, 20 deciek na 2 učky.... Zvykáme si, je to pszcho pre neho aj pe nás s MM... Ale vľmi by mi pomohlo, keby chodil, hoci len na pol dňa... Ale zatiĽ ho dávam na celý, resp do 15,00l tuto nám len do obeda nedoporučovali, vraj deti by si potom zasa museli zvykať na to, že ostávajú v škôlke spinkať...
inak baby, Estrerk som s tou žabou bola ukázať peldiatrovi lebo tá mitúra čo som kúpila na voľno nezabrala ani trochu, tak jej dal Diflucan, už to lepšie... Ale stále mi zatína zúbky a nechce otvoriť pusku a nechce jesť ☹
@mirka2010 Ta pani bola super a Maxim si ju vybral sam, lebo som sa vtedy stretla asi so 4mi a pri tejto sa isiel hned hrat a u ostatnych nechcel ist ani dnu. Ja som to vyberala na zaklade pocitu a tam bol dobry, ved tam chodil rok a to je dost, cela rodina ho zboznovala a jeho naj kamos bol jej 16rocny syn. Ja len tipujem ze mal asi alergiu na jej dom, bol stary, mohli tam byt plesne ja neivem, co sa tyka poriadku, tak tu by si moja mila asi skolabovala 😝 oni sa velmi s poriadkom nezaoberaju.
Ja som tiez robila na zaciatku au-pair a ked sa im narodilo dalsie babo a ja som uz u nich nebola, ale stretavali sa, tak sme raz sa s mm opytali ci mozme maleho okupat (akoze si to vyskusat), chudacika tak sme ho vydrhli, nech je aspon trochu cisty. Ako neber ma zle, neboli to total humusaci, ale poriadok vyzeral trochu inak 😀
Marosko je na tebe teraz velmi zavysly a tak to ma byt, ty len nemysli na to co bude a uzivaj si kazdu minutu, ja viem ze Tilka je nase posledne babo (to by sa musel stat zazrak), tak som si povedala, ze mi je jedno ci bude rozmaznana, ale od narodenia som ju mala na sebe a vychutnavala som si to a robim to doteraz, nikto mi ten cas uz nevrati. V utorok som videla 3tyzdnove babo a take bolo nadherne, take malinke, uz som zabudla a mozno na sekundu mi taky maly cervik zacal vrtat v hlave, ale uz je zase hlboko zatvoreny tak kde ma byt 😀 😀 😀 😀
@rebecca2006 U nas sa v skolke nespi a viac hodin by islo starsne do panezi, to je na tom to hrozne, ze nemame velmi na vyber. Ale Maxim nespinka po obede uz vyse roka, takze by mu to nevyhovovalo a sok je ze takto o rok bude uz chodit do skoly AAAAAA
Teraz som mala sok, lebo mi volali zo skolky, mna az pot oblial, ale len doslo k nedorozumeniu a ja som no nevyzdvihla a zabudla mu zajednat aj obednu hodinu, som ja ale motak, chudak maly, ale obedik mal zbaleny, tak bezim si pre neho 😀
@mihouk takze vy uz tretie nezvazujete??? noooo, mozno len teraz si tak povies, ale clovek nikdy neviem..aj ja som si vravela, ze tri asi nie...ale mna uz teraz pokusa dalsie...ale urcite tiez este tak skoro nechceme...vsak uvidime...ja si naozaj Maroska chcem uzit ako sa len da, tym ze mam 31 rokov, je to pre mna stredobod vsemiru a o tom ako ho milujem ani nemusim pisat....takze ja viem, ze mozno az tak vela casu na rozmyslanie kedy dalsie nemam, ale zatial to neriesim...uvidime, co bude tak o rok, dva 🙂 a presne ako aj ty pises ze Tillusku si chces uzivat a nechas si aj rozmaznat...uuuuuplne chapem 🙂 vsak da sa to nejako inak? moja mama sa stale pyta, ze ako sa Marosko neda rozmaznat, ked ho tak miluju...ale to hovoria teraz...urcite sa budeme snazit aby bol co najlepsie vychovany a nemaval s nami ako on chce...este to!!!!!
Baby poradte, malej sa tlačia vrchné zúbky a vedľa má takú bielu bodku môže sa aj tam tlačiť ďalší? Neplace ani neni nervózna len všetko strašne dramaticky dáva do úst
@mirka2010 Ja som vzdy chcela tri deti, ale uz sa na to necitim, keby sme zacali trochu skor, tak mozno, ale teraz uz nie. Ja som si moje tehotenstva velmi neuzivala a druhe bolo dost narocne, lebo Maxim si uz vyzadoval svoje a ja som si nemohla hocikedy pospat ako predtym. A ked som Tilku tlacila von, tak som si povedala ze uz toto nemusim nikdy robit a tlacilo sa mi lepsie. Jej trvalo 3 dni kym sa rozhodla, ze uz je ten den, potvora jedna. Mozno ked sa podari nejaka nahoda, tak este nejaky bubacik bude, ale planovane to nebude. 😀
@mihouk tak to ti uplne verim, ze planovane by to bolo teraz velmi narocne...akurat tu bola kamoska co ma o 3 mesiace starsieho a oni by uz pomaly aj zacali pracovat na druhom...no my si maleho tak uzivame, ze vobec este na to druhe ani nemyslime...a ja som vzdy chcela mat troska vacsi rozdiel...ale vsak uvidime...verim, ze pri malickom babatku je velmi narocne aj tehotenstvo aj celkovo chod domacnosti, takze toto vsetko si uvedomujem...a ako sa mal dnes Maximko v skolke? a co ste s Tillinkou dnes robili? my sme mali krasnu a dlhu prechadzku s kamoskou a kukali sme kacicky pri rieke, sice fukalo ale od zajtra dame uz jesenny fusak co nam vcera prisiel, tak uz bude vari lepsie...aj ked mozno uz bude nan zajtra teplo 🙂
@mirka2010 dobre sa mame celkom, cez den stale dobra nalada 🙂, v noci sa trochu upravil spanok, vstavame len raz alebo dvakrat (dufam ze nezakriknem) 😝 , papame tiez dobre, akurat ze este nelozime ani nestvornozkujeme 😒 , len sedi a ked sa chce dostat k nejakej hracke tak sa tam prekotula 🙂 🙂 , obcas urobi papa, a ked ma radost tak výýýýýska ze az 😀 😀 😀 😀 , milujeme ju z celeeho srdca a sme najstastnejsi ze ju mame 🙂 🙂
a vy ako? citam ze uz Marosko stoji 🙂 🙂 super sikovnicek 🙂 🙂
@monky978 dakujeme pekne, sediet zacal uz pekne ale lozit ani za nic 😀 😀 o stvornozkovani ani nehovorim 🙂
druhe babo? tak to je super, obdivujem vsetky co maju energiu a silu pri malom babatku planovat dalsie 🙂 🙂 ja sa na to necitim 🙂 🙂 zatial, ale mozno sa jedno pekne rano zobudim a odvaha sa dostavi😀 😀 😀
@mirka2010 Ono ked do rodiny pribudne druhe dieta, tak to uz nie je taka velka zmena ako pri prvom a verim ze pri dalsich je to ovela lahsie. Ja som chcela minimalne dvojrocny rozdiel, Maxim uz ako-tak chapal ze sa nieco deje a ked sme prisli z porodnice, tak hned vedel kto to je, absolvoval so mnou vsetky prehliadky a ultrazvuky, takze bol dostatocne pripraveny. A ked uz zijes s malym cloviecikom 2 roky, tak uz mas sistem ako zvladat domacnost, tak ti trva kratsie zaclenit druhe babo. Pri Maximovi som varila, len super jednoduche jedla a pri Tilke robim hocico, dokonca aj svieckovu.
Maxim v skolke pohoda, dnes dostal aj aktovku (taku diplomatku, tu nosia) a v nej ma citatelsky dennik a kazdy tyzden novu knizku a on ma "citat" obrazky a ty mu potom vyplnis dennik co hovoril. A tak dobre mu to islo, skoro som sa zozrevala (este stale mi blbnu hormony) taka som bola hrda. My s Tilkou sme boli na nakupe, potom si schrupla a ja som urobila palacinky, keby bolo mozne, tak Maxim by v palacinkach aj spaval, tak sa im potesil ked ich zbadal. Zajtra ma dlhy dnik v skolke, tak som zvedava, ja som si naplanovala farbenie vlasov, tak snad Tilka pospi a ja to stihnem, lebo mame s muzikom 5. vyrocie 😀
@monky978 No pekne, ale aj ja pozeram po tehotnych a este radsej po malinkych babetkach. U nas v telke chodi dokument, co sleduje zeny v porodinciach a celkom zaujimavy pohlad to je, juj keby sa to nemuselo tak dlho studovat, tak hned by som robila porodnu asistentku, mozno ked budu deticky starsie.
Babule mam na vas taku prosbu, chcela by som oslovit firmu co vyraba tieto makucke papucky pre babuska a zacat ich sprostretkuvavat na SK, lebo ten link co sem dalal @lua, tak boli hrozitansky drahe. Myslite ze by ste sa mohli opytat aj vasich kamosiek ci by bol aky taky zaujem, ci to vobec ma vyznam sa do toho pustat. Dakujem ste zlate!!! 🙂
Jaaj babule toto bola noc. Asi dvadsať krat sme boli hore idú nám tri zúbky naraz. A nič nezaberá. Cez deň je ako slniečko vysmiata aj keď tak nespala teraz lieta ako nic. Vcera nam prišlo interaktívne choditko čo sa da urobiť ako odrazadlo. Posadila som tam malu a ona sa odráža dozadu a tak sa teší.
dakujem vam baby za odpovede ohladom metania sa pri kojeni, aspon vidim, ze v tom nie som sama 😀 (a ano, aj so stipanim a skrabanim mojich ruk a laktov mame skusenosti 😀 😝 )
@mihouk porodnu asistentku? fiha 😎 .. tak to by som veru nemohla 😀
@nusiki krasna (Emanuela 😀 ,stale, ked si na to spomeniem, je mi smiesno 😀 😀)
@mirka2010 co ma Beki nove? hmmm, napriklad taku stavebnicu - akoby obrovske legove kocky 😀 , zatial este nestavia, ale dufam, ze ju to neskor bude bavit. a uz sa veeela hybe: lozi, otaca sa, sada si, lezie dalej, ... a uz sa driape hore na vsetko, co sa da 😀 . ale smiesne je, ze sa postavi v ohradke a potom spusti plac, lebo nievie, ze co dalej 😀 . este si nevie naspat sadnut (uz sa zacinam bat ist na wecko, lebo sa postavi a spadne a dakde sa buchne v tej ohradke 😝 . a len tak ju nemozem nechat, lebo sa pohybuje uz celkom rychlo a samozrejme, ze za vecami, ktore jej do ruk nepatria 😀 )
inak, vase deticky, co stoja, vedia si uz aj sadnut naspat? alebo co robia, ked uz nechcu stat?
Srdečne Vas pozyvam na oslavu 1. výročia založenia OZ % %Zenské kruhy , na ktorom sa bude konať premiera dvoch dokumentárnych filmov s tematikou prirodzeného pôrodu a uplatnovania prava žien pri pôrode
@kajkovajanka neboj o par dni pride na to ze ked sa pusti na zadok tak to neboli, je tam plienka :D
@mihouk jej, aj my budeme mat 5 vyrocie, a presne mam dnes v plane dat sa dokopy🙂. . . len nas Matej v skolke moc nechce byt...ale dnes uz aspon tak nerumazgal. ale verim ze si zvykne. Marecek je hned kkudnejsi ked mu nikto neberie hracky z ruk. mozno sa zacne aj viac hybat a snad sa zacne aj pretacat ☹
inak byt porodnou asistentoku je dobry napad, tu na SK je take ze DULA, ja som ju mala pri prvom porode. bola to super psychicka pomoc...to by som sla robit aj ja...len sa to tu tiez myslim 5 rokov studuje a je to dost draha zabavka 🙂...a potom najst tie odvazlivkine co by si ma vzali k porodu 🙂 hehe. mozno ked decka odrastu....hm?
@martinka8 jejeda, ona je aka sikovna. juj kedy to moje trdlo naberie odvahu sa pohnut☹ super. inak aj my mame taku rohovu lavicu 🙂

@martinka8
@mimuska2 dievcata...nas si teraz zvykol stale hovorit mamamamama...ale myslim, ze je to len tak ze sa mu to dari...aj ked uz mam podozrenie, ci tomu uz naozaj rozumie, ze som to ja mamamama, lebo ked tak mrnci tak len mamamamamama, no take je to zlate....ale prve co zacal vyslovovat bolo bababa...a tak nadherne spulil pri tom tie ustocka, na spapanie....🙂