Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@zuzky1104 nie kazde, ale da sa kupit bio, u nas v obchode ho normalne predavaju A chlebik papa uplne v pohode, nedusi sa vobec. Aj ked jej cisty dam, bez masielka, alebo lekvarika tak ho spapa. Trham jej kusocky a davam do pusy.
@mirka2010 krupicu som este nevarila. Zavarila som ju par krat do zeleninoveho prikrmu. Ale ako kasu este nie. A jogurty som dala malej na 7 mesiacov, ale nechutil jej velmi, tak som este mesiac pockala, a uz jej chuti. Ja davam detsky jogurt od nestle, tam je napisane ze je vhodny od 6mesiacov. Maju rozne ovocne prichute, a je taky lahky 🙂 Tak mozno skus toto.
@mirka2010 http://www.mojalekaren.sk/nestle-des-jogurt-s-h... toto je ten jogurt, a maju rozne prichute 🙂 urcite ho kupis v tescu, pri detskych vyzivkach 🙂
@mirka2010 hej, dala som. No, ja viem že by sa malo tak, že raz za 3 dno nová potravina, ale ja som dala 1x 2 lyžičky jogurtu v sobotu a včera už takmer celý téglik, tak predpokladám, že ak bz bol nejaký problém, tak bysa rejavilo. Ale yo ňa si neber príklad, ja som už druohomamina a veľa vecí neberiem tak vážne ako pri rvom sznčekovi. No, sople sú nanič, my kým doma všetci prestriedame, tak 3 týždne prejdú a potom krpec donesie zo škôlkynové a tak sa točíme v jednom kole 😠
@mabel1981 od ukončeného 8. 🙂 Takže od začiatku 9. Aspoˇtak píšu. Ale v yásade, ak sa ti nežiada mu ho dať, tak sa podľa mna nie je kam ponáhľať, tieto malé decká vypijú dosť mlieka + majú kaše, takže mlieka až až.
@rebecca2006 ale pravdupovediac uz som nad tym jogurtom uvazovala, ale este s tym asi pockam 🙂 ano to mas pravdu my sme na UM a davam na vecer aj kasu.
@rebecca2006 inac tie sople nie je bohvieco, nas ked to raz chyti, tak sa dlho toho nevieme zbavit. Tak drzim palce, aby ste boli rychlo zdravi 😉
@rebecca2006 tak nie je to lahke s tymi soplikmi, co uz narobime...skolkari to je ta ista pesnicka...stale nejaka chorobka...ale aspon si imunitu nejako vybuduju...tohto obdobia sa veru ja desim poriadne, ze maly ked bude v skolke, to budu same choroby...a s tym jogurtom...ja viem druhomaminy to uz inak vnimaju...aj ja sa odvazim...a mas pravdu, keby daco uz malo byt tak by sa to prejavilo
@tamaska ja som si to vsimla 😀 , ale povedala som si, ze teoreticky by sa to dalo nejako pochopit aj tak a preto som ti uz potom nic nenapisala 😀
.. dnes sa nám neuhol stol, Eliška má modrinku na líčku 😒 už to začína ..
Dobre ranko zienky, este ste vsetky zaneprazdnene ? Mne maly pred pol hodkou zaspal ... ako vam spavaju deticky ? My 3x denne ... a mam otazocku este, ako vam kakaju deturence, lebo ten nas krpec tlaci vzdy ked nieco spapa, nema hnacky ale vzdy ked vypije mlieko alebo sa napapa, tak uz utekame prebalovat ... asi 6-7x za den ... nejako sa mi to nezda, aj ked vyzera byt vsetko v poriadku.
@tamaska hehe aj my sme uz mali rozbity nostek..... nam zase postel nejako skoro skoncila a ovonali sme koberec :D
@bublina83 dobre ranko, aj Lili uz spinka od pol deviatej. A spinkame tiez vacsinou tri krat, dva krat po hodinke a pol a vecer uz len tak polhodinu. Niekedy sa ale poposuvaju denne spanky vtedy ju uz natiahnem a vynechame treti spanok.
A co sa tyka kakania, Lili kaka kazdy den, vacsinou raz, alebo dva krat. 6-7 je teda dost vela. Ale asi si to deli. Neskusala si mu pomoct? Ja ked vidim ze tlaci, rozbalim ju dvihnem nozicky a tlacime 🙂 vtedy sa vykaka poriadne, ked to nevystihnem tak aj ona si to rozdeli na 2 az 3krat 🙂
mamicky este mam jeden dotaz ... neviem ako vy, ale my davame maleho do choditka ... zacal v nom strasne skakat, uz ho raz aj roztrhol, vyssie sa uz neda dat, je mu tak akurat ... chodi v nom pekne, nespickuje nohami, len toto vyskakovanie neviem ci je dobre ...
@bublina83 ahoj...ja som o kakaní toho trocha prečítala, lebo my sme zase dosť dlho boli s kakaním tak, že aj 4-5 dní nič a potom s bolesťami dačo išlo...no, pokiaľ má človek dobré trávenie a stravu bohatú na vlákninu, tak má aj o 60% viac stolice, ako "bežný človek" a teda má ju aj častejšie....no, my sme nasadili každý deň do ovocia slivky, slivkovú šťavu a večer ešte celozrnnú kašu a s týmto sa udržujeme na častejšom kakaní....
fakt buď rada, že vám to ide takto samo 🙂
mám jednu otázku, tie čo máte dievčatká, urobila sa nám na pyskoch taká ako keby zaparenina, ako keby mala zaparený zadoček, začervenané fľaky....zadoček mala zaparený len 1x v lete, to sme začali mastiť sudokrémom (dovtedy sme mali len obyčajnú masť s rybím olejom) a pekne to prešlo...toto mastíme už asi týždeň a stále to neodchádza...ona už lozí po kolienkach, ale občas sa aj poplazí a vtedy si to asi dosť trie o plienku, a vlastne kopu času trávi na brušku, neviem, či je to tým....tak sa len pýtam, či s tým náhodou nemáte skúsenosť...vďaka 🙂
@bublina83 ahoj, aj moja spí 3x denne..teraz počas školského roka vstávame všetci o pol šiestej takže je už o ôsmej hotová..mi kakáme len raz, výnimočne dva krát za deň..šťavy jej zatiaľ nedávam ale už začínajú dozrievať jablká aj hrušky takže už jej začnem robiť..dnes som si na ochutnávku strhla hrušku či je už mäkká a musela som jej ju obhrýzť a dať lebo sa išla potrhať za ňou ale chudinka len ju cmúľala lebo ešte furt ani jeden zub a s tými ďasienkami jej to nešlo hrýzť..neviem ktoré to bolo či najstaršia alebo syn ale tiež tak skákal jeden z nich v pavúku až ho dotrhal
@bublina83 podľa mňa nie veď niektorí dávajú deti do takých (neviem ako sa to volá) na dvoch gumách sa to zavesí a v tom sa bábatko odráža od zeme a poskakuje..možno iné maminky budú mať iný názor ale ja si myslím, že je to v poriadku..pravdepodobne sa len zabáva, vie že nespadne lebo ho to zadrží
@bublina83 aj mala sa mi teraz pokazila spavala celu noc alebo sa zobudila raz a ked jej isiel zubok tak od vtedy nespi dobre.v noci som ju asi 3krat prevracala na chrbat lebo sa prevratila na brusko a vzdy sa rozplakala.potom zasa papt a prebalit takze u nas poslednu dobu nic extra. 🙂

@mimuska2 tak to som rada 🙂