Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
v pôrodnici si pred pôrodom pýtajú mená aj pre chlapca aj pre dievča? treba mať pripravené obe, či keď vieme čo to bude, stačí jedno?
@milacik0106 my už ideme teraz vo štvrtok, tak snád sa ukáže a bude po probléme s menom aspoň do takej miery že sa to zúži na konkrétne pohlavie :D
@lenka_x kamarátka vedela že bude mať dievča ale vraj si pýtajú pre obe keby sa náhodou ultrazvuky mýlili
@michelle1984 presne tak, aspoň pohlavie 😉 držím palčeky aby neukázal prdelku namiesto pohlavia 😉
@milacik0106 zatiaľ nám naposledy ukázal ako si vie cumlať palček :D
@michelle1984 Aj náš pri poslednom sone mal prekrížené nožičky a rúčku na tváričke, ako keby vedel, že chceme jeho foto ... tak dr. nám hovorí - skúsime ho trošku pozlostiť 🙂 .... asi tri minútky doň "štúchal", ja som si mala ľahnúť na jeden a potom na druhý bok, ale malý nič ... z doktora vyšlo - aký vegeťák hehe - až nakoniec sa to podarilo ... ukázal tváričku... našťastie mal nôžky prekrížené tak, že bolo vidieť pipíka ... 😉
danielkabn @ ja som v 21T. pozerala som aj v tehu knizke a nic :( krv mi pocas tehotenstva brali 2x ( teda viac krat ale to bolo na stitnu zlazu, 2x na ten skrining-neviem akos a to pise)
riela@ no krv mi brali 2x ...v knizke nemam nic o APF . No joc dnes idem na morfo poobede a zajtra povycerpavam gynosku.
@anulienka_nr ja som uz 3kg tiez pribrala ...ale nastastie mam pocit ze iba brusko mi rastie a bohuzial aj prsia. Tych sa najviac desim co sa to snimi deje :( tie bradavky take strasneeee tmave!
@milacik0106 No my sme kupili kocik cez vikend. tiez sa mi to zdalo skoro a polovicka bola proti ale bol o 150eur lacnejsi! A to som nemohla odolat. teraz sa vytesujem a kocikujem doma plysoveho soba ....🙂
@zz134 a aký kočiarik ste kúpili? A čítam, že si pribrala 3kg -- ja 7kg... a kedy máš presne termín?
@milacik0106 , to je jedno kde ho mate ci doma alebo u kamosky uz je raz kupeny a ked sa rohodnete inak tak potom uz je neskoro,
z mojich skusenosti , prve dieta ked sa mi narodilo tak odmietalo byt v kociku, vobec som kocik nemohla pouzivat len vajicko do auta, ked som ju dala do kocika hystericky plakala az do 3 mesiacov, takze mne bol kocik na velky prd, 😝 ale je to individualne,
teraz cakam druhe a na kociku mi absolutne nezalezi, kupim si ho az potom ked bude dieta na svete a potom rozhodnem aky vlasne chcem a co mi bude vyhovovat, kazdy ma samozrejme na to iny naroz tak ked si zelate kocik kupit tak to je vylucne na vas 🙂
@alicia28 Si zlatá, ďakujem za úprimnosť ... vážim si to ... 😉 A už vieš či to bude chlapček alebo dievčatko?
@milacik0106 ano viem povedali mi to uz v 16.tyzdni, budem mat dievcatko, takze moja mala bude mat sestricku 🙂 tesime sa uz
@alicia28 jeeeej suuuperr sa teším s vami .. a chcem sa opýtať, aké plienočky ste používali a aký prací prášok?
@anulienka_nr no ved to, a to je velka skoda ze sa neda zaplatit porodna asistentka, to by bolo super ale co sa da robit, nejako si budem musiet poradit aj bez nej, hadam to zvladnem 🙂
@milacik0106 , plienky jedine pampers newborn, tie zlte uplne pre novorodeniatko, skusala som neskor aj ine znacky ale to je o nicom, neoplati sa to lebo neudrzia ten napor a pretecu ,,,s pamperskami som nemala ani raz mokru postielku a preto mi nebolo treba ziadne specialne plachty gumove,,to neuznavam do postielky,fuj , praci prasok ,? nejaky detsky, to uz neviem pozriem v DM tam je vela na vyber
@alicia28 vďaka a ešte jedna vec - detská kozmetika .. s ktorou máš dobré skúsenosti? Nevadí, že som taká zvedavá dúfam ... ale rada si dám poradiť 🙂
@silvia0201 tak to ano jedno ti urcite hned sekne nasa Simonka mala byt Zuzanka a po narodeni som povedala ze bude Simonka mm ostal prekvapeny 😀
@alicia28 pre novorodeniatko sa musia tie latkove? alebo mozu byt kupovane jednorazove
@michelle1984 , latkove? take som ja nikdy nepouzivala, ved to je prezitok starych mám, preco by som trapila dieta latkovymi plienkami ? aby malo zaparenu riť hned od narodenia? tak to teda urcite nie, 🙂 latkove sa davaju kvoli nozickam ale to sa robi len vtedy ked vam to nariadi ortoped inak je to zbytocne, to nase mamy su tak naucene ale to bola doba komunizmu - debilizmu tak preto to tak bolo, zmysel to nema ked to dietati netreba, zalezi co vam potom povie ortoped ked pojdete na kontrolu dovtedy take hovadiny nerieste 😉
@milacik0106 v pohode, s kozmetikou je to tazke, musis vyskusat ktore bude pre dieta to najlepsie, nechaj si poradit v lekarni, dnes je toho vela na trhu a napr,. ked kupis johnson&johnson moze sa ti stat ze sa ti dieta na to vysype a nebudes to moc pouzivat, to iste sa moze stat aj s niveou alebo s cimkolkvek, preto je to risk a treba skusit, najlepsie je poradit sa s lekarni co je teraz najlepsie pre novorodeniatko a oni ti radi predaju nejaky dobry hypoalergenny super produkt a ked bude dieta rast potom budes davat ine a ine vyrobky, ja to planujem takto riesit,,,pre novorodeniatko len to naj,,,napr., na utieranie zadocka v prvych dnoch su dolezite tie mokre obrusky....vela z nich je parfumovanych a moze to viac uskodit na tu malu kozicku ako pomoct, preto idem kupit prve vlhcene utierky na zadocek, BIODERMA su drahe tusim 7 eur stoja ale kaslem nato,,,na tyzden mi to staci lebo ta smolka co kaka ide tazko dole a potom uz kupim aj pampers alebo huggies alebo hocico,,,len ked sa narodi nech to je max, uplne NAJ 🙂
@silvia0201 Sofinka alebo Silvinka kraaasne mena 🙂 na chlapca ti netreba 😉
ahojte,
@lenka_x môj mi začal spomínať exotické mená, že cyprián, kleofáš... tak to ja ee, ďakujem. ale to si robil žarty.
@silvia0201 aj mne sa páči veľa mien, postupne budem vyraďovať 🙂
@zz134, tak možno v jednom z tých odberov ti už robili tie testy. veď dnes sa popýtaj 🙂 inak prsia aj mne narástli... keď si predstavím, že budú ešte rásť, amen tma...
@alicia28 máš nejaké nedobré skúsenosti s pôrodnými asistentkami v NR? lebo asistentka sa nedá zajednať. len dula sa vraj môže prizvať k pôrodu.
@riela , dula a asistentka je jedno a to iste, niekto tomu hovori dula a niekto asistentka, v NR som nikdy nerodila, rozmyslam ze by som tam isla ale kedze nie je mozne si zaplatit a dojednat dulu=porodnu asistentku lebo nemocnica takuto moznost nepodporuje tak jedine zajednat si lekara, neviem ,, mozno pojdem zase rodit do NZ tak som uz bola a dalo sa to 🙂
@alicia28 to som nevedela, každý mi povedal že zo začiatku musím mať látkové a tie vyvárať........no ak nemusím tak to je lepšie :D
@riela no je to take chaoticke,oni tie diplomovane sestry su uz take sikulky ze su skoro ako doktorky lebo maju 1. stupen vysky zvladnuty ale to su odbornicky ako diplomovane sestry, potom su porodne asistentky ktore mozu mat vyssie vzdelanie alebo nemusia a pri porode je DULA a to je vlastne ta asistentka,,dula sa hovorila tak ludovo ,,ked rodili doma a do nemocnic sa nechodilo, teraz sa to zacina pouzivat uz tak vseobecne, duly uz su sestricky lebo doma sa uz nerodi 🙂 ani nevies ako rada by som mala dohodnutu asistentku co by bola cely cas pri mne a pomahala by mi psychicky ,,co sa deje,,,a podporovala ma,,to je najhorsie byt niekde sama a cakat a cakat,,,,napr, v NZ nemoze byt ani manzel pri porode s tebou,,caka vonku na chodbe a ked sa uz babetko ide narodit ze uz pomaly hlava trci tak ho zavolaju dnu a to mi je naco platne? nechapem to,,,ved to uz ani nemusi chodit, japotrebujem aby pri mne niekto stal ked sa porod len zacina,,to je najhorsie,,,cas je nekonecny len vsetko boli a ked ta ma kto podporit a dychat s tebou ze ide kontrakcia tak to je super,,cas ide rychlejsie 🙂

@lenka_x Aj u nás je to tak ako u vás... môj každé ráno pred odchodom do práce mi na bruško priloží svoje uško a počúva či náhodou ho nekopne alebo nepocíti nejaký pohyb, potom mi dá pusu na bruško a rozlúči sa s maličkým a taktiež keď ide spinkať sa to zopakuje ... občas mu aj zaspieva hehe ... je to milé ... a tiež sa s ním aj rozpráva ... 😉
@all A čo sa týka mena, my sme sa zhodli hneď pri chlapčenskom - bude po tatkovi Tomáško a dievčatko malo byť Nicol alebo Sofia ... ale na sone nám ukázal pipíka, takže je rozhodnuté 😉 Verím, že aj vám sa bábatká ukážu v plnej kráse na sone a tak sa skôr rozhodnete aké meno mu dáte .. Držím vám palčeky 😉