icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

chelonka
23. jan 2012

@kkristin ani nehovor, to ja mám a napísala som tie lahšie dôsledky očkovania, aj ked ten prašivý ekzem teda poriadne vie skoplikovať život. a hyperkaktívne dieta som bola a aj som furt si papatujem, furt mali somnou v škole problemy, furt som všetkých vyrušovala, nedávala pozor no hruza proste som sa celý cas v skole nudila, len nic mi nezmohli v skole bo som mala same jednotky.- len v tej dobe sa taka pozornosť hyperaktivite nevenovala pozornost.

a k tej cukrovke, kolegova dcerka ma tiež cukrovku už pomaly rok a chuda ti poviem že to je teda riadba vec 6 x denne pichať inzulín a obmedzeniach a problemoch čo stým má ani nehovorím jej ju zistili ako 6 ročnej samozrejme že bola už aj nekolko krat v nemocnici a tam aj primárka hovorila, že to čo sa deje v poslednej dobe nieje normálne, rapídne stupa deti s cukrovkou normálne mali v nemocnici narvane a nemali kam deti hospitalizovať v Ba! a doktorka tiež povedala že to ma pravdepodobne očkovaním ale na 100% to nikto neprizna!!!

kkristin
23. jan 2012

@chelonka zda sa mi ze to je jedna celkova pokuta, za odmietnutie vseobecne povinneho ockovania ako takeho

chelonka
23. jan 2012

@kkristin a to je ta suma do cca 400€???

zz134
23. jan 2012

@chelonka zajtra sa ho povypytujem a napisem. Ale mala sa im narodila tusim 04/2011 a uz aspon pol roka beha po uradoch. A nehovorim o tom co ma kazdu prehliadku u lekara .....

ja na toto velmi nemam jasny nazor. Este som sa tej teme nevenovala ci dat alebo nedat. On ma presviedca ze v ziadnom pripade. Oni s manzelkou maju milion alergii a vraj to ockovanie to nejako moze pokazit aj malej ci co ...neviem som v tom teliatko

zz134
23. jan 2012

@kkristin kristi a pls vies mi nejako v skrate vysvetlit preco nie ockovat?

kkristin
23. jan 2012

@chelonka hej hej do 400, akolo 350 sa mi zda, ale presne neviem...kukni na tej stranke, sloboda v ockovani, tam mas vsetko...
no ja trpim tiez ekzemom, ale mam ho ako kedy, obcas v kuse rok, a potom zas pol roka nic....ale riesim to len vypalovanim dusikom, lebo lieky mi nezaberaju a teraz v tehotenstve ani nehovorim, nic nemozem....ale to este zvladam, aj na dietu som si uz zvykla :( casom som sa naucila fungovat a uz to neriesim....ale poznam to :(
aj ja som uz par ludi deti s dosledkami videla a je mi do placu z toho....:(

chelonka
23. jan 2012

@kkristin no veru ja som ochotná radšej tu sumu zaplatit jak očkovať, predsa tie choroby a hlavne detske choroby su na to aby ich deti mali a presli si tým, tým a prirodzene buduje ich imunita - ale čo narobíme ked sa chce niekto nabalit.

no mne ekzem v poslendých rokoch doslova kvitne takto v januari minulý rok som bola v nemocnici, potom 1/4 roka na PN-ke lebo do mna pchali prednison lebo mi inak pomoct nevedeli.

A teraz v tehotenstve 2 dni krasa koža sa mi vyčisti a další týžden total katastrofa.

Vieš ked som si tak s mojou maminou prechádzala moje očkovania, tak moje choroby ako ekzem a alergie sa mi dostavili presne po prvom očkovaní!!

kkristin
23. jan 2012

@zz134 http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
skratka: ockovacie latky obsahuju olovo, jedovate latky a podobne....taktiez su caste neziaduce ucinky, ako su cukrovka, hyperaktivita, skleroza multiplex, nahle umrtia a aj rakoviny....skus si precitat na tej stranke je tam vela veci, okrem toho casto prave zaockovani ludia dostanu chorobu v zmutovanej podobe a telo sa vyrovnava s takymito jedovatymi latkami po svojom...ako som pisala hore...
a na urad staci ist raz, podas vysvetlenie, zaplatis pokutu, akurat nesmies podpisat ten papier co ti daju 🙂
jedno vysvetlenie im musi stacit....treba vediet svoje prava

kkristin
23. jan 2012

@zz134 ale je to na kazdom ako si to zvazi....samozrejme....

silvia0201
autor
23. jan 2012

@marianax noooooooooooooooooo 😝 mám toľko roboty, že neviem ani akoé sa volám. ale nie. práveže naopak. neviem do čoho by som pichla. strašne sa nudím. a s mopom každý deň sa mi fakt nechce behať. už dneska som rozmýšľala, že terat cez zimu začnem niečo štriokovať, lebo ma fakt od nudy porazí. 😝 😝 😝

chelonka
23. jan 2012

@kkristin no som si počitala aj manželom ten link ach tie reakcie niektorých tých lekárov tam ach jaj. ešte že moj drahý je rovnakého názoru jak ja.

kkristin
23. jan 2012

@chelonka no my toto zatial mame u manzela tak nie uplne rozhodne, ale ja v niektorych veciach neustupujem 🙂 a verim ze ho presvedcim

kkristin
23. jan 2012
marianax
23. jan 2012

@silvia0201 😀 achaaaa 😀 no ja mam nabity program rano deti do skoly tak trocha mam volno potom kazdy den navarit a kym navarim a upracem uz su doma 🙂 ale niekedy ked stihnem navarit mam volno no teraz som casto so sestrou a malym sa vytesujeme 😀

zz134
23. jan 2012

@kkristin fuha...tak zajtra studujem stranku! dakujem za info.

kkristin
23. jan 2012

@zz134 http://www.slobodavockovani.sk/ prepac tato stranka je ta co mas studovat, som nechtiac dala inu...

silvia0201
autor
23. jan 2012

@marianax tak to hej. ty máš doma duplu detí, než ja. moji sa obriadia sami, aj do obchodu ráno idú pre čerstvé rohlíky, takže ja ráno nemusím vstávať ani s postele 🙂

riela
23. jan 2012

@chelonka ja až dva dni po tebe, aj s @tinka5 čakáme všetky do februára 🙂

marianax
23. jan 2012

@silvia0201 ano ano presne ani ja uz nevstavam desiatu si urobia vecer alebo rano no navarene musi byt hlad je hlad 😀

silvia0201
autor
23. jan 2012

@marianax to je tak, ty máš deti naučené na domácu stravu, ja skôr na suchú. popri robote som málokedy stíhala aj variť. teraz to dobieham, keď sa mi chce 😉

chelonka
23. jan 2012

Výskumníci amerického Úradu verejného zdravotníctva hovoria, že matky by mali prestať s dojčením, aby sa zvýšila "účinnosť" očkovania proti rotavírusom

tak toto je najvnovšie čo tam pribudlo

chelonka
23. jan 2012

@riela hej hej dufam že sa nám babatka ukažuuuu v plnej kráse 😀

kkristin
23. jan 2012

@chelonka otrasne toto je fakt zle :(

kkristin
23. jan 2012

chcela by som sa spytat baby mate nejaky dobry zoznam co treba pre babatka vsetko mat???

marianax
23. jan 2012

@silvia0201 no to hej lebo ja som zas furt doma ale niekedy so mnou tocia ja navarim a oni sa ani nerusia toho a len o suchom su 😠

labutka
23. jan 2012

Webka slobodavockovani.sk robi po celej sr aj prednasky o ockovani. Odporucam. 😉 www.slobodavockovani.sk/podujatia/

chelonka
23. jan 2012

@labutka hej hej ked budu niekedy zas v blizskosti BA tak určite pojdem!

anulienka_nr
24. jan 2012

@kkristin super 🙂 sesternica také šťastie nemala, možno je v BA viac možnosti, pokrokovejší lekári 🙂, ona je z HC a hľadala v NR tiež na odporučenia.

silvia0201
autor
24. jan 2012

@marianax no aj u mňa bola taká doba. to som chodila do roboty a snažila som sa aj niečo navariť, aby keď prídu domov mali čo jesť. no narobila som jak ko.... a vieš ako to skončilo???????????
zožral to potom pes a mačky, lebo to nejedli. tak som sa vys..... im variť. nech do seba ládujú rohlíky. a potom že veľa míňame na stravu-drahého reči.