Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@chelonka zajtra sa ho povypytujem a napisem. Ale mala sa im narodila tusim 04/2011 a uz aspon pol roka beha po uradoch. A nehovorim o tom co ma kazdu prehliadku u lekara .....
ja na toto velmi nemam jasny nazor. Este som sa tej teme nevenovala ci dat alebo nedat. On ma presviedca ze v ziadnom pripade. Oni s manzelkou maju milion alergii a vraj to ockovanie to nejako moze pokazit aj malej ci co ...neviem som v tom teliatko
@chelonka hej hej do 400, akolo 350 sa mi zda, ale presne neviem...kukni na tej stranke, sloboda v ockovani, tam mas vsetko...
no ja trpim tiez ekzemom, ale mam ho ako kedy, obcas v kuse rok, a potom zas pol roka nic....ale riesim to len vypalovanim dusikom, lebo lieky mi nezaberaju a teraz v tehotenstve ani nehovorim, nic nemozem....ale to este zvladam, aj na dietu som si uz zvykla :( casom som sa naucila fungovat a uz to neriesim....ale poznam to :(
aj ja som uz par ludi deti s dosledkami videla a je mi do placu z toho....:(
@kkristin no veru ja som ochotná radšej tu sumu zaplatit jak očkovať, predsa tie choroby a hlavne detske choroby su na to aby ich deti mali a presli si tým, tým a prirodzene buduje ich imunita - ale čo narobíme ked sa chce niekto nabalit.
no mne ekzem v poslendých rokoch doslova kvitne takto v januari minulý rok som bola v nemocnici, potom 1/4 roka na PN-ke lebo do mna pchali prednison lebo mi inak pomoct nevedeli.
A teraz v tehotenstve 2 dni krasa koža sa mi vyčisti a další týžden total katastrofa.
Vieš ked som si tak s mojou maminou prechádzala moje očkovania, tak moje choroby ako ekzem a alergie sa mi dostavili presne po prvom očkovaní!!
@zz134 http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
skratka: ockovacie latky obsahuju olovo, jedovate latky a podobne....taktiez su caste neziaduce ucinky, ako su cukrovka, hyperaktivita, skleroza multiplex, nahle umrtia a aj rakoviny....skus si precitat na tej stranke je tam vela veci, okrem toho casto prave zaockovani ludia dostanu chorobu v zmutovanej podobe a telo sa vyrovnava s takymito jedovatymi latkami po svojom...ako som pisala hore...
a na urad staci ist raz, podas vysvetlenie, zaplatis pokutu, akurat nesmies podpisat ten papier co ti daju 🙂
jedno vysvetlenie im musi stacit....treba vediet svoje prava
@marianax noooooooooooooooooo 😝 mám toľko roboty, že neviem ani akoé sa volám. ale nie. práveže naopak. neviem do čoho by som pichla. strašne sa nudím. a s mopom každý deň sa mi fakt nechce behať. už dneska som rozmýšľala, že terat cez zimu začnem niečo štriokovať, lebo ma fakt od nudy porazí. 😝 😝 😝
@kkristin http://www.slobodavockovani.sk/ toto je zaujimave
@silvia0201 😀 achaaaa 😀 no ja mam nabity program rano deti do skoly tak trocha mam volno potom kazdy den navarit a kym navarim a upracem uz su doma 🙂 ale niekedy ked stihnem navarit mam volno no teraz som casto so sestrou a malym sa vytesujeme 😀
@zz134 http://www.slobodavockovani.sk/ prepac tato stranka je ta co mas studovat, som nechtiac dala inu...
@marianax tak to hej. ty máš doma duplu detí, než ja. moji sa obriadia sami, aj do obchodu ráno idú pre čerstvé rohlíky, takže ja ráno nemusím vstávať ani s postele 🙂
@silvia0201 ano ano presne ani ja uz nevstavam desiatu si urobia vecer alebo rano no navarene musi byt hlad je hlad 😀
@marianax to je tak, ty máš deti naučené na domácu stravu, ja skôr na suchú. popri robote som málokedy stíhala aj variť. teraz to dobieham, keď sa mi chce 😉
Výskumníci amerického Úradu verejného zdravotníctva hovoria, že matky by mali prestať s dojčením, aby sa zvýšila "účinnosť" očkovania proti rotavírusom
tak toto je najvnovšie čo tam pribudlo
chcela by som sa spytat baby mate nejaky dobry zoznam co treba pre babatka vsetko mat???
@silvia0201 no to hej lebo ja som zas furt doma ale niekedy so mnou tocia ja navarim a oni sa ani nerusia toho a len o suchom su 😠
Webka slobodavockovani.sk robi po celej sr aj prednasky o ockovani. Odporucam. 😉 www.slobodavockovani.sk/podujatia/
@kkristin super 🙂 sesternica také šťastie nemala, možno je v BA viac možnosti, pokrokovejší lekári 🙂, ona je z HC a hľadala v NR tiež na odporučenia.
@marianax no aj u mňa bola taká doba. to som chodila do roboty a snažila som sa aj niečo navariť, aby keď prídu domov mali čo jesť. no narobila som jak ko.... a vieš ako to skončilo???????????
zožral to potom pes a mačky, lebo to nejedli. tak som sa vys..... im variť. nech do seba ládujú rohlíky. a potom že veľa míňame na stravu-drahého reči.

@kkristin ani nehovor, to ja mám a napísala som tie lahšie dôsledky očkovania, aj ked ten prašivý ekzem teda poriadne vie skoplikovať život. a hyperkaktívne dieta som bola a aj som furt si papatujem, furt mali somnou v škole problemy, furt som všetkých vyrušovala, nedávala pozor no hruza proste som sa celý cas v skole nudila, len nic mi nezmohli v skole bo som mala same jednotky.- len v tej dobe sa taka pozornosť hyperaktivite nevenovala pozornost.
a k tej cukrovke, kolegova dcerka ma tiež cukrovku už pomaly rok a chuda ti poviem že to je teda riadba vec 6 x denne pichať inzulín a obmedzeniach a problemoch čo stým má ani nehovorím jej ju zistili ako 6 ročnej samozrejme že bola už aj nekolko krat v nemocnici a tam aj primárka hovorila, že to čo sa deje v poslednej dobe nieje normálne, rapídne stupa deti s cukrovkou normálne mali v nemocnici narvane a nemali kam deti hospitalizovať v Ba! a doktorka tiež povedala že to ma pravdepodobne očkovaním ale na 100% to nikto neprizna!!!