icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

myska183
6. okt 2012

@sandy80 mne mala spavala celymi nocami ako vecer zaspala o osmej/deviatej tak sa zobudila rano okolo siestej a teraz je hore kazde dve hodiny.

marianax
6. okt 2012

@zz134 to som rada zlatusik aj tebe odlahlo ze ho to nebolelo a pekne vydrzal 🙂 no nam to ocko robili uz 4x a stale rovnako mame ist znova 10teho ale nejdem nikde nenecham ho takto trapit zajdem k svokre tam ma prist nejaka ociarka z Kosic tak sa s nou chcem osobne porozpravat uz som aj do Kosic volala ale rozpravala som sa s inou doktorkou a ta mi povedala ze u nich sa to nerobi v narkoze ale ze sa nestalo aby im dieta este raz priviedli ze to urobia na prvy krat tak uvidime ako dopadnem toho 10teho ked pojdem na rozhovor s tamtou doktorkou 😕

marianax
6. okt 2012

@justonka fuuu moja zlata to si ale vytrpela chudatko a ja sa stazujem takto casto jej to robili no hlavne ze je to uz v poriadku aj s tym kakanim nech je uz vsetko len a len dobre zelam 🙂 ma malo zeleza ze papa vitaminky?

zz134
6. okt 2012

@marianax Presne to urob! vzdy je dobre mat posudok viacerich lekarov.chuuuudatenko!drzim palce a nech to je uz fuc!

marianax
6. okt 2012

@zz134 dakujem mojka za podporu 🙂

emily84
6. okt 2012

ahojte maminy, tak som zvedava aka bude tato noc. Uz 4 noci po sebe nebuvame velmi dobre,kazdych 20-30 minut sme hore a len dudlikujeme, hladkame a uz aj obcas vyberame z postielky a hojdame aby sme opat zabuvali... ☹
Dnes som si cez den dala dva kratke "slofiky" s Emily, ako na zaciatku, ked sme vela papavali cez noc... 🙂
Vcera som to uz nevydrzala a dala som Emike popoludni flasku s UM. Opat strasne plakala, hladna a neslo jej vytiahnut mliecko, resp. len velmi pomaly, no nechcela z nej tahat. Len zuzlala cumel a pozerala na mna s velkymi ocami co sa jej to snazim dat do pusy 😀. Takze asi aj tak dobre.... skusime sa este potrapit...
Co ste robili vy v takom pripade ze dieta nechce pit z flase?

monuska342
7. okt 2012

@emily84 aj moj nevie papat z flase dokrmujem striekackou a to vypije v pohode ja uz zachvilku budem ucit na poharik s naustkom flasa uz je zbytocna aj tak ju nechce 🙂

silvia0201
autor
7. okt 2012

@emily84 aj moja má teraz také obdobie, že nechce veľmi papať. pred týždňom mi vypila už 200ml, tefraz ledva vypije 150ml. som zvedavá, kedy sa znovay rozje.

justonka
7. okt 2012

@marianax zeleza ma praveze vela, ale telo jej ho nespracovava tak je preto dali cca 5 druhov vitaminov. uvidime ako bude

no a inac my sme vcera skoncili na pohotovosti s malou lebo 38,4 teplota nevie sa z coho tak musime chytat moc ci nahodou nie zapal moc. ciest lebo jej moc divne pachne
hm inac fakt sranda chytat dievcatku moc... 2 pokusy a vysledok 0 tak snad od tretice vsetko dobre

marianax
7. okt 2012

@justonka ahaa o moja zlata to mi je luto drzim peste nech sa z toho rychlo dostane nech nema teplotky a je zdravucka

1ivanka1
7. okt 2012

@zz134 o grckaní viem svoje, máme reflux 😒

1ivanka1
7. okt 2012

@justonka no ja tiež musím odniesť malej moč, ale tiež sa mi to zataiľ nepodarilo, tie sáčky sú k ničomu,ale zajtra už nejako musím...

justonka
7. okt 2012

@1ivanka1 no nam sa to po celodennom utrpeni podarilo. ale poviem ti skusali sme vsetko
vodu pustali igelit pod nu dali mokry teply uterak dokonca sme pod nou cca 20 min drzali ked bola vyzlecena nocnik a pustali jej vodu a nic nakonec sa nam par kvapiek podarilo aby nacikala do toho sacku sice bolo aj v plienke viac ako v sacku ale zevraj staci aj toto teraz s tym mm bezal na pohotovost nech to pozru tak drzte palce nech to je ciste a nemusime do nemocky
teplota klop klop dnes bola len 37 uvidime vecer takze dnes sme cipky nedavali

zz134
7. okt 2012

@1ivanka1 a ked je reflux tak grcka prudom alebo tak vysacuje? nam vysacuje ale vela a casto...moze sa reflux az terz prejavit?

1ivanka1
7. okt 2012

@zz134 je viac tých refluxov, pri silnom to ide prúdom takým oblúkom, my nemáme silný, podľa mňa malá ho mala už v pôrodnici, ale viac sa začal prejavovať keď sme začali zvyšovať dávky jedla..negrckala prúdom ale často a dosť, celé ty tri hodiny po jedle vygrciavala a bola nepokojná plačlivá, a vždy keď som ju zobrala na ruky tak si odrgla a niečo vygrgla....plus neustále mala štikavku a vypínala chrbátik do takého mostíka..tak pre mňa to boli jasné dôkazy a lekár mi ich potom aj potvrdil.. 😒 ono reflux sa môže prejaviť aj neskôr..

1ivanka1
7. okt 2012

@justonka držím palce aby ste to mali ok! dúfam že aj mne sa to zajtra podarí a bude to bez baktérií lebo by ma asi porazilo..

vebinka25
7. okt 2012

@emily84 Skúste kaučukový cumeľ namiesto silikónu je mäkší aj teda nemáte 🙂

vebinka25
7. okt 2012

@1ivanka1 Tieto príznaky máme aj mi dávame ale antirefluxný sirup lebo naša pediatrička povedala že Naše dieťa sa prežiera tak sme si kúpili sami nestačila som ju prezliekať ogrckaná až po päty 6-7krat denne prezliekať ak nie viac ☹

zz134
7. okt 2012

@1ivanka1 sakra teraz neviem co s tym...reflux zistia iba sonom?

kari55
8. okt 2012

@emily84 Áno , tak som nad ňu krkolomne nahla a striekala jej do očka, a vošlo jej to až dnu lebo celé ho mala zaliate tým mliekom 🙂 príjemne to nieje ale materské mlieko vraj obsahuje aj antibiotika a asi nám pomohlo robila som to tri krát za deň

1ivanka1
8. okt 2012

@vebinka25 to čo je za kravinu?? to akože preto grcká? no tak to je dobrá blbosť...aj ja som tak prezliekala..teraz s AR mliekom je to podstatne lepšie..

1ivanka1
8. okt 2012

@zz134 hej len sonom, ak sa ti niečo nezdá pýtaj sa na to sono...budeš kludnejšia ak sa to nepotrvrdí..

kari55
8. okt 2012

Ahojte, už ste to počuli o tej HEXA vakcíne????? 😲 Ja som už volala svojej Dr. na overenie šarže či moju malú neočkovali s tou kontaminovanou, úplne som z toho vydesená.... 😲

chelonka
8. okt 2012

@kari55 hej hej počuli, nastastie nasa ešte nebola očkovana a ani nebude :D

kari55
8. okt 2012

@chelonka Ale ak nedáš očkovať nebojíš sa , že by tie strašné choroby proti ktorým to vlastne je by mohli postihnuť tvoje dieťa? Alebo je už doba natoľko vpredu , že tie choroby už vlastne nie sú alebo sú úplne dobre liečiteľné a to očkovanie je iba vlastne taký celosvetový zvyk a biznis?? Ja som z toho jeleň 😒 😒 🙄

chelonka
8. okt 2012

@kari55 hmmm nebojím, vieš ja som tiež bola očkovana proti rubeole ako dieta a v 26 som ju nakoniec aj tak mala a v tomto veku je to x krat nebezpečnejššie ako v detskom veku!!! vakcíny sú spúštače mnohých ochorení ako sú alergie, astma, ekzémy - toto sú len tie "lahšie dôsledky očkovania" ale o to častejšie, ja mám inak všetky 3 diagnozy astma najlahšia frma - ekzém a alergia najťažšia, takže moje babo má aj geneticku predispozíciu týchto chorôb a očkovanie je spúšťačom!
deti su očkovane proti detským cherobám, v dnešnej vyspelej dobe aj lepšie zvladnutelné a ak aj dieta ochorie ma dozivotnu imunitu pričom z umelého očkovania ak sa vytvorí imunita - nemusí, tak je na cca 15 rokov!
a veru je to zvyk a najma biznis ako cela farmácia!!!! - vidím to na sebe ako celoživotný užívatel ich produktov a aj vela lekarov ma podobný názor

kuriatko21
8. okt 2012

@kari55 nepočuli... daj info.. 😨

kuriatko21
8. okt 2012

@kari55 už som si to našla... malú očkovali v pondelok a to som veľmi dlho rozmýšlala, či dať, alebo nie. Nakoniec sme dali, aby ju zobrali do škôlky a tak... Dr. čo ju očkovala má niekde zapísané číslo tej vakcíny, či ako sa po to dopátram? ufff.... ☹

kari55
8. okt 2012

@kuriatko21 Na internetovej stránke www.sukl.sk / štátny ústav pre kontrolu liečiv / je od 06.10 .2012 stiahnutá HEXA vakcína čo sa teraz očkuje bábatkam do stehien a je vyhlásený 1 stupeň urgentnosti. Ani moja doki o tom ešte nevedela.

kari55
8. okt 2012

@kuriatko21 Ja som volala Dr. a porovnali sme to číslo šarže ktoré je vyhlásené za to zlé s tou očkovacou látkou čo dala mojej malej 😖