Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahojte, tiež uvažujem nad tým havom. A asi ho aj kúpim len sa mi zdá drahý. Uvažovala som že ho kúpim od ruky cez bazár sú aj za polovicu alebo tretinu ceny. Ale potom som si to rozmyslela pretože, také plyšové hračky sú od detičiek určite oslinkované a ogrckované možno 😀 a nedá sa to prať. Ale tie elektronické plastové všelijaké čo vydávajú zvuky možno pozriem. Inak ten havo sa mi veľmi páči. A ten valec na lozenie sme inak mali pri staršej dcére a vôbec sme nevyužili ona na tom vôbec nevedela loziť a keď už lozila sama tak ju to nezaujímalo 🙂
@marianax Drogériu teta tu nikde na blízku nemáme...teda ani neviem, že by bola v širšom okolí...☹ skusím sa dopovať vitamínmi, možno to troška pomôže...
@kari55 áno, práveže je drahý...stojí 39,90v tescu, aj v dráčiku...ale zdá sa mi, že v dráčiku je možné ho kúpiť s kartičkou za nejakých 33eur...aj na nete sa dá objednať lacnejšie. použitý by som nekupovala práve z tých dôvodov, ktoré uvádzaš... čo sa toho valca týka, tak každý má tuším iný názor. asi to nechám tak. ak kúpim toho hovoriaceho psa, už malej dokúpim len nejaké oblečenie a cd s pesničkami.. s darčekmi to netreba preháňať... 🙂
Pozeram ze tu pisete o tom hovoriacom psikovi ja som po nom tuzila uz pri emme no nepodarilo sa je fakt drahy 😒
@kuriatko21 to je skoda skus v ined drogerii ale musi byt od znacky LUNA je to vraj ceska znacka
@marianax oki, skusím popozerať inde, či ho nájdem. Ďakujem zatiaľ! 🙂
Babuľky mám otázku. Malú iba dojčím, resp. sme začali na obed s ochutnávaním zeleninky...zatiaľ malej moc nechutí, ale pár lyžičiek dá. Čo ma však trápi je, že v noci sa začala častejšie budiť...som hore aj 6-7xza noc, čo je asi o dva razy viac ako bývalo. Neviem, či to súvisí s tým, že už má zúbok a asi sa tlačí další, alebo je proste viac hladná a moje mliečko jej nestačí tak, ako by malo... Kamoška mi odporučila dávať pri večernom krmení kašu...aký máte na to názor?
Mne sa hentie instantné kaše moc nepozdávajú..☹ ale možno to je len môj predsudok... a zase malú trápiť hladom fakt nechcem..
@kuriatko21 v alltoys ho majú za 33,90 myslím a možno s ich kartou bude ešte lacnejší 😉
Ahojte, no ja som dnes kúpila malinkej toho psíka od fischer price v Dráčiku za 33,99 to je rozprávkova cena ak máte kartu. No a majú akciu k tomu havovi dávajú Hovoriace kľúče od fischer price v hodnote 18 eur úplne zadarmo, tak to je celkom fajn akcia nieee, keď už je ten psík taký drahý 🙂 no ale ja mám z toho tiež peknú radosť 🙂 🙂 sa teším ako malé decko 😀
@marianax ja ee
@kuriatko21 Ja dávam malinkej na večeru kašu od Hipp - gute nacht, a myslím že spinká lepšie kojím 2 až 3 krát v noci kedy ako a spinká od ôsmej do rána do šiestej. No a začala som jej dávať kašu aj na obed a je úplne spokojnejšia a prespí aj dve hoďky v kuse na obed. Inak len dojčím. No a na obed jej dávam len polovičnú dávku ale zjedla by aj viac 🙂 . Ja tie zeleninové príkrmy počkám tak do 5 a pol mesiaca. No moja je hladoška tá kaša jej chutí a keď začnem robiť kašu a pozerá tak sa úplne teší a začne sa mi hádzať o mištičku.
@kuriatko21 v Dráčiku by ti ho mali aj objednať, keď ho nemajú v predajni, teraz sa oplatí, je najlacnejší ako kedy bol. S dráčik kartou za 34 či 35 eur, už presne neviem. Inak je najmenšia cena 40 eur. ...no ten valec je super, malej sa veľmi páči, rada sa s ním hrá, zatiaľ len pod dozorom, lebo je ozaj maličká
@kuriatko21 nemas vobec zac 🙂
@monika333slov co ee? 😅
jeeej,, to je uzasne- vzdy ked sem pridem nakuknut, co noveho v nasich rovesnikoch, preberate presne to, co zrovna riesim aj ja 😵 😵 😵 tiez planujeme hovoriaceho psika, padaju vlasy na hrste, a mrchu mam odzaciatku, napriek kojeniu...i ked momentalne odsavame, a papame z flase, lebo heeerecka strajkovala a odmietala prso, a ja som to po 2 mesiacoch bojovania (chytilo ju to v 2,5 mes. 😠 ), hadzania sa dozadu, vyrevovania, svirania sa, vzdala... ☹ teraz papa z flase ako inteligentka, kludna, este si ju aj podrzi 😀 , ale jedno jedine kojenie som si uchovala-nocne, ked je prispata, a neprotestuje 😅 😝....
@kuriatko21 drogeria Teta je v Kutoch, tiez idem po tom sampone, musime ho zohnat, nie? 😝 a vdaka za tip
@marianax 😉
@kuriatko21 teda ja ti asi velmi neporadim ja cisto len kojim v noci vstavam kedy ako niekedy 3x niekedy 6krat ale mam skusenost pri Emmke takto mi vstavala casto aj ked som ju prikrmovala a cim bola vecsia tym castejsie no bolo to zvykom na prsnik nie hladom alebo smedom kojila som ju 2,5roka nemala ani dudlik tak si to asi vynahradzala
@marianax moja malá tiež nemá dudlík. Takéto častejšie kŕmenie v noci sme mali v období rastu(6týždňov, 3mesiace)potom sa to vrátilo zase do normálu. Tiež som nad tým uvažovala, či to nie je od smädu, teraz keď sa už kúri je asi vzduch viac suchý...Ešte asi chvíľu vydržím a uvidím, čo to spraví... ďakujem za názor aj
@kari55 Čo sa tých kaší týka, tak predpokladám, že sú osladené a s tým by som radšej ešte chvíľu počkala...
@jakani toho psíka som pozerala v dráčiku - v SE ho nemali... v letáku je uvedená len jedna cena, na nete majú písané, že s kartou je lacnejší, tak teraz neviem... 😒 A Ďakujem za tip, nevedela som, že teta je v kútoch..super..ešteže vás tu mám! 🙂
@kuriatko21 skús počkať, či sa jej to neupraví, možno má len také obdobie a možno je to ozaj tými zúbkami. ja som si tiež myslela, že je moja malá hladná a tak som začala dávať kaše na noc a pomohlo na chvílku, tak pár nocí a zas sa často budí, tak štyri krát cez noc
@kari55 jéj, supiš, až teraz som si čítala o tom havkovi...Ďakujem za tip! 🙂
@kuriatko21 ja sem tam urobim malej kasu do flase, je to prva krupicka ryzova, od 4. mes, nemliecna - cize ju zarabas do svojho odstriekaneho mliecka, je uplne neochutena, su to iba take instantne vlocky, ale s mlieckom je to mnamka...len tvoja Barborka, ked chce pekne prsnik, skoda jej ukazovat co je flasa, museli by ste asi z misky lyzickou 🙂
@jakani a keď jej urobíš tú kašičku, vidíš nejaký výsledok? resp. vydrží dlhšie bez papania? Fľašu skúšať nebudem, párkrát som jej chcela dať vodičku,ale nevie si ju poriadne chytiť do pusinky... s lyžičkou nemá problém, teda pokiaľ sa zrovna nejedná o mrkvičku a inú zeleninku... Vigantol večer scucne jedna radosť, uškŕňa sa už keď jej ho kvapkám na lyžičku...😀 A tá ryžová kaša, čo dávaš, je aká značka? Inak ja svoje mliečko ani odsávať neviem...teda..nemám odsávačku a ručne mi to šlo zo začiatku, teraz ani kvapka, ale keď potiahne malá, tak často nestíha papať, vtedy sa odvráti na chvíľu a tečie samo... 😒
@marianax vies co? 🙂 ani nevie asi som sa pomylila :D prepac 🙂
@monika333slov 😀 to nic 😀
@kuriatko21 po kasi mi dlhsie spinka, mame zn. Nestle, predavaju ju v sacku, ale aj ine firmy maju prvu nemliecnu ryzovu od 4. mes., byva aj prva kukuricna, no mne bola ryzova sympatickejsia, aj ohladom zivin, je nedrazdiva,a aj ja som ryzova 😝 😝
nemas moznost zohnat niekde pakovu odsavacku? ja mam aj elektricku, ale pakova je naj....ale vela bab hovori, ze si odstrieka najlepsie rukou, no to je uz ina makacka podla mna 😕, a aj to, ze musis vtedy "triafat" niekam do nadoby... 😅 ... ked zacnes odsavat, prsia si zvyknu, a ide to lepsie a lepsie...
no ak nemate predispoziciu na alergie, ak nema mala v anamneze po tebe al. MM ekzemy, astmu, alergiu, tak mozes skusit kupit takuto prvu neochutenu kasicu mliecnu, a tam primiesas iba kojenecku vodu...no potom uz nesmies menit znacku, lebo uz je v nej mlieko, a deti nedobre znasaju, ked sa meni znacka UM....
skuste, a daj potom vediet, co Barborka na to 😎
mozno som aj na nejaku starsiu spravu reagovla ale neviem na ku 🙂
@marianax
@monika333slov no moze byt ale aj mne sa stava ze pisem a potom neviem o co ide 😀
@kuriatko21 nemas zac moja ja budem prikrmovat az tak o take 2-3tyzdne zacnem mrkvou 🙂

@lenka_x Jéj, práve nad tým havom uvažujem aj ja, resp. som už rozhodnutá. Ak by bol už kúpený, len ho u nás v dráčiku nemali...a ten valec tiež zvažujem, len som ho videla zatiaľ len na letáku a netušila som, či by ho malá využila, či nie je ešte príliš maličká. Takže vám sa páči?.. Ďakujem za info! 🙂