icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenka_x
23. nov 2012

@kari55 nie si v tom sama 😒 aj moja sa často budí a chce cici, ani to už nerátam. Dudlíkovali sme, tak som nakúpila dudlíky a ona sa sama odnaučila, už ho nechce, tak mi odpadlo aspoň vkladanie dudky do pusy, no zato si asi dudku spravila zo mňa 😒

lenka_x
23. nov 2012

@bemmka uf, to ako si zavinovala v lete? ja som ju prestala pouzivat pri tych horkach a potom som ju uz nevytahovala

bemmka
24. nov 2012

@lenka_x no musela som lebo bez zavinovacky mi spávať nechcela čiže iba tenké body s krátkym rukavom a nohy holé a mali sme takú tenkú zavinovacku tak šup do kocika a ked zaspala tak som ju odviazala a bola odokryta.a veľa som chodila k rodičom do domu kde sa dalo prechádzat s kocikom v chládku 🙂 my sme sa ju nesnažili odnaucit od zavinovacky lebo niektoré deti si to naozaj vyžadujú a lepšie mi tak spala 🙂

hahaluzacka
24. nov 2012

ahojte maminy 🙂 som tu zabludila az teraz ale chcela som sa vas opytat moja malinka je na MM ale papa asi kazde dve hodinky cez den a miesto niektorych kojeni ma presnidavku (skoro celu) a kasu 120 ml a dopije trochou mlieka. nechcem ju moc odstavovat od MM ale vyzera ze je stale hladna ked papa aj po kasi opat za dve hodiny. ako vam papaju drobci?

emily84
25. nov 2012

@hahaluzacka ahoj, ja uz tiez davam malej kasicky, no vzdy jej dam najskor moje mlieko (tiez len kojim) a po kojeni este kasicku, nech zje, kolko chce. Nerobim to opacne, aby sa mi nezacala odstavovat. Tiez ma dni, ked mam pocit, ze by zjedla aj kona 🙂

bemmka
25. nov 2012

@hahaluzacka Ahoj ja napriklad dam malej kasicku,spapa 120ml,potom sa okupeme a za taku hodinku a pol, niekedy za hodinku od papanie, zalezi ako je hladna jej dam este mliecko a ideme spat.

lenka_x
25. nov 2012

@bemmka veď keď sa mimču tak lepšie spí, tak prečo neviazať nie? 😀

hahaluzacka
25. nov 2012

@emily84 @bemmka dakujem baby 🙂 ja davam najprv kasicku a potom este mliecka trochu zapije ale odstavovania sa moc nebojim lebo sa mi zda ze je to zrut riadny 🙂 mliecka sa len tak nevzda chrustik a v noci aj pred spankom ju len kojim kasu davam kolo obeda aby sa nacocala v noci mliecka kolko potrebuje drobcek sice na ukor mojho spanku ale co pre babo mamina nespravi 🙂

bemmka
26. nov 2012

@lenka_x presne tak 🙂 dokonca mi túto noc prespala celú od 21:30 do 7:00 🙂

lenka_x
26. nov 2012

@bemmka waw no to zíram, to mne malá doteraz prespala najviac šesť hodín a to aj keď bola mimino tak dvojmesačné, teraz sa budí šastejšie

emily84
26. nov 2012

Ahojte mamicky, este kojite resp. krmite cez noc? Mne mala vcera papala o 20.00 a potom az o 06.00 rano. Zvycajne kojim okolo 22.00 (vtedy sa nahodou zobudila skor, tak som ju hned nakrmila), no mam pocit, ze uz pomalicky mozme zacat vynechavat nocne papanie. Lebo ked jej dam papat o 22.00, tak rano vidim, ze papa menej.
Skusim jej dat dnes v noci len z jednoho prsnika a uvidime, co sa stane 🙂

marianax
26. nov 2012

@emily84 ako to robis mne v noci maly vstava normalne 3-4x niekedy aj viac a to ho zatial len kojim no zacneme prikrmovat uz asi vo stvrtok 😕 ale klop klop nech ti takto spinka malinka stale 🙂 😉

zz134
26. nov 2012

Baby o kolkej chodia Vasi krpci vecer spavat? Ja uz som na nervy! zas zaspal az teraz (23) a to som ho musela uspavat na rukach.Neskutocne revy...uz som z toho na nervy! a o druhej bude hore!

lubi
26. nov 2012

ahojte kocky. mozem sa k vam propojit do partie?

lubi
26. nov 2012

@zz134 inak to uspavanie u nasho maleho nie je az take zle ale cim je starsi tym viac vymysla. este pred nejakym tyzdnom zaspal vzdy na prsniku, prelozila som ho do postielky a bolo. 2-3 cez noc sa zobudil. teraz je to budenie sice rovnake, ale uspavam ho uz v nasej posteli. lebo v postielke sa zda ze uz nechce spat 😠 - trva mu dlhsie aby zaspal a samozrejme mne sa potom nechce vstavat z postele tak mam vecierku vacsinou s nim. a cez den spaval aj 4x a teraz nespi vobec. no ak nepocitam ze zaspi pri krmeni a ked ho chcem prelozit je hore.

majusqwa
26. nov 2012

@zz134 od narodenia do minuleho tyzdna okolo 20:00 - 21:00. teraz sa posunula okolo 23:00, ale zasa spi rano do tej osmej. predtym spala tak do 6:00 - 6:30.

emily84
27. nov 2012

@marianax No my mame noc od 18.00 do 06.00, papame v noci este raz okolo 22.00, dnesnu noc som jej dala o 21.00 z jednoho prsnika a vydrzala az do rana, no davame uz kasicky, tak mozno preto - no nie vela max 5 malych lyziciek - ale zacina si pytat viac, tak jej asi zacnem davat viac.
Prvu polku noci prespime pekne, do 2.00, 3.00 - tej spi krasne, no potom sa mi budi a do siestej sa zobudi aj 3-4 krat. Tak snad sa nam to upravi....
Chcela som ju naucit ist spavat trosku neskor, no nech robim co robim o 6-tej je jej cas a chce buvat (aspon nebudeme mat problem neskor vstavat do skolky 🙂
@zz134 nasa mala zaspavala vzdy len na rukach, hojdanim,... obcas az natriasanim... no povedala som si dost, ked bude tazsia, bude horsie,... tak som presla na ucenie zabuvat v postielke a podarilo sa... uz takmer 2 tyzdne zabuvame tym, ze mi drzi len rucku.. nastastie to nebolo velmi tazke, len mrncala na zaciatku aby som ju zdvihla na ruky, lebo keby zacala plakat, asi by som nevydrzala... ☹
Dalsi krok budeme mat naucit sa zaspavat len tak, ze pri nej sedim a mozno raz aj zaspi sama, bez toho aby som bola v izbe. To si aj myslim, je problem, ze sa mi nad ranom budi castejsie a potrebuje "moju ruku" na zabuvanie...

lea641981
27. nov 2012

ahojte mam junovu dcerku a rada by som popisala ak mozem 🙂

nasa malicka papa v noci kazde dve hodky po 120ml nutrilon a pritom papa uz zeleninku na obed a vecer kasicku 🙂
niekedy prespi raz dva krat do tyzdna aj 5hodin v noci ale inak nie budi sa stale 😒

lebo citam ze vam buvaju niektorym pekne aj celu noc,inak akoze hore nieje len zaplece a hlada papo tak dame a spinka dalej 🙂

lea641981
27. nov 2012

zaspava pekne,sama zatial 🙂 v kociku nechce byt sa vozit posli najviac pol hodku a hodinu je hore potom mrnci a brboce a vo vajicku vydzi v aute 🙂 chodime von tak ze napapa sa a pohra dve hodky a napa sa a ideme von a cakam ze ked bola hore dve hodky tak bude dlho spat v koci ale nespi niekedy vobec 😲 😲 😲 😲 😲 a ked spi a prejdeme cez hrbolec hned je hore najlepsie spinka doma 😀

emily84
27. nov 2012

@lea641981 vitaj u nas... a cez den ako casto krmis? Skus jej cez den davat castejsie, mozno potom bude pytat menej v noci... kazde 2 hodky je dost casto na noc na 5 mesacne babo, ako dlho to trva? Mozno je to len chvilkova zalezitost..

emily84
27. nov 2012

@lea641981 co sa buvania cez den tyka, moja mala spi presne kazde dve hodiny. Cize ked sa zobudi, papame, potom sa hrame a ked prejde presne 1h a 45 min od zobudenia, idem s nou pekne do izby, rozpravam na nu potichucky, vymenime plienku, zastrieme a pekne do postielky... o chvilu buva... musim dat pozor, akonahle presvihnem ten spravny cas aj ked len o 5 minut, uz je prestimulovana, viac unavena a tazsie sa nam zaspava.
V kociku tiez tak... ked ma cas buvat, tak buva - obcas otvori oci (ked prejde hlucne auto,...), no len skontroluje situaciu a buva dalej...
Cize skus ju pozorovat, akonahle vidis, ze ziva, odvracia sa od hraciek - hned ju ber do izby, resp. sup do kocika a mala by lahsie zabuvat... mozno to chvilu potrva kym si zvykne, no isty rezim a system maju deticky radi - ked vedia, co kedy pride.

lea641981
27. nov 2012

@emily84 kazde 2hodky papa aj ocas dna 🙂

kari55
27. nov 2012

🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 babýýýýý, čo mám robiť aby moja malinká spinkala v noci trochu dlhšie, alebo aj celú noc????? ☹ Strašne sa budí každú hodinu a pol a to ju neviem uspať, Normálne je hore a nechce spať. A to cez deň spí doobedu hoďku , na obed hodinu a pol ak náhodou dve tak jasáám a poobede ešte pol hoďku. Kojím a aj prikrmujem, hladná nie je........ide na nejaké baterky alebo čo? 😕 😕

zuzka9449
27. nov 2012

@lea641981 Ahoj a vitaj v klube ;) aj my fungujeme na nutilone a cez den prikrmujeme. Ale spinka nam pekne v noci, len zriedka davame papat,skor cajik,aby mal tekutiny. Na noc mu davame 180ml mliecka, napapa sa dosyta (samozrejme place,ze ma malo,kym jeho brusko da mozgu signal,ze ma dost...toto sme naucili aj tatina a neprejedava sa :D ) cez den chodi spinkat vzdy po 1hod a 45min (musim to dodrzat,inac ovela tazsie zaspava) aj to len na pol hodku. vela toho potom nestiham, ale vecer si aspon lepsie pospinka 🙂 mozno skus vyskusat nas system papania, hoci kazde babatko je ine 🙂

zuzka9449
27. nov 2012

@zz134 Nasho drobceka davame spinkat o 19 +-. kedze poodebe sa zobudi okolo 16, uz ho nedavame spinkat. od 18 sa uz pripravujeme na spanok: kupanie, masaz, uspavanka a mliecko, ktore ledva dopija, lebo je uz unaveny. a potom ide do postielky uz v spanku. pokial ho nezobudim pri mliecku, tak za tu dobu na chvilu dobije baterky a v postielke si este brble do 20. minuly tyzden sme ho dali spinkat aj podvecer a ledva o 22 zaspal :/...takze ho radsej potrapim trosku a potom pekne spinka.

marianax
27. nov 2012

@kari55 s tymto mam problem i ja sice este neprikrmujem ale uz zacnem tento tyzden no ak na nieco prides napis 😅

monuska342
27. nov 2012

@zz134 no tak o tomto viem svoje krpec od malinka chodi spat o 23-24 00 uz som s toho na nervy skusala som vsetko aj ho nedat spat vecer aby bol unavenejsi a aj tak to iste vecer len reve ale spat ani za nic 😒

zz134
27. nov 2012

@monuska342
@zuzka9449
@emily84
@majusqwa
@lubi
Baby uz som z neho na nervy! Vobec to dieta nespi. Ani cez den, ani v noci ...Noc kazde 2h hore ...potom o 5 sa zobudi a ze rano! A to zaspal o 23! od 5 sme teda hore s tym ze 20min spanku okolo deviatej mal...je toto normalne?

monuska342
27. nov 2012

@zz134 fuu tak to mas brutalne moj zaspi sice o 23.00 ale potom taha az do rana do desiatej a cez den spi kazde dve hodiny a skusala si ho ukladat kazde dve hodiny cez den?

lubi
27. nov 2012

@zz134 a to uz dlho trva? moj tak cez den prestal spat zo dna na den minuly tyzden. ale toto co tvoj vystraja je ozaj extrem. mam znamu co jej dieta nespalo sa da povedat vobec. a trvalo to dost dlho.myslim ze aj pol roka, ked nie dlhsie. 😅