icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
nadoviva
Odpoveď bola odstránená
lubi
8. dec 2012

@zz134 ja maleho velmi neobliekam. nechcem aby sa naucil na to ze bude mat sto veci na sebe a ked potom bude chladnejsie tak aby ochorel. ked ho mam v kociku tak mam Lodger(to je taky flisovy fusak, pisem takto lebo neviem ci je to teplejsie ako fusak alebo nie). dole ma puncosky a nohavice a hore body, natelnik ci koselu a vetrovka. nic viac. a neni mu zima.

inak ked rozoravate o vajickach. uz davate deticky do spotroveho kocika? ide mi hlavne o to ci ich uz davate do sediacej polohy.

jake mate sikovne deticky. ze uz lozia? a dokonca skoro vstavaju. super ako tie deti napreduju. ten nas je lenochod. ale to nic, ved ma casu.

lubi
8. dec 2012

@nadoviva presne aj ja to vravim. ze nech sa zuby neponahlaju. strasne rada pozeram ako sa bezzubo smeje. taky usmev nikdy neomrzi.

lubi
8. dec 2012

od kedy mozem davat malemu kasicky? vcera som ho prvy krat zacala prikrmovat zeleninou a velmi sa mu nepaci tak by som aj kasu mozno skusila tak neviem ci mozem.

emily84
8. dec 2012

@lubi Ja som aj rada, ze ta nasa este nelozi. Nemame v obyvacke koberec, cakame ze Jezisko donesie, tak este musime pockat s lozenim 🙂

Ja uz davam do sportoveho kocika dlho, mame polohovatelny, takze dlho bola v polohe ako v autosedacke (resp. bouncer) a teraz je uz na vyssej, nie sice uplne sed, ze vystrety chrbatik, no "takmer sed" 🙂

lubi
8. dec 2012

@emily84 aj ja mam taky nejaky kociar. ked chcem aby kukal na svet tak ho polohujem do vysacej polohy. on ma v tom priestore kde potom bude sediet taky vlozku aby zatial lezal. zatial mu to tak vyhovuje, mne skor ide o to ze ci by som ho teoreticky uz mohla dat sediet keby mu ta vysacia poloha uz nevyhovovala.

tak uz onedlho pride Jezisko tak malicka uz bude mat na com trenovat 😀 . a napis mu nech nejaky makkucky donesie.

emily84
8. dec 2012

@lubi Zacni najskor kasou, ta by mala ist skor nez zeleninove a ovocne prikrmy. Zmiesaj ju so svojim mlieckom ak kojis, ak nie tak s mlieckom co krmis. Davaj na obed, ak bude 3 dni ok, presun na veceru a na obed mozes skusit ovocne a zeleninove kasicky. Tiez 3 dni, aby si zistila, ak by nieco nerobilo dobre.
Ja som zacala hruskou, potom mrkva, jablko, zemiak, zelena fazulka, karfiol - prvy den primiesaj do kasicky trocha mliecka, potom uz nemusis.
Na veceru davaj zatial len ovocie. Ja tak robim a nemame s nicim problem, vsetko nam chuti a kakame presne kazdy den o 3-tej popoludni 🙂

lubi
8. dec 2012

@emily84 hmmmmmm super. ja som myslela ze musim neviem ako pomaly a pridavat velmi pomaly. tak sa tesim ze to pojde kus rychlejsie. ano kojim, ale je mi zahadou ze ked si snazim si odsat mlieko skoro nic mi nejde. normalne nechapem. a to nie je ze neviem ako sa odsavacka pouziva. inak ked kojim mlieko mi ide. nechapem.

marianax
8. dec 2012

@lubi presne to iste mam i ja neodsajem takmer nic no mliecka mam dost aj Emmku som kojila do 2,5roka tiez mi je to zahadou 🙂

lubi
8. dec 2012

@marianax to mi odlahlo. uz som si myslela ze som nemotorna. a viem ze viem odsavat, lebo som si uz par krat odsavala a v pohode, no teraz nejde. aj viac vody skusam pit, lebo by som si chcela odsavat do maleho jedal. no uvidim.

riela
9. dec 2012

@lubi ja mám už tiež malú v športovom. keĎ je hore, tak je v poloľahu, keĎ zaspinká, tak ju dám do ľahu.
@nadoviva máte malého jogína doma 🙂 . naša robí iba "sedlovú strechu" - keď je na chrbátiku dvihne zadok a zapiera sa nohami, posúva sa po chrbáte.

bemmka
9. dec 2012

@riela ahoj naša tiež v lahu na chrbatiku dvíha zadocek stale,bude mať aspon pevne brusne svaly :D

zz134
9. dec 2012

@lubi my uz sme 2tyzdne v sportaku...moj sa da ale aj na lezato a zatial ho tam davam tak ....

marianax
9. dec 2012

@lubi nie vobec nie si nemotorna to si ani nemysly o sebe 🙂 do jedla som ja uz davala normalne si odstrieknem s rukou tolko malinko staci ale zeby som z toho kasu urobila to urcite nie 😅

emily84
9. dec 2012

@lubi ja som mala tiez ten isty problem, teraz si viem odstriekat len skoro rano viac a cez den len po trochach, no trochu odstriekat staci. Nedavaj velke porcie ani kasiciek ani prikrmov, 2-3 male lyzicky staci na zaciatok a aj ked len trocha mliecka sa ti podari a zvysok vody na rozrobenie, staci. Len aby tam bola trocha znama chut, dietatko aj trochu rozozna.

lubi
9. dec 2012

@marianax @emily84 dakujem vam. zatial tak robim a staci to trocha co odsajem. hej davam iba take male davky ale aj to je vela lebo aj tak nechce 😝 . este mam aj zamrazene mlieko, ale to mi je luto rozmrazit kedze toho vela nezje. mozno vytiahnem neskor.

marianax
9. dec 2012

@lubi vam? panecku kludne mi tykaj ved ja som tiez z tejto temy len som vecsinou v sukromnej tiez som junovka 😀 a uz prikrmujes? chce ti papat ? ale ked kojis pije vsak? 🙂

monuska342
9. dec 2012

ahojte baby mam otazku malemu sa teraz na lavom licku vyhodil taky cerveny fliacik bojim sa aby nemal exem u dr som este nebola ale ak to neprejde pojdem...nemali to vasi drobci?moze to byt s pocasia?davate drobcom aj neaky krem proti chladu v tychto mrazoch?lebo ja nedavam tak neviem ci to nema s toho...

monuska342
9. dec 2012

@zz134 mi mame Concord Trimax 9-18 kg moc nejazdime lebo byvame v meste a chodime radsej kocikom takze nam staci 🙂

lubi
9. dec 2012

@marianax 😀 😀 😀 😀 jojnemam ta za taku staru neboj 😀 😀 😀 . to som myslela vas ako vas dve co som vam pisala 😀 😀 😀 . som nevedela ze je aj sukromna tema? aj tak tomu nerozumiem na co je tolko rovnakych tem. ci az take tajnosti tam mate??? 😀
pred par dnemi som zacala prikrmovat, ale nic mu nechuti. ano pije pekne ked ho kojim.
inak strasne ta obdivujem kolko mas deti. to musi byt krasne taka velka rodina.

lubi
9. dec 2012

@monuska342 nasmu sa robia tiez flaky sem tak, ale nemava ich dlho. sem tam ho natietam nivea kremeom detskym co je aj ne tvar ked ma suchu pokozku. aso pockaj par dni ci nezyzne a potom ak tak chod k lekarke. ale si myslim ze ked to nema suche tak by to nemalo byt nic.

monuska342
9. dec 2012

@lubi dakujem si ma ukludnila uz som sa zlakla nema to suche praveze len neviem cim mu to mam natierat len mi bolo divne ze to ma len na jednom lici...ale zda sa mi ze sa mu to objavilo ked bol vonku taky silny vietor uvidim teda skusim mu kupit ten nivea krem este som takyto problem nemala tak som nevedela co to je 🙂

marianax
9. dec 2012

@lubi ahahaa uz chapem 😀 niee nemam problem napisat i tu to co i tam ale tam chodim castejsie viac sa tam toho pise tu uz trochu pomenej a vlastne nestiham obe temy a som aj v obycajnych maminkach no tam tiez len zriedka pri mojich detoch niekedy ani vlastne myslienky nepocujem 😀 dakujem je to krasne ale je to aj velka zaberacka no nestazujem sa len niekedy 😅

riela
10. dec 2012

Dobrè ráno, my už pádime do BA. Pekný dník.

emily84
10. dec 2012

@marianax a ako sa dostanem do tej sukromnej temy aj ja?

emily84
10. dec 2012

@monuska342 neviem, ci mate to co my, no my mame suche miesta po telicku, vacsinou je to bez farby len na dotyk drsnejsie, obcas to zmeni farbu do cervena. Nie je to nic vazne, len sa nemozu pouzivat ziadne oleje, tie to vysusuju este viac ale kremy.

marianax
10. dec 2012

@emily84 poziadaj lucy125 ona to zalozila 🙂

lenkalis
10. dec 2012

@nadoviva tiež sme na tom tak isto a mám tiež trochu obavy, lebo už vôbec nechce robiť niť iné, len sa vyťahovať do stoja, ale stojí iba na špičkách a potom padá kade-tade. Neznáša ležať na chrbátiku, takže vôbec neprebehla fáza váľania sudov, a už vôbec nie, že ležkanie na chrbátiku a obzeranie ručičiek a chytanie nožičiek. Ale asi ako píše sendy80, treba to nechať na dieťa, keď to robí samé od seba.

bemmka
10. dec 2012

@monuska342 tak my mávame občas suchu tvaricku,niake tie vyrážky alebo fľaky z papania a slin tak najlepšie čo sa nám uplatnilo je obyčajná indulona a na druhy deň už je fajn 🙂 a tiež si myslim ze je dobrá aj do zimy lebo je hustejsia ako nivea.máme aj niveu,tu tiež používam.