icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
25. jan 2013

@lubiduch tak to je potom iné, keď vieš, že drobec má na niečo alergiu. treba byť samozrejme obozretnejšia. skús konzultovať stravu s detckým lekárom, ku ktorému chodíš s malým.
@lubi 😀 😀 joj, daj pokoj že tri!! no mala by prísť ešte jedna a potom sa začneme obzerať po malaých zajačikoch a svojich dedkov zavrieme doma 😀 😀 😀

clari
25. jan 2013

babulky, ake pohyblive su vase deticky? Lebo ta nasa je nejaka leniva 🙂 otaca sa len na jeden bok, ked je na brusku, toci sa ako hodinky 🙂, cuva, dviha zadok, ale este ho nezdvihne. Sedi super, aj sa nacahuje za hrackami, aj sa uplne predkloni, znovu sadne, to je v poho...a v choditku sa dostane uplne vsade - ja viem, ze je vela odporcov choduliek, ale moje obe starsie deti v nich boli, a to dcera chodila v 9 mesiacoch a v necelych troch rokoch bicyklovala bez pomocných koliecok 🙂

tatramatka
25. jan 2013

@lubi ako myslis menej mlieka? Asi by som skusila iba vynechat jednu davku mlieka a tu nahradila jedlom a podla toho co by jedol by som ho este ponukla cistou vodou. Maly ti nechce otvarat usta al. vsetko vypluva? Aj ja mam problem ju udrzat v stolicke, ale mam hracky a ine somarinky po ruke, tak ju s tym zabavam. A inac ti pribera, kaka? Ak je to vsetko v poriadku, tak by som tomu dala cas, nemyslim si, ze by bol stale na MM 🙂 . Mam znamu, kt. synovi (uz 20rocny) davala do roka iba UM, a nikdy s nim nemala ziadne problemy a ani ziadne alergie, vtedy neboli tabulky ako a co, takze to nikto neriesil (ani ona a ani dr.).

Dnes sme sa zacali plazit, musim jej zadovazit oblecenie na podlahu 🙂 🙂 🙂 aspon nebudeme musiet vysavat

tatramatka
25. jan 2013

@clari moja je pohybliva az az, akurat dnes sa zacala plazit a uz "lieta" po celej izbe, asi to zavisi od babatka ake je, asi tvoja je kludna, moja od narodenia je sidlo, problemy so spankom a tak, takze som cakala, ze bude akcnejsia. A keby som mala na to podmienky, tak by som tiez ju davala do choditka, myslim, ze ked s tym neprehanas, tak by jej to nemalo uskodit.

lubiduch
25. jan 2013

@clari moj syncek bude mat 7 mesiacov a je velmi podobne pohyblivy ako tvoja dcerka.
otaca sa na obe strany, niekedy dokola sa mu podari. na brusku ked je dvihne sa ne vystrete rucky. zadocek dviha, ale rucky ho nie vzdy udrzia tak zaryje nosom do postele. sedi fain, ale este si sam nesadne, tak ho ani moc nedavam sediet. v sede sa predkloni a zase sadne. ked ho staviam z lahu, postavi sa na rovne vystrete nozky a stoji. ale napr. necuva este velmi ako tvoja mala

chodime aj na take cvicenia a plavanie pre babatka, su tam deticky podobne stare a vyvojovo su na tom velmi podobne, takze je vsetko ok 🙂
do choditka ho nedavam, mame prichystane az take na neskor (vid obrazok), lebo take klasicke ani neviem kde by sme skladovali pri tolkych haraburdach 😀 ale nemyslim si ze to enjak skodi detom

clari
25. jan 2013

@lubiduch
no veru, tych haraburd teda je....niekde som davno citala, ze kolko stvorcovych metrov obsadi taketo male dieta...my mame stolicku na krmenie, lehatko,choditko, k tomu este postielka, prebalovaci pult. Vajicko do auta sme uz odlozili, naobliekana tam bola stiesnena velmi, tak uz vozime v aute klasicku sedacku, co je do 18 kg.
To som teda rada, ze nie sme az tak "pozadu" pohybovo, lebo na nete aj v knizkach sa pise kadeco, co by uz dieta malo. Starsi sa mi zdali pohyblivejsi, alebo si to uz nepamätam 🙂 Ale asi to treba brat vsetko s rezervou, kazde dieta je ine, a popisane veci su len priemery zo vsetkych 🙂

lubi
25. jan 2013

@marinax to teda zasobil. davam mu pocas dna penicilin a potom medzi to striedam calpol a nurofen. ale som sa rozhodla mu uz nedavat calpol a nurofen znizim. dnes som s nim bola zas u lekara, lebo sa vysypal ☹ .

lubi
25. jan 2013

@silvia0201 dedkov potom posleme na pivko 😀 . a budeme mat mozno aj pubertu s nasimi detmi. potom neviem kto z koho bude 😀 😀 😀
@tatramatka on iba nechce usta otvarat. ked sa podari tak mu dam do ust a on to zje. nechcem vsak nutit aby si potom nevytvoril odpor voci jedlu. s tym mliekom som to myslela tak ze by som ak nechce jest mu nedala mlieko, ale pockala a skusila mu dat neskor zas jedlo. ale to mi je trochu proti srsti, lebo sa mi nepaci aby som zohrievala stale jedlo, zvlast ked to zohriavam vo vode.priberat asi pribera, nemam dobru vahu. idem na druhy tyzden k sestricke aby ho pomerala a tak.
@clari presne aj moj maly robi take veci. tiez je lenivec. ale nejako sa netrapim. ak neviem, nevie. dobehne neskor. absolutne sa mu nechce lozit, aj ked uz sa dviha na ruckach. tiez si sam nesadne aj ked ho davam sediet snazim sa co najmenej. no sa ale zlosti ked nesedi. uz aj kociar som nastavila tak aby sedel, ale zatial ho davam akoby na leziaco, alebo len do polosediecej polohy.

babulky ze dieta zabera vela miesta??? to ste este nevideli mojho manzela. hra na bicie a dvoje sady ma v maleho izbe a este jedny v kumbalku. kde sa pozries vsade bubny 😝 . co sa tyka hraciek pre deti ja nie som za aby mali deti veeeeeeela hraciek. nas je jak chudatko 😀. ma par hryzatiek, plysakov hracieko zajacika a to je asi vsetko.

tinuska436
25. jan 2013

Ahojte. Chcem sa spýtať, ked ste začali prikrmovať zmenila sa aj stolica bábatka?? Moja mala stolicu každé ráno a takú redšiu a prikrmujem už mesiac a teraz ma stolicu tvrdšiu a nepravidelnú.. hmm.. Ako to bolo u Vás?? hmm

lubiduch
25. jan 2013

@clari este ma napadlo, u nasej pediatricky je v cakarni taky plagat ze psychomotoricky vyvoj dietata, je to tam pekne popisane ze ake zrucnosti dieta uz obycajne ma co sa tyka pohybu, reci, interakcie s dospelym a pod. v niektorych veciach je trochu popredu, alebo max na svoj vek. ale najlepsie su nejake mamicky v cakarni....ked mal maly 5 mes som tam bola a taka mudra matka ze coooo? taky velky chlapec a este nesedi? nasa mala uz pomaly lozila..a ked som pozrela na jej skoro 3r dievcatko ktore este plienku na ritke a ani sa pozdravit nevedela tak som si povedala ze henatke tapy ma stresovat nebudu 😀 pokym nie je maly uplne pozadu, tak to niejak neriesim 🙂
@tinuska436 ano skoro kazdy den ina, hlavne farba sa meni podla toho co papa babo a tiez konzistencia. z bananu trochu hustsia, avokado trochu redsia a pod

tinuska436
25. jan 2013

@lubi takže nie som sama čo rozmýšľa o oslave 😉)xii.. ja som už aj niečo kúpila 😉)balóny a táák a včera som pozerala tortičky,, jednu nám urobí známa, ta viem, že bude faynučká, no jednu chcem skúsiť ja.. že z lásky, tak som zvedavá ako to výjde 😉)

lubi
25. jan 2013

@tinuska436 jooooj rozmyslam. ja musim tak vopred, lebo poial sa vykotkodakam co by som chcela tak to trva. tiez pozeram torty. tortu idem robit sama. na vyzdobu by som chcela take tie vlajocky girlandu. asi budu nieco iba ako svedske stoly, ale rada by som aj nieco uvarit. iba gulas, alebo nieco take.

lubi
25. jan 2013

@tiniska436 a balony ak tak nieco take z nich. uz som tiez pozerala po terene ze co maju a tiez aby som vedela ze kde co zozeniem.

tinuska436
25. jan 2013

@lubi kedže bude leto, a škoda sa zatvárať niekde vnútri, plánujem guláš párty na chatke, + fayné grilované mäská 😉)manžel je v tom odborník, tak si všetci prsty olížeme.. ja som pozerala tortu nejakú s lienkami, že by som urobila z fondámom,,, tak som zvedavá,, len musím niekedy este vyskúšať, či sa mi z neho bude dobre modelovať 😉) už teraz sa teším 😉) len vobec neviem čo malej kúpim za darček a horšie je, že mám povedať aj babkám, že čo kúpiť majú a to už vobec neviem 😢( nerada darčeky kupujem, nikdy neviem čo... ☹

lubi
25. jan 2013

@tinuska436 nooooooooo vonku je super oslavovat. my nemame moznost. milujem grilovacku mnam 😀 . a uz mas vybraty aky fondat? lienkove su krasne torty. ja uz par mam vybratych, ale pre chalanov je tazsi vyber. hmmmmmmmmm darcek hmmmmmmmmmm. ani ja neviem. zacala som rozmyslat nad takou sietkovou vanickou(ohradkou) a loptickami co do nej idu. ja mam napriklad velmi rada knihy. tak povedz babkam o knihy take tie ze zlata kniha rozpravok ak nemas.

lubi
25. jan 2013

baby prosim poradte! teraz sme malemu nasli na krku zvacsene uzliny myslim ze su to. predtym to nemal a je ich tam viacero. neviete cim to je? nebude to penicilinom? aj sa dnes vysypal. ☹

lubi
26. jan 2013

tak citala som co vsetko moze ten liek sposobit a je to asi reakcia na neho. dobre ze ked som sa pytala doktora dnes ci mu to mam davat stale, vravel ze hej! a zajtra je vikend! uz mu to nedam pre istotu. dobru noc

tatramatka
26. jan 2013

@lubi na penicilin (al. ATB co obsahuju penicilin) su dost casto alergie, pozri si na letaku neziaduce ucinky ake ma a potom povedz aj dr., ze mal alerg.reakciu a nech to zapise aj do karty a v buducnosti pozor na lieky s penicilinom. Uzliny su casto zvacsene pri chorobe, pri zapaloch, nemysli, ze by to bolo z penicilinu, skor je to z toho, ze v tele je nejaky zapal, pokial sa cez vikend nezmensia al. nezmiznu asi by som isla k dr. nech ho pozrie, pripadne spravi odbery (krvny obraz, biochemia-aslo, crp; sedimentacia). Drzim prsty nech je vsetko v poriadku 🙂

lubi
26. jan 2013

@tatramatka dakujem.ano tie lieky obsahuju penicilin, zle som sa vyjadrila. liek sa vola AUGMENTIN. bola som vcera u lekara, pozeral tie vyrazky a povedal ze je to ok ze mu to mam davat dalej. ze pokial to nie su krvave vyrazky to nic nie je! co sa tyka uzlin na letaku je ze sa uzliny mozu zvacsit uzivanim. som zmatena. manzel mu uz nic nechce davat. ideme este do lekarne sa popytat. ma stve ze je vikend.

tinuska436
26. jan 2013

@lubi fondan som našla na nete, bolo tam spúúústa komentárov, že je super, tak teda vyškúšam ho... 🙂) len neviem ako vymodelujem lienky, ved som nemodelovala už od školky.. xiii.. tak som zvedavá ako to dopadne 😉 len este musím zohnať nejakú dobrú vanilkovú plnku, lebo čokoladovú mám dobrú, no manžel radšej vanilkovú, tak nech si aj on pochutí 😉) tak musím ešte net prekútrať, aj čo sa týka darčekov,, isto niečo nájdem... 😉) rozmýšlala som o hojdacom koníkovi, no ten asi krstná kúpi, tak dalšia možnosť bicyklik, hoc teraz este moc nevyužije, no neskôr 😉) aj tak este darčeky tie naše babuľatá moc nevnímajú.. na vianoce sa najviac tešila z baliaceho papiera 😉

lubi
26. jan 2013

@tatramatka tak volala som doktora ktory ma sluzbu cez vikend, bol maleho kuknut a radsej mu predpisal ine lieky. takze dufam ze na tie bude dobre reagovat.
@tinuska436 ja tiez hladam nejaku dobru plnku. cokoladu milujem, ale kedze manzel ma z nej migrenu malokedy robim nieco z coko. myslela som presne bud nieco vanilkove, alebo bananove... neviem. inkak lienkove troty su uzasneeeee. ja osobne nemam rada oslavy ze spiderman, hello kitty.... 😝 po hojdacom konikovi pokukujem tiez, alebo aj odrazadle. ale este kukneme asi spolu s manzelom. ja by som mu aj tak najradsej kupila nejake latkove plienky do zasoby a je to. ale to by bola radost skor pre mna 😀

tinuska436
26. jan 2013

@lubi este som rozmýšlala aj o karamelovej plnke, minule som jednu tortu papala a bola super,len zohnať recept.. ja tiež čoko milujem, och tí na mužíčkovia -)) xii... teraz môžu este darčeky byť viac pre nás, lebo detičky este nevnímajú, že darčeky dostali a aké.. stačí maličkosť a v dnešnej dobe treba skor rozmýšlať ekonomicky a prakticky 😉) tak uvidím, či sa mi lienka podarí, či nevýjde z toho nejaký mutant 😉)xii...

tatramatka
26. jan 2013

@lubi tak to je super, ze ho bol pozriet iny lekar a mu aj zmenil lieky, takze si mala pravdu ty a nie tvoj dr., ze malemu tie lieky nerobia dobre, tak snad uz bude dobre a malemu sa polepsi.
Ako vidim vy uz tu aj vypekate 🙂 tak moj chce zase cokoladove plnky a kedze este kojim, tak s cokoladou velmi nechcem prehanat, ale ja uz mam predstavu aka bude plnka, jogurtovo tvarohova s ovocim (asi maliny), kedze bude leto, tak inu plnku si ani neviem predstavit, ale ja to nebudem piect, lebo pri malej nestiham. A hracky uz ma teraz odlozene choditko, co bola vyssie foto a asi odrazadlo al. bazenik.

lubi
26. jan 2013

@tatramatka no doktor asi videl ako na neho cumum a ze ocami pytam ine lieky, lebo povedal ze on nic nepotrebuje lebo jemu sa zda zdravy. som mu ale povedala ze ma zapalene hrdlo tak dal ine lieky. to clovek musi v dnesnej dobe si sam povedat co chce! a ja som taka na lieky ze poriadne ani neviem ze na co sa paralen pouziva 😀. nikdy som nebrala lieky len tak ze hlava ma boli tak sa nadopujem.
joj ja uz coko drilam do hlavy asi odkedy mal maly mesiac 😅 a tiez stale kojim. milujem coko horku. mliecne nemam rada. tvarohovu plnku som teraz robila kamoskynmu synovi. akoze chutila, zboznujem tu plnku, ale chcela by som konecne skusit aj nejaku inu, lebo stale robim to iste.

@tinuska436 pis pis este nejake napady aspon mi ulahcis hladanie 😀 😀 😀 . inak tu na mk je aj tema MARCIPANOVE TORTY-RECEPTY NA KORPUSY,KREMY, POTAHOVANE TORTY tak tam sa chystam hladat nejku plnku a napad.

zuzube
27. jan 2013

ahojte maminky, ako sa mate?
uz som tu dlhsie nebola, tak vam dam len taky mensi suhrn, ako sa mame. Neviem, ci si nas vobec pamatate. Mala sa narodila so zelenym zakalom. Prave sme sa vratili z BA, kde bola operovana na lave ocko (celkovo to bola tretia operacia, druha na tomto ocku). Dopadli sme asi tak, ze lave ocko celkom dobre, ale budu asi potrebne aj dalsie operacie, to sa casom uvidi. No bohuzial, na prave ocko uz asi vidiet nebude. Este bude transplantacia rohovky praveho oka, no podla doktora to asi nepomoze. Takze teraz bojujeme o to, aby bolo aspon to lave ocko zdrave. Dufam, ze sa vsetky mate ovela lepsie ako my.
Tak pekny dnik

zuzube
27. jan 2013

A toto je moja bojovnicka

lubi
27. jan 2013

@zuzube ahoj. malinka je nadherna. a aka usmievava. hlavne ze je stastna a to je najdolezitejsie. drzim velmi palce aby sa jej podarilo stabilizovat zrak uz akokolvek, ale zaklad nech vidi aspon co to. urcite pis dalej ako sa to bude vyvijat a my sa budeme modlit aby to dopadlo co najlepsie.

zz134
27. jan 2013

@zuzube velmi drzim palce! Verim ze transplantacia pomoze! Musi! ked to vsetko podstupi tak musi! moc moc drzim palce a myslim...!!!!

riela
27. jan 2013

@zuzube držíme palce, držte sa!

zuzube
27. jan 2013

@lubi @zz134 @riela
dakujem krasne, bude to boj, ale ja viem, ze bude dobre 🙂 aj ked len na 1 ocko bude vidiet, ale predsa