Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@clari ja sa nehnevam, len ma to fakt zaujimalo. to , ze nesuhlasim s povinnym ockovanim neznamena, ze moje dieta nieje zaockovane, resp. ze ho niekedy v buducnosti nezaockujem. Len sa mi zda divne, ze su vsetky deti hodene do jedneho vreca.
takze sa rada dovzdelam, ze ktore choroby ockovanie vymietilo.
@lubi A nebojíš sa , že keď nedáš či niekedy neskůr v živote sa to může nejako odzrkadliť? Lebo my ako deti sme tie chorobi všetky , aspoň teda ja , mali tie MMR. Ale očkovaním už niesu a preto to neočkované deti nemajú ako dostať ale v dospelosti nikdy nevieš a deti tie choroby zvládali v pohode vačšinou ale v dospelosti je to dosť nebezpečné hlavne pre dievčatká napríklad v tehotenstve a práve preto sa neviem rozhodnúť. Moja staršia dcéra má všetky povinné aj MMR a je v pohode ale teraz pri mladšej som akási precitlivená a hlavne vtedy som to nerišila a nič nečítala ale teraz čítam a zíram 😕 😕 , že čo to , a neviem čo robiť.
@kari55 dievcata (teda zeny) maju takto ruzienku, chlapci maju mumps - pre krpcov je to v pohode choroba, nebezpecna moze byt v tehotenstve (ruzienka) alebo mumps moze u dospievajucich chlapcov sposobit neplodnost. Jednoduchsie je, ak tieto choroby prekonaju male deti a ostanu imunne; po puberte by som zvazila ockovanie.
Ovcie kiahne tak isto.
@kari55 tak vies ze sa obavam. ale tak ako pises-my sme vsetky tie choroby skoro proti ktorym sme boli ockovany mali. tak na co potom ockovat? moj manzel bol ockovany a ovcie kiahne nemal. a toho sa velmi bojim ze ked ich maly dostane ze kam poslem manzela aby to nedostal 😢 . nemam vsetko prestudovane a neviem takto odborne odpovedat, zatial este dalej studujem no presvecila ma politika farmaceutickych firiem-zarabat a zarabat akokolvek. a verim tomu ze v ockovacich latkach je velke svinstvo.
@tinuska436 ku ktorej dokine chodis?
@marianax ku revickej, prečo Maji?
@tinuska436 no len ze ci nemame naohodou spolocneho pediatra 😀 a neboj ona sa pekne postavi a vsetko v pravy cas dokina ide asi podla tabuliek 🙄
@marianax tak ona si asi myslela, že Kika je staršia, lebo dosť dlhá je,tak asi vyzerá, lebo ked pozrela, že má len 8 mesiacov,tak potom povedala, že to je ešte OK, že si myslela, že má už viac 😉))xii....Včera u babky bola už na štyroch, ešte nefičala, len sa tak postavila, takže už to pomalu môžno pojde.... ako pre mňa lepšie, lebo zatial kde ju položím tam ju nájdem, potom už budem musieť za nou behať, ale zas nech sa vyvýja ako má, tolko pobehám, len nech je OK 😉 Ty ku komu chodíš, Čurilovej, či Zacharovskej?
@tinuska436 aha no to mas pravdu este sa nabehas a ver mi ze teraz sa to este len poriadne rozbehne 😀 no ja chodim k stochmalovej 🙂
@marianax pánečku i taká tu je 😉)xii,, ani som o nej nepočula 😢
@tinuska436 nieee? Hned ako vojdes do vchodu ma ordinaciu 😀
ahojte, ja mám síce chlapčeka jún 2011, ale len tak zo zvedavosti koľko merajú vaše detičky, ktoré sú o rok od nás mladšie. Ja som bola trošku zaskočená, že v našej skupine deti od 82-92 cm a my len 80 cm, ďakujeme
@alzbetka71 ahoj, nasa princezna ma 74 cm 🙂
@emily84
jeej, ahoj 🙂 mame sa celkom dobre, momentalne cakame na vhodneho darcu rohovky pre prave oko pre Sasku. A inac celkom ok, len je kazdu chvilku chora. Ma uz 2 zubky, stvornozkuje, chodi za rucky, nosi okuliare a je na mne straaasne zavisla, takze ruky mam vytahane az po zem 🙂 a vy sa ako mate? Tvoja mala je kraasna 🙂
@alzbetka71 ahoj nas ma 75 cm 🙂
@zuzube tak to som rada, ze ste ok. Snad sa aj darca najde cim skor. Ona teda na to jedno ocko nevidi vobec a na druhe potrebuje okuliare? Ja som ani nevedela, ze pri takych malych detickach uz vedia aj zistit ci a ake silne okuliare potrebuju, inak v nich Saska vyzera uzasne, su "stylove".
My sa pojdeme vazit a merat zajtra, no sme z tych mensich deticiek takze myslim, ze 8kg asi este mat nebudeme. A mozno cca 70cm. Mame 2.5 zuba, plazime sa a obcas sa skusa tahat za nabytok - vytahovat hore 🙂
ahojte baby som sem naposledy pisala na 536 strane 😅 som si kukla konverzacie od juna a zaspominala juj ako to len leti... drobci nam rastu nejako rychlo a tie pokroky co dennodenne robia ... ja niekedy vobec nic nestiham maly je uz vsade... zajtra ideme na hematologiu na kontrolu dr. sa zdal biely tak nam zistili anemiu malo zeleza a vela cervenych krviniek... tak po mesiaci uzivania aktiferinu som zvedava... juj zese bude placu 3 ampuli krvy budu brat brrr....
@emily84
ano, na prave oko nevidi, teda len vraj pohyb, svetlo a tmu... ta transplantacia by jej mala pomoct vidiet aspon trosku, ale bude velmi tupozraka, ak vobec vidiet na nho bude... no ale to sa ta rohovka musi ujat, u takych malych deti je to 50na50, cize aj ju oko neprijime, musia ju vybrat a zase novu a tak dookola, az kym sa nejaka neujme... ale ja verim, ze sa to podari na prvykrat... no a to lave oko, tak tam ma dioptrie -5, okuliare ma zatial -3, cize na dialku vidi horsie, ale na blizku vidi dobre, aj vlas 🙂... hej, kocka je v nich a ani jej nevadia, zvykla si na nich hned, takze asi jej robia dobre 😎
aj Saska je z tych mensich deticiek, tiez mozno nema ani 8kg... kamoska ma o 10dni starsiu dcerku a ta ma uz vyse 10.5kg, takze je to pekny rozdiel ;)
o chvilku uz budu tie nase dietky pobehovat hore-dole, sa neviem dockat 🙂
drzte sa 😀
@marianax
ahoj, dakujeme krasne 😉 no tu tiez ju ma kto nosit, ale Saska je na mna tak naviazana, ze ja nesmiem byt v miestnosti ked ju ma niekto iny, lebo uz len krik, plac... proste ona je moj privesok... este ze ma len tych 8kg 😉 a tvoj malinky sa ako ma? uz aj chodi? lebo to chlapci asi skor ako dievcata 😉
Ahojte baby, tak my uz mame za sebou aj navstevu chirurgie :( v pondelok rano tak nestastne spadla na hlavu, ze sme museli ist na chirurgiu, rtg a neurologiu, ale nastastie prasknuta lebka sa nepotvrdila. Ona sa vobec neda ustrazit, je vsade 🙂 a vsade sa ide hned postavit, to je jedno ci je to stena, zrkadlo, vsade sa vydriape a uz stoji, takze momentalne ma na hlave hrcu, kt. hra vsetkymi farbami. A meriame 72cm.
@tinuska436 jeeej krasne bambulka dakujeme krasne aj vam a vsetkym maminkam a ich detickam zelam krasne velkonocne sviatky 😀 😉

@clari ktore choroby mas na mysli, ktore uz vdaka ockovaniu nejsu?