Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
dobre ranko 🙂
pekny den dievcence 🙂 ....co mate dnes na praci?
cau ivka, tak ja dnes len si spravim palacinky na obed, poutieram prach a potom jak sa mm vrati z roboty tak ideme do vlach, zase 😅 bo krsna oslavuje 60tku zajtra v klase ideme na obedik a potom ku nam, tak sa tesim.
tak peknu oslavu a ze ju pozdravujem 😉 a vela zdravia prajem 🙂 ...
ja mam dnes navare 😀 , dala som prat obliecky do postielky, nasi zase zajtra pridu k nam, tak parada....
dnes tu asi nikto nieje len my dve, uz maju dievcence vikend od dnes? 😉
ivak, odkazem, aj byvale kolegynky z kuchyne pridu, ale dakedy cez tyzden asi, no keby si bola vol vlachoch, tak ta urcite zavola 😉
no asi len my dve.....a ja mam vikednd kazdy den,xixi, uz mi z toho zacina zasibavat, niekedy sa neskutocne nudim, aj by som daco porobila, ale sa mi ani nechce, tak som ale rada, ze aspon do tych vlach mozme zajst, a nie tu sediaet zavreta sama cely den.
kocky od dnes zacinam 9 mesiac 😅 jaj ale sa tesim 🙂 uz iba 4 alebo najviac 6 tt a budeme mat chrustika pri sebe 😅
Ahojte baby, a ja som teraz vstala, lebo malý celú noc kopal a vydúval sa tak som to musela dospať 😀
Ja mám dnes s deckami posledný koncert, ale až poobede, takže mám kľud idem dačo spapať a dať kávu.
Môj manžel začal poctivo prerábať náš bytík, takže ho uvidím až večer ☹ a takto to bude asi až do pôrodu 🙄
Inak Ivka mne začal včera 8 mesiac 😉
kati, tak aj tebe sa to uz peekne kraaati. ja tersz ked sedim pri pc, uz neviem jak sadnut, bo v kazdej polohe ma dakde tlaciii, auuu.
ja uz som aj spravila palacinky, bo som uz nejaka hladna a aj nechtiky si akurat malujeeem, to je moja oblubena cinnost 😅
Aj ja som práve nalakovala 😀
A na obed máme špagety takže sa nenamakám 🙂
ale zajtra som si vymislela musaku mňam sa teším 😉
čaute maminy
tak sme z ultrazvuku doma 🙂
a je to.......................
slečnááááááááááááááá 😀 Já su tak šťastná 😀
ale potvorka malá sa schovávala, tak sme z tváričky veľa nevideli. úplne všetko čo sa dalo mala pred tvárou, obe rúčky, jednu nožičku a pre istotu ešte aj pupočnú šnúru 😀 potvorka, už teraz s nami kýve ako sa jej zachce 😀
........ ináč aj ja som si dnes lakovala pazúriky 😉 včera žehliaci deň, dnes lakovací 🙂
ďakujeméééééééééé rubi 🙂
Jeeeej gratulujem ku maličkej 😀
Inak baby mna dnes strašne začalo bolieť pri čuraní, aj trošku krvi som mala pri utieraní, akokeby niečo podráždené som mala, tak som si kúpila urologický čajík a ked to nezaberie tak asi pôjdeme do nemocky 😒
Tak dúfam že nepôjdem, ešte mi aj kamoška dnes volala že sa jej snívalo že som porodila 🙄
Ahojte tehuľky... tak máme za sebou aj my prvý monitor a USG v pôrodnici... no, čakala som troška iný prístup 😒 však idem tam prvýkrát a neviem čo a ako to chodí... no nič. vyšetrili nás a všetko je ok. malý váži cca 2311 g. a ďalšia poradňa ma čaká až o 10 dní, teda 28.6....
bea, gratulujem, pomaly sa vyrovnáva tuším pomer dievčatko - chlapček 😀
prajem pekný víkend 🙂
beatushka blahozelam 🙂 tak farba bude ruzova 😉 , ked sme my boli na usg, tak presne ako vasa slecna sa nam nechcel ukazat a vrtel sa, mal tam raz jednu, raz druhu rucku a este aj pupocnikovu snuru a poriadne sme nic nevideli, ale pipika bolo pekne vidiet 🙂
kati tak len urologicky, alebo detsky cajik a hlavne striedaj a vela, vela tekutin no toho cajiku 😉 ked ti to neprejde, tak chod radsej aby si nedostala zapal 😝
lienka, tak super ze je vsetko ok a vaha super, aj ja idem do poradne 28.6. 😉, teraz je to uz castejsie 😀
@beatushka gratulujem k dievcatku 🙂
beatushka srdecne blahozelam k dievcatku 🙂
prajem vam vsetkym prijemny vikend 😉
ahojte babenky
ďakujem vám všetkým 🙂
lienka a v ktorej nemocke to budeš rodiť? Aby som vedela kam neísť. O neochotu a naduté ksichty pred, počas, a tesne po pôrode nemám chuť. Ale tomu sa žena asi ťažko vyhne.
Ináč, včera na USG som hodila reč s pánom Dr. a bola som milo prekvapená, že zdieľa ten istý názor ako ja......totižto odmietam rodiť na chrbte s nohami priviazanými niekde tesne pod plafónom....... proste som za pôrod v sede, proste nech je vrchná polovica tela vyššie ako spodná.......gravitácia nepustí........... a Dr. somnou súhlasí..... 🙂 tak asi mám vybratého pôrodníka 🙂
ahojte dievcata, tak my sme sa vratili teraz z novej nemocnice, boli sme u dr. rosakovej, ktoru sme si vybrali ako porodnicku. bola mila, len ma toho velmi vela, tak sa ponahlala, lebo jednej pani prave odtiekla plodova voda a chystala sa na porod. ale urobila nam ultrazvuk a mame uz 2300 gramov a sme dole hlavickou 🙂 Dlzku babatka neviem ale asi 37,7 cm, citam to tu v papieroch ale je tam viac rozmerov tak neviem..... tak sme radi, ze je vsetko ok.
@beatushka a v ktorej nemocke sa da rodit po sediacky? ja mam velky problem lezat na chrbte, lebo mi stale pride nevolno. aj ked mi dlhsie robia usg tak uz citim take neprijene stavy. fakt je to blbost rodit na chrbte.
a este mi kazala ist dr. na poucenie o epidurale- viete o tom, ze musite absolvovat to poucenie? lebo inak vam ju nepichnu. to poucenie sa robi v nemocnici na odd.klinieckej anesteziologie a intenzivnej mediciny myslim. u nas sa to da absolvovat kazdy prac.den nedzi 8 a12 tou. a este si mam kupit v zdravot.potrebach Vitalenu a Tial, ze je to nieco specialne na umyvanie od spodu od teraz to mam uzivat az po porod a aj potom, ze sa s tym lepsie hoja stehy.
Beatuška aj ja chcem vedieť kde sú taký dobrý doktori, a ako sa volá ten tvoj konkrétny a v akej nemocnici budeš rodiť?
@strasska no ona nas vzala skor ako o druhej, mozno uz o pol. ale medzi nami dvoma mala asi este jeden porod. takze fakticky je vytazena. a aj tebe kazala kupit tie mydla a ist na to poucenie? ci si uz bola? mne roblila len usg. teba aj vysetrila? ja mam volat o 2 tyzdne ale to ty v tom case uz asi budes mat babatko pri sebe 😉
kish, kiwi
bolo to v šaci, tam majú na 100% polohovateľné pôrodnícke kreslo (síce sa za tú izbu platí, ale čo neurobíme pre humánny pôrod no nie 😉 ) a bol to Dr. Dosedla. suseda rodila v šaci v apríli, a pani čo bola s ňou na izbe rodila pri ňom a na tom kresle a bola maxim. spokojná. a mala len jeden steh. bola to síce druhurodička, ale po 15-tich rokoch, takže viac-menej ako prvorodička........ 🙂
@kiwi82 Robila mi iba UZV, ale v piatok musim ist este do nemocnice na prietoky, tak jej mam potom zaniest vysledky.
Ja som prve rodila bez EPI, podla mna sa dalo v poho, ale asi pojdem pre istotu na poucenie, aj ked apriori chcem bez 😉
O mydlach mi nehovorila, ten TIAL som kedysi pouzivala aj ja, teraz mam ine mydlo a som s nim velmi spokojna, takze menit nebudem.
Mne sa po porode osvedcil odvar z dubovej kory a sitie sa mi krasne zahojilo.
A teba sa pytala na pupocnikovu krv?
co sa tyka tej nadstandardnej saly v Novej je super a ja som neplatila nic hned ma tam supli a zadara