icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

ivkafu
25. jún 2010

kati som ti preposlala ten co mi livka poslala 🙂 ja ho upeciem

kishinka
25. jún 2010

hej už som videla, fajne fajne 😝
ale ja asi budem robiť niečo ovocné, lebo mám čerešne veeeeela, tak asi klasic bublanina 😝

kiwi82
25. jún 2010

ma trafi, som napisala dlhu spravu a ked som isla odoslat som daco stlacila a sa mi vymazala 😖 tak este raz musim.
takze u nas este furt nejde tepla voda. kukam cez okno a tam nieco vrtaju, kopu, takze sa asi nieco po..... asi prasklo potrubie abo co, takze s teplou vodou asi tak skoro nemame pocitat 😠
Ja som dnes bola na kardio. som potrebovala potom do porodnice spravu, ci mozem ist pre pripad keby nieco do celkovej anestezy. mi nameral pulz 102. ale nic mi nedal. ze ok.

@andrea0903 si mi normalne urobila chutky s tym salatom. aj ja budem robit 😀 Uz chladim zemiaky v supke, dam do toho vajicka, suncicku, kukuricku , biely jogurt, a tatarku. prave som dojedla cipsy. mnam

@ivkafu dnes mi dosli tie poporodne nohavicky, co si mi odporucila z tej stranky som objednavala 4mama.sk a ani nie 3 dni to trvalo a uz mi ich teta postarka doniesla. objednala som aj L/XL aj XL ale uz tie L/XL su dost velke takze tamtie XL ani neotvaram. a v zdravotnickych potrebach som si este kupila tie sietkovane natahovacie nohavicky. radsej aj XL aj L. baby, vy co ich tiez mate aj ich preperiete pred prvym pouzitim?
a este som kupila taky malicky sudocrem na zapareniny aby sa mi vosiel do cestovnej tasky bo uz je taka natrieskana ze az.

@ivkafu
a ako sa prejavuju ti poslickovia? co citis a ako vies, ze uz to nie je porod?
baby a kedy odteka hlienova zatka? a ked otecie to uz ide zena rodit? ci? alebo odtecie hned aj plodova voda? ja neviem, poradte skusenejsie 🙂
dobru chut k obediku prajem 😉

lienka228
25. jún 2010

ivka, nemáš za čo 🙂 naozaj je skvelý 🙂
kish, my tento rok čerešne vôbec nemáme ☹ a pritom ich mám veľmi rada. ale zato včera sme už nazbierali maliny a ríbezle mňam, hneď som si dala 😝

kvojtanikova
25. jún 2010

ahojte baby uz sa v robote nudim teraz ked uz maju deti uzavrete znamky a mam povypisovane vsetky triedne knihy tu uz len vegetiim..
@kiwi82 - hlienova zatka by podla mojho vedomia mala odtiect uz az ked ides fakt rodit. ja neviem ci som vobec mala poslickov ale pri Matejovi som skratka mala taky divny pocit cely den ako ked mam kramy take tupe bolesti ale v kuse...
u nas uz ide vodicka tak sa tesim ked sa doma konecne vykupem vcera sme maly s malym v skolke opekacku tak som vyudena total hlavne vlasy...

januliatko1985
25. jún 2010

@kiwi82 tu si nieco precitaj o hlienovej zatke 😉
http://rodicovstvo.wordpress.com/tehotenstvo/pr...

kishinka
25. jún 2010

Kiwi, pokiaľ viem plodová zátka ti môže odýsť, a môžeš rodiť aj o týždeň, ale je to už predzvesť toho že pôrod je blizko 🙂
Moja mama vravela že ona mala neskutočné bolesti krížov ked začala rodiť a plodová voda jej vytiekla až na sále, takže u každého je to asi indivindy 😀

ivkafu
25. jún 2010

livi 🙂 tak idem piect, dufam ze sa podari, dam potom vediet 😀

@kiwi82 mas take slabe kontrakcie pravidelne a trvaju priblizne par minut, brusko stvrdne a mozu byt aj viackrat do dna a mas taky pocit, ako ked mas dosta menzes, taka boles, nastastie to vzdy preslo zatial

kiwi82
25. jún 2010

Baby dakujem za infosky 😉

terina25
25. jún 2010

@kiwi82 u mňa sa prejavujú poslíčkovia tak,že ma bolí brucho ako keby som mala dostať MS. 😉
hlienová zátka ti može odísť aj týždeň pred porodom.mne napr.neodišla vobec. a rovnako plodová voda ti nemusí prasknúť.

u mňa začal 1.porod tak,že ma bolelo brucho ako pri MS.potom sa tie bolesti stupňovali a večer mi už začali kontrakcie.ja som cítila také tlaky,kt.sa opakovali v určitom intervale.tie tlaky boli potom stále silnejšie a silnejšie a samozrejme častejšie.boleli ma aj straaaaaaaaaaaaaašne kríže a mala som strašnú chuť tlačiť.skrátka bolelo ma brucho,panva,kríže.a nič nepomáhalo,ani sadnúť,ani ľahnúť - to bolo najhoršie,ani sa prechádzať.len predýchavať bolesť a ešte čo mi pomohlo bola fit lopta.sprcha tiež nezabrala 😠

a ešte k plodovej vode.mne neodtiekla.museli mi ju v porodke prepichnúť 😖 a porodila som až za cca.6 hodín...

kiwi82
26. jún 2010

@terina25 dakujem za info, snad sa prodari rozlisit poslickov od skutocnych kontrakcii 😖 Nerada by som panikarila hned pri prvych poslickoch a utekala na pohotovost s tym, ze uz rodim.
Baby, kde ste vsetke? Cez vikend tu zdochol pes. 🙂

kishinka
26. jún 2010

No ja tu tiež len zakukujem, či tu niekto nie je 😀

ssstanka
27. jún 2010

Ahojte, strasne dni su to teraz premna..som uplne hotova,kedy som bola prve tri dni sama tak sa asi poskladam
A to sme maly mat 3.7.2010 svadbu,obaja sme sa tesily na dalsie dietatko a teraz takato rana....
Moj muzicek je stale v ohrozeni zivota,je v umelom spanku uz skoro tyzden. Je cely polamany,ma problemy s plucami....
Baby dakujem Vam za podporu

terina25
27. jún 2010

@ssstanka úprimne ti držím palce,aby sa ti ,,mužíček,,čím skor vyliečil.myslela som si,že už je na tom lepšie.musíš len veriť.a daj pozor na bábo

ssstanka
27. jún 2010

dakujem,prvy den sme ho skoro stratily....a odvtedy je to v podstate rovnake,ja verim,ze sa z toho dostane,musiiiii

vierka3
27. jún 2010

@ssstanka drzime ti velmi palce aj my. Stale na teba myslime a verime, ze sa z toho dostane. Je super, ze s tebou mohol niekto byt a pomoct ti a podrzat ta. Ako pisu kocky, treba mysliet pozitivne, vsetci ta teraz velmi potrebuju. Ma napadlo, ze by si mu mohla doniest nejake vase fotky, ktore by mohol mat pri sebe hned ked ho preberu, aby mu davali velku silu bojovat.

ssstanka
27. jún 2010

Stale nosim fotky pri sebe ale nieje kde ich tam nalepit,lebo su okolo neho same pristroje...ale tak ich nosim a hladam miesto
dakujem Vam babenky

kiwi82
27. jún 2010

@ssstanka ahoj, neviem co povedat, snad len zazelat ti vela sily a trpezlivosti a priatelovi - buducemu manzelovi skore uzdravenie. myslime na Vas.

ssstanka
27. jún 2010

dakujem vam zo srdca....dennodenne som pri nom a rozpravam mu co nove doma,povzbudzujem ho...

andrea0903
27. jún 2010

@ssstanka uvidis moja vsetko bude dobre treba verit a cakat aj ked to je dost tazke ale musite s dievcatkami drzat palceky....drz sa

andrea0903
27. jún 2010

no konecne po troch dnoch som tu....salat bol famozny spachala som obzerstvo k tomu boli morcacie rezne ale tie mi nebrali zato kolacik za tym priam bombovka.......mam nervy nam pustili vodu iba na vikend tiez sme tu na furci rozkopani ta ma slahne..... 😀

ssstanka
27. jún 2010

@andrea0903 dakujem,ja verim ze sa uzdravi aj ked to bude dlhsie trvat

andrea0903
27. jún 2010

@kiwi82 pocuvaj mne pomohlo aj pri poslickoch aj pri porode maximalne sustredenie sa na pomale dychanie a vydychovanie a porod rozlisis tam ta to zacne pobolievat ovela viac a bude ta tlacit pri poslickoch niea s tou zatkou je to individualne aj s vodou u mna to bolo mnozstvo krvy prudom a plodova voda az na sale

andrea0903
27. jún 2010

@ssstanka moja nezalezi kolko LEN hlavne je aby sa uzdravil a bol s vami 😅

kiwi82
27. jún 2010

@andrea0903 jeminkote s tou krvou si ma naplasila 😕 Snad to nebude az take krvate..... len nech je vsetko ok. Jooj baby, uz aby to bolo. keby aspon to pocasie bolo trosku krajsie.
no nic, zajtra pokecame, urcite tu budeme viacere 😉
pekny vecer, oddychnite si. cmuk

nikolka2
27. jún 2010

@kiwi82 Mne odtiekla ta hlienova zatka dokonca dva tri tyzdne pred porodom 🙂 a potom som tyzden prenasala lebo mi lekar zle vypocital termin 😀 a pak mi v noci otiekla plodova voda ,,,podla mna podla chrbta spoznas , ze uz to na teba ide ,,,zacne ta pobolievat chrbat najskor tak trosku a potom cm dalej viac ,,,ja som tak mala pri obidvoch detoch 😎

kiwi82
27. jún 2010

@nikolka2 dakujem za infosky, je super, ze skusene mamicky nam mozu poradit 🙂 takze sa budem sustredit na chrbat 😉 papa

nikolka2
27. jún 2010

budem drzat palce ! 🙂 ,,,nech ste zdraví 😉

andrea0903
27. jún 2010

@kiwi82 ty ale ta krv sla mne tak vela takze tebe to tak nepojde mozno ziadna a mozno trolilinku oddychuj za chvilku to mas za sebou a to pocasie.........slak ma tu trafi 😠

kiwi82
28. jún 2010

baby, caute, dobre ranko, dnes to vyzera na pekny den, konecne 😉 a nasledujuce dni by uz tiez malo byt pekne, az horuco.