Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@ny9 v pohode ved nic ja len aby to doslo komu malo 🙂
@lenicka2609 jasné..ale vtedy bola aj kvalita potravin zeleniny a ovocia a celkovo vsetkeho ovzdusia pôdy o niečom inom Bohužiaľ :(
@lenicka2609 mne sa nevlecie priam sa desím že už to skončí pretože som na druhé tehu dlho čakala a chcela soms i to riadne užiť leb pri prvom som mala rizikové a polovicu som preležala..ale teraz mám zas iné problémy tak si to tak nestíham užívať ani uvedomovať..a jedno dieťa už mám, tak už to beriem tak inak, ale jasné že sa teším bude to zas o niečo nové iné ako si malá zvykne na súrodenca a podobne..len už je to taký iný pocit ako keď som čakala prvé :D teraz je tam už aj trochu strachu a obáv.. a ja kým je bábo pekne v bezpečí v brušku to je pre mňa najkrajšie obdobie takto bolo aj pri malej..a čím dieťa rastie tým sa o neho viac musím báť :D
@leenkaa2708 no o tom strachu mi nieco hovor,fakt som si nemyslela ze ked budem mat dieta ze budem nan taka precitlivela 😉 clovek nezazije tak nevie. Viesco ja toto druhe tiez beriem inak,neviem pri prvom som sa tesila to hej ale tak inak som to brala, ze vsak jasne som tehotnabudem rodit a starat sa ale teraz je to ine viacej sa tesim a aj si viacej uvedomujem komplikacie a aj vselijake rizika pocas tehu a aj pri porode. Neviem clovek to uz tak inak berie ked vie do coho ide,a tiez sa aj bojim ako to zvladnem dve male deti...ale bude fajne 😉
@lenicka2609 ja tiez toto druhe tehu mam pocit prezivam omnoho intenzivnejsie.. a som strasne uplakana 😅 ..
@simkanati inac to s tym revom aj ja len tie pocuty mam ine menej to prezivam mozno preto ze mam teraz strasne fofry a stiham len tak tak
@leenkaa2708 ja som si to predtym nevedela vobec uzit.. od rana do vecera v praci, domov, spat a taky kazdodenny kolotoc.. nemala som ani cas na to mysliet.. teraz som doma a tak to viac prezivam, viac na to myslim a tak.. mam viac "volneho casu"..
@simkanati super ja to mam zas teraz naopak no pri malej mi brutalne zhustli a narastli blasy plet som mala jak miminko prsua o tri cisla vecsie a som sa smiala ze lezim a nikam nemozem chodit teraz zatial mozem ake v tehu su tie priznaky uplne naopak tak vyzeram ako mrtvola s kruhami pod ocami :D
@dejna20 musela som ich tam presviedcat ze mam kontrakcie, tak nakoniec ma milostivy vysetrili a bola som uz otvorena na 6cm..
Potom nevedeli ako je babo v bruchu ulozene tak ultrazvuk a smatral vo mne, nevedel kde co babo ma, tak zavolal druheho lekara zas sa vo mne stural a tiez nevedel tak zavolali primara a ten sa vo mne znovu hrabal a ze dcerka ide rucickou von.. po tych sparaniach som uz musela byt uplne otvorena! Tak ma hned brali na sekciu ze lebo ide na supermana..no mala som dost.. a potom narkoza lebo ze spinal mi nemozu dat, lebo nechceli aby voda odtiekla..
Dalej zacievkovali ma "za ziva" .. kontrakcie boli nic oproti tomu.. a ako mi potom tu cievku vybrali ani nehovorim.. doslova ju zo mna vytrhla ze hups.. mesiace ma palilo pri moceni.. preto si chcem teraz zazmluvnit aby som sa nedostala znovu k nejakemu masiarovi..
@simkanati o Boze moj to mi aj kamoska vravela zd to cievkovanie je masaker dufam ze sa tomu vyhnem ta narkoza by nasrala aj mna zevraj to dost skodi :(
@simkanati a ked si pametam ako som mala tapal mocoveho tak som to nevedela vydrzat par dni take to je neprijemne nieto este tak dlho masaaakeeer obdiv mas ale tak co uz clovek narobi musi znasat co lekari sprepacenim doseru
@leenkaa2708 veru .. esteze som tu narkozu zvladla fajn.. az na to ze par dni ma hrdlo bolelo.. neviem ci vtedy aj intubuju, alebo len prilozia kyslik, netusim co somnou robili, len tu bolest hrdla si pamatam..
A poznam pani co jej syna pri zakroku zle zaintubovali v jednej nemocnici a zostal ztp, nevnima svet, leziaci.. hrozne.. jedna chyba a zniceny zivot..
@simkanati ved to ze ked zivot a zdravie zavisi od inych to je take vselijake :( mojej sesterke sa stalo pri porode tiez dost zla vec ale to nejdem tu jej sukromie
@simkanati aha tak to je potom podstatny rozdiel ci mas zazmluvneho. Ja som mala a teda uplna pohoda oproti tebe aj ked to nakoniec skoncilo cisarom v spinaly ale aj ten bol prevedeny super, ze som doma uz ani nevedela ze ma rezali. Cievkovanie si nejak nepamatam aj ked som bola stale pri vedomi.
A spinal s odtecenou vodou nechapem. Ja som mala spinal az po odteceni plodovej vody
@dejna20 ja proti ruzinovskej nemocnici ako takej nemam nic,ale moj osobny nazor je,ze ak by sa nedajboze babatku nieco stalo a potrebovalo by specialnu starostlivost aj tak by ho museli prevazat,nakolko ruzinovska nemocnica nie je tak vybavena. Len v tomtoma to odradza. Ja som rodila uz aj na kramaroch aj na antolskej a za mna vyhrava antolska...ku kramarom sa radsej nevyjadrujem,tam mi zomrelo presne pred rokom babo 5 dni po porode,ale to je uz zase iny pribeh...
@katrin82 to mi je luto :( a to co porobili pre pana ja som presne medzi tymito dvoma vahala antolska ze je dobra na rizikove tehu a predcasne porody a kramare skor zamerane na chyby priamo srdce a pod.
@leenkaa2708 ja som porodila na kramaroch predcasne kvoli chybe lekarov-gynekologov, vobec sa to nemuselo stat, ale ani jeden z lekarov mi za tyzden nenasadil taku liecbu ako mal...podla mna na kramaroch vobec nie su gynekologovia odbornici...a mala tam lezala na JIRSKe...ci aj tam nieco zanedbali neviem povedat, mozno keby bola na antolskej mozno by teraz zila, ale to uz teraz tazko hodnotit, je to na dlho, ale podstatne je, ze sa toto vsetko vobec nemuselo stat, keby mi nasadili spravnu liecbu...
@katrin82 to je to ci cloveka najviac serie sprepacenim mna aj za teba jed sa clovek tomu nevie vyhnut je ine ake takto zbytocne trapenie a prevezme niekto zodpovednost - hovy nikto, dala si podnet? Ak si teda mala na to silu :(
ahojte baby 🙂 som tiež májovka a chcem sa vás opýtat...neviem ci ste to tu uz niektora riešili, necitala som vsetko,je toho vela.....mám problemy s travenim, pobolieva ma zaludok, byva mi tazko. Neviete co by mi pomohlo pri traveni co mozu tehotne, bud nieco z lekarne alebo domace rady? lebo uz som z toho unavena a neviem uz co jest. Dakujeeem
@ariz ahoj mne celkom fatra magnezia nealko pivo al pangamin na striedacku niekto pisal ze aj zazvorovy caj al mna celkom upokojilo ciste acidko
@leenkaa2708 ahoj, presne magneziu a fatru striedam, ale nejak nepomaha. Niekedy sa aj bojim najest ze mi zas bude pol dna zle 😖
@ariz no to hej to len vydrzat to aj mne bolo len to bolo trosku obcas miernejsie tiez vzdy nezabralo skus este caj z medovky.tak to je v tehu len vydrzat ja som aj nasilu jedla kvoli babu ale nevadi do dozenies skus jest len piskoty suchy chleba a ovocie isty cas..banany a pod. take nevyrazne veci..mne pri prvej neoblo tak zle ako teraz tak to bolo pre mna nove ale uz to pomaly odznieva no ale s tym nenarobis nic ak do seba nechces pchat umele lieky.. :( tak to je co uz ma to vela bab..aj horsie :( to das mne pomahalo sa aj zamestnat stale niecim aby som na to nemyslela aj ked to je tazke lebo to narusa bezne cinnosti ale pokial sa ti z toho netoci hlava a nie si desne unavena tak stale nieco sa sustred na ine a mozno to tak nebudes pocitovat..drz sa
@leenkaa2708 dakujem, akurat som si nakazala kupit aj to pivko. A nedavno som si grcla aj z hrozna :D uz nech to prejde. Od pondelka zas pracujem po PN tak snad sa na to nebudem tolko sustredit
ahojte, aj vam tak rychlo rastu bruska?
ja uz pomaly nemam co na seba 😖

@leenkaa2708
@ny9
@simkanati nase babky a mamy nejedli nic a deti mali zdrave 😉 damy co poviete vlecie sa to alebo nie? Ja uz sa tak tesim na mimi,samozrejme nech je tam co najdlhsie a nech je zdrave ale uz sa neviem dockat toho vonaveho balicka 😉