icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
3. mar 2014

@silvialilien bola som velmi spokojna, mala som vyborny porod, a na vsetko mam pekne spomienky. personal bol super a aj napriek jazykovej bariere to vsetko prebehlo dobre. vysoka uroven po vsetkych strankach.

silvialilien
3. mar 2014

Tak parada...kamosku mam w bazilií a ta ze rodit by tam nerodila ale dosla na Slowensko radsej.

nika1985
3. mar 2014

@silvialilien vies co kupili sme si parny hrniec tak varim v podstate vsetko v nom a nielen pre baby je to super. Zevraj je to aj zdravie je to aj citelny rozdiel zeleninka ma uplne inu chut ako varena vo vode. Podelene no rano mlieko potom o cca 9,30 mliecko to zmenim na vyzivku co chvila na obed zeleninka potom mliecko o cca 17 vyzivka namiesto kase a potom o 18,30 mliecko a spat. Takze v podstate presne ako to pises. A dneska som asi prisla nato ako do nej dostat vyzivku krpana jedna domacu vypluva a kupovanu zje este skusim tu domacu viac premixovat a uvidime.

silvialilien
3. mar 2014

No widis oni su uz od mala prefikane ;) a co ta ryžova kasa je tazka na zaludok?

nika1985
3. mar 2014

@silvialilien co ti ja viem ja mam divne baby vsetky deti to papaju nikomu to nevadi len nase baby z toho boli brusko nevadi bude mat vyzivku hlavne ze konecne otvara ustocka mam plnu pivnicu domacej ja to do nej casom nejako dostanem skusim jej miesat pol na pol s kupovanou a bude 😉 ja som za domacu stravu pokial je to mozne snazim sa im davat papat vsetko co dopestujeme nic nestriekame alebo zhanam domace inde.hadam slecna nebude papat chemiu od mala ja jej dam 😉

silvialilien
3. mar 2014

Hehe..sak jasne domace je najzdrawsie...aspon by teda malo byt.

marseillka
4. mar 2014

@silvialilien ja si myslim, ze ani tak nezalezi na krajine kde sa rodi, ale na aky personal natrafi clovek a aj kazda zena inak porod preziva.

nikus23
4. mar 2014

tak sme boli dnes na poradni mame 8.4kg a 69cm...a uz mame davat aj zeleninku...no uvidime ako to bude, lebo my sme zavisli na cicku 😉

silvialilien
4. mar 2014

@marseillka urcite aj to.

silvialilien
4. mar 2014

@nikus23 pekne miery..;) stale cisto kojena? My ideme zajtra na druhe ockovanie zak uwidime kolko bude wazit....

marseillka
4. mar 2014

baby, davate do prikrmov aj troska mliecka-MM ci UM? koli redsej konzistencii? my papame mrkvu, zemiak a dnes kalerab...samotne to tazko islo, ked som pridala tak 10ml mojho mliecka tak bastila, velmi jej chuti, aj 15 lyziciek uz papa vzdy. Sa troska bojim, ze si zvykne na to mliecko v tom.

saska.t
4. mar 2014

@marseillka nie nedavam prikrmy su o novych chutiach,mliecko pozna zu dlho,riedim vyvarom zo zeleninky a pridavam trosku oleja,kedze vit. a minerali su rozpustne len v tukoch 😉

nikus23
4. mar 2014

@silvialilien stale je iba kojeny, ale uz nam kazala dnes dokina, ze mam zacat so zeleninkou..a polievkami...tak ideme skusat,som zvedava ako nam to pojde,lebo sme zavisli na cici 😉 my uz mame 2ockovanie davno za sebou 😉

marseillka
4. mar 2014

@saska.t zajtra skusim ten vyvar. 🙂

nika1985
5. mar 2014

@marseillka aj ja presne tak isto riedim vyvarom plus olivovy olej par kvapiek

silvialilien
5. mar 2014

Baby....No ockovanie prebehlo opat dobre plač len chwilu uwidime ci pridu horucky alebo nie..máme 9kg a 70 cm ;) wcera predwcerom sme prwy krat jedli mrkwu a dneska uz doktorka wrawela ze aj zemiak tak dneska bude zemiak z mrkwou a wecer ryžova kaša.

nika1985
5. mar 2014

@silvialilien paradne miery velka slecna my sme boli dneska tiez na kontrolu mame dalsie kvapky dobrat antibiotika cakame do piatka na vysledny ak to neprejde ideme na krcne chudiatko moje male tolko splikov co jej taham aj v noci nechapem kde sa jej to berie. Nemozme ani pokracovat v pridavani pokial aspon antibiotika nedoberieme takze stale iba striedame to co mame. Drzim palce nech ste bez problemov nasa mala po druhom 2dni teplotky.

silvialilien
5. mar 2014

Dakujeme..mala zatial dobre.aj minule to zwladla super bez teplot a mrzutosti ;) tak haadam aj teraz tovtak bude.no tak drzime palce aby ste uz boli zdrawe..;) mala to ma teraz take obdobie ze snazim sa ju trosku otuzit lebo je zwyknuta na teplo moc.tak som je dala o wrstwu dole menej a ma paplonik a este nechaawam otworene do chodby nech je tu tych 22° bo tu bywa aj 24-25° ked je zawrete..strasne moj muz ma rad zas teplo ja mam radsej zimu.a teda malá niekedy w noci jak taha z flase je pocut ze ma sopliky take ale cez den nic...potom ani w noci nic niekedy a takto...aspon widim ze ked je tu dlhsie otworene zacne trochu soplit chwalabohu ked uz tak len w noci..zo soplikmi sme si uzili.ked dowrsila 1.mesiac sme ich mali ked dowrsila 2 sme ich zas dostali a ked mala 3.tak zas a aj z chytenymi prieduskami a 4 rmi sirupmi..a kwapkami..a soplow sme sa mesiac zbawowali..

nika1985
5. mar 2014

@silvialilien tak to mate horuco poriadne nase by chodili hole obe so mnou na cele mi mame cez den 20,5 max 21 stupnov a v noci tych 19 a teraz v spalni otvaram priebezne ventilacku nech sa nam vetra lebo vtedy sa jej dobre dycha takze tam mame aj menej a oblecene ma v noci dupky spaci vak je v perinke teda tak velijak ale je aby sa nepretocila na brusko a na tom ma tenku deku vsetko a cez den tu ma bodika a teplacky rano ked je chladnejsie tak ma este tenke tricko z dlhym rukavom. Ja som napr. ani fusak nemala vybraty von chodi v tom co cez den ma na sebe nato taky tensi dekovinovy overa a deka finito prideme a je horuca uskerena ako leco. Ked ich dam do tepla su nervozne tak mi mame studeny odchov 😉 ale z toho nema sople aby si si nemyslela dostala to od starsej zo skolky.

silvialilien
6. mar 2014

To ti zawidim...ja som odchowana na zime ale muz opacne a potom sa len dphadujeme ja otwaram on zatwara aj ked stiahnem radiator je tu tych 22 ale jak tu aj dwere zawres tak stupne jore a sa mi zda ze w noci wiac newiem.widis jak je to na prd ked kazdy ma rad nieco ine..a ked si mala zwykla na teplo..potom ju nemozem powyzliekat alebo o moc menej oblict won..asi to potrwa kym bude trosku otuzilejsia..a tuto zimu uz nejak prezijeme potom bude teplo a dalsiu zimu bude mat cez rok tak hadam uz nebude taka nachylna

silvialilien
6. mar 2014

@nika1985 twoja je kedy narodena?

nika1985
6. mar 2014
nika1985
6. mar 2014

@silvialilien ale ved ho nemas cely den doma hadam chodi do prace tak vtedy maj menej a ked pride nech si pomaly zvyka🙂 ked mu je zima nech sa oblecie vysvetli mu ze pre malu je to lepsie

silvialilien
6. mar 2014

Sak mam ale teraz sa kuri kazdy druhy den tak wies zasa tu je potom inac..dneska sa nekuri a je w izbe 20° a to sa nekuri si zober...jak musia byt prehriate steny..

nika1985
6. mar 2014

@silvialilien kam chodis s malu dokine do PN?

silvialilien
6. mar 2014

Ja snou chodim do Beckova doktorke ale my ako decka sme chodili Dr.Kabátovej;)

nika1985
7. mar 2014

@silvialilien jaj ja ze do PN.

nika1985
7. mar 2014

Baby nam asi idu zas zuby nespi vcera od 5,30 hore za cely den naspala 2hodky dneska o 4 robila randal spat ani panovi zatial mame za sebou 15min spanok a teraz som ju supla uvidime kolko vydrzi. Kaka neskutocne uz mame za dnes 10tu plienkua cele horne dasno biele jaj. 😒

saska.t
7. mar 2014

@nika1985 sme na Tom rovnako mala od 4,00 hore ale zuby nam nejdu, moja prva pri zuboch presr....la aj 2 tyzdne 😝

nika1985
7. mar 2014

@saska.t a co so nou robis ked je hore nasa ma stavy ze bud sa rehoce alebo reve ja sa tak bojim aby mi nezobudila starsiu co potom s nimi spravime disco🙂 😒