icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
29. dec 2012

@ingeborgnicol to ja by som uz nezila keby som tahala tvoje nocne, ja mam nervy uz len za to, ze sa mi teraz v noci budi castejsie, musis mat bozsku trpezlivost... @canim26 dik za tip, uz sa nam vyliecili zapareninky, ten sudocrem nam pomohol asi, nadalej pouzivame latkove aj vsetko ako pred tym, mozno aj jej ritula si potrebovala zvyknut trosku, ktovie... no uz je dobre, tak som spokojna. My sme na tych klboch este stale neboli bo teraz medzi sviatkami maju dovolenku a su tam len v utorky takze najskor az osmeho a to uz bude mat skoro dva mesiace... AK mi dovtedy pride karticka z poistovne. Inak baby vy ste na tom ako, uz ste sa zregenerovali po porode? Bo ja este krvacam a to som uz po sestonedeli, tak neviem, mozno kvoli tomu zakroku co museli riesit po porode, trosku mi to uz ide na nervy...

ingeborgnicol
29. dec 2012

Janulka ano, to som tiez nevedela ja som myslela ze to cka lebo jej je zima🙂🙂🙂🙂a nakoniec to je aj vtedy ked jej je zima, ale hlavne vtedy, ked je prejdena🙂to vzdy, potom som to odsledovala🙂 a povedala som to kamaratkam a sedi to aj na ich deti. Povedala mi to laktacka ked videla ako sa mala najedla.cize aj tboja ak cka a grcka tak sa prejedla na beton🙂

Slady ver mi ze by si vydrzala keby si musela🙂 aj ja musim. Teaz si meni nejak rezim ta nasa potvora. Zaspava na dve hodky po vecernom kupani potom si este raz schrupne po dalsom jedeni a az tak taha do rana🙂🙂🙂🙂🙂🙂dava mi dvoj hodinovy veget oproti minulym nocia. Ale uz sme sa s chlapom dohodli ze sa budeme po 4hodinach striedat lebo vyzeram ako nocna mura z Lsteet🙂🙂🙂 ale ja stale dufam, ze ju to prejde🙂

kaculiatko88
30. dec 2012

@ingeborgnicol neskúšala si malú poobede naťahovať?? Mne malá po kúpaní vyspí ešte dlhšie ako zvyčajne. Zobudí sa na hlad a naťahujem ju ešte skoro hodinu s cumlíkom, potom ju okúpen a tak jej dám jesť. Skús malú naťahovať nech sa viacej únavý a potom možno vyspí viacej.

@slady my sme mali mať kontrolu na nožičky o 4 tt čo vychádzalo medzi sviatkami, majú dovolenku a odbili ma, že mám zavolať keď bude mať malá kartičku poistenca. Podľa mňa by im malo stačiť aj podpísaná zmluva s poisťovňou. Som zvedavá či potom múdra sestrička ma nezjazdí, že sme prišli neskoro.

kaculiatko88
30. dec 2012

Baby nepoužíva z vás niekto tie ekoplienky. Mne mamka doniesla z práce 2 ks a ja to nepoužívam. Rada by som ich predala za symbolickú cenu. Nemá niekto záujem.

alyze
autor
30. dec 2012

@ingeborgnicol Ahoj sucitim stebou, aj my mame take noci, do druhej pekne spinka a potom ako keby utlo, iba tlaci a place, mame to skoro kazdu noc, tak sa tiez striedame s manzelom 😉 ja musim o desiatej ist do postele a on je s malinkou, aby som do tej pol druhej aspon nieco pospala 😒 snad to prejde, drzim palce 🙂

ingeborgnicol
30. dec 2012

@kaculiatko88 nasu nemozem nechat vynervovat ze ju budem natahpvat. To sme urobili a vtedy nam zacali nocne, ona sa jednoducho vynervovala a nezaspala vobec potom 12 hodin, na obesenie to bolo!spala na nohach, opuchnuta a cervenea ale zaspat nijak raz. My sme fakt zacali satkovat, kolisat a prsnikovat a pomalicky to otacame. Predvcerom bola hore uz iba od polnoci, ale do 11tej doobeda a vcera celu noc prespala ale sedela som pri nej a kolisala ju vzdy ked sa preberala. Ja viem, na hlavicku je to, ale konecne prespala cwlu noc. Teraz uz druhz den je hore aj cez den a vcera prvy krat videla denne svetlo🙂🙂🙂🙂normalne v obyvacke pozerala na slniecko ze co to je. Cize dufam, ze som nezariekla, ale prevracia sa to pomalicky snad.

Alyze, no s tmi smenami sa neda inak ani u nas, ja som tahala nocnu dnes,lebo stacilo kolisat a spala a potom pRTNER VSTAL RANO A SIEL S NOU KOCIARIKOM VONKU A a na dve hodky do obyvacky a ja som si zas pospala. Neboj jedneho dna si to nase zazraky pretocia🙂

bridgetjonesova
30. dec 2012

ahojte tak espumisan nam vcera zabral...noc bola celkom v pohode az na jedno zobudenie...dnes den prbieha zatial fajn ...uvidime aka bude noc...
Chcem sa ale spytat maminiek co pouzivaju espumisan dokedy ho pouzivali? Moze sa to dlhodobo alebo ako spoznam ze uz ho nemusim pouzivat...nechcela by som maleho dlhodobo liekovat...stale ho len kojim nedavam nic ine teda okrem toho espumisanu.

tinasc
30. dec 2012

@ingeborgnicol hm tak to poznám, tiež cítim, že by som si potrebovala pospať, ale nedarí sa mi, radšej využijem čas inak... inak dnes malý skoro nič nespal, aj bol unavený, ale asi nevedel ako si pospať, stále len plakal v postieľke... takže bieda... teraz je v autosedačke, tak snáď niečo pospinká 😉 inak v noci máme stále problém, že sa budí kvôli svojim rukám, ktoré si stále pchá do tváre ☹

tinasc
30. dec 2012

@bridgetjonesova a ako ti spáva? resp. nespáva?

tinasc
30. dec 2012

@slady ja som už v pohode, krvácala som silnejšie asi len 2 týždne po pôrode, potom som už len viac menej špinila, presne koncom 6 týždňa aj to prestalo... ale mávam kŕče v podbrušku, takže asi príde menzes... možno 😉

bridgetjonesova
30. dec 2012

@tinasc nuz najskor mal vymenenu den a noc...potom sa to upravilo ale zacal zle papat,strasne sa pri kojeni pucil,tlacil a vydaval nervozne zvuky...nekedy sa ani poriadne nenajedol a reval...poslednych 5 noci pred vcerajsou sice spal ale zaspal o 23h a ootom sa v pravidelnych intervaloch budil a reval a pucil sa leb ho bolelo brusko...vcera sme prvykrat dali espumisan a bolo to ok,dnes teraz uz spinka ...sice od rana spal len od 14do18 ale teraz zaspal a verim ze bude do rana...teda mimo kojeni..kojim po 2,5_3h ..inak dnes sa aj pozeral,kopkal si, gagotal a vyzeral dost spokojne...tak dufam ze zabralo...inac sme skusili aj baby calm ale nepomohol...a citala som niekde ze niektorym detom fenikel nepomaha naopak robi problem s nafukovanim a ten tam je...takze asi to mohlo byt vsetko dokopy...tak drzte alceky nech sa nam to ukludni...ved vyspata mamia rovna sa stastne dieta 😀 zelam aj vam ostatnym nech deticky krasne spinkaju...a ozaj posledne dni bol aj spln,tak ktovie ci tiez neucinkoval?

tinasc
30. dec 2012

@bridgetjonesova tak nech mu to vydrží... môj štandardne spí od 23.00 potom sa zobudí okolo 4.00 a potom do 6.00, to je už hore... a potom ide zase spinkať, lebo ešte by chcel... ale dnes netuším čo bolo, lebo nespal...

janulka_s
30. dec 2012

@bridgetjonesova tiez sme skusili babycalm, ale nemam pocit, ze je to lepsie, vyskusam espumisan. Mala ma sice super vetry, ale niektore ju pekne vytrapia, tak nech sa tak netrapi. Potom dam vediet ako to zabralo.

ingeborgnicol
30. dec 2012

Tina t ju davas domka do autosedacky?ako vam je baby dobre ze vase babatinka maju uz svojnrezim. Ja mam kazdy vecer nervaky v hlave ci budem hore do druheho dna do 11tej predpoludnim,alebo iba do siedmej ci piatej rano🙂🙂🙂🙂🙂dnes nezaspala na prsniku a je hore ako ked si vymienala noc a den doteraz tak mam stres do kedy bude hore........ja mam tiez pokusenie si vyskusat ten espulmisan, ked vsetky co vam deticky nespali vam zabral.....ale ja nemam pocit ze ma koliku.....neviem.

Baby co mate cisto kojene deti. Bez umeleho prikrmovania. Ako casto vam kakaju deti?nam mala od kedy som prestalamdokrmovat nekakala, aj pred tym sa vykakala len vtedy ked sme dali umely dokrm. Cisto po mojom mliecku iba nekaka. Laktacka tvrdi ze to nevadi ze mam dobre mlieko ze nevzytvara odpadove latky. Ake mate skusenosti. Je tu niekto co dokrmoval a prestal?alebo niekto co len cisto nedokrmuje?

slady
30. dec 2012

@ingeborgnicol no ja nedokrmujem vobec a mne kaka furt 🙂 teda take tie prdince si vzdy najdem v plienke, uz zacala konecne kakat tak ze tri krat da taku vacsiu davku a apotom pri kazdom prebaleni ked neda riadne tak najdem len take zaspinene trosku, to asi aby som sa nenudila a mohla prat 😀 ja mam zjavne odpadovych latok dost v mlieku... uz sa neviem dockat ked bude trosku starsia a bude kakat trochu normalnejsie, a nie prdiet do kazdej plienky... o a najradsej kadi priamo pri prebalovani a najlepsie v noci, vcera vecer ma tak ospricovala ze pulover isisel rovno do pracky a to mi robi pravidelne tak raz za den, respektive noc, pri starsom som taky problem nemala, ale zase on bol na UM.

slady
30. dec 2012

@kaculiatko88 ake ekoplienky mas na mysli? skus upresnit 🙂

sestricka1
31. dec 2012

@tinasc Ahoj my mame niekedy presne ten isty problem s rucickami, kupili sme zazracnu zavinovacku, tak ju do toho balim zatial cez den, v noci spi v klasickej perinke, tam som sa snazila rucky schovat Ale vzdy vykukli a robi 😉 li neplechu tak aspon dam rukavicky, skus tak 😉

sestricka1
31. dec 2012

@ingeborgnicol ahoj, ani my uz nedokrmujeme UM ale zatial kaka a zda sa mi ze az moc, skoro kazde kojenie, tak si robime srandu ze takto nam ani nepriberie drnda jedna 😉 tvrdia vsak ze kojene deticky nemusia kakat aj 10 dni, tak sa nemusis obavat, cvic a masiruj brusko nech sa to rozbehne, Drzim palce hlavne s tym buvanim, my sme to mali hned Pi narodeni a este niekolko dni po , nikto mi nechcel verit Ze malinka nie a nie spat aj 8 hodin, odkedy kocikujem sa to zlepsilo a teraz ked papá bez klobicikov tak je spokojnucka a spinka viac, si silna zenska, ja som skoro vzdy pri nej plakala, co som nevedela ju uspat, nam stale len plakala akonahle som prestala nadrdat 😒

janulka_s
31. dec 2012

@ingeborgnicol sedia ti tieto priznaky? babatko krici a neda sa utisit = trva to denne aj tri hodiny a viac, krcovito pritahuje nozicky k telu a zase ich odtahuje, natahuje sa a je cela napata, brusko ma nafuknute a tvrde a tazkosti sa casto objavuju v rovnakom case dna = najma poobede alebo vecer a to hlavne po krmeni....to su priznaky dojcenskej koliky.....

kaculiatko88
31. dec 2012

@slady myslím, tie čo sa v nich mení vložka.

Prikladám obrázok ale ja mám béžové.

tinasc
31. dec 2012

@ingeborgnicol ja ju dávam do vajíčka, lebo akonáhle je tam, tak spí, nejako to cíti asi, že ideme preč a jemu sa páči v aute sa natriasať 😀 a dá sa hojdať, takže asi to zabralo, inak je to posledné riešenie, ktoré skúšam, keď už som zúfalá, že nechce spať 🙂 včera v tej sedačke zaspal od 18.00 do 22.00 potom som ho zabalila do perinky, spal ešte do 1.15 zobudil sa na kŕmenie, však už bol chudáčik hladný a potom ešte o 3.30. a potom do 6.00. takže celkom fajn, až na ten deň... a dnes to vyzerá rovnako s tým spaním...

tinasc
31. dec 2012

@sestricka1 a aká je tá zázračná zavinovačka? lebo mne sa zdá, že ho budem baliť ešte najmenej dva mesiace... tak šermuje rukami...

alyze
autor
31. dec 2012

@ingeborgnicol ahoj ja len kojim a malinka ma stolicu kazdy den, ked nema, tak ma krce a stale sa len trepe, vydycha. tlaci. Nam pomaha masirovanie bruska, prtahovanie noziciek a kazdy den si zalejem lyzicku kminu a pocas dna vypijem a kmin zjem.

petuska55
31. dec 2012

Ahojte babule, takže ak môžem tak sa rada pripojím, Dávidko sa nám narodil 12.11.2012, tiež sme sa na začiatku trápili - mala som 2 týždne zápaly prs, horúčky, používali sme klobúčik, ale od 3 týždnov sa pekne prisal sám a teraz papká až moc, kedže ho vážim pred krmením a po tak spapká cca 120 - 150 ml za jedno kojenie. Začali sme vážiť v 3 týždnoch ked namiesto priberania chudol, ale teraz to už všetko dobehol, pribral za 3 týždne 1600 g, len som ostala vážiť, aspon viem kolko papká. 🙂 No a bolesti bruška máme od 2 týždnov, dávam Sab simplex a masírujem bruško Flatulinom, ale aj tak sa pučí celý deň a furt ho mám na rukách, čo je dosť únavné, ale zas cez noc spinká od 23 do 3,30 a potom ešte do 7,30 takže v noci sa vyspím 😉
Stolicu nemáme každý den, len ked rúrkujem ked už je najhoršie, tak sa vtedy aj vykaká, cca každý 3 den. Inak vynechala som kmín aj fenykel - strašne zle robili malému. Zmenili sme polohu kojenia - kojíme v lahu pretože mám hrozne rýchly tok mliečka a malý hltal vzduch a dusil sa - preto aj to bolenie bruška. Trošku sa to polepšilo ked takto kojíme.

petuska55
31. dec 2012

Inak Davidko tiež šibrinkuje rukami a nohami že hrúza, tiež musím riadne stihanuť deku (nepoužívame zavinovačku) aby bol kludný.

tinasc
31. dec 2012

@petuska55 a akým spôsobom ho zavinieš do deky aj s rukami dovnútra?

ingeborgnicol
31. dec 2012

Baby surna rada tie ktore davate espulmisan. Kolkomdavate?myslim kvapky. Tu pisu ze pred kazdym krmenim. Ja som dala a zazracne sa mi vykakala. Nemali sme priznaky koliky vobec,iba nespala.ale vcera sa pucila, to ona robi tak sme dnes boli kupit. A uz sa vykakala hned aj poprdkala,ale place stale a nechce mi tak papkat ako predtym teaz. Baby kolko davate prosim toho espulmisanu? Budem davat zatial dalej 5kvapiek pred kazdymkojenim.

ingeborgnicol
31. dec 2012

Babulky nasa nema typicke priznaky koliky.tie co ma su ze sa puci, nie vzdy si odgrgne, aj ked teraz uz na tom trvam a nespinka nam.nevie spinkat.a nekaka. Ako som citala kolika je rovnaky problem v rovnakom case..no uvidime ako dalej bude prebiehat den.a pockam co mi napisete kolko toho espulmisanu davate

Inak zelam krasneho Silvestra a Novy rok,aby vas netrapilo mliecko,spanok,zdravie vasich deti a nech ste stastne,zdrave a plne lasky a pokja🙂

tinasc
31. dec 2012

@ingeborgnicol ja dávam raz denne pred nočným spaním do mlieka 15 kvapiek 😉 a ešte dobré sú kvapky Bio Gaia, to sú probiotiká, síce je tam napísané že pre deti od 3 mesiacov, ale v lekárni mi povedali, že raz za čas tým nič nepokazím... a kaká mi krásne, že niekedy aj z plienky ujde 😀

alyze
autor
31. dec 2012

@ingeborgnicol ahoj mi sme davali 20 kvapiek, ale len vecer pred krmenim, par dni nam to pomahalo, ale potom ako keby si na to zvykla a nic, skusali sme aj babycalm, ale tie uz vobec nepomahali a mala nam kvapky ani za svet nebude pit, to sa s nimi radsej bude dusit, tak sme sa vykaslali na kvapky a masirujeme brusko pupikom, zatial nam to ide 😉 🙂