icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

stojdulka
8. apr 2010

to by bolo ešte skoro na prvé pohyby nie?...už sa neviem dočkať kedy sa bábo samo prihlási, prvé kopance tlačia slzy do očí od dojatia a ku konci tehu zase slzy bolesti...aj tak sa teším... 😀

monique02
8. apr 2010

ahojte kocky,
strasne moc pisete 🙂 vsk to uz polhodinu citam 😀 😝

bamb neviem si predstavit mat take male mimi v inej izbe, to fakt kojis aj niekolkokrat za noc, to by si sa ulietala, a po polroku ho mozete v pohode presunut do svojej izby aj my sme tak nini presunuli, kolisku nemusis kupovat novu, skus sa popytat po rodine, mozno maju este nejaku odlozenu, ved to potrebujes maximalne polroka, my sme mali od mangelovej sesternice pozicanu taku co v nej este ona spavala 😉

no s porodom, ja som rodila v ruzinove, doktora som nemala zaplateneho a toho co mi pridelili bol uplne perfektny, verim ze nebyt jeho tak my musia nakoniec rychlo spravit cisarsky alebo co, bol to primar z malaciek a ten normalne k porodom nechodi ani zaplatit sa neda, len musi mat urcity pocet porodov aby mu nezobrali nejaku licenciu alebo nieco take, inak vela tych doktorov je ´v ruzinove spickovych a to bolo pre mna najdolezitejsie, manzel bol pri mne, co som povodne velmi nechcela aby tam bol az do konca, ale nakoniec som bola strasne rada, bol uplne uzasny, tiez som chytila zrovna "milu" porodnu asistentku a ked prisiel manzel tak si tak ku mne nedovolovala 😠 takze ono je to otazka stastia asi pri tom porode, na koho natrafite, ci su nejake komplikacie atd. ved uvidite, kazdopadne kazdej zelam nech ma na porod len pekne spomienky 😉

idem sa trochu vyvalit, lebo ninka celu noc grcala, kedze chcela vecer s tatinkom papat spisske parky 😝

pekny den vsetkym

pusinqa
8. apr 2010

moniq presne ako bamb písala že to veľmi o šťastí, náhode a tak, ale najpodstatnejšie z toho sú tie naše poklady
renatka ty si tuším mrkvová, akurát zväzok padol
v chladničke čaká zeleninkový šalát na večeru to asi chcem vyvážiť tú včerajšiu divokú chuť na morcadellu
v zelovoci mi inak naúčtovala že 19,60 za pár kúskov ovocia a zeleniny skoro mi oči vypadli ale to jej zle nahodilo uhorku, tak mi to prerátala na 5,60 😀 😀

bamb27
8. apr 2010

pusi, tak je, ale rada by som tej nahode kusok pomohla.. zazmluvnim si doktora ktory sa o mna stara uz nejaky cas, robil mi aj zakrok na krcku a viem ze je dobry odbornik a aj velmi ludsky, stoji to peniazky ale stoji to snad za to... porodne asistentky si ale asi nevyberieme, tam budem cakat na to stastie 😉

..ja som inak mala dneska taky fajny obedik, ale zaludok vpustil dnu asi tak polovicu, vzdy sa hambim ked mi casnik odnasa tanier a tam polka porcie, ale co ma ma rozdrapit?

svet1
8. apr 2010

Bamb, ja toho tiez vela nezjem. Riesim to tak, ze si dam druhe jedlo vzdy zabalit. Co zjem tam, zjem, zbytok dojem asi o pol hodku v robote. To uz som zase hladna... 🙄

bamb27
8. apr 2010

svet, tiez nad tym rozmyslam, len je mi to blbe, ale je pravda ze potom ledva vydrzim domov 😅

svet1
8. apr 2010

To ja nevydrzim ani tak 😅 Ja nevydrzim ani 5 minut bez zvachlania. 🙄

stojdulka
8. apr 2010

baby ja nechcem veľmi mudrovať, no čo sa týka pôrodu aspoň u mna tak to bola taká rychlovka že mi bolo jedno kto ma odrodí...a prakticky ta hlavná fáza trvá nejakých 15min. tak to je nič....skôr je dôležitejšie potom ako sa postarajú 😀 🙂

amadora
8. apr 2010

Stojdulka prečo skoro na prvé pohyby? 😕 🙂 A s pôrodom mám rovnaký názor, všetko odmakajú pôrodné asistentky a doktor tak skoro ani nie je...

Mne je zase zle ako vždy poobede, jaj vraždila by som 😠

stojdulka
8. apr 2010

čo ja viem, sa mi zdá že pohyby môže mamička cítiť až 17-19tt, tak neviem...
no nič...idem ja pozrieť do mesta, kúpiť nejaké vitamíny lebo som tu asi jediná ktorá ešte nič neberie, teda okrem k.listovej 😉

andreaerdna
8. apr 2010

stojdulka - ja tiez beriem len k.listovu a myslim si, ze je to v pohode, babatko rastie ako ma, stravu mam pomerne vyvazenu 🙂

silvika
8. apr 2010

no ja som teda o doktorovi vedela velmi dobre, bez neho by som sa trapila ktovie dokedy asistentky tam boli aaale lekarka makala 😉

petra269
8. apr 2010

silvi a malý bol velký ked sa narodil?

amadora
8. apr 2010

Stojdulka ja som pri prvom cítila v 15tt 🙂

Silvi mňa bol doktor asi dvakrát skontrolovať ako som otvorená a napichol mi plodovú vodu (neúspešne) a potom prišiel už keď som tlačila

silvika
8. apr 2010

nooo vies co peti udajne bol, aj lekarka hovorila, moja, ze velky, na mna a aj na to brusko co som mala take mensejsie

silvika
8. apr 2010

mna lekarka pozerala dvakrat a dvakrat asistentka, a dohromady to tam bolo fajnske

silvika
8. apr 2010

ale ja som mala vyvolavany takze som sa dost natrapila,

amadora
8. apr 2010

Silvi aj ja 🙂 Ale tak mne to bolo jedno či bol doktor alebo nie, lebo asistenňtky boli fakt perfektné a milé, len z toho hľadiska že je podľa mňa zbytočné platiť doktora som to písala 🙂

askorka23
8. apr 2010

🙂 no Sofinka sa narodila v Prahe u Aplinara a Philipko v Prahe v Motole 🙂 No a baby teraz to tak vyzera ze mala sa narodi v Anglicku 😵

silvika
8. apr 2010

jak to askorka?

jerrymona
8. apr 2010

ahojte baby. ako je to na slovensku napriklad v bratislave alebo v kosiciach? od kedy ste sa museli prihlasit v nemocnici kvoli porodu?
ja zijem vo viedni a dnes som kvoli tomu volala do jednej nemocnice a tam uz maju plno. je to blizko mna, no uz mam smolu. a ja som nevedela, ze sa mam prihlasit skor. prihlasuje sa asi v 8tt, co je podla mna somarina, pretoze co ak by sa do 3. mesiaca nieco stalo? 😖

silvika
8. apr 2010

jerrymona ja kukam ako puk, to asi su nejake sukromne kliniky? tu take nemame, a do nemocnice chodis tusim od nejakeho 36 tyzdna na poradne a tam ta vlastne potom dosleduju az k porodu, nie ze nemaju volne....

juko25
8. apr 2010

ze pekne to tu mate!
ani vam nechybam?

silvika
8. apr 2010

potom co akoze ked ta nevezmu? pojdes do ineho mesta ci co to ako?

pusinqa
8. apr 2010

silvi pri akej lekárke si rodila? teda ak si bola v trnave
u nás inak tiež lekárka 1x kontrola potom došla celá pokrčená od spania keď sme už tlačili, za pár minút mala po funuse, ale zas človek nikdy nevie či nebudú komplikácie a vtedy asi oceníš že máš dobrého dokiho aj ja som sa pri nej nebála som vedela že je dobrá odborníčka keby voľačo, našťastie žiaden problém s pôrodom nebol, len s prístupom asistentky
ešte bonmot čo nám dala na záver, mm volal svojim rodičom, potom chcel mojim a tá krava že máme povolený len jeden telefonát, ako vo väzení, sme na ňu vyvalení pozerali a keď odišla zavolali sme si, na tú exotku sme mali fakt smolu

pusinqa
8. apr 2010

ale lekárka bola v pohode, akurát že sme nestihli epidurál ale asi si nemyslela že to pôjde tak rýchlo, chodila som k nej posledné 3 mesiace, lebo ma dala s tým žlčníkom dokopy tak som potom už radšej ostala u nej

manee
8. apr 2010

jej petra, to je super, tak si pohyby pekne uzivaj. Ja si silne uzivam nevolnosti, obed jem od 14:00 a este stale ho nemam dojedeny. Najhorsie je, ze som hladna, ale zaludok nechce toho vela prijat...

pusinqa
8. apr 2010

takže preto asi ani teraz nebudem moc špekulovať, je to blízko keby čosi, lekárka ok, je tam JIS keby čosi a na asistentku snáď budeme mať viac šťastia
už také drobnosti ako prvé priloženie po pôrode síce tam asi nie je šanca, ale čo už, kojila som nakoniec prvú, snáď to nejako rozbehneme aj pri druhom

jerrymona
8. apr 2010

silvika, tu su dve velke nemocnice a toto je jedna z nich. a tam beru najprv rizikove tehotenstva. a keby som sa prihlasila skor, tak by ma zobrali. inak je tu este dost nemocnic, ale aj ked je to tu v meste, niekedy trva aj hodinu, kym tam dojdem.
do jednej sa idem v pondelok pozriet, tam miesto maju, ale ja to tam chcem najprv vidiet.

silvika
8. apr 2010

pusinqa netusim mlada zena, asi ako ja mozno aj mladsia, mala dlhe blond vlasy, ked nenosia menovky a potom im koncila sluzba, tak som ju viac ani nevidela lebo na tom oddeleni po porode uz porodnicky nie su