Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
bodzlomu dik za radu. ja osm jej to natrela este tou mastickou a uvidim co to spravi do rana. pripadne zavolam dokyne.
No s tym oblecenim mas asi pravdu. 😀 Do kelu nech uz je aspon jar. tato zima ma uz nebaviiiiiiiiiiiiiiiiiii.
mayka to asi nikoho uz nebavi...ja na jar cakam ako na bozie zmilovanie...a na leto ani nevravim...malu hodim do zahrady na deku popripade do kocika a ja sa hodim na deku a budeme sunky valat... 😀 vezmem beku na prazdniny a budu sa spolu kupat v bazene a budem mat aj chuvu a mam vystarane... 😀
ukulele stale bojujem s tym aby som nezozrala manzelovu porciu... 😀 iba pred chvilou prisiel a ak sa do toho nepusti do 10 minut tak sa neovladnem... 😅
miminko uz mam v postielke, uz si len potichucky kuvika kym zaspinka... 🙂 a dnes som jej strcila do ruky varesku...hehe to boli pohlady, ze co to je? si s nou dala po hlave 😅 a ja ze tym dostanes po zadku ked nebudes posluchat a ona akoby mi rozumela, sa tak na mna kukla ze no vtiiiiiipna si mama... 😅 nechcem vediet ako ma bude rusit ked sa nauci rozpravat, ked to uz tak dokonale vie aj pohladom... 😅
Ahojte,
som uplne vystrašená, terza večer sme robili pravidelný rituál, okupanie a potom papanie a leškať a spať...
ale malá sa vobec nechcela prisať len jačala uplne o dušu ale predtým bola vysmiata a kludná až po kupaní...tak som ju uložila bez večere ukludnila sa a behom 5 minut zaspala, naposledy jedla o piatej...
nemože jej niečo byť? somm uplne hotová či je vporiadku....
Mayka, taka reakcia po 3 mesiacoch je normalna, Misko to tiez mal tak, len ju este nesmu hexou zaockovat, kym sa jej to nezahoji. Malo by to same prasknut a potom sa to zhoji. 😉
Ukulembo, ty si toho asi dost zazila. Esteze mas teraz doma tri krasne deticky.
Moje deticky spia, Miska teraz bavia cisla (pismena uz pozna), tak tu cely vecer pobehuje s cislicami z penoveho puzzle a Matka bavi sledovat ho. 😅 Inac Misulo je srandovny, nie je vobec ziarlivy, ale ako som dnes steklila Matkovi brusko, aj on chcel, tak som musela oboch steklit. 😅
cipuška,aj moj malý to robí,ale s flašou...ja osobne si myslím,že mu idu zuby...no som zvedavá... 😉
didiana trošku si ma ukludnila, počkám kedy sa zobudí, dúfam že tak do dvoch hodiniek si vypýta...
ked idu zubky tak deti nechcu papat?... 😅 ak hej tak nam zuby isto nepolezu, bo sme sa akosi rozjedli...malokedy teraz zjeme menej ako 150 a to par dni dozadu zjedla sotva 100... 😅 haluz... 😕
gabi ..este som zabudla...ked uz mas maleho napasovaneho v tom ring slingu, tak ten volne visiaci konec zvonka zasun pod neho a nastrkaj medzi seba a drobca..bude ti to fixovat, a maly sa nebde smykat..a ten koniec, na ktrom su kruhy tak si rozprestri na ramene, nech ta to netlaci
mayka..neprepichuj to..sa mi zda, ze sa to nema ani prepichovat, ani vytlacat
a co sa tyka kojenia na verejnosti..ja som uz parkrat v restike kojila, som sa otocila vsetkym chrbtom a okrem drobca ma nikto nezaujimal..a neboli ziadne ohlasy
ano ta ranka po ockkovani sa nesmie prepichovat My sme to uz mali rovne, zahojene a zas nam to nahnisalo a mame riadny pupak a presne o tyzden vo stvrtok mame byt ockovani 😒 Deina: rodica ani surodenca si vybrat nemozme- bohužial ☹
no mne v 11 tt menej papal..a zuby nemame ziadne a uprimne ja dufam, ze tak skoro mat nebude, lebo niekedy mi tak natahuje bradavku, ze by som mu aj po zadku vedela dat za to..samozrejme nedam, ale ked si predstavim ze by ma mal cvaknut zubami 😖 😖 ho odstavim a budem len odsavat 😅
ja som vraj mame zdy cvakala zubami na prazdno, ked som zbadala prsnik..az sa ma bala a musela sa odhof´dlavat aby si ma vobec prilozila..par krat ma aj odtiahla od seba..ale vraj ked som sa prisala tak som nehryzla...tak dufam, ze drobec toto bude mat po mne
moja sestricka z ambulancie mi povedla, ze jej dcera je taakmer odhryzla bradavku..ze jej teraz drzi len na polovici..jej neprirastla spat 😖 😖 ..taak toto teda nechceeeem
mayka ale v ked budes v nakupnom centre, tak musis maleho povyzliekat..takze ho mozes aj nakojit...ja si skor neviem predstavit situaciu, ze sa mi po kojeni pokaka..prebalit ho tam..medzi papjucimi ludmi 😒 ..a zas tie WC aj ked maju ten prebalovaci pult pre deti..asi by som najprv ten umyla, a az potom tam polozila dieta
strapco s tym prebalovakom s tebou suhlasim...tiez vzdy dufam, ked niekam vyrazime, ze nebude treba prebalovat...
a teda sorry ale ma skoro piclo ze cvakala zubami a mama sa musela odhodlavat... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 prepac ale dobre si to napisala... 😀 😀 😀 😀
no to s tou sestrickou uz take vtipne neni... 😖
ženy mňa malá kusla as tak 2 krát a poviem vám skoro som všetky hviezičky rátala riadna bolesť ale ona si to ani neuvedomila ale kedže už mala dosť zubov tak to aj bolelo preto som ju postupne po roku odstavila lebo už ani mliečka nebolo tak veľa uvidíme ako to bude teraz
mayka určite to neprepichuj sama Sendy to prepichovala jedine dr. a potom aj dezinfikovala a nemohli sme sa vtedy kúpať len sprchovať
strapco, a co este prebalovanie v lietadle. to bude sranda... bleee a tie zachody, no hnus. uz sa "tesim"
hej adka..si predstav, ze ti po bradavke ide cvakat zubami pyrana...no musis sa odvazit strcit jej bradavku do ust
moj drobec sa niekedy tvari, akoby som mu tyzden nedala jest
boze, ked vas citam, som rada ze odsavam 😝 aj ked uz tyzden som nadavala, mala som chut s tym prastit, odsavacka nefungovala, hodinu som sa trapila a vyslo len par kvapiek, nakoniec som zistila ze tam netesni ventil, tak som ho vymenila a hned je dobre. Ale vcera som mala na male, som uz povedala ze s mliekom koncim. Myslela som ze je chyba vo mne ked mlieko nejde, ale bola to ta blba odsavacka... 😉
zuzu..este ze tak...pokial sa da tak treba MM, pokial to nejde , tak na to vymysleli UM
no v lietadle a pri turbulenciach... 😀 😀
strapco, ja som fakt myslela ze mi odislo mlieko, esteze mam v mraznicke tolko ze sa to dalo nejako vydrzat... a ties som prekvapena ze kvoli tomu polovicnemu odsavaniu som neprisla o mlieko, lebo telo sa zvykne nastavit na mensie mnozstvo. Ale od dnes normalne odsavam tolko co pred tyzdnom, tak som rada.
halooo.. uz spinkate?
ahojte... tak ja uz zas nemozem zaspat po kojeni
😵
zuzu si tu este?
som mrkla narychlo na fB - tak Adamko uz nevyzera az tak tmavo. Alebo sa mi to zda? Je mozne, ze sa aj farba pleti meni?
my sme dnes po poradni - mame 6760g a tiez nas este nejdu ockovat, lebo ranka po TBC nie je zahojena. A normalne mala taky hnis napucany, ze jej sam vysiel von.
Ale moje dieta si evidentne robi prdel zo mna. Ja ju tu motivujem na pasenie konov, tancujem, spievam okolo nej, davam je pred seba celu zoo, nech pasie korytnacku, hrocha, opicu, zabu - ked uz tie kone nechce. A vysledok? U doktorky pasla fonendoskop dobre ze nie na vystretych rukach!!!! Koniec. Doma akurat ozuzlava plienku, co ma pod sebou, da hlavu nabok a nazdar. Uz tie moje vychovne praktiky zacinaju zlyhavat teraz.... 😅
Este jedna vec ma napadla. Ja uz neviem, ake velkosti oblecka kupovat. Mne to pride, ze ta 68 alebo velkost 3-6 mes, su vyrabane este dodatocne a tajne vo velkostiach S, M, L, XL 😒 ... lebo niektore 68 su uplne male, takisto ako 3-6. Tak neviem, ci to len my sme taki nekonfekcni... 74 je jej este velka. A mame strasne velke brusko, takze musim normalne povolavat gumy na vsetkych teplackoch, lebo ju tlacia.
a dr. povedala, ze mame cakat dalsieho kamosa k zubku co nevidiet... zda sa mi to dasienko troska cervensie a opuchnutujsie, ale Tami nie je nejaka nepokojna, len si v kuse zuzle ruky (u nas cumel nehrozi).
A kojenie zatial uplne v pohode, vsetko po starom.
Dobre ranko. Maly mi spal celu noc do siestej, normalne som super vyspata. Odsavam... a tiez mam chut s tym uz skoncovat. 😝 Ale povedala som si, ze 6 mesiacov vydrzim a potom to necham na prirodu. ja sa pritom totiz dost natrapim, stale castejsie ma chyta Sjogren, najma sucho a ked mam take sucho (uz som cela doskrabana, co mam aj kozu suchu a furt sa skriabem a kremujem), tak aj toho mlieka je menej a je to boj.
ahojte... 🙂
my sme dnes rychle...hadzeme akurat neskorsieho ranneho sloficka... 😀
inak mam zas zachvat lenivosti...ani kava sa mi nechce robit... 😅
uz ste hore, ci si brebentim iba tak pre seba?... 😅
deini ten syndrom ti veru nezavidim...a ako ti na to prisli?
Ahojte, davam si Caro kavicku. prida sa niekto? 😀
Dein a si ma ukludnila. Nase ockovanie ako som jej rano umyvala tak prasklo a hnis vytiekol, no teraz tam ma normalne dierku v ramienku. 😕 Troku som jj to jemne vyutierala ale nestlacala . Som sa bala. Ta kantyichtamolova mast ci ako sa to vola to cez noc vysusila. A rano jej to pri cisteni odpadlo. Akurat dokola to ma zapalene. Snad to prejde. Budem to sledovat a umyvat repikom a zajtra cinknem dokyne. Aj tak by jej s tym nic nespravila teraz kedze jej to vytieklo. Normalne ma asi 2mm dierku v ramienku a vidiet masko. Chuda moje.
Strapco, tak vy uz chodite po restikach s miminom? Ja to stale odsuvam na jar ked ju nebudem musiet vyzliekat tolko ale tak by som niekam sla mezi ludi sa najest. Asi ukecam muza nech nas damy na Valentina pozve.
A co sa tyka prebalovania na tych verejnych wc tak ja nosim furt v taske tu jednorazovu prebalovaciu podlozku keby nieco tak toho sa moc nebojim .
pudo, ja som tiez pekne zmetena z oblecenia . Teskove pyzamka su nam uz male od 0-3 mesiacov a teraz som jej kupila nextove pyzamka 3-6 mesiacov a v tych plava. Ale sak dorastie o chvilku.
😀
mayka ani nevrav, ja som malej kupila ze bude mat na jarne noci take pyzamka ze dupacky aj s rukavmi a nosime to teraz...ma hvizdne...sa slecna zobudi, tak asi urobim poriadok v komode a povyberam veci co su nam male...a mam pocit ze sa pokukam v tych vacsich veciach, bo isto odtial uz dost oblecieme...
deina, no teda musi to byt neprijemne s tym tvojim "kamosom " sjogrenom ci ako sa vola. To ta aj nieco boli?
Hviezda sa zobudila z mikrospanku. Koniec klebetenia. 😒 SUp sa do robenia opiciek zo seba. 😀
Ahojte maminy, prepačte že sa vam miešam do temy som tu prvy krat, ale aj ja mam dcerku v podobnom veku ako vy, ma tri mesiace a dva tyždne a teraz riešim to že ako ju obliect vo vnútri lebo ked sa vyspinka a vyberiem ju z postielky, alebo stači ked ju prebalujem tak ma hned studene ručky aj noštek, je taka zmrzlinka. Kurime na 22,5 stupna niekedy aj 23 mava oblečene taky tenky overalček cely na gombiky a tenučky svetrik. Ked sa zobudí tak jej davam ešte polodupky a ponožky ale aj tak ma studene ručky a dlho trva kym sa zohreje a potom ide zase spinkat a cele sa to opakuje už som z toho na nervy že neviem ako ju mam obliect aby jej nebola zima, je to moje prve babatko tak je to všetko pre mna nove, pri druhom už budem skusenejšia 🙂 Bola by som rada keby ste mi trošku poradili ak to bude možne, a ešte sa chcem spytat v čom spavaju vaše detičky cez den a v noci a ako kurite, dakujem
caterine to mavame aj my...ja davam klasicku jednu vrstvu a hrube ponozky a ked sa hra, sak nebeha, tak bud ju do polpasa zakryjem dekou alebo este navleciem nejaky svetrik, popripade tenky overal...niekde som citala, ze ked su studene rucicky, ze to nevadi...kazdopadne ja jej davam na spanie rukavicky...a kedze s rucickami stale sibrinkuje, tak ich ma hned studene, ale s tym si veru uz nepomozem...proste pockat len na teplejsie pocasie... 😅 ja mam skor problem s mojimi rukami, lebo ich mam vecne studene a nechcem ju vtedy chytat, takze som permanentne nalepena na radiatoroch... 😅
ahojte babule!!!!!!!!!ja som dnes uplne hotova celu noc som mala bolesti na tej pravej strane ☹ vyzeram ako keby ma prešiel parný valec baby nechápem čo sa so mnou deje veď vysledky som mala ok na urologii musím dnes skočiť za obvoďakom už nemám antibiotika.Včera som bola aj u ženskej tak tam je tiež všetko ok.Ninka pekne spinkala do druhej a potom vstala okolo pol šiestej mrnčala ale papkať nechcela tak bola s nami na postely a keď tato odišiel do práce tak sme ešte pospinkali do ôsmej no vlastne ja,malá si tam dačo bľabotala.
Deini no to s tou chorobou ti nezávidím aj tak už kojiš pekne štyri mesiace 😉
Mayka ta dierka sa jej zahojí aj kamoškin malý tak mal tiež hovorila že mu oďťial vytiekol riadny bordel ale už sa im to krásne hojí.
adka aj ja by som už mala nakuknúť na väčšie vecičky lebo ani neviem čo všetko má a potom mi z toho aj vyrastie ale dnes to určite nebude som úplne hotová ledva držím okále otvorené a to som na druhú na obočko a o štvrtej na nechty neviem či to zvládnem do kelu ☹
tatus no veru neprijemne... ☹ ale hadam to coskoro prejde...
ved to, ze ani uz neviem co vsetko tam mam a aby som potom neprisla na to ze sa do toho uz nezmestime...

mayka - kojenie na verejnosti si teraz neviem velmi predstavit, ked su take zimy... a vybrat take naobliekane dieta a pchat mu do pusi moju malu cicu hehe to si neviem velmi dobre predstavit 😀 😀 😀 ale ked bude teplo, tak ak bude treba, tak sa kdesi "schovam" a nakojim aj mimo domu 😉
a ockovanie - mne dokina povedala, ked sa mu to zapalilo, ze sa to moze zapalit a vyhnisat aj viackrat! tak sa neboj, ale mala by to pozriet radsej doktorka -a neprepichuj to! to sa nema - ak to ma tenucke, tak to sa rozmoci, ked ju budes kupkat...