icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mia1111
14. apr 2010

krevetka, ona na to príde, že ich musí vystrčiť nad hlavu - alebo pred tvár. Neboj. My sme to zo začiatku skúšali tak, že sme ho chytili za kolienko a tlačili tým smerom, aby sa pretočil. Tiež vždy nevystrčil ruky, aj si ich priľahol, ale potom na to prišiel.

mia1111
14. apr 2010

daj jej hračky za hlavu, aby sa za nimi načahovala - to pomohlo aj u nás

slovakia13
14. apr 2010

ahoj
s tymi hrackami za hlavu super napad 😉 musim vyskusat.moja mia je tiez taky lenosko ,sice uz nam chyba iba taky kusticek do uuuuplneho pretocenia

adka_praha
14. apr 2010

ta nasa trubka uz prisla na to ako sa otocit, ale neide jej to uplne, lebo nevie pochopit, ze ked sa chce otocit, ma vytiahnut ruku z pusy... 😅

mia1111
14. apr 2010

adka - zlatá tá tvoja malá. Ja mu dávam hračky za hlavu, tak šikmo, nie úplne nad hlavu, aby keď sa trošku zakloní a dá nabok, tak aby ich videl. To si myslím, že pomohlo, lebo ho to za nimi ťahalo. aj keď dnes sa pretočil a to nad hlavou nemal nič 🙂

strapco13
14. apr 2010

moj sa pretacal splhanim po vlastnych rukach a zaroven si ich pchal pri tom do pusy...ina makacka
a skusa si sadnut..chyti si oblecko nad bruchom a taha sa za neho do sedu 😀 😀

adka_praha
14. apr 2010

mia dik... 😀 ale dnes by som ju najradsej predala prvemu okoloiducemu... 😝 😅

adka_praha
14. apr 2010

strapco to aj nasa robi... 😀 😀 😀 😀 vyzera to hafo komicky... 😀 😀 😀 😀

dida81
14. apr 2010

No baby vy ste dobre... tak vy stihate aj tu ??? 😀 😀
..tak to už bude problééém... pre mna.. xi 🙂

Sakura- vsetko naj k 5-tim mesiacikom 🙂

Aj my sa konečne tento týžden už pretácame na brusko...A najviac nam chuti nožicka.. tá je mnaaam,, mnaaam 😝

stani75
14. apr 2010

Ahojte, náš Miško sa už tiež pretáča, z bruška na chrbátik sa pretočí bez problémov, ale z chrbátika na bruško ešte nie úplne, ale začal tým, že sa naťahoval za nejakou hračkou, vždy riadne zakloní hlavu,

didiana333
14. apr 2010

Mia,my sme už na tej neurologii raz boli... 😅 😅 😅 ked mal 4mes a povedala som na poradni,že sa ešte nepretáča,tak nás tam poslala...ale aspon viem,že je malý v poriadku...tam nám ukazala cviky,čo s nim mam robit a odvtedy to pretačanie nacvičujeme... 😀 😀 😀 no vidím,že ten moj lenivec bude asi v pretáčaní posledný... 🙄 lenivec moj malý... 😵

monickarybka
14. apr 2010

dakujem za rady..uz som skusala si ho dat k sebe ale este horsie je zvyknuty spat sam v postielke a tu mam pri sebe ze na mna vidi...tak hadam to prejde prajem vsetkym krasny vecer
🙂

caterine
14. apr 2010

monicka hadam ma len take obdobie a nebude to trvat dlho, daj potom vediet ci sa to aspom trochu zlepšilo..... aj tebe pekny večer a čo najmenej nočnych vstavani 😉

zuzu1980
14. apr 2010

u nas hracky nad hlavou nezaberaju, on sa sice otoci, natiahne rucicku, ked dociahne tak si uchmatne hracku a sup naspat na chrbat, ked nedociahne, tak si najde inu a ked nema ziadne hracky tak si zuzle nozicky, ponozky menim 5x denne co ich ma furt uslintane. Pretoci sa mozno 1x denne na brusko, a niekedy vobec, sa mu nechceeeee.

mia1111
14. apr 2010

didi, tak to je divné. Aspoň vidíš - čo lekár, to iný názor. My ideme do poradne teraz až o mesiac, naposledy sme boli v polovici marca, čiže máme od vtedy 2 mesiace na to, aby sme urobili nejaké pokroky 😎 . Takže som aj celkom rada, že sa dokine budeme môcť pochváliť. Ale aby si nebola prekvapená, keď sa ti možno už aj zajtra drobec pretočí. U nás to tiež prišlo z ničoho-nič 😀 a to máme 5mesiacov a týždeň.

adka - to poznám, ja sa Miškovi každý deň vyhrážam, že ho pošlem prvým vlakom do Košíc - ale nepomáha to, nezbedný je aj tak. Dnes sme mu už pre istotu dali nižšiu polohu v postieľke, lebo sa začína dvíhať do sedu, tak aby náhodou nevypadol. Konečne drichme, ja idem urobiť trošku poriadok v kuchyni a asi si pôjdem aj ja ľahnúť - som nejaká unavená po dnešnom dni... 😠

stani75
15. apr 2010

Ahojte, môžete mi poradiť ?
Miško už na radu lekárky papá príkrmy - mrkvu, zemiak
/detská lekárka povedala že už aj plne kojené deti sa môžu prikrmovať od ukončeného piateho mesiaca - že sa to posunulo/,

príkrmy mu chutia, zatiaľ papá len obedný príkrm, resp. či dávate večernú kašu
chcem sa opýtať odkedy budete dávať alebo už dávate aj desiatu alebo olovrant /ovocie/, lebo mám pocit že mu dosť chutí
Miško má 7,5 kg

adka_praha
15. apr 2010

stani na kasu na noc som zatial nepocula moc dobre ohlasy, ze po nej deticky susi, tak sa budia na cajik... 😕 my davame len obed zeleninku a minule som skusala hipku s morcacim maskom...ostatne nepapame lebo slecne sa znelubila kasa a ovocie tiez ziadne nechce... 😝

monickarybka
15. apr 2010

ahojte..stani ja som davala kasu na dobru noc s tym ze mozno bude dlhsie spat..ale zobudil sa tak issto a smadny riadne tak skus a uvidis ale zase chutit mu chutilo riadne..

sakura77
15. apr 2010

stani,my sme teraz zacali so zeleninou a ja budem davat ovocie az tak minimalne po 3 -4 tyzdnoch,nech si celkom zvykne na zeleninu,niektore deticky v pohode papaju,ine zas ked zacitia sladke,uz potom zeleninu nechcu,tak nechcem riskovat
ale mame tu uz žrutikov co papaju aj zeleninku a na olovrant uz aj ovocie alebo vyzivku ovocnu
kasu som ja starsiemu davala na noc,caj mi nepytal,ale to je tiez individualne,sofinke som zatial nedala,zatial jej stale staci to jedno papanie okolo druhej,ak by sa zacala moc skoro budit alebo pytala viackrat za noc,tak zacnem davat

stani75
15. apr 2010

Ja som sa pýtala preto, lebo starší nebol taký jedák a začali sme s príkrmami až po 6 mesiaci, takže už si to nepamätám.

Miško je stále kojený, ale v noci sa dosť často budí, doktorka povedala že kaše mu v tom moc nepomôžu, deti ktoré sú zvyknuté sa častejšie budiť sa budú budiť aj keď zjedia večernú kašu, hlavne deti ktoré sú kojené, lebo potrebujú cítiť matku.
Starší v noci spával lepšie.

ajkaag
15. apr 2010

stani konecne rozumna doktorka, pocula som uz aj o takych co by Ti UM naordinovali

slovakia13
15. apr 2010

my sa tiez casto v noci budime 😝 tajne som dufala ,ze kasa pomoze...no budime sa aj nadalej tak ako aj pred....takze asi naozaj kasa nepomoze

janka1874
15. apr 2010

ja malú kojím a príkrmy nedávam ešte až po ukončení 6 mesiaca (čo vlastne u nás bude o chvíľu) 😀 tak potom postupne začneme

stani75
15. apr 2010

Ja som tiež chcela až po ukončenom 6 mesiaci, ale minulý týždeň sme boli v poradni a Dr. nám povedala, že sa posunulo podávanie príkrmov aj u plne kojených detí na ukončený 5 mesiac, neviem či u všetkých Dr., lebo som sa u Vás ostatných s tým nestretla, ale nevadí, lebo Miško je už dosť veľký a asi bude aj dobrý papkáč na rozdiel od staršieho Maťka.

mia1111
15. apr 2010

stani, aj mne dokina odporučila začať s príkrmami skôr, môj "drobec" má 5mesiacov a týždeň a váži takmer 8,5 kg ! 😀 Je to veľký papkáč, jemu chutí od začiatku, tak ho aspoň cez deň nekojím už každé 2hoďky ale stačí každé 3. Pred príkrmami bol furt hladný.

mayka
15. apr 2010

ahojte,

baby tie prikrmy sa vraj maju varit z mrazenej zeleninky. Je to pravda? Lebo ze vraj ta rychlena mlada mrkvicka napr. ma v sebe pesticidy atd. Co je logicke.

Viete aj nejaku znacku mrazenej zeleniny alebo je to jedno aku. Co myslite.

didiana333
15. apr 2010

No náš drobec je na UM a my už teda žrutime riadne... 😀
ráno po zobudení mlieko(180),potom za tri hodky mu dám ryžovu kašu s ovocím(banán alebo jablko) ,potom na obed mlieko a na olovrant zeleninku,najradšej má mrkvu,tu zbašti so všetkým.Ale zemiak stále nechce... a na večeru po kupaní klasika...mliečko...a zatial prespí celu noc...ak sa neprešmochtí 😀 😀 😀 ale ak sa aj zobudí v noci,papať nechce...

tinika
15. apr 2010

ja nerobim kupovanu zeleninu ale domacu. ked tak radsej dam hotovu kupenu detsku stravu

tinika
15. apr 2010

slovakia nas sa tiez občas budi aj po kasi, ale častejsie prespi celu noc od 6 do 6 cca

scarlette
15. apr 2010

baby konecne som zaujala Jurka... som mu pustila dvd Hlada sa Nemo a tak je ticho jupiiii 😵