Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Hegina napisala som Ti cez IP tak kuk a cinkni.
Mojej bambulke ako pisete, neskutocne tecu slinky, cmula si prsteky, snazi sa hryst a Drt. povedala, ze este nejdu zubky, ze kojenym detickam idu pozdejsie, no tak sa tesime.
no lukinka to teda neviem lebo moja Viki je kojená a zúbky už má od 13.4. to je skoro mesiac do zadu
luki,cooooo??????tak to som este nepocula taky hlod ze kojenym detom idu neskorsie ,to cumiim 😕 😕
to je hlavne o genetike,nie?my sme mali neskoro zubky v rodine a aj kiko mal az 11 mesiacoch-nekojeny 😉
a male zubadlo v novembrovkach uplne prve co malo v troch mesiacoch necelych myslim bolo len kojene...to je podla mna blbost nie?
inak my sme tiez uz len v sportiaku,vanicka vobec nehorzi,jedine zeby vyslovene na spanie,akonahle sa preberie a nic nevidi,tak koniec,takze uz je hlboky pekne zbaleny a sme len v sportovom,da sa mi dat do lahu celkom jeden,tak ten berieme na dlhsie spanie hlavne a druhy"korytko" ked chce vycumovat von na svet
a pozeram ze kolko novych mamuliek sa pridalo 🙂 🙂 vitajte 🙂
Tak to si myslim aj ja,ze je to blbost, mna to inak tiez poriadne prekvapilo, lebo mam uz taky mesiac pocit, ze kazdu chvilku jej nieco z dasienka vyjde, ked to uz konecne poriadne zacne, poradte na co si mam pripravit na dasienka, co pomaha a co je dobre?
caterine - k tym prikrmom - u nas to trvalo veelmi dlho, kym sa Matus naucil jest prikrmy - ale zeleninu vobec nechcel, zacal jest, až ked sme presli na ovocie - to asi tak po mesiaci.. potom som mu pomaly do ovocia pridavala mrkvicku, a pomaly stale viac... až sa pomaly, pomalicky prepracoval aj k zeleninovym prikrmom... trvalo to možno aj 2 mesiace.
potom sme zaviedli aj kase, tie jedol v pohode...
ale okolo roka uplne prestal jest varene jedlo - dostat donho 3-4 lyzice polievky bol uspech a druhe nejedol vobec....toto obdobie trvalo skoro rok, som už bola z toho velmi nervozna...
ale on pil a aj pije stale vela mlieka... a teraz ansolutne nevyzera, že niekedy nejedol..... ma kg požehnane 😎
Janka, homeo na zubky som mala pri Katke (chamomilla vulgaris 15ch - este ich mam doma), ale vyhadzala sa mi trosku po nich, my sme alergici, tak sa bojim dat aj Martinovi. A za ten calgel to bolo fakt skoda penazi 🙄
Alebo mi vies poradit aj ine homeo? Viburcol cipky sme mali, ked aj vysoke teploty mala, ale nemala som pocit, zeby jej boli zabrali, tak som taka skepticka teraz.
Baby v tych sportakoch, to uz akoze mate deti v polosede, ci ako?
luki,my sme boli na poradni 14.4 a dokina mi povedala,"že či chcem doma hollywoodskeho herca" ked stále o zuboch sa vypytujem...a 16.4 mu vyliezli obidva spodné naraz... 😀 😀 😀 takže ja sa už doktorky take veci ani nepytam... 😨
ahojte... 🙂
ja som sa vcera doktorky pytala co si mysli o tych nasich dasienkach a ona ze tazko povedat kedy sa prerezu... 😕 no a tak...
gabi, my mavame malu v polosede, ked zaspinka tak ju sklapam do lahu a obcas ked moc spekuluje, tak ju davam aj do sedu...sa ukludni pokuka a zas ju sklopim do toho polo... 🙂
mima ved aj naša je pekna bacula ma už skoro 8 kilov mlieko jej chuti, aj ked niekedy štrajkuje aj pri tom.... my už skušame mesiac, začala som davat už aj ovocie ani to jej nechuti, dneska som jej davala jablčko boli to take trošku vačšie kusky, som jej to roztlačila len vidličkou, udusene jablčko a naplo ju na vracanie aj sa trochu pogrckala, mna z nej ide už porazit,neviem jak to do nej dostat už aj inu lyžičku som kupila a nič, ja viem že to chce trpezlivost ale niekedy jej mam asi malo 😠 ....... my davame do športaka do polosedu ale to sa zdviha sediet tak niekedy ju dam trochu do sedu nech vidi, ale iba na chvilku
caterine my mame po vcerajsej poradni 8,1 kg... 😅 chudiatka krize nase... 😀
inak aj u nas sa obcas stava, ze ju napne z papania...ale to jej tam nejaku kusok asi niekde zavadi, inak papa ok...ja jej roztlacam vidlickou uz len...a nasa nechcela ziadne ovocie ani presnedavky, tak som jej raz nastruhala surove jablko a slupla ho len tak, ze sup sup...a to som myslela, ze ho bude plut, lebo bolo take kyslejsie... 😅 a do presnedavky jej drolim piskotky od nestle a tiez to slupne...samotnu presnedavku ani za svet... 🙄
no adi budem musiet skušat dalej hadam sa na niečo potvorka chyti.... taaaak adi už ste nas s vahou predbehli my mame 7,7 ale už teda dava mi zabrat, ruky mi trpnu jak starej babe taka je tažka
no gabika o iných neviem ale každé bábo je iné tak možno sa ti malý z nich nevyhádže skús
my sme takto u Sendy mohli používať len huggies plienky iné ani len na jednu no lebo hneď bola vyhádzaná a Viki je jedno čo jej dám na prdelku 😀
caterine no nieco mi vrav... 😅 doma este ok, ale ked zacne chytat hysaky v kociku, no nes ju na rukach cez cele mesto... 😅
caterine-ona je iba kojena? lebo vraj kojene deti sa velmi tazko lucia s mamickinym mlieckom....
ja som stale mixovala - kym nemali zubky - ono ked im to zaskoci, ich to napne, ani tebe by to urcite nebolo prijemné....
napr. moja sestra nasla ako spravnu asi až 4. lyzicku, z ktorej chcel maly jest - mozno skus jej davat prikrmy na tej dlhej chrumke, alebo dlhej piskote.....
neboj, to len nam sa to zda dlho, ved ako dlho trvalo, kym sme sa rozkojili poriadne... pre nich je to nieco uplne ine a tazke
Ahojte, tak my mame za sebou poradnu a druhe ockovanie, 73 cm, 8630 g 🙂 Zatial bez prikrmov pokracujeme dalej v kojeni.
Aj ked ho Katka stale provokuje niecim, pripajam foto 🙂
Janka, dala som mu popoludni tu chamomillu, zdal sa mi taky kludnejsi, tak uvidiiime.
Zajtra mi dcerka nastupuje do nemocnice, idu jej vyberat nosnu mandlu a davat stipuly do usi ☹ Pevne verim, ze nenastanu ziadne komplikacie a v sobotu su doma (ide s tatom).
gabika...krasne miery
tej operacie sa neboj..deti to zvladaju super....len po operacii davaj pozor, aby sa do usi nedostala nejaka tekutina, necistota
ak jej bude nieco vytekat z uska...tak len poutieraj, nechod do vnutra ucha...niekedy ten obsah vytecie pocas operacie, niekedy vyteka este par dni
maj nieco proti bolesti doma...ale deti nezvyknu mat po takejto operacii nejak silne bolesti
musi vela pit, a jest...take nedrazdive, makksie, aby nemusela dlho zut...omacky, cestoviny so stavou a pod
drzim palce..ked nieco sa chces opytat, tak kludne
mima už neni kojena, kojila som do troch mesiacov a potom cca dva mesiace papala odsate mlieko z flaše, kedže začala odmietat prsnik, teraz sme na nutrilone už uplne.... ja som jej to skušala davat aj na dudlilk a tak do pusy to aj niečo spapala, budem skušat ešte asi aj ine lyžičky ..... inak ani tie chrumky su neni zly napad
čo tu všetky deti teraz po doktoroch chodia moje nervy nech sú všetky skoro zdravé
gabi a co jej bolo ked ste sa rozhodli dat mandle von?lebo nas kiko je kazdu chvilu chory tak ho chce poslat na orl vysetrenia,ci to nebudu dutiny alebo mandle alebo co,ale keby mi povie ze dat to von,tak neviem.... 😒 😒 a bude v narkoze ci ako?
a inak gratulujem k vahe,chlapisko je to 🙂 🙂
ahojte....gabiba mas poriadneho chlapa,musi mu velmi chutit 🙂 len tak dalej....a v nemocke drzim palce aby neboli komplikacie
ahojte.....ako dobre že ste sa už zase kusok rozpísali 🙂 asi vás tá carmen kus nakopla 😅 ale ju tu dáko nevydím žeby už bola nová téma 😀 veru Gabika Martinko je zlatučký a velký 🙂 a Katke držím palce aby všetko dobre dopadlo 🙂 ešte som sa chcela opítať dokedy treba používať lucku vodu?viem kus blbá otázka 😅
Strapco, vdaka za info i cenne rady, teraz je tam s nou manzel, v sobotu, dufam, pridu domov, tak preberam stafetu starostlivosti.
Mas skusenosti s takou operaciou? Tie stipuly potom treba ist vybrat, alebo ich telo vyluci samo, ked uz ich nebude potrebovat? Mame uz zaplatenu dovcu k moru v juni, tak na usko, jasne, budeme davat pozor, ale nevadi lietanie?
Sakura, Katka mala prvy zapal uska minule leto, potom nastupila do skolky, kazdy mesiac ATB, bud silna angina, alebo dutiny, usko mala zapalene od septembra 3x, ale dr na orl vravela, ze mohla ho mat zapalene aj viac-krat, len ju to tak nebolelo a ked dostala atb na anginu napr, preliecilo sa ciastocne aj to. No a posledne mesiace sa stazovala stale na bolest hlavy, čela, o dva dni zacala soplit - priesvitne sopliky - a o dva dni som ju uz mala s teplotami doma. Chrape v noci, rozprava akoby cez nos, ale ziadne sopliky netecu, ked chceme vyfukat, nejde, ani s vysavacovou odsavackou. Teraz v aprili presne v den oslav jej narodenin 😒 , teda v noci pred, jej vystupila z nicoho nic teplota na 39,4 a strasna bolest uska...prepichovali jej bubienok a dr rozhodla, ze treba dat tu mandlu urcite von a ze podla nalezu bud stipulu do uska daju alebo nie.
Anesteza - bude mat celkovu, kardiologicka tvrdi, ze to nie je taka silna narkoza, ako napr. pri operacii pruhu, ze sa nemam bat ☹ Chcela som najprv lokalnu (ked sme este nemali s uskom problem), ale viaceri ma presvedcili, ze celkova je lepsia, pretoze sa dieta nemoce, nekrici a maju cas to vsetko kompletne vybrat. Sice si pri lokalnej nic nepamata, ale krici a hadze sa a tak to chcu urobit co najrychlejsie a nemusia vybrat vsetko, potom to dorastie znova - tak mi to bolo vysvetlene.
No ale ked treba aj to usko riesit, tak uz som o lokalnej narkoze ani neuvazovala.
gabika...tuto operaciu som robila casto..je to jedna z najcastejsich operacii
co sa tyka tych stipul /drenazne rurky/..niekedy vypanu same, niekedy ich treba vybrat..normalne je aj to ked do tyzna vypanu a aj to ked su tam aj pol roka, niekedy dlhsie
niekedy ich treba vybrat skor, lebo zacnu sa spravat ako cudzie teleso a skodia, zacne napr bolest uska a je bez vytoku, alebo ked zacnu zarastat
ale vacsinou ich ucho same ako sa zhoji, tak ich vyluci
pravdepodobne vas budu volat na kontrolu...my sme volali tak raz za mesiac..len sa kukne do ucha, ci je este ta stipula na mieste, ci nie je upchata mazivom, ci nahodou ucho netecie...ale vtedy vacsinou pride pacient aj sam, alebo ked je problem, tak samozrejme by mal pacient prist
ak by nahodou do dovolenky nevypadli, tak zabran malej sa ponarat..ked uz tak radsej more ako bazen..ale najlepsie je neponarat, maj so sebou prepustaciu spravu...diagnoza je tam po latinsky tak budu vediet o co sa jedna, maj so sebou nieco na bolest..paralen, brufen, nurofen..proste k veku a co vies, ze malej zabera, nejake antihistaminikum /fenistil, zodac, aerius/..nech pediater malej predpise a nosne kvapky /Nasivin, Olynth../...
ked sa Ti mala zacne stazovat na bolest ucha..kukni ci nema vytok..ak nema..daj nieco na bolest, to antihistaminikum a nosne kvapky tak, ze nech si lahne, hlavu do zaklonu a naklon na tu bolestivu stranu, a kvapnes do tej nosnej dierky, na krorej strane boli ucho a nech tak lezi aspon 10 min
ak je vytok, tak radsej sa ukazte lekarovi, ci netreba podsavat a dat ATB
ak mas este nejake otazky, tak kludne 😉
napisala som viacere mozne priebehy..ale to neznamena, ze to tak bude..len aby si vedela pre pripad nudze
kludne mozete mat priebeh takyto:
odoperovana, vsetko OK, prva kontrola, stipulky drzia, dalsia kontrola..su vypadnute uz z blany bubienka, tak ich dr vyberie..to neboli..kontrola o tyzden..usko je uplne zhojene..hura na dovolenku 😉
strapco, Ty si poklad, vdaka 🙂 zajtra napisem, ako to poriesili, manzel vravel, ze dr, ktora ich prijimala, vravela, ze najprv pozru a urobia uska, ak bude treba a potom vyberu nosnu mandlu, myslela som, ze to budu robit v opacnom poradi. Hlavne, nech vsetko dobre dopadne.
vzdy sa najprv robia uska..keby najprv dali prec nosnu mandlu, tak by obsah z ucha mohli odsat /pri odsavani krvi/ a tym by sa nalez na uchu mohol zmenit a mohlo by sa stat, ze sa stipulky nedaju a pritom sa mali dat..preto najprv usi
Ahojte baby,
Chcem sa Vas opytat, ked ste davali prvykrat ovocie, predpokladam, ze jablcko, ako ste ho pripravili, niekto hovori, ze uvarit a rozmixovat, niekto, ze len porajbat, ale tam ostavaju kusky, to nevadi?
Dakujem za odpoved
lukinka..este som ovocie nedavala...jablko by si mala v prvom rade umyt a osupat, vraj je lepsie prvykrat ho dat varene..ci uz ho len roztlacis vidlickou alebo rozmixujes je tvoja vec..len niekedy, ked dieta je dlhodobo iba mixovane, tak odmieta ine..a ak uz ma zubky, tak je lepsie iba roztlacat, aby tam boli kusky, aby sa naucil hryzkat a zut zubkami
mne hovorila doktorka, ze ho mam postruhat na sklenenom alebo plastovom struhadle...
Skusala som davat postruhane jablcko, ale nejak jej nesadlo, az ju napinalo a vypluvala mi ho. Asi to budem riesit tym uvarenim a pretlacenim, len ked sa uvari, strati vacsinu vitaminov, nie?Co hovorite na Hami a Hipp prikrmy ovocne a zeleninove?

a paťko je uz tiez zrhuba mesiac v sportaku bo vo vanicke ani nahodou on chce pozerat von aj to sa občas zlosti ked je v lahu