Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@strapco13 no misku schovaj 🙂 ja tak musim vsetky papuce poodkladat, lebo to ma ako fetis ci co 😀 Dnes sme mali na obed zemiak+cuketa, tak to mu velmi nechutilo, nezjedol ani polovicu, zato vcera zemiak+mrkva+brokolica, spraskal vsetko (skoro 200 ml) a ked uz nebolo normalne si buchal rukami po nohach a kricaal...pazros maly. No a samozrejme dokojime po kazdom obede, o dve hodky zase, na tomto sa nic nezmenilo.
@gabika7706 ,,inak zemiak cuketa spapa, ale nie s nadsenim..lepsie je cuketa s mrkvou /inak to aj mne viac chuti/ alebo cuketa so sladkym zemiakom
@strapco13 no aj mna napadlo potom, ze som mu trosku mrkvicky do toho mohla dat, aj farbu by to malo "zivsiu".
my mozme mrkva s cokolvek a sladky zemiak s cokolvek...my v podstate zjeme cokolvek..aky rodicia, take dieta 😅 😀
@strapco13 😀 😀
ideme volit, potom ku kadernicke a potom grilovacka u svokrovcov, snad este dnes pocasie vydrzi.
Prajem krasnu slnecnu sobotu vsetkym.
Ahojte baby, Chcem sa opytat, ci mozem bambulke podat uz cerstvy hrasok a ako? Uvarit ho este s ostatnou zeleninou a zmixovat?
Dakujem krasne
ahojte kocky,
zapasime s potnickami 🙂 ma ich okolo krku.treba ich niecim potierat alebo nechat to tak?
Ja nenatieram, ale ked ich ma, nechavam ho co najcastejsie naheho, nech sa vetra a ked je spoteny, trosku ho osprchujem, pomaha to. 😉
ahojte babenky, malá bude mat 20. 7 mesiacov, ale nejako nevyvíja žiadnu aktivitu, že by sa začala plazit, nebodaj lozit, alebo sediet. Ostatne deti už lozia a to som si myslela, že mame doma bohvieako šikovné dietatko 😀 vždy bola popredu vo vyvoji, ale teraz akosi stagnuje... cez den sa hra na posteli, alebo na deke, do choditka nedavam, sedí, len ked ju krmim, potom sup do lahu, z chrbatika sa na bruško prehadzuje jedna radost, vie to už asi od 4 mesiaca a len včera som spozorovala taký náznak, že ideme sa plazit, ale hned ako videla, že sa na nu dívam, ako keby sa hanbila, alebo nechcela to robit predomnou, len ona sama... hmm.. individualista po maminke 🙂)
takze vetrat...tieto horka nam dali zabrat...skusim ho nechat len v plienke,uvidim co mi na to povie 😵
strapco dik za typ, skusim vyskusat ten kremik 😉
datkova neboj ani moja ešte nesedi, chvilu vydrži ale potom pada dopredu... o lozeni tiež nemože byt reč,sice sa už dava na štyri pohupuje sa, ale potom už asi nevladze... tiež sa pretačame už asi od 4 mesiaca, takže som si myslela, že jaka bude šikula, no ale zatial tiež nejako stagnuje tak ako tvoja mala....
marika aj ja som podobne ako strapco skušala ten nivea s.o.s. kremik a ma to troška lepšie, treba vyskušat
marika ja som jej nikdy nic na potnicky nedala,ale vecer ked ju okupeme to ma hned lepsie....tak len vodu 😉
datkova prave aj ja riesim ci by uz mala nemala sediet...prave vcera mi kamaratka hovorila,ze ako to,ze ju neucim sediet 😕
potrebujem poradit,chodime s malou na plavanie,ale ma uz dlhsiu dobu zapalene ocko,boli sme u ocnej,dala kvapky a teraz ma zle aj druhe,v pondelok ideme na kontrolu a budu jej robit preplach.....tak na plvanie urcite nemam ist....vy by ste isli?
je rozdiel potnicka ked je sem tam jedna na tele..ti tiez nenatieram..ale my sme ich mali vela na krku...uz by som skor povedala, ze to bola alergia na slnko..tak to som natrela a aj fenistil gelom
deti sa nemaju ucit sediet..mozme ich iba ucit ako si sadnut..ale nemame ich dat sediet same...len pritahovat ich do sedu
@lucida plavanie urcite vynechaj...ake kvapky mala..nadchu nedostala?..zapal oci a nadcha idu casto spolu..ale mozu aj osamote
strapco ma gentamicin 0,3%,ma to fakt hrozne slzave a jedno bielko uplne ruzove,horsie ma to ocko,ktore bolo dovtedy zdrave ☹
ja malu nedavam sediet umelo,sedi nam na kolenach,v jedalenskej stolicke a najnovsie aj na nocniku,tam sa jej paci a vzdy nieco aj urobi 😉
dobra liecba
tak moze sediet 😉
ahojte
potnicky uz skoro nemame,len taky naznak ze tam nieco bolo...pomohlo kupanie.
lucida s tym sedenim robim presne to iste,len som ho nedala na nocnik...nemame kupeny,ale dobry napad 😉
Ahojte, ja uz mam cestovnu horucku pomaly, v piatok letime, no este len teraz susim handry, kt. budem (snad) zajtra zehlit a balit, a vlastne to uz bude dnes 😕
Ja som nedavala do pasivneho sedu nikdy ani Katku ani Martina, ten sa pochlapil a sam si sadol ked mal 6 mes a 4 dni, odvtedy uz len sediet chce, lozit normalne dopredu zacal minuly piatok a dnes sa zacal vytahovat na stol, akoby do stoja, ale zostal na kolienkach, snazil sa, krical ale neslo mu viac 😀 tazka frustracia.
Baby, urcite nedavajte do sedu deticky, kt. si este same nesadli, pride ich cas, moja Kaca si sama sadla az ked chodila, vtedy sme aj stolicku na jedenie kupili (nepolohovatelnu), tiez sa ma kazdy pytal, ma 8 mes a este nesedi?! ale neriesila som to, jedli sme v kresielku, v kociku bola v pololahu...az raz sadla...
My s prikrmami velmi pomalicky, v nedelu bude 3. tyzden co sme zacali, cuketa mu nechuti, nad brokolicou tiez ohrnal nos, ale zjedol 🙂
Idem asi lahnut, za chvilu sa cickos zobudi na papanie a mam po spanku...
a gabika tvoj maly je nejako extra sikovny,mi to pride az neuveritelne pri nasej flegmoske 😎
a som zvedava co povies po dovolenke ako bolo,ja sa zatial este bojim ist,uvidime koncom augusta ci nieco vymyslime 😉
tak cestovaniu zdar!!uzite si vodu,slniecko,oddych
@lucida dakujem, on Katke nerobi zle, oni sa luuubia, zatial 😀
No mam obavy, ako to zvladneme, hlavne tu cestu ...
Neviem, ci je Martin velmi sikovny, Katka mi uz ako 10 mesacna normalne behala, co mame kamosku rovnako staru ako je Martin, tiez uz lozi, ale zatial nesedi, kazde dieta je ine. Skor si myslim, ze to starsi surodenci nejako motivuju tych mladsich...
ahojte kocky ako sa mate?
uz prichucujete detom polievocky?ja este nie.ked som to povedala svokre,tak na mna pozrela akoby som spadla z mesiaca.vraj kludne mozem.
mne sa to nezda ved odbornici neodporucaju sol do jedneho roka,kde je teda pravda?
@marika13 ja tiež len bez soli pre neho varím...aj bez cukru,ked sa dá....ovocie má svoj prirodzeny cukor,ale sol teda nikde pre neho nepridávam....
a ešte mu musím všetko mixovať,lebo ked najde niekde hrudku,tak ho napne a vygrcne všetko,čo zjedol.... 😅
@didiana333 - ja som včera Miškovi dala kúpenú zeleninu s ryžou - v takom kelímku, boli tam normálne hrudky a kúsky mrkvy aj ryže a kupodivu mi zjedol asi 5lyžičiek bez frflania... normálne sa tváril, že prežúva 😵 . Ale potom zistil, že mu dávam vlastne zeleninu, tak začal špekulovať...ako obvykle 🙄

strapco to musi byt zlate,uz sa hrozne na to tesim🙂s tou miskou to je blbe 😉