Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@bosacka U nas fici len vykladanie veci z policiek, suplikov a pod. Jeden vylozi a uteka k druhemu. A velmi rad nosi hrnce a preklada pokrievku z jedneho hrnca na druhy. A najlepsie je, ked v hrnci nieco je, aby tam mohol strkat varechu alebo ruky a miesat to. A velmi rad by miesal hocijaku tekutinu lyzickou v salke. Na to vsak treba salky, ktore uz nebudem nikdy potrebovat a posadit ho von 🙂. No a zabudla som este hadicu s vodou. Uz sa naucil, ze nas s nou moze nahanat a ostrekovat 🙂
@bosacka ja viem ze to vyzera ze som dost kupila- zdalo sa mi to vela hlavne pri kase, ale ozaj sme doteraz nejaky nakupy hraciek nerobili... hlavne som rada ze som mu urobila obrovsku radost a cuduj sa svete, dnes mi vydrzal pri tych hrackach doma skoro tri!!!!!!!!!!!! hodiny!!!!!!!!!! neuveritelne a doteraz som nieco take nezazila....
@mimave maly spi s tatom... a ja sa nevyspim moc lebo stale sa budim aj na teplo aj na to ci maly spi:D mlieko mam stale ale cudujem sa ze nemam zapalene este,mam dost mlieka ale citim e pomaly ustupuje...samovolne mi vyteka ked lezim na bruchu ale uz sa mi po tyzdni ulavilo...niesu take napumpovane:D berem take homeopatika...tak asi pomaha aj to..
asi to potrva este kym sa vyspim...ale snad je to na dobrej ceste...🙂
@sisulita jaaaj musim sa ti pochavlit, akoze som chora, tak som bola hore aj tak vela, nemozem spat, ale filipko spal ukazkovo dnes v noci!!! vstal len na cecik pred polnocou a potom az rano pred siestou, ja som normalne unesena z neho, dufam ze svita na lepsie casy 😀 a ako pokracujete bez prsa? aj viac papa normalne teraz? a v noci?
@sidluska @mimave - stvrtok sme bolli na poradni, dala som ockovanie odlozit, tak nam dala termin v septembri ze sa mame dovtedy rozhodnut... nezdala sa mi ani prekvapena, ani podrazdena, len spominala rizika, ze osypok je teraz vela a ze su smrtelne... viacere pisali, ze skor sestricka bola neprijemna - nasa k tomu nepovedala ani pol slova. no a ked odmietneme, chce podpis oboch rodicov... a vravela, ze sa pripravuje a mozno je uz schvalene take, ze keby ochorie, tak hradime liecbu a keby nakazila dalsich ludi, mozu nas zalovat - viete o tom nieco? a mame doveru a nespominala ze do 16m...
@bosacka Obidvaja nepodpisujte. Chod len ty a snaz sa nepodpisat. Do IP ti poslem link, co a ako robit. A co sa tyka hradenia tej liecby, schvalene to nie je. A moze to byt diskriminacia - napr. alkoholikovi preplatia liecbu a pije dobrovolne, ten, co fajci, a ochorie na rakovinu pluc, dostane tiez liecbu hradenu zdravotnou poistovnou ...
Ahojte, tak ja som na milión % rozhodnutá, že MMR neočkujeme, ešte mm musí schváliť, ale to nevidím ako problém. Po prečítaní napr. tohto, čo tu jedna kočka hodila linky, som sa rozhodla, pokutu zaplatím, reakcie na zlú matku zvládnem, kašlem na nich na kreténov.
http://www.slobodavockovani.sk/news/kombinovana...
http://www.slobodavockovani.sk/news/dr-andrew-w...
http://www.slobodavockovani.sk/news/autizmus-po...
http://www.slobodavockovani.sk/news/vysoke-horu...
http://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ock...
Ešte mi treba zájsť k lekárke a oznámiť jej to 🙂
Ahojte tiež uvažujem či očkovať alebo nie. Zajtra ideme k lekárke tak uvidím.
@mimave no co ako spava dalej? uz je tolepsie? a co ty? uz zdrava?
uz ani nepomysli na cicik:D ale v noci sa budi,cestuje po posteli hore dole...neche spat v postielke...papa strase vela cez den...stale nieco:D maly zrutik....a v noci mu staci voda ked je moc teplo...si cucne....🙂
snad niekedy prespi🙂
@sisulita nam ako svitlo, tak aj zhaslo... 😀 neviem asi sa pomylil ze si pospal. teraz mi to vynahradza a sme hore este viac. odpalena som co ti poviem 😅 jaaaaaj boze za co toto? za cooooo???? 😅 😅 😅
choroba ma drzi, lebo nechcem ziadne lieky, tak to ide pomaly , ale uz ma to nebavi stale nieco do seba cpat, skusim sa preliecit aj prirodne🙂 vele cibule, cesnaku, davam si lipovy caj aj z materinej dusky, sipkovy, vsetko nase, aj med domaci, tak ale uz to pomaly prechadza. len som dala teraz telu taky sok, ze vzdy nasadim paraleny, bioparox a kvapky do nosa a pod, teraz velky prd 😉
nechapem inak, normalne som si myslela ze ty uz aka spokojna mi napises, ze jaaaaj jak sa mi spi, maly vydrzi a ja si oddychnem v noci... 😵 tak v com toto moze byt mi povedz? preco tak vela buntosia? ale vies co ukludnuje ma hlavne ze uz su velky, ze uz sa ten cas blizi ked zacnu spavat , uz sme toho vydrzali ozaj vela, tak uz mame len maly kusok do ciela, ja pocitam ze max do dvoch rokov... ci? 😀
@careamell ahoj, si rozhodnuta lekarke to oznamovat? my sme na termin ockovania do poradne dosli, ako na poradnu klasicky, ale maly mal par dni predtym horucky, takze ho neockovala.. a ja som rozhodnuta, ze tam proste nepridem viac.. myslis, ze mi budu volat alebo to nejako riesit? nemozem sa stale vyhovarat trebars ze je chory? ak treba aby dieta na ockovanie bolo 2 tyzdne zdrave, vzdy sa da nieco najst nie? ja mam dost hrozu z toho, oznamit lekarke, ze odmietam ockovanie... bojim sa tych dosledkov, tak mam pocit, ze bude lepsie to zahrat do autu.. co myslis?
@zuzka38 hmm, tak môžeš sa vyhovárať, že je malý chorý atď...ale dokedy. Zaočkovať ťa môžu aj po 18 mesiaci, dokedy by sa to očkovanie malo urobiť. Myslím, že sa tomu nevyhneš, raz k tej lekárke aj tak budeš musieť ísť a aj tak by ťa asi nahlásila. Bohužiaľ.
My sme sa s mm už rozhodli, pôjdem k Dr. a poviem jej naše rozhodnutie.
@zuzka38 k mojej lekarke chodi aj sestra s malym, maleho mala ockovat uz vyse pol roka dozadu a lekarka sa vzdy len opyta mna ze ci neviem kde sestra je... nijako ju nezhana, neposiela na nu urady ani ju neudava- ona totiz ockovanie neodmietla, len nechodi k lekarke. neviem ci moze dr. nejako toto riesit, ale asi keby mohla tak to riesi, lebo stale otravuje mna, ze segra tam ma vakcinu v chladnicke a nech pride zaockovat. nic viac.
@mimave joooj len dufam ze raz pride den ked prespi noci :Dnie jednu ani dve ale kazdu jednu.. no kamoska ma dvoj rocneho maleho a stale nespi:D tak si povedala ze do troch uz urcite prespi:D tak neviem dokedy budeme cakat my:D
ja nastastie klop klop som nebola chora ani nepamatam...len ten zapaleny cicik som mala...
jaaaaj a ciciky mi uplne vyfucali...su male po bruchoa skarede..:( som z toho dost smutna.... 😖 ale stastna ze maly dostal dobry zaklad🙂
@careamell ja som doteraz malu nedala ockovat vobec.. dame jej len vakcinu proti TETANU a poliu i ked si uvedomujem, ze je to asi hlupost.. lebo u nas aj v zahranici ti pichnu pri vaznejsom uraze hned protitetanovku..
MMR nedame vobec. A ze osipky su smrtelne.. vsetko je smrtelne.. aj chripka... Ja ked som bola mala nik ma neockoval.. mala som kiahne, moj brat mal tiez, moj muz prekonal snad vsetko vratane mumpsu a ma 2 krasne a zdrave deti.. 🙂 Naviac nie je doteraz dokazane ci ockovanie zaruci cloveku dozivotnu imunitu proti tymto ochoreniam.. prekonanie tychto chorob ano..
@zuzka38 neboj sa lekarky.. je to len clovek a aj lekari a mnohi sa vedia mylit a nie su to nadludia.
Moja lekarka bola tiez zdesena ked som jej to oznamila. Slusne som jej vysvetlila moje dovody a bolo. Predvolali ma na UVZ v BA.. tam sme si s nimi spolu s muzom podebatili a dohodli sa, ze budeme ockovat len tetanus a polio. o MMR nepadlo ani slovo. Hovori sa vsak , ze v UVZ BA su trosku osvietenejsi ako inde a najhorsi su v Trnave.
Co sa tyka toho, ze by som mala platit za to, ze moje dieta nakazi ine a pripadne platit liecbu atd. Je to hlupost to nemoze prejst. To by potom nemohli liecit narkomanov, alkoholikov, fajciarov a obeznych ludi , ktori si svojim zlym zivotnym stylom vedome ublizuju a hazarduju so svojim zdravim .. ako to tu uz niekto predo mnou pisal. Kiahne nedostanes vedome... ale fajcis len preto, ze ty sam chces ...
K tomu obchadzaniu lekarov.. resp. nechodeniu k lekarom. Osobne vam to nedoporucujem. Na prehliadky s dietatom treba chodit. Mozu vam dat na triko, ze sa nestarate dostatocne o dieta.. poslat na vas socialku a potom to bude len a len horsie.
Co je vsak najhorsie.. to su vycitky svedomia ak ste neboli na prehliadke a nieco sa zanedba resp. prehliadne a potom bude uz neskoro..
@sisulita tiez sa bojim ako to bude vyzerat ked pridem o mlieko🙂 ja som taka v podstate zehliaca doska len kde tu nieco male, tak som sa tesila ze mam zrazu kozy 😅 ale uz teraz je vidno ze je to horsie a ked budem uplne na prazdno tak zas cele zle.. 😉 a to nechcem vediet co nas caka ked odkojime este jedno...
my sme vcera s manzelom urobili taku skusku, lahol si k malemu a ja som spala v druhej izbe, ze mu akoze nedam v noci ceckat...lenze filipko ma inu predstavu o tom ako bude vyzerat noc a tak som uz o pol noci utekala lebo vrieskal ako keby sme ho rezali za ziva a solili, uplne zle, az sa dusil tak sme skonstatovali ze tadeto cesta asi nevedie...tak ja teda kojim dalej 🙂 🙂 🙂
no a caka nas stahovanie naspat do bytu, tak mam z toho hlavu v smutku, ze teraz je maly zvyknuty na obrovsky priestor, lieta tu po dome ako sarkan a pojde zrazu do bytu... ziadna zahrada, zajace, sliepky, pes... len balkon. bojim sa toho aj kvoli sebe, tiez sme si zvykli, ale pre nho to bude asi horor. tak uz pomaly rozmyslam co kam zbalim neviem sa dockat....
boli sme tam tak 20 min.. ale to len preto, ze sme si s nimi celkom v pohode pokecali. Pokutu sme nedostali.. navrhli nam 3valentnu vakcinu namiesto 6valentnej (Infanrix Hexa). Len ta sa moze davat detom az od roka aj pol.. takze v septembri budu chciet od nas a lekarky potvrdenie o ockovani.

@sisulita no jasne, smrdis mu dili 😀 😀 😀 😀 tak on z teba citi mliecko a vie ze si nablizku a nedas mu... tak mu je luto asi, ja neviem.. klobuk dole ze si sa odhodlala ale teda mam otazku🙂 mlieko mas este? moja kamoska hovorila ze jej sa stratilo mlieko z hodiny na hodinu, ze proste nemala a uz sa jej nerobilo ani dalsie dni, ja to nechapem, ja sa toho bojim ze co ked sa mi zapalia cecky ze sa mi bude robit mlieko a teda maly nebude pit lebo mu nedam... ja som z toho jelen🙂
tak teraz spis sama a oni spolu? ci malicky je sam niekde? jezis neviem ci ti nezavidim ze sa vyspis zachvilu normalne 😅 teraz ma mozes provokovat ake to je 😉