icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kalifa28
5. okt 2012

@carodejnica moja stále kaká skoro do každej plienky, niekedy len taká šprty, dnes ráno npr. naložila jak starý chlap, ale žeby nekakala den, alebo viac, to sa ešte nestalo... my máme takého malého sralka, ale ved nevadí...
a keby si skusila len tak na skušku vypit niečo ako napr. slivkovú štavu, alebo tak... to nepomáha aj ked sa to cez mliečko prenesie k malinkemu?

lucia795423
5. okt 2012

Aj moja je taky strasny sralko...mame tiez kazdu plienku oznacenu...v noci uz nekaka ale zato rano rozbije plienocku...ja sa este bojim prat jej pradielko z nasim a kupujem aj babatkovsky prasok...avivaz nedavam lebo tu co pouzivam pre nas sa mi zda silna...ale ja zvlast periem aj preto ze moja 11 rocna dcera chodi z vonku jak bannik zablatena...;)))

kvietok173
5. okt 2012

@lucia795423 ja periem svetlé a biele na dlhej 2 hodinovej 60ke spolu s našími a farebné separé. A na všetko používam Lovelu a detto aviváž Lovelu, alebo Silan a Lenor bábätkovsky.

kalifa28
5. okt 2012

ja tiež lovelo, alebo batole, super to vyperie aj naše biele prádlo. ale periem samozrejme zvlast a davam aj aviváž lovelu, lebo bez nej to bolo strašne tvrdé.

carodejnica
5. okt 2012

@cicimon
@kvietok173
@miskachrumka
@kalifa28
@lucia795423

Čaute žienky, tak som volala s našou Dr, tak mi povedala, že dojčené dieťa nemusí kakať aj dva týždne a viac 😕 . Pokiaľ je spokojné, pekne papá, priberá, nemá bolesti, má vetry - tak sa niet čoho obávať. 🙂 Že ak by to trvalo viac ak dva týždne, že sa mám prísť ukázať.

A práveže ja nemám dojem, že by to Maťovi nejak vadilo, dokonca menej plače a menej sa pučí ako Naďa, čo kakávala aj viac krát za deň. U nej som videla, že má zastavené vetry (vôbec neprdela), tiež sme museli veľa cvičiť a masírovať bruško, a veru aj teplomerom pomáhať, Maťo oproti tomu zase v pohode - veľa prdí, hlavne pri jedení... 😅
Zvláštne ako je každé dieťa iné... 🙂

carodejnica
5. okt 2012

@kvietok173
Na bolesť hrdla pomáha z lekárne Septisan - môže sa v tehotenstve aj pri dojčení, ak by bola väčšia bolesť tak potom Bioparox (to je však lokálne ATB). (oboje som užívala v tehotenstve, a obvykle, čo sa môže v tehotenstve sa môže pri dojčení).

lucia795423
5. okt 2012

No tak to skusim aj ja s detskou avivazou...

carodejnica
5. okt 2012

Čo sa týka prania, tak ja rovnako ako @miskachrumka , teda periem všetko v kope s našimi vecami, v normálnom prášku, s normálnou avivážou. Nech si krpec zvyká. 🙂 Jedine, ak by som videla, že by mu to nerobilo dobre, tak by som prala oddelene.

Inak neviem, ja si myslím, že tie akože detské prášky, že to je len marketingový ťah, moja kamoška je síce dospelá, ale má atopický ekzém a perie v normálnych práškoch, tam že vraj je dôležitejšie ako prášok, dôkladne prepláchať prádlo v čistej vode a aviváž už nedáva...

kvietok173
5. okt 2012

@carodejnica bioparox mi nikdy nezaberal. Zatiaľ som od včera večera skúšala čaj z nastrúhaného zázvoru a med a citrón, a klasika pigáč 🙂 s kopou medu a citrónu a propolky a urobila som si šatku na hrdlo z malého látkovej plienky, samozrejme čistej 🙂. Dúfam, že trocha prejde. Ale ja viem že to mám z toho, lebo sa ochladilo a ja furt behám doma aj vonku, tam len prehodím svetrík v ramienkovom tieločku, lebo je to pre mňa najpohodlnejšie keď kojím. žiadna kojenecká podprda, daako mi vadia ☹ , takto poľahky vytiahnem a kojím kde prídem 🙂 🙂 🙂 , už som úplne bez hanby 🙂 . Včera sme čakali dcéru bola na karate a ja v KE na strede námestia na lavičke tasím ciculku 🙂 .

lucia795423
5. okt 2012

Baby poradte mi...moja mala mi nikdy nejak negrckala a dnes uz asi 7 krat grcla ale take priesvitne jak voda...aj teraz spala hodku a grcla take vodove...

miskachrumka
5. okt 2012

Tak ahojte ..dnes sme išli za dr stím že nám od pondelku nemiznú soplíky a kašel že som zufala a odišli sme stím že vobec niesme chorý a máme jasný reflux :/
presne ako prvý syn ....tak máme nutriton ktorý dávame do prevarenej vody a dávam mu ho lyžičkou do pusky nejaké čaj.2-3lyžičky a potom kojíme ..a musím povedať že zabral hned lebo malý sa ako vždy po papaní riadne zakakal riedkou stolicou a teraz veru negrckal vobec hned nám to pomohlo som velmi rada 🙂
Dufam že ustúpi aj chrapčanie aj kašel ktorý je sposobený vygrckávaním a ja že máme biele soplíky ...a to bolo mliečko dufam že už bude dobre ...🙂 a nebudeme musieť vymienať stále podbradníky....

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 aj náš gcká len takú vodu do biela zafarbenú .....

miskachrumka
5. okt 2012

@carodejnica ja tiež som začala hned prať s našimi a veru je to ok čo ma teší 😉

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 ovplivnuje teda kupkanie nočné buvanie ?
či nie ?
musí byt dietako kupané každý večer ? ked náhodou dojdeme neskoro večer domov a rozhodnem sa že už nebudem kupať ...ohrozí to nejak náš systém ?

lucia795423
5. okt 2012

@miskachrumka osobne si myslim ze este je velmi male babo aby mu to nejak naburalo rezim...ja som sa rozhodla ze budem kupat az o 9 tej vecer presne koli tomu aby som nestresovala ked niekde potrebujem ist...tak uvidim ci to pomoze...lebo bezne chodime vecer vonku a potom som uz nestihala a stresovala...chcem sa opytat moze babo dostat reflux aj ked ma uz 2 mesiace...inak super ze sa vam polepsilo...tesim sa s tebou...

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 dakujeme pekne soplíky sme teda mali len 3dni čo si myslím že u babatiek je aj tak dosť :/
vieš čo ja si myslím že ano :/
reflux možu zistit aj v 3mes ..neskor už neviem ....

lucia795423
5. okt 2012

@miskachrumka inak tu v nemocnici mi povedali kupat raz do tyzdna 😀 😀 😀 ...ja sa snazim kupat kazdy den ale ked mi nevyjde tak aspon robim tie ritualy potom, lebo to vraj ovlyvnuje babo, masaz, mojkanie, ticha hudba, kojenie do postielky a tak...no zatial mi je to na prd, lebo zaspi aj tak az okolo 11 tej...ale raz sa to dufam upravi, lebo to babo potrebuje, veci co sa kazdy den opakuju a bude vediet ze po kupkani ,masazi ...ide hajat,ale teraz ked to par krat vynechas tak si myslim svet nezruti...

lucia795423
5. okt 2012

@miskachrumka no ta uvidim, budem ju sledovat a ked ta skocim ku lekarke...

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 Dávidovi to zistili tiež po mesiaci .....dovtedy bol kojený už len z jedného prsníka a do 6tyždnov bol už len na umelej humane AR .....a Dominkovi to zistili tiež dnes ....a to má 7 tyždnov aj ked ja som to už dlhšie tušila že má reflux

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 ak je to reflux dá vam tiež ten nutriton si myslím ...a dáva sa pred kojením na lyžičku ak chceš možeš aj odsávať a davat priamo do mleika jednu odmerku ....ako už tebe by vyhovovalo.....ale musím napísať konečne je malý suchy dlhšie ako hodinu 🙂 🙂 u Dávidka Reflux trval do 4,5mes čo je super lebo vačšinou trvá do pol roka ako sme dali prvé kašičky a zeleninku bolo dobre 🙂....a u Dominka uvidíme :/ ale dufam že tiež len tak do 4mes 🙂
sama uvidíš čo vám povie nemusí to byť reflux ...prvá ti to asi nemala že ?
aj ked 12rokov dozadu bolo všetko iné

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423 😕 😕 😕 😕 😕 😅 prepána jána :D :D raz do tyždna ? ja odpadávam

miskachrumka
5. okt 2012

No ideme ešte von ...Dávid papá dve hodiny už mám niekedy také nervy vo všetkom sa len prple ..... 😖
už neviem ako nanho ani neviem zčoho priberá však jeden rožok je aj hodinu ráno 😠

lucia795423
5. okt 2012

@miskachrumka nie Lucka reflux nemala, len mala problemy z bruskom, ja som kojila len mesiac, nemala som mliecko a potom sne nevedeli najst mliecko co jej vyhovovalo...ale chcem sa opytat, ze aky to ma suvis s tymi suchymi plienkami???lebo mi tiez velmi casto kakame...to je tiez reflux???

carodejnica
5. okt 2012

@lucia795423 @miskachrumka
Podľa mňa nemá Miška na mysli plienky, ale oblečenie 😅 teda aspoň ja som to tak pochopila....

Miška, inak ten reflux v spojení so soplíkmi ma zaujal, môj malý má tie soplíky stále, také husté biele a tie mu akosi neprechádzajú 😖 , uvažujem, či teda tiež nemá reflux, ale on zas tak veľa negrcká, teda skoro vôbec, žeby mal ten skrytý reflux... 😕 😕 😕 hm, hm, hm....

A nám v pôrodnici kázali kúpať 2x do týždňa... 😕 😅

lucia795423
5. okt 2012

@carodejnica ano aj mne to doslo ze asi myslela oblecenie ale uz bolo neskoro... 😀 Vies ako mala na cicke, iphone v ruke, Ti ujde niekedy pointa...hihi...

miskachrumka
5. okt 2012

@lucia795423
@carodejnica aspon som sa zasmiala baby 😀 😀 ano myslela som vecičky Lucka nie plienky 😉

miskachrumka
5. okt 2012

@carodejnica no unás v porodnici nekážu kolko kupať ...ale teda 1-2krát do tyždna ?
skoro mi oči vypadli 😀

miskachrumka
5. okt 2012

@carodejnica
@lucia795423 baby možno vám to príde čudné ale odfotila som našu odsávačku večer po kúpaní takto to vyzerá unás ked odsajem noštek ....tak porovnajte mne to pripadá ako hlieny s mliečkom niečo podobné ale su biele .....snažila som sa to odfotit viditelne len tento naš natebook je už na prd asi bude letieť von oknom .. 😠

miskachrumka
5. okt 2012

Ináč dr ho dlho počúvala a ona to vie oto skor zhodnotit lebo má dve dcérky jedna má 8rokov a druhá 6rokov a obidve jej mali reflux silný že až z nosa im tiekli biele soplíky ....že ona tiež kojila a používala pri oboch tento nutriton a pomohol do 3dní ... 😉

lucia795423
5. okt 2012

@miskachrumka jezisi to ani neverim, ze z takeho malinkeho nosteka je mozne take mnozstvo odsat...chudatko malinke, tak nech mu uz ten nutrilon zaberie, nech sa uz obaja nemusite trapit..