icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

carodejnica
5. okt 2012

@miskachrumka no tie hlieny asi také isté ako u nás... 😒
Miška, počula si o tomto sirupe? http://www.docsimon.sk/tovar/gastrotuss-baby-si... Som špekulovala, že to vyskúšm.

monculka
6. okt 2012

dobre ranko...baby mali ste alebo matie niektora problem zo zlatou zilou???

kvietok173
6. okt 2012

@monculka kúp si faktu čapíky, mali by pomôcť

luci137
6. okt 2012

ahojte, máte niektorá podobnú skúsenosť...malý nám minulý týžden pribral pekne 180gramov, ale tento týžden iba 90g,všimla som si že papá kratšie sám sa aj pusti a je spokojný,dokonca viac prespí...ja tomu nerozumiem že menej papá nepriberá a je spokojný a prespí ešte viac ako doteraz, je to len chvílkové ?? skúšala som po kojení odsávat a mlieka je tam stále dost....

kvietok173
6. okt 2012

@luci137 my máme opačný problém, malý je často na cice, aj keď asi na raz veľa nevypije, ale práve preto je asi častejšie, ale priberáme podľa dr. až nad hornú hranicu.My od narodenia priberáme cca 300g týždenne. Mali sme pôrodnú hm.3280g a na 7 týždňov sme mali 4970g, v nemocnici samozrejme schudol na 3040g. Ja by som určite sa poradila s dr., možno je to stále optimálna spodná hranica priberania??? Bábätka čím sú staršie priberajú menej, samozrejme treba vylúčiť všetky možné iné aspekty, ale keď hovoríš že je kľudný, tak choručky by nemal byť.A nejdeš teraz niekedy do poradne?

kvietok173
6. okt 2012

Žienky neškúlia Vám deti?Môj malý niekedy vkuse prevracia oči a niekedy úplne v pohode normálne pozerá.

miskachrumka
6. okt 2012

@lucia795423 vieš čo nieje toho tak vela ja som len ukazala tu stranu kde sa toho viac nalepilo aby to bolo vidno ....

miskachrumka
6. okt 2012

@monculka ako sa to prejavuje ?

miskachrumka
6. okt 2012

@carodejnica vyzerá to snubne .....prečo mi tuto možnosť nedala dr ?
ten sirup vyzerá byť fajn ....za skúšku by to stálo ..

miskachrumka
6. okt 2012

@kvietok173 babatkú škulia všetky ..ale neviem ako velmi škúli tvoje dietatko ?

miskachrumka
6. okt 2012

Ináč kočky ja mám prvý krát problem so stolicou ....strašne ma to bolí až plačem zakaždým na zachode sa krutim ....už neviem ako to spracovať ...mám pocit ako by som to tam mala potrhané na papieri sama krv ..bojujem az 20min na wc je to hroza .....asi to nieje normálne ?!

miskachrumka
6. okt 2012

@carodejnica ináč myslíš že aj tenkašel stím súvisí ?
lebo malý ked odgrgne vačšinou začne ho dusiť kašel ... ☹ alebo po kupaní tiež

carodejnica
6. okt 2012

@miskachrumka presne ako u nás, keď sa napije, tak kašle a akoby bol zahlienený, potom sa už stále odtŕha od prsa a plače, pekne pije len keď je v takom polospánku... ja som z toho už nešťastná... ☹ dnes je úplne nervózny, ešte dobre, že v noci pekne spal...

miskachrumka
6. okt 2012

@carodejnica skus sa opýtat na ten sirup vyzerá dosť snubne ....ja sa tiež nan opýtam

zuzanapd
6. okt 2012

@miskachrumka odporučili mi v lekárni sirup lactulosa, mala som presne takýto problém so stolicou, po ňom som sa vypráznila, asi aj vianočné pupáčky išli ešte zo mňa von... odvtedy mám stolicu normálnej konzistencie...

lucia795423
6. okt 2012

@miskachrumka ja som tiez mala tento problem, som sa normalne zlakla na zachode cisty porod a v mise normalne za zabijacka...tak sme sa z muzom zlakli ze hned volal pohotovost, ale tam nam povedali ze je to ok, ja mam nato sirup ale nevie ci ho u vas mate laxose a prasky movicol...a z tych prirodnych pit slivkovy dzus, susene slivky, ovsene vlocky a lanove semienka...ja uz nic nepouzivam ale ked vidim ze to na mna ide dam len ten dzus abo slivky...a vela vela pit... Dufam ze som pomohla, lebo pre mna nieje nic lepsie akosa dobre vys..t... 😀 teraz to uz viem... 😀

tamara2307
6. okt 2012

@monculka no ja riešim žilu už druhý týždeň, po pôrode mi ostala spomienka (aspoň doktor sa tak vyjadril), už mi to odstránil na dvakrát, stálo ma to 140 €..joj, koľko vecí som mohla malému kupiť radšej 🙄

tamara2307
6. okt 2012

@kvietok173 môj škúli niekedy po papaní, keď je hrozne unavený, ale zaspať sa mu nedá..vtedy mu idú očká presne jak tej vačici heidi :D je to milé..len nech mu to neostane.

lucia795423
6. okt 2012

@kvietok173 mojej malej tiez zaskuli obcas...ale vraj sa to upravi ked ocko dozreje...len to treba sledovat...

tamara2307
6. okt 2012

@miskachrumka no snáď to nie je aj tvoj prípad, ale mne sa takto začala tá žila-hemeroidy.. bolesť, misa plná krvi.

zuzanapd
6. okt 2012

@tamara2307
@lucia795423
@kvietok173
malé deti škúlia do 6 mesiacov, počas tej doby sa to upravuje...

kvietok173
6. okt 2012

na stolicu, veľa vlákniny, vody. Na zmäkčenie stolice laktulóza tá je na voľný predaj, alebo duphalac na predpis, ale doplatok je detto a je to v podstate to isté. Mne pomáha všetko makové 🙂 🙂 🙂 . Rezance s makom, aj si pochutím a ráno letím.Laktulóza je na prírodnej báze a v podstateto isté vieš dokázať veľmi prezretým banánom-prírodný cukor. syna ked som nekojila a mal tvrdú stolicu, tak mi odporúčila jedna sestrička že uvariť feniklový čaj, dať do mištičky prezretý banán- na šupke keď už má hnedé bodky a rozpučiť ho a zmiešať na kašičku s fenikl.čajíkom.super bašta a zároveň zmäkčí stolicu babuľkám.

luci137
6. okt 2012

@kvietok173 no my sme mali prve týždne problem ze bol stale hladný a stale nacucnutý,potom začal pekne papat a prespal tak po dve hodinky, to ho doktorka pochválila pribral za týžden cca 180g,no a tento tyzden co bol tak iba tak malinko,a to mi zacal papat tak ze ovela kratsie a sam sa aj pusti vacsinou a prespi aj cez tri hodinky a v noci aj viac, preto tomu nerozumiem,keby bol hladný tak je nespokojný a on práveže viac spí...asi ho zobudim v noci a nakrmim,lebo ja uz neviem.dokrmovaniu sa snazim vyhnut ale ak to inak nepojde tak budem,aj ked v mlieku to asi nie je....do poradne chodim vlastne kazdý týžden teraz.ideme zase piatok na vazenie.

kvietok173
6. okt 2012

@luci137 asi by som skúsila prikladať častejšie, nemôže byť letargický pretože málo papá?Čo hovorí dr.?

bodka70
6. okt 2012

@luci137 , bábo nespí len preto, že je dobre najedené, ale aj keď je málo nasýtené. Keď ma málo mlieka, má menej energie a tým pádom ti veľa spí. Následne ešte menej je a je slabé, je to potom začarovaný kruh. Sýte dieťa síce väčšinou vie dlho pospať ale následne aj pomerne dlho vydrží hore bdelé a má silu si ťahať mliečko.
Určite ho častejšie prikladaj, poprípade aj zobuď na kojenie a dotláčaj mu zadné mlieko rukou. Keď začne lepšie priberať, zmocnie a bude schopný si vyťahať aj sám sýtejšie zadné mlieko.

To že je kľudný a spokojný neznamená automaticky že má dosť mlieka. Často práveže plačlivé energické a náročné deti viac priberajú, lebo mamičky ich kvôli tomu často prikladajú a koja.

luci137
6. okt 2012

@bodka70 ja nerozumiem hlavne tomu ze jeden tyzden priberá uplne super a na dalsi uply opak ze tak odrazu...myslim si ze je vsetko ok maly je zdravy a u doktorky sa dozviem toto....

bodka70
6. okt 2012

@luci137 , ono bohužiaľ nevidíš presný priebeh priberania, možno začal menej priberať už v prvom týždni, napr. prvé 3-4 dní nadpriemerne a postupne to klesalo, takže mohlo sa zdať, že za celý týždeň je to OK a pritom už to mohlo klesať a prejavilo sa to potom až v ďalšom týždni.

bodka70
6. okt 2012

https://www.modrykonik.cz/diskuse/prvy-rok/poma... tu je jedna diskusia k tomu, skús niečo z toho prečítať 😉

carodejnica
6. okt 2012

@luci137 rozmýšľam, že prečo chodíš na poradňu každý týždeň... 😕 ono to môže byť istým spôsobom pre teba zbytočne stresujúce, presne ako píše @bodka70 možno prvé dni priberal nadpriemerne a potom to klesalo, celkovo by však ten prírastok vyšiel fajn...

Ja čo ti odporúčam - pozri si tieto protokoly Jacka Newmana (kanadský lekár - pediater, podľa jeho postupov pracujú naše laktačné poradkyne z Mamily) - je to tam krásne rozpísané a čo je dôležité tieto postupy fungujú!!! 😎
Jack Newman je pán, ktorý rozumie dojčeniu oveľa lepšie ako my ženy... 😀

Protokol na zvýšenie prísunu materského mlieka
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...

alebo

Pomalé priberanie po počiatočnom dobrom priberaní
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...

carodejnica
6. okt 2012

Ozaj ženy, ako som tu včera riešila (ne)kakanie, tak sa malý večer po 5 dňoch vykakal a dnes znova, takže už som spokojná.. 😵