icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kvietok173
17. okt 2012

@carodejnica u nás sú nejaký poctivý,merajú dlžku , obvod hlávky.

carodejnica
17. okt 2012

@kvietok173 aj u nás len obvod hlavy, ten si nepamätám.. hoď zajtra potom miery.. 😎

kvietok173
17. okt 2012

@carodejnica oki 🙂 , uvidíme ktorá má viac smotanky 🙂 Môj malý je samý faldík 🙂 🙂 🙂

carodejnica
17. okt 2012

@kvietok173 Jáj, včera, keď sme riešili to červené víno, som ti chcela dať prečítať článok z Mamily k pitiu alkoholu počas dojčenia ale nešla stránka, tak som to našla dnes...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

Hlavná myšlienka: Pri alkohole počas dojčenia je skôr problém opilosť či neschopnosť postarať sa o dieťa z dôvodu alkoholizmu, nie príležitostný pohár piva.

😎

kvietok173
17. okt 2012

@carodejnica idem čítať, malý zatiaľ leží na mne 🙂 🙂 🙂 začala som jesť komplet všetko a malý je oki, som rada, dobrú noc, Maťko už spí? , tak zajtra

carodejnica
17. okt 2012

@kvietok173 Na moje prekvapenie, áno, už spí a to som mala dve kávy 😅 🙂 (nesladené pressko s mliečkom mňam) Takže inak aj ja zisťujem, že môžem všetko a v pohode... cez víkend kapusta a minulý týždeň fazuľa.. pohoda, malý prdel ako starý chlap... 😀 😀 😀 😀

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 to mam taku cot bed co znej urobis neskor postel, to je do sedem rokov...to bola moja vysnivana, je nadherna a masivna, len je este dole v jedalni , lebo mala nema este urobenu izbicku,ale aj tak spi s nami v spalni v takej klasickej drevenej bo tato by sa tam nezmestila...😀

kvietok173
18. okt 2012

@carodejnica tak už máme po poradni 🙂 sme sa oplakali 🙂 máme 5770g a 59cm a obvod hlávky 38,5cm.Za 3 týždne pribral 800g a to som si myslela že bude menej lebo sme mali 2 týždne ukrutnú nádchu ☹ .Všimla som si že predávaš šatku.Skúšala si viazať aj túto elastickú aj pevnú?A chce Ti tam byť Maťko? Ja sa len bojím, že to bude u nás ako s tou hojdou.On sa rád hojdá, ale v starej škrupinke, on sa rád nosí, ale či bude akceptovať šatku?lebo v babyvaku moc nemusí byť, iba keď je hrozne unavený a je mu už všetko jedno.Asi dopdnem ako aj pri predošlých deťoch.Budem mať svaly ako Rambo 🙂 🙂 🙂 ono to má svoje výhody 🙂 stále som v tehu pribrala cez 20kg a stále som sa vrátila na mojích 50kg 🙂

carodejnica
18. okt 2012

@kvietok173
Gratulujem k mieram 😵
Nie, tú elastickú som nakoniec ani neskúšala, pevnú áno. Každý deň, ho tam dám na chvíľku. Malému sa tam moc nepáči, ale rátam, že tak za mesiac za dva, to bude lepšie... rada by som to využila na prechádzky v zime, zdá sa mi to lepšie ako kočík, hlavne jednoduchšie, ak aj prší, dám dieťa do šatky, dáždnik do ruky a idem ...chcem prechádzky so záťažou 🙂 , potrebujem schudnúť, tiež som veľa kíl pribrala.. 😠
Kočík je v tomto smere taký nespratný, akože chcem využívať aj ten, budem to striedať... Elastická šatka je dobrá len do určitej hmotnosti, potom sa ten úväz uvoľňuje... Mám aj nosič ergo, uvidím, čo bude lepšie.... 😵

kvietok173
18. okt 2012

@carodejnica ja zas mám v hlave strach, že ak by som nosila malého v zime v šatke, že sa niekde kĺznem a spadnem aj s ním, alebo naňho. Asi skôr aj tak rotmýšľam nad ergo nosičom, kde si kupovala a aký? Aj tak tam môžu byť od 3.mes. A šatku aký uzol viažeš? Maťka vložíš až potom, alebo s ním? Ťaťké ? 🙂 🙂 🙂

vcielkamaja
18. okt 2012

mám doma elastickú šatku, malinká v nej bola asi 2 krát, z toho raz tam zaspala a raz plakala. no ale chcela by som vedieť, či cielom tej šatky je odlahčiť či uvolniť matke obe ruky, alebo 1 rukou treba dieťa držať a druhú mať volnú?...Lenku neviem dať sama do šatky, s tým mi musia pomocť. preto uvažujem nad nosičom..
http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir...

@carodejnica aj ja som nabrala dosť kíl, minimálne 15 kíl by sa zišlo dať dole...

my máme poradňu budúcu utorok, tak som zvedavá, kolko nám Lenka pribrala, lebo ťažká je už riadne. 28.9. mala 4600g a 56cm.

carodejnica
18. okt 2012

@kvietok173 aj ja som mala strach, kým som to neskúsila - je to iné, ako keď držíš dieťa na rukách, či v babyvaku - v tom to tiež funguje tak, že jednou rukou dieťa pridržiavaš, v šatke, ale aj v ergo-nosiči (oboje som skúsila - pozor NIE KLOKANKU !!! ale to snáď nemusím zdôrazňovať 🙂 ), máš pevnú stabilitu, dieťa je pevne uviazané telo na telo, s rukami môžeš robiť čo chceš - čo je vlastne odpoveď pre @vcielkamaja , ja som sa strašne bála pevnej šatky, zdalo sa mi to zložité, ale nie je... chcem trošku počkať aj kvôli tomu, lebo aj keď sa dajú viazať vertikálne uväzy aj pre novorodencov, je podľa mňa bezpečnejšie pre začiatočníkov viazačov s tým počkať, kým dieťa nedrží pevne hlávku, teda ten 3-4 mesiac. Takže ja len teraz skúšam na 5-10 minút denne, potom budem intervaly predlžovať...
Viažem tento úväz - kríž s kapsou dnu.. http://www.vonzi.cz/videogalerie/uvazy-na-brich...
na tej stránke su aj super zimné bundy - http://www.vonzi.cz/produkty/vonzibunda/ - praktické, lebo sú použiteľné, aj keď už dieťa mama nenosí - takú si chcem kúpiť - len som počula, že ona už bundy nešije.. 😖
Mám aj nosič ERGO - http://www.nosime.sk/kategoria33-ergo - podľa mňa je tiež dobrý.. ešte sa rozhodnem, čo budem používať viac - oboje mám požičané od kamošky... 😵

@vcielkamaja mi čosi hovor o kilách, aj ja aspoň 15... 🙄 pri dcérke som schudla do roka asi 10, len dojčením, teraz uvidím... 😒
inak tu je super kalkulačka BMI - http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/

kvietok173
18. okt 2012

@carodejnica ten BMI to má byť na povzbudenie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja mám podľa nich 7kg navyše 🙂 🙂 🙂 , ako sa môže chudnúť pri dojčení??? veď ja by som zjedla aj koňa, taká som stále hladná 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 idem si urobiť makové rezance, dostala som chuť 😵 😀 😀 😀 😀 😀

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173
@carodejnica jezisi ste mi trafili do struny, ja to nechapem, ja som nonstop hladna...a hlavne na sladke co som nikdy nejedla...dik
za tu stranku, 13 kg navyse no super ja som chcela 15 aby som bola na povodnej vahe...ale asi az ked dokojim...☹...lebo na mna urcite neplati, ze dojcenim schudnem...

kvietok173
18. okt 2012

@lucia795423
@carodejnica ženičky, keď som videla akú porciu som si pripravila, tak som zaváhala či to zjem, ale začala som kojiť malého a popri tom pomaly jesť a zisťujem, že všetko je fuč 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , teda okrem zopár zrniečok maku čo popadali na malého 😀 😀 😀 😀 😀 ta už po mojom chudnutí

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 o porciach mi teda ani nehovor...moj muz fyzicky pracuje a ja zosrotujem viac ako on...niekedy len s otvorenou pusou sleduju ako sa ladujem ako by som tyzden nejedla, ja zastankyna zdravej vyzivy a sportoveho ducha...😉... Jeden tulenik zo mna ostal...ale ja to dam, ked dokojim...aj pri Lucke som sa dala dokopy...😉))))...

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 jej teraz som si vsimla, ty si z kosic?

kvietok173
18. okt 2012

@lucia795423 áno, prečo?

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 ze aj ja som z kosic, tak ma to len potesilo...teraz tam sice nezijem, ale mam na nich slabost...

kvietok173
18. okt 2012

@lucia795423 to ma teší 🙂 🙂 🙂 , už ste tam na stálo? Zvykla si si? Či na dobré sa rýchlo zvyká? 🙂 🙂 🙂 Chodievaš ešte do SK?

miskachrumka
18. okt 2012

ahojte ale ste sa rozpísali za to ja včera aj dnes nejak nemám čas :/

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 no neviem ci nastalo, ale vies pokial tu mame robotky tak by sme boli hlupi sa trepat naspat do neistoty...myslim pracovnej...samozrejme ze som si na dobre rychlo zvykla a hlavne pred siedmimi rokmi ked som tu prisla tak to bol financny raj pre mna...makala som sice ako cierny, ale robotu som mala velmi dobre zaplatenu...no ale uz ani tu to nieje take ako bolo...je tu pekne len rodina mi velmi chyba..no a to dzive pocasie tu ma obcas ubija...ale financna nezavislost je momentalne dolezitejsia...domov malo chodime, blbe letecke spojenie...

monculka
18. okt 2012

no podla tej kalkulacky mam nadvahu 😀 ale uz som si objednala z teleshopingu tie nohavicky ci co to je co zostihluje 😅 som zvedava 🙂 baby co keby sme tak kolektivne zacali chudnut? 😝 😀

kvietok173
18. okt 2012

@miskachrumka a čo takého porábaš??? 🙂 🙂 🙂 Ja som nakojila a teraz drobec už asi hodinku spí v mojom náručí, dnes som sa vybodla na všetky domáce práce, ale ideme o chvíľu pre veľkú sestru na karate 🙂

kvietok173
18. okt 2012

@lucia795423 tak sa potom ozvi, keď budeš v KE dáme kavčo 🙂 🙂 🙂

kvietok173
18. okt 2012

@monculka tebe sa to povie, ale naši drobci sú nenásytný a my furt hladné 🙂 🙂 🙂

monculka
18. okt 2012

@kvietok173 velky rozdiel neni medzy nami...aj ja som stale hladna aj ked nekojim 😉 ale berem to tak ze ide zima a ked budem naobliekana niekde vonka nikto neuvidi moje sadlo 🙂

kvietok173
18. okt 2012

@monculka šak mikina zakryje, ale keď idem do sprchy a v kúpelni mám veľké zrkadlo, tak už ani nekukám doň, lebo hruza 🙂

lucia795423
18. okt 2012

@kvietok173 to velmi rada...;)))...a to ked ti malinky spinka tak ho budis ked musis ist pre dcerku...

lucia795423
18. okt 2012

@monculka ja som za kolektivne chudnutie...mne staci prestat zrat...