Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ahojte zienky. Ja tiez kojim a obmedzovala som sa v strave - vylucila som vsetky naduvacie veci a vsetky alergeny, kedze aj ja som alergicka. Mala plakala tak ci tak prvych 6 tyzdnov. Uderom 6. tyzdna a 1 dna prestal plac a uz dva tyzdne seka dobrotu a vobec neplace (teda bez zjavnej priciny).
"Problem", kt mame je uspavanie. Zaspi v kociku alebo autosedacke, ale iba vonku a za jazdy. Doma je tazke ju uspat a dost ma to vycerpava. Ona pri uspavani neplace, ale sa doslova jeduje a mrnci. Zaspi jedine v satke, ale to nemam vzdy tolko energie na nosenie, musim byt pri tom v pohybe a je to velmi unavne a pri prekladani sa aj zobudi. Potom zaspi v zavinovacke polozenej na nohach a hojdani. Zo zavinovacky uz ale vyrasta.
Na prsniku sa jeduje velmi, 5 krat podudle a trhne bradavkou a krici...a tak stale dookola. Detto ak sa smazim ju mat len pritulenu a tapkat jej po ritke.
Ked uz zaspi, tak spi dlho, vie v podstate prespat aj cely den.
Ake sposoby uspavania pouzivate Vy, dajte nejake tipy 🙂
@chrumka84 mne mala spi cez den v kociku no a v noci to je take divoke niekedy zaspi v lahu na ciciku niekedy sama ale tiez jej zaspavanie trva velmi dlho aj 2 hodiny niekedy aj 3 hodiny...hojdat ju nehojdam nema to rada a do hojdacky a vajicka ju nechcem davat, aby si nezvykla...uvidime asi to chce cas a trpezlivost...
@chrumka84 Doobedu ho mám v kresielku (kúpili sme vibračné kresielko Bright star - fakt dobrá investícia, ja som veeeľmi spokojná), tam si poleží, pomrnčí, sem tam zaplače, zapnem vibrovanie a zaspí, alebo ho len tak s nohou hojdám a buď je hore a kuká na mňa, a ja môžem variť, sedieť na nete alebo kukať telku 😀 ), poobede ho šupnem do kočíka, idem aspoň na hodinu a pol von, tam spí jak zarezaný, keď prídem domov tak ho len prenesiem v tej taške do postieľky a ešte tam niekedy spí aj dve hodiny. Poobede je väčšinou zase v kresielku a večer o 8 ho položím do postieľky, privriem dvere a poviem: "Ide sa spať." Malý mrnčí, tak mu šupnem dudel a odídem. On ho vypľuje, zase mrnčí, zase prídem, šupnem dudel a zase odídem. Dakedy takto behám aj do pol 10, ale poslednú dobu už pred 9 spí a ja neviem že mám dieťa, lebo sa budí až okolo 2-3 v noci na papanie. Asi to len chce cvik, môj si už možno zvykol, že rev-nerev, mama nevyberie z postieľky a nebude pri ňom sedieť :-P
Takto pekne spinká:
@chrumka84 cez deň všelijako, väčšinou pri kojení, ak ni tak v autosedačke a hojdáme, ale nie len tak troška ale riadne ako na veľkej hojde.Kúpili sme mu kvôli tomu od fisher price hojdačku, ale tam nechce byť.V noci sa budí na kojenie čo je max.10min a hneď spí, prípadne zhasnem svetlo a ľahnem si k nemu a on na mňa pozerá a zaspí, máme tam slabunké svetielko, tak ma vidí.
@lucia795423 nepomohol ? 😕 ja mám pocit že nám pomáha
@carodejnica oj dobre sa to čítalo 🙂
stím plačom máš z polovice pravdu .....len neviem či aj červená tvar napnuté teličko a krče su tiež neverebálne komunikácie ☹
to je už určite nejaký problém :(
tak baby skusim pomaly papať niečo nové aj ked mám strach že to potom budem lutovať dva dni ked budem vidieť že ho zas krčí ☹
@carodejnica teraz som v šoku .. 😕 však ste ma tu presviedčali že zelená stolica nieje zo stravy ale z toho že babo papa často predné mlieko tak ako to teda je ?
@carodejnica my už kakáme len raz za tri dni ale teda riadnu porciu 😀 😀 a máme stolicu ako z obrazka ukažkovú krásne žltú a ani velmi riedku ani hustú 🙂
@miskachrumka aj ja som myslela ze zelena je z predneho mlieka???
@miskachrumka
@lucia795423
Zelená stolica môže byť z toho, že pije veľa predného mlieka, ale pokiaľ bábo prospieva a priberá, tak sa to nerieši. Rieši sa to iba vtedy, ak má zelenú stolicu dajme tomu dva týždne a prestalo priberať. A rieši sa to napríklad úpravou dojčenia. Ale zelená stolica môže byť aj z intolerancie mlieka, atď... Je to všetko pekne popísané v tom článku. 😵
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
@miskachrumka
Skúšaj malé množstvá, napríklad nedaj si plný tanier fazule, ale len pol taniera a podobne, mne inak toto - teda jesť všetko s mierou - radili aj pri odchode z pôrodnice... 😵
Každopádne po tých 3-4 mesiacoch uvidíš, že sa to radikálne zmení a plače ustanú tak či tak... 😎
@chrumka84
Uspávam dojčením. 😵
@carodejnica aj dominko sa ukladá na obednajší spánok
@miskachrumka kedy chodievaš von.Raz či dvakrát denne?
@kvietok173 prečo ? 😕
ako kedy je to indi -vindi ...niekedy raz inokedy aj doobeda aj poobede inokedy vobec ked prší alebo podobne 🙂
@miskachrumka mám tretinové prsia a Ty sa sťažuješ na málo mlieka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , ale áno viem že to od toho nezávisí, len moja mama si ma stále doberá, že ako môže byť dieťatko kojené z tak malých pŕs, lebo tam nemôžem mať dosť mlieka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a či už dávam čajíky a podobne..... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 koľká starstlivosť 😀 😀 😀 😀 😀
@miskachrumka len tak sa pýtam, lebo keď je víkend a ja konečne nikde nemusím, tak by som najradšej vylihovala celý deň.Dnes som umyla 2 okná 😀 😀 😀 😀 😀 a asi malého šupnem do kočiarika a pôjdem posadiť cesnak do záhrady, ale tak sa mi nechce
@kvietok173 presne vobec to od toho nezáleží 🙂
poznám mamičky aj v porodici bola jedna čo mala prsia do pol brucha a mlieko nemala vobec ....ináč aj prvý krát som počula že existujú aj také ženy čo majú prsia len maso ako myslím bez mliečných žliaz 😕 dovtedy som netušila že aj také niečo može byť 😲 😲 resp vobec ich prsia neprodukujú mlieko ..skoro mi oči vypadli
@miskachrumka tak to som ani ja nepočula 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 možno to mali byť muži 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kvietok173 no dnes sme ešte nestihli isť von pojdeme len po obednajšom spánku idem akurát uložiť Dávidka 🙂
@kvietok173 vidiš a to mi povedala porodníčka tiež som ostala prekvapená 😨 😨 😨
Kočeny čo varíte alebo ste varili dobré na obed ?
Ja pečiem masko prešpikované cesnakom a knedlu a kapustu ja mám ktomu pečené zemiaky .....možem ináč aj ten cesnak papať ?čo možem očakávať ?nebude malý potom odmietať mm?
@miskachrumka mna dnes muzik berie na obed...milujem ked nemusim varit...ale inak vcera s robila domace hambace z hovadzieho maska, neskutocna mnamka sa mi podarili... 😀ja som si inak raz dala cesnakovu majonezu a mala vystrajala...ale to je individualne si myslim...
@lucia795423 no si ma teda nepotešila tak budem s tím cesnakom pomenej !
aj my sme boli na večeru s mojím, drahým dva dni pred jeho odchodom .. bože hned mám slzy v očiach :(
tak mi chýba už teraz :( a nie len mne aj staršiemu synovi ten plače každý večer za ním :(neviem ako to idem vydržať ☹
@miskachrumka mojko neboj to zvladnes, a ked ti bude velmi smutno tak napis, my zienky na MK ta pozitivne podporime... Ja uz som ti davno pisala ze ta obdivujem ako to zvladas z dvoma detickami a to som myslim ani nevedela ze si nato vsetko este aj sama...
@miskachrumka nečítala som, neviem...ale kde ti odchádza manžel?
prijemny krasny nedelny vecer prajeme 🙂 aky ste mali vikend???ja super 🙂 len dneska sme mali navstevu...priatelovych krstnych rodicov...neboli dlho...a ani nezjedli vela chlebickov co sme urobili...takze mam co robit pri telke...ale ved do rana este daleko ta to vsetko zbucham do seba 🙂 a dam si za pohar vinka 🙂

@kvietok173 no sak preco si myslis ze som tu? Ten moj uz to nechce ani pocuvat, furt riesit plienky a kojenie ho uz nebavi... 😀 😀 😀 ...
No a k tym plienkam v noci chvalabohu prebalujem len 2-3 krat ale cez den ju aj z holou dupou nechavam ale ona vies sa pokaka, prebalim a potom purkne a uz znacka v plienke tsk ju prebalim a zasa purk a tak to ide dookola, niekedy na jedno posedenie aj 3-4 plienocky dame...