icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kalifa28
2. nov 2012

@kvietok173 no spoliehat sa na to, že ked nemáš menzes, nedá sa otehotniet, je dost trufale 😝 😝 je to u každej ženy velmi individuálne, niektorá nemože otehotniet ani ked chce a niektorá otehotnie aj počas šestonedelia, ale to určite vieš. moja antikoncepcia sa volá Azalia, beriem ju 9 dní, na malej som nespozorovala absolutne nič, na sebe tiež nie. predtým som antikon. brala strašne dávno, niekedy pred 6 rokmi, potom sme začali plodit deti. su len dve antik. ktoré možeš počaj dojčenia, ale obe rovnaký princíp, rozdiel je len v mene a v cene 😀

kvietok173
2. nov 2012

@kalifa28 bola si teraz u dr. na testoch a tak Ti predpísal? Aké sú tie dve, napíš mi názvy nech si niečo o nich prečítam.Ale radšej chcem menzes, nech viem kde je sever 🙂 , nerada užívam žiadne medikamenty, ani na hlavybolenie.

monculka
2. nov 2012

ahojteee 🙂 tak teraz sme dosli od ortopeda a vsetko je ok...uz k nemu nemusime ist 🙂

monculka
2. nov 2012

este mam otazocku...ked sa daju deticky ockovat...boli ich to potom?davaju sa im nejake lieky od bolestI,ci to mi povie doktor?a co je najlepsie na znizenie horucky???dakujem

bonninka
2. nov 2012

Baby, tak my jsme ve středu byli na prvním očkování ☹ Miško plačkal o dušu a už jsem se bála té vysoké horečky. První měl okolo 40-ti, tak už jsem byla nachystaná s paralenem a tak. No, naštěstí měl jen okolo 38 a to se mi povedlo posrážet chladnými obklady, tak jsem do něho nemusela naprat další chemii, což mě velmi těší. Miško má 5 935 gramů a 64 cm do délky 🙂 narostl nám pěkně 🙂 no a od očkování chce být pořád na prsu, je z toho chudák pořád nějakej vyděšenej ☹

monculka
2. nov 2012

@bonninka ahoj 🙂 a kam si mu davala obklady??a ten paralen ak sa ma dat takym malym stvoreniam?je nejaky pre deti?ci klasicky??

bonninka
2. nov 2012

@monculka doktor ti řekne, my jsme s prvním používali paralen čípky 100 mg, jen já z toho strkání čípků do zadečku nemám moc dobrej pocit, tak jsem koupila i paralen SUS na teplotu, ale někomu řekne doktorka i Nurofen baby, to je asi od toho, kam jdeš a pak se můžou paralen s nurofenem kombinovat, když se horečku nedaří snižovat. Samozřejmě nejlepší je to zvládnout bez toho, protože už to očkování je chemický dost ☹ Horečku můžeš snižovat chladnými obklady, nebo koupelí ve vlahé vodě a na nožičky můžeš dávat obklady (voda s troškou octa), ale já to nedávám, nijak mu to nenepuchlo a s prvním jsem to taky nedělala. Přeju pevné nervy 🙂

kvietok173
2. nov 2012

@monculka máš panadol sirup s jahodovou príchuťou, ten je oki 🙂 maj ho pre istotu doma, tabletky sa musia drviť a majú zlú chuť pre ne.

monculka
2. nov 2012

@bonninka och....dakujem no 🙂 som velmi na nervy z ockovania 🙂 ale snad to zvladneme ok

bonninka
2. nov 2012

@monculka já ty obklady dávám podle akutnosti, snižovat se má teplota, až dosáhne 38 stupňů, do té doby je to žádoucí reakce (organismus si vytváří protilátky) - když to nestoupá moc rychle, tak stačí dávat obklady okolo rukou a nohou, hlavně prcka doma moc nebabušit, pokud se teplota zvyšuje víc tak dávám na čelo a na místa, kde proudí tepny, ale jen na chviličku, ono to zabírá poměrně rychle. Na Miškovi bylo třeba hodně vidět, jak se mu ulevilo a hned usínal. No a taky nesrážej tu teplotu úplně, stačí trošku 🙂

monculka
2. nov 2012

@bonninka dakujem za rady 🙂

lucia795423
2. nov 2012

Ja inak definitivne zacnem prikrmovat az v polovici januara ked odide svokra...bo ta by do nej hned klobasy strkala...som to zazila pri svagrovom malom, mi pripadal jak pokusny kralik...

vcielkamaja
2. nov 2012

tak z očkovania som na nervy aj ja, nás to čaká vo štvrtok. vtedy ideme aj na kontrolu k ortopedovi.

kvietok173
2. nov 2012

@bonninka som rada že sa Vám darí, nás čaká očkovanie 15.11, to budú revy, lebo my hrozne plačeme aj na poradni, neplačká len pri mne a na ciculke 🙂

lucia795423
2. nov 2012

@monculka neboj, ja som stresovala a mala v noci po ockovani spala este lepsie ako inokedy...

monculka
2. nov 2012

@lucia795423 ahoj luci 🙂 nooo nebojim..len chcem vediet ze co by som mala cakat po ockovani 🙂 a ako sa mate???

bonninka
2. nov 2012

@kvietok173 já mám sice paralen SUS - to je taky sirup a má stejné složení jako ten panadol, jen mě doktorka teď řekla, že mi to nedoporučuje, když plně kojím, že by mu to při teplotě nemuselo sednout a mohl by z toho prcek zvracet, tak mě tím dost nastrašila. Nicméně podle zkušeností ostatních maminek z prvního těhu můžu říct, že ty paralen čípky účinkují velmi dobře. Já jsem dávala i prvnímu ten sirup a podle mě to nezabírá až tak rychle jako ty čípky. A prvního syna jsem touto dobu už nekojila, takže těžko radit, to si každá musíme asi zažít a podle citu určit.

lucia795423
2. nov 2012

@kvietok173 @monculka
@vcielkamaja mala tiez jacala ked ju pichli, este som ju tak nepocula ale zobrala som ju na ruky a ukludnila sa hned...len som musela utekat z ordinacie bo ked zbadala dr. plac znovu...a potom krasne zahajala....

miskachrumka
2. nov 2012

@kvietok173 aj moj zas búva cuckal o pol siestej len a zaspal zas teraz o pol desiatej sme sa zas kojili a zas buva 🙂

kvietok173
2. nov 2012

@bonninka ja som zabudla na čípky, tie sú oki a nezaťažujú žalúdoček

miskachrumka
2. nov 2012

@monculka možeš čakať aj horučky a preplakanú noc ....a aj opuchy na nožke ...my sme teda tiež očkovanie zvládali super ...ale ti pišem aby si rátala aj stou druhou alternativou 😉

lucia795423
2. nov 2012

@monculka mame sa fajn...mala bola vcera cely den taka nesvoja, neviem asi ju brusko trapilo...no a ja usilovne hladam novy domcek,zatial nic ☹ ☹...no a este k tomu o mesiac pride svokra...a vy?

vcielkamaja
2. nov 2012

@lucia795423 s mojou tiež budem utekať z ordinácie kade lahšie, lebo tá ked spustí, tak to stojí za to...držím palce pri hladaní nového domčeka, určite niečo nájdeš...vieš ako sa vraví, že kto hľadá, nájde 😉 návštevu svokry ti nezávidím...lebo ja s ňou bývam 😒 😠

monculka
2. nov 2012

@lucia795423 no aj moja vecer nechcela buvat...tak som ju dala do kocika...kusok pokocikovala a hned zaspala...to bolo o osmej vecer a ked som sla o 10 na wc tak ju zobudilo splachnutie...dala som jej cajik ale jasne ze z toho sa nenaje tak som jej urobila mliecko...spapala a supla som ju do kocika a spinkala do rana pol 5 🙂 este asi pol hodinu potom ako som ju polozila do kocika kecala 🙂 som sa smiala 🙂 joooj myslim na vas...ved urcite si daco najdete...len to je na p... ze to takto pred sviatkami sa rozhodol ten pan...srzim vam palce 🙂 och svokra 🙂 isto mas radost 🙂

monculka
2. nov 2012

@miskachrumka hej hej...ratam zo vsetkym..radsej by som brala preplakanu noc ako horucky 🙄 😝 ale uvidime...ale aj dneska u ortopeda ak sme boli ani nepipla 🙂 a jedno dieta asi tak stare ako Nella cely cas plakalo...ale jej davali tie ortopedicke nohavicky...ju tam balili na siroko chuda 😒

lucia795423
2. nov 2012

@vcielkamaja no tak to si ani neviem predstavit s nou byvat...tak mesiac v roku mi absolutne staci...aj to chvalabohu na striedacku so svagrom...dakujem dufam ze ten dom najdeme, uz aby to bolo...

miskachrumka
2. nov 2012

@monculka a to si bola ešte len prvý krát u ortopeda?
či už druhý ? 😕

bonninka
2. nov 2012

@kvietok173 u nás to je v poradně většinou OK, ale teď jakoby tušil, celou dobu byl uplačkanej ☹ no a jak jsem psala od té doby je to s mamánkováním ještě silnější, u nikoho jinýho, jenom na cecku furt, furt, furt, už pro to mám i strategickou zkratku pro komunikaci s manžilkem - FNC (furt na cecku) 🙂 ale zaplať Pán Bůj za ty prsa, prvního jsem touto dobou už nekojila a to uklidňování je podle mě daleko náročnější, i když ten zase víc spal, ale ty teploty měl daleko vyšší ☹

lucia795423
2. nov 2012

@monculka no to hej ja mam najradsej svokru 3000 km od nas...no ale beriem to sportovo...sa snazime jedna druhu tolerovat a pretrpiet...som neverila ze svokry mozi na synov ziarlit...no ale ta moja velmi tazko travila nas vztah...dik za podporu...ja len neviem ako to zvladnem pri malinkej to stahovanie...vsetko tak na rychlo...alebo asi dakoho najmem nech mi pred stahovan vycisti dom, a ja sa uz len o nevybalene krabice budem do leta potkynat ako sa poznam....

monculka
2. nov 2012

@miskachrumka uz druhy...prvy krat som bola ked mala Nella 2 tyzdne 🙂 aj vy ste boli uz druhy krat ne?minuly tyzden...ked si dobre pamätam 😉