icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

vierazit198
3. dec 2012

AHOJ ZENY... je mi luto ze sa tu hasterite.. vsak toto je forum aby sme si radili a pomahali s nasimi skusenostami 🙂 🙂 🙂 🙂 prajem vam vsetkym krasny advent...
Mamicky prosim vas poradte mi neviem a hanbim sa zato ako obliekat mojho drobca..? davate vase ratolesti aj do kombinez a zaroven aj do fusaka? raz mu je teplo a potom moc zima... tak ja neviem ze co na neho.. uz davate niekto prikrmy? alebo je este skoro? Mate uz zasebou zakladne ockovanie? mali ste nejake komplikacie? davate niekto na noc kasu napr. Sunarku??? moj maly mi vedel prespinkat noc s jednym vstanim v noci no teraz sa mi budi castejsie .. je viac nervoznejsi ako by mu to nestacilo... mozem uz davat kasu na noc taku riedku do flasky? uz sa vedia vase deticky pretocit na brusko a opacne? vedia si chytat hracku? prosim vas o vase skusenosti... a rady.. dakujem vam 😉 😉 😉

vierazit198
3. dec 2012

@bbubinkaa Ahoj moj malycky papka 130ml a nedavam este prikrm ale uvazujem nad kasou na noc no neviem tiez ci to je spravne...zevraj sa detom zatazuju ladvinky a zaludok...no vazime asi tak ako vy ale ak ti maly pribera a je kludnucky ze viac nepyta tak by som to neriesila..Teda ak celkovo prospieva..No ja by som sa poradila asi s pediatrom 😉 😉 😉 ked ono to je tak ze kazdy ti povie nieco ine a ty ako mamicka ktora pozna svojho drobca si musis zobrat to co je najlepsie.. 😀 😀 😀 😀

vierazit198
3. dec 2012

@bbubinkaa aj ja odsavam a ked uz vidim ze sa mi mliecko nejak straca tak si kupim za 3€ homeopatika v takom zelenom sulceku davaju sa pod jazyk 5kusov..je to drina hlavne v noci odsavat a berie to cas ale MM je to naj co moze matka dat svojmu drobcovi.. 😉 😉 😉 😉 😉 aj moj mrnka a spinkal by no budi ho hlad....tak neviem co robit.. asi mu nestaci 130ml mliecka...sestra mi radi dat na noc kasu...bojim sa robit take rozhodnutia aby som nespravila nieco zle,,, ☹ ☹

karin1905
3. dec 2012

@vierazit198 Ahoj, ja síce nemám toĺko skúseností, ale robím tak ako mi radí mama, svokra, prababky...malého dávam do kombinézky, pod ktorou má vždy 2vrstvy ľahučkého oblečenia, potom do fusaku a ešte ho prikrývam dekou..preistotu 😀 nemám dosť mliečka, tak 2xdo dňa prikrmujem podľa potreby UM-kom ( väčšinou okolo 2 poobede a večer pred spaním-je kľudnejší a v noci sa nebudí, lebo je sýty) okrem toho mu 2xdo dňa dávam 150ml detského čajíka od smädu. je to vlastne taký granulovaný detský nápoj, bu´d feniklový Sunárek(môže sa dávať od 1.týždňa) alebo Hami-ten je vhodný od 3 týždňov veku dieťaťa. Malému to chutí, odkedy mu to dávam vôbec nemáme problém so stolicou, nemá nafúknuté bruško 🙂 Kaše a ostatné tuhšie príkrmy ešte nedávam, myslím, že tie prvé sa dávajú až od ukončeného 4.mes-aspoň tak som sa dočítala...moj maličký sa ešte celkom na bruško pretočiť nevie, len tak na pol telíčka sa snaží, nôžky má už pretočené ale od trupu hore je len naklonený na stranu. Hračku vníma, obzerá sa, občas sa jej chytí, ale ešte nie tak cielene...opätuje úsmev a chichúňa keď ho šteklím, reaguje na naše hlasy. čo som si ale všimla za posledné dni, už sa ťahá do sedu a hlávku udrží pevne pár minút 🙂 dúfam, že som pomohla, aj keď som zatial len mamka-začiatočníčka 😀

vierazit198
3. dec 2012

@karin1905 dakujem ti velmi pekne za informacie .. ano pomohla si mi aspon mam prehlad... skusim davat na noc umele a asi mu pridam na ml nie? viem pocula som ze kasicky su az od 4 mesiaca a aj tam je rozdiel ci kojis plne alebo davas aj MM aj UM..

kacenka78
3. dec 2012

@vierazit198 Ahoj, naše obliekanie je nasledovné: bodynko s kratkym rukavcekom, dve tenke vrstvy s dlhym, dole pancusky alebo polodupacky a na to nohavice + vetrovka, potom do tenšieho fusaka (mame na tuhšie zimy este taky teply s ovcej vlny) a na to deku ....so stravou ti velmi neporadim, pretoze drobec je stale intenzivne kojeny ...
- očkovanie - prvú dávku máme už za sebou a absolutne žiadne nežiaduce učinky sa u nás neprejavili, našťastie 🙂
- pretáčanie - drobec je taký knedlíček (7,3 kg), nechce sa mu pretáčať, zato do sedu sa chytá stále...
- rúčky - asi druhy tyzden (teraz ma 3 mesiace a 3 tyzdne) objavil svoje ručky a začal chytať hračky...
- okrem toho sa veľmi rád hrá pod svojou hracou dekou, dvíha ručky a chytá hračky, rád ma večerné debaty hlavne s ockom, vtedy sa neksutočne nahlas rehoce :D
- vkuse má v posledných dnoch ručku v puse, už som skumala, či mu nejdu zubky, vypluva aj cumel, ktory mal rád...
- zaspávanie - zaspáva krásne sám, nepotrebuje sa čičíkať, čomu som rada, lebo prvy synček zaspaval zásadne pri papaní... tento pre zmenu zaspí sám, len čo vidím, že je unavený, položím ho na perinku, zakryjem mu očká plienkou alebo velkou vreckovou a do minúty spinká....
toť naše stručné zhrnutie 🙂

karin1905
3. dec 2012

@vierazit198 nieje začo, vidím, že Tvoj synček je starší od môjho... ja môjmu dávam na noc 150ml Beby + ak ešte pýta, dokojím ho z prsníka a je kľudný...áno, deti, ktoré sú na UM môžu začať s príkrmami od uk.4.mes. a deti čisto dojčené od ukončeného 6.mes...tak som sa dočítala 😀

miskachrumka
3. dec 2012

@nessy 😅 😅 😅 😅

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 ahoj ........ano máme prvé očkovanie za sebou ....a mal večer okolo 38C dala som zabaly na nožky a čielko a bolo ok bez horúčky prebúval celú noc 😵 raz sme sa kojili 🙂 čo som ani nečakala že bude taká super noc 🙂
neboj bude dobre ..potom sa ozvy ....držím palce a ano ideme dávať očkovať aj navyše na rotavírusy 😉

miskachrumka
3. dec 2012

Aj my sme stále plne kojený 😵 😵 😵 príkrmy začneme okolo pol roka 🙂 ale brala by som čisté kojenie aj do roka 😀

miskachrumka
3. dec 2012

@wildluccia34 ani nie ...niečo už áno ...ale dnes som pokračovala a kupovala som aj 6 balíkov na mikuláša 😀
a posledné darčeky kupujeme ked príde drahý domov 🙂

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 ja Domča obliekam aj do overalu aj do deky a šup do fusaku ....ked je velká zima ešte ďalšiu deku dávam 🙂ale objednala som si ešte jeden kočik ,ktorý je ešte vačší ....a tam mu bude lepšie je širší tak nebude taký stlačený 😉

vierazit198
3. dec 2012

@kacenka78 dakujem za rady respektive to ako fungujete vy s drobcom... pisala si ze pod ohradkou si chyta hracky .. moj maly hracku nechyti ale len rucickamy mece a aj nozickami.. tiez stale vypluva cumlik a ked mu potieram dasienka tak mi ide spapkat prst... jaj ale by som prijala spinkat celu noc nakolko som stale sama manzel je von... som taka unavena.. ale asi tu sunarku nedam este je cas lebo maly ma cca 6 - 7 papkani a z toho ma asi 5x moje mliecko aj ked z flasky lebo odsavam ale ma moje a to je dolezite.. jáj tak ja ho asi obliekam zle ... ja len viem ze deticky by sa mali obliekat o jednu vrstvu viac ako my dospely.... a treba teplotu skusat v zatylku.. no nikdy toneviem odhadnut.. nechodim na tuto stranku casto tak dufam ze niektore mamicky napistu kedy davat prikrmy a ako idu nato.. mam nastudovane vela veci a kopec prospektov no najlepsie je ked ma niekto skusenosti. 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujem za skusenosti a zelam vela zdravicka .. no som zvedava ako nam dopadne ockovanie ja mu dam pre istotu cipok a obklad.. daaaakujem 😉 😉 😉 😉

vierazit198
3. dec 2012

@karin1905 karinka ano sme starsi no nie sme ...sme narodeny skorej ..o dva mesiace ja som mala byt augustovka. no nepodarilo sa ale sme zdravucky a to je dolezite ale stale chodim na toto forum lebo ja musim brat maleho ako skoro stvormesacneho vies? aj ked ma skoro 6 mesiacikov. .. vsak nie sme ani stepeny ... ani prikrmy preto sa pytam vas... fuuu 150ml? musim mu aj ja dat viac asi na noc .. on papka 130ml - 140ml tak to je asi malo..ja davam aj svoje no ked davam umele tak dam cele umele a ked moje tak celu davku mojho mliecka. 😉 😉 😉 dakuuujem 😀 😀

vierazit198
3. dec 2012

@miskachrumka jasne napisem budem tu chodit castejsie ak mi to moj drobec dovoli.. sme sami a bojujeme len ja a syncek manzel chodi stale von na sluzobky.. dam aj ja cipok hned ako pridem domov a u lekara este obkladik.. si zlatucka dakujem 😀

vierazit198
3. dec 2012

Mamicky chcem Vam podakovat za rady a skusenosti... velmi mi to pomoze a budem si vediet spravit prehlad ako dalej a co robit..co je lepsie a co sa mi paci ako to robite vy..som rada ze taketo forum je a ze si mozeme vymenit skusenosti.. 😀 😀 😀 😀 krasny vecer

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 neni začo preboha 🙂
ja som tiež chcela dať sirup ale že nemám davať hned aby teličko aj bojovalo trošku s tou očkovacou látkou 🙂
a zabaly možeš dať hned 🙂 ja som dala chladné vreckovky na nožky 🙂
a aj my sme sami už neuveritelné 2mes bude teraz v stredu !

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 a ty si na fb ?
v augustovkách ?

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 ja som sem nechodila dlho.....ani nebudem ...som radšej na fb 🙂
je tam super ....pod tam ...alebo napíš IP🙂

vierazit198
3. dec 2012

@miskachrumka ano som na fb velmi rada si stebou popisem .. som tam ako monika nagyova mam tam snehuliakov... lebo tu nejak nechodim casto...a tam sa da popisat . je to strasne ked si sama ze,? mne je niekedy noramalne doplacu. nemam ako navarit a ledva sa najem..

miskachrumka
3. dec 2012

@vierazit198 ja si často polačem ked je tažko ......ked mám pocit že to už neutiahnem .....ae vždy vinde slnko 🙂

kmkke
3. dec 2012

@vierazit198 Nemusíš dávať hneď čípok, presne ako napísala Miška, len studené obklady a čakaj 🙂 Ja som čakala do 1 v noci, a keď sa nič nedialo, išla som spať. Ten môj drobec mal teplotu 36,6C, najedol sa o pol 1 a spal až do 6, čo sa stalo 1 a asi aj posledný krát, lebo furt sa budí aspoň raz za 3-4 hodiny 😀 Takže reakcia žiadna 😅
A čo sa týka kojenia, ja by som tiež kojila čo najdlhšie, a keby sa dalo, tak s príkrmami začnem čo najneskôr. Inak ja som bola do 9 mesiacov výlučné kojená, totižto mojej mame nikto nepovedal že má dávať aj príkrmy 😀 😀 😀 Takže keď nastúpila do roboty, a mňa dala do jaslí, nastal problém, lebo ja som chcela len cicku a nič iné. Ešte dobre, že robila v jasliach upratovačku, bo inak neviem. Ostatné deti sestričky kŕmili a mne moja mamča štúrala na záchode cicku žeby som sa najedla 😉

miskachrumka
3. dec 2012

@kmkke ked mám napísať pravdu aj ja by som chcela malého len kojiť do roka ...ale to by bolo viac na škodu ako na úžitok ... musí si zvykať aj na iné chute a prijímať aj iné veci 🙂
a ináč tiež sme mali jednu z tích super nocí po očkovaní ..prespal celú noc a večer vobec neplakal a neštrajkoval ...čo vždy robí :/

karin1905
4. dec 2012

@vierazit198 aha ja som nevedela 🙂 ja kombinujem, ked vypije UM dam ho k prsniku lebo uz som leniva ist rozrabat dalsie :D

ela2710
5. dec 2012

@miskachrumka my to máme podobne, mala bola vcera ockovana a dnes v noci vstala len jediny jeden krat, aj to sa len napapala a spinka dalej, to este ani nebolo 😀 ale nastastie ziadne teploty, ani nic...
za tyzden ma uz 4 mesiace, ide to hrozne rychlo 🙂 nestiham to tu ani citat, musim si sem uz konecne sadnut 🙂 mala ma 6980 g, zatial je len cisto kojena a snad nam to este dlho vydrzi 🙂

miskachrumka
5. dec 2012

@ela2710 aj my sme dojčený čo ma tiež velmi teší ............nič lepšie neexistuje 🙂
my sme boli vážený pred týždnom na očkovaní a mal okolo 6800g a 65cm tak že podobné miery 😵
veru my tiež za 10dní 4mesiace ..........a mo starší o dva mes 4 roky

vierazit198
5. dec 2012

Mamicky prajem Vam a aj drobcom krasneho Mikulasa

hviezdicka77
5. dec 2012

@vierazit198 aj tebe, teda vam 🙂

miskachrumka
5. dec 2012

@vierazit198 dakujeme pekne 🙂 ,,,,,,,,,,,,,,,aj Vám 😉

sandrika1986
6. dec 2012