Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte, prosim Vas neviete mi poradit, co si mam dat na bolest hlavy??? Mam neskutocnu migrenu :( Viem, ze lieky nemozem, ale co by ste mi poradili, co by mi mohlo zabrat? Vcera vecer to bola taka bolest, ze az ma natahovalo na vracanie :( Ani ked som sa vyspala nie je to lepsie.. NEviem, ako to dnes vydrzim v robote :(
@stvura ja na amnio idem, hneď ako budem mať výsledky z AFP, idem na genetiku a odtiaľ na amnio. Ideálne obdobie pre amnio je vraj 17-18 tt, kvôli množstvu plodovej vody a veľkosti dieťatka. Samozrejme, že odber robia aj neskôr, ale čím neskôr, tým je to vraj rizikovejšie. Nechaj si to uležať v hlave, poraď sa s manželom a uvidíš aj podľa výsledkov AFP. Ty ešte nemáš taký vek, že by ti AFP malo vyjsť zle. Držím palčeky, uvidíš, všetko bude v poriadku 🙂
Ahojte babulky, mam na vas otazocku, dnes som bola na poradni, videla som sono, babo krasne rastie, len ma lekarka nepozerala zospodu, robi sa to pri kazdej poradni, alebo nie?? Dakujem 🙂
@jarabica123 praveze nie, niektori lekrai nekontroluju zo spodu vobec, nemusis sa bat, ze by sa nieco zanedbalo, to az ku koncu tehu bude kontrolovat krcok a tak 😅
@jarabica123 Ahoj, v tomto tyzdni, by ti mala lekarka urobit kompletne vysetrenie, to znamena skontrolovat krcok, skontrolovat hlien, urobit vyter na cytologiu, skontrolovat rozmery babatka, odmerat rozmery panvy. Vsetko sa to zapisuje to tehotenskej knizky, su tam na to kolonky presne ku tomuto tyzdnu. No a v tomto tyzdni su povinne aj krvne testy na toxoplazmozu, krvny obraz , krvnu skupinu, pohlavne choroby a to je asi vsetko. 😎 Inac, krcok sa uz potom kontroluje iba potreby, to znamena, pri kazdej poradni, by sa ta mal lekar, opytat, ze ci ti tvrdne brusko a ako casto, nasledne ti skontroluje krcok, ci tam nahodou neprebiehaju nejake zmeny v dosledku tvrdnutia 😝
@jarabica123 Je to zaujímave, mne naopak stále kontroluje krčok, aj maternicu zo spodu. Na poslednej návšteve mi ultrazvuk nerobila, to som bola 14+4tt. Stačili je výsledky z integrovaných testov, na ktoré som bola v 12+4tt
@nena13 jasné, cez bruško...neviem si predstaviť, že by sa vnútri špáral vaginálnym sono 15 min. 😕 😨 😀
aj ja som mala obavy, ale keďže sme to nemohli nájsť a dobehli na poslednú chvíľu, tak som si to ani neuvedomila napokon...hneď ma vzal, mm ma držal celý čas za ruku a spolu sme pozerali na obrazovku 😉 ...platila som 35 EUR...hneď mi vravel, že ak výjdu zlé AFP a nebudem chcieť ísť na amnio, mám prísť na genetický utz cca v 21tt...tak uvidím...síce ďalších asi 40 EUR, ale tak za pokojný spánok do koca tehu to stojí 😉 ...držím ti palce 😉

@nany100 To som rada🙂-určite sa Ti uľavilo-mňa to čaká zajtra v Martine,tak som strašne zvedavá.Koľko si platila v ZA?Robil Ti to vyšetrenie cez bruško? Ja Ti mám také nervy na tu stredu...