Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jarabica123 ahoj je to individualne ja som prisla do nemocnice s krvacanim a vysetril ma zo spodu dal mi injekciu a ani mi sono neurobil.....ked su presvedcení ze je vsetko v poriadku ........
pridávam sa do témy...termín 15.5.2011:-) nám sa bábätko podarilo veľmi skoro - mesiac po svadbe. Ale veľmi sa tešíme a sme vďační. Maličké je zdravé, boli sme pred týždňom aj na NT ultrazvuku. Sme 14tt. Akurát mi vraj v krvi chýbajú protilátky na toxoplazmózu - má niekto podobný problém?
Držím vám všetkým palce 😎
@katkamiki a paralen 500 si skusala?Mna aj vcera bolala hlava od krcnej chrbtice, ako sa v robote stale krcim nad papiermi a dala som si paralen a chvalabohu zabralo, aj ked tiez som niekedy mala take migreny,ze ibalgin fast mi zabral tak za hodinu ..ale to som nebola tehotna..teraz chvalabohu nemam take, iba od tej krcnej chrbtice a to mi zabral ten paralen. Drzim palce 😉
Ahojte kocky, ako vam rastie brusko? A kolko ste uz pribrali ? ... Ja mam brucho ako v 6 mesiaci, ale moc som nepribrala .
@alohim protilátky na toxoplatzmózu môžeš aj nemusíš mať. Ak ich máš, znamená to, že niekedy si ju prekonala a ani si o tom nemusela vedieť, to však tvoje tehotenstvo neovplyvní. Ak však ochorieš na toxoplazmózu tesne pred otehotnením alebo v 1. trimestri je to nebezpečné. Takže sa tým vôbec neznepokojuj 🙂
@lucyfuk77 ahoj, aj som v 13tt a kamoska mi hovori, ze uz mi vidno brusko. Reku ake, lebo ja som zatial nic nezbadala 🙂. Co sa vahy tyka, tak vytrvalo chudnem. Sice uz mozem trosku jest, ale stale to nie je bohvie co. Ja teraz skor trpim vykyvmi nalad a tusim mam hadaveho hormonu az az. Chudak mm. :-P
Aha ...takze nie som sama ktorej uz ako tak vykuka brusko a nepribrala ani cele kilo????ja uz som zacala stresovat ci je to v poriadku ...ale dr. by mi predvcerom snad nieco povedala ci? pri eliske som zacala priberat este som ani od dr. nemala potvrdene ze som tehotna a uz som prisla s 1kg navyse....
@stvura dakujem za radu... ja som bola upozornena ze nemam nic take ako malinova ostruzina skorica alebo zazvor... vsetko to vraj podporuje stahy maternice...a ja ich mam beztak 😎 ....
@stvura ved to aj u doktorov plati velka subjektivita a to bz nemalo byt..Nastastie mame v tejto dobe na vyber 😉 Ja som s mojim doktorom celkom spokojna az na tie PN ale to sa hadam doriesi, v cakarni cakavam tak do 10 minut teda hlavne ked som tam uz o siedmej rano...Inak kedy mas termin ?Mne to zatial padlo na 16. maja ale urcite sa to bude posuvat na neskor tak ako v prvom tehu.
@fide ja mam presne taky isty priebeh tehotenstiev, pri malej som stale iba priberala ani neviem z coho az sa to ku koncu vysplhalo na + 20 kg 😒 to som uz pomaly ani nevedela chodit kedze som bola cela spuchnuta, ale vtedy mi vobec nebolo zle.Teraz mi byvalo zle od rana do vecera, tiez som schudla 2kg a momentalne mam stale - 1 kg.Mozno to znamena ze cakame opacne pohlavie teda chlapcov, nie? Moja mamina mala presne to iste a tiez ked cakala mojho brata tak jej byvalo velmi zle.
@alohim Ahoj, to nie je dobre, ze nemas protilatky na toxo, to znamena, ze si chorobu neprekonala, cize si musis davat extra pozor, na urcite veci, ako nepriklad zle uvarene masko, alebo neprepecene, alebo ak mas doma macicku, vobec jej necistit zachodik, poriadne umyvat ovocie a zeleninku. Ak by si teraz ako tehotna dostala toxoplazmozu, mohlo by to dopadnut veelmi zle, takze bud velmi opatrna 😝
Ahojte babenky. Mne sa dve čiarky podarili po 11 rokoch. Som 16 tt a doma mám 11 ročného frajera. Na súrodenca sa veľmi teší, no ja sa aj trošku bojím po toľkých rokoch, ale dúfam, že všetko dobre dopadne. Asi budem rodiť SC kvôly tlaku. Termín mám 8.5.2012 no uvidíme.
@lucyfuk77 Ja nastastie som nepribrala tolko aby bolo po porode treba chudnut ... teda aspon si myslim 😎 hned asi za 2 mesiace po porode som bola len o pol kg nad svoju predchadzajucu vahu ... to som neriesila kedze som chcela dojcit...no a teraz kym som otehotnela snazila som sa schudnut aby som mohla spokojne priberat pocas tehotenstva.... 😀
Ahojte žienky-tak už mám aj ja po NT-zatiaľ sme zdravučkí-len sa nechcelo otočiť,stále ho nebolo vidno-dlho so mnou robil skoro pol hodinku.Máme6,8 ,tak sa vzpieralo,no podarené bolo.Mne sa to potých 2 MA nechce ani veriť,že je ok.Je tam malé riziko len kôli môjmu veku,ale keby že mám 25 tak by to bolo 1: 3OOO.Tak ak mi vyjdu tie testy v 16 týždni dobre-na amnio nepôjdem.
Bruško?VeĎ ja som ako v 7 mesiaci,aj toho som sa bála,či je to normálne.Dookola také poznámky-nejak si pribrala -myslím si,keby ste tak vedeli-ale teraz to už v práci poviem,lebo by som to už neukryla a tiež za chvíľu pôjdem na PN.
Pribrala som asi 2 kg-je to veľa v 13 t.že?Ja budem asi ako tuleň🙂
No baby tak teda ja mám bruško ešte veru malinké 😒
brusko este nevidno, ale uz ho citit 🙂. Posledne dve noci som sa moc nevyspala, vzdy sa otocim na brucho a teraz sa to uz moc neda. Ako to riesite vy?
aj ja mam este malinke brusko ale uz sa to da vidiet, no s tym spanim som tak, ze spim na boku

@katkamiki ahoj ked hovoris ze ta natahuje ... nepomoze poriadne zvracat??? teda moje bolesti hlavy su väcsinou z nevolnosti .....a este mozu tehotne zazvor????