icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kisasonka83
2. dec 2011

@suzan1111 ahoj ja som bola dneska a sestricka mi hovorila aby som zavolala v stredu,ze uz budu,inak keby som isla na odber v pondelok tak vysledky by boli tiez v stredu

alohim
2. dec 2011

@suzan1111 Ahoj, ja tiež idem na odber na triple test až ďalší týždeň pondelok - no som už 16/3, snáď to nie je neskoro, vraj sa to robi v 16tt. Inak dnes som bola na kontrole a zápal je fuč, ale mykóza tam stále je, potvora 😒 si pamätám že si tiež písala o mykóze. Podarilo sa ti už toho zbaviť pomocou Macmiror500? Mne Fluconazol nezabral, teraz mam predpísaný Lomexin krém a mám používať aj roztok Rosalgin. Lekáka bola sklamaná, lebo zasa mi nemohla urobiť ster na cyto...jooj o 10 dní zasa kontrola, vraj po nej bude cyto + povedala že musím tam ísť tesne po preliečení, lebo sa to možno vráti. Optimistická vyhliadka 😒 cítim sa ako pokusný králik na lieky a ide to aj dosť do peňazí...snáď už bude dobre. nechápem, mykózu sm pred thotenstvom mala len raz aj to zabrala jedná mastička. Hlavne, že bábätko je v poriadku, vtipálek...dnes lekárke ukázalo na námatkovom sone chrbát a zadok a bolo naopak otočené dole hlavičkou 😀

Ale teším sa na zač. januára...bude morfologický ultrazvuk. Vás kedy objednali? o chvíľku sa to tu bude hemžiť správami o pohlaví bábätiek 😉

prajem vám pekný víkend 🙂

cobhan
3. dec 2011

@boise ahoj, ja som tiez proti ockovaniu. Este pochopim ockovanie proti tetanu a tbc, ale ten zvysok sa mi zda uz byt nad ramec. Ako dieta som po ockovani proti osypkam dostala osypky do par hodin a s tazkym priebehom.

raa2
3. dec 2011

@cobhan mne sa aj to TBC zda zcestne, ved uz ho skoro nikde neockuju len na slovensku.a ked si precitas o nom viacej tak zistis, ze neznamena ked je clovek zaockovany na TBC tak ho aj naozaj nedostane...

suzan1111
5. dec 2011

@alohim ahoj 🙂 mne ten macmirror 500 zabral hned po prvej bobulke,je to dost silne ale nemala som z toho ziadne problemy a na druhy den sa svrbenie stratilo, je tam 12bobul,vybrala som zatial 7,takze uvidime,ci sa to potom nevrati,dufam ze uz nie. Este mi taka clotrimazolum natierat zvonka. Ja ked pojdem na tripple, tiez budem 16+3 ale to nevadi,lebo to sa robi od 16tt ale kludne aj neskor o par dni..svagrina vraj ked mala zle vysledky z tripple,tak jej povedali nech pocka este dva tyzdne a znovu jej ich opakovali a uz mala dobre vysledky a nemusela ist na amnio vraj. Ja som sa este na morfo neobjednavala,ale asi tiez pojdem tak druhy januarovy tyzden..uvidim..doktorka mi da cislo na toho p.doktora co to robi a musim mu zavolat a objednat sa..uvidim co povie, kedy ma volne. Ja sa tiez velmi tesim na to co to bude,uz by som si rada kupila nejaku vecicku 🙂 Mna cez vikend zase pobolievalo brusko, pichalo okolo pupku a vcera aj dole tahalo troska,,tak som mala cely vikend blbu naladu plnu strachu,hoci to bolo len obcasne stuchnutie..stale nieco..ale dufam,ze to len rastieme lebo mam viac a viac pocit ze citim hmyrenie tej nasej bublinky..tak si asi robi miesto v brusku..budem sa musiet spytat doktorky ked pojdem v stredu na odbery. Drzim ti palceky. 😉

palmarmj
5. dec 2011

😉 Pozdravujem vsetky majovky... ja som sa dnes vratila od Dr a definitivne mi podla sona posunuli termin porodu na 5.maja... do teraz som mala 25-28 april.... vsak uvidime... 😉

maskyna
5. dec 2011

ahojte,ja som bola v piatok u dr.a brali mi krv na geneticke testy,dufam ze to dobre dopadne.mala som zasa vysoky tlak,ma niektora z vas tiez vysoky tlak,predpisala mi lieky tak dufam ze klesne,lebo si pojdem polezat do nemocnice ☹

boise
5. dec 2011

@maskyna ja mam vzdy na poradni tlak od 145/80 do 160/85...ale ja mam syndrom bieleho plasta, doma si meriam tlak a mavam sotva 115/75 😉 tak isto som to mala aj pri prvom, takze moja lekarka uz vie ze co je vo veci 😉 skus si merat doma viac krat za den a zapisuj si 😉

maskyna
5. dec 2011

jaj no tak to mam potom asi aj ja,lenze ja som jej povedala ze ked som doma tak mavam dobry tlak a akonahle pridem k sestricke aby mi odmerala tlak tak sa mi tak rozbusi srdce 😀 meriam si teraz kazdy den a je dobry 🙂

alohim
5. dec 2011

@suzan1111 Vdaka za spravu, si ma upokojila. Mykoza ustupuje, mast zabera no nepohodlne sa aplikuje a asi mi to na 1x podrazdilo posvovu sliznicu a mal som ruzovkasty vytok, zlakla som sa, celkovo je teraz moja psychika nejak menej pozitivna a sa bojim o babatko.
Dnes na 16+6tt mi vzali krv na Tripple ale nejak tym testom neverim, ani mi ich nemuseli robit.
Inak aj ja mam podobne pocity - s tym bruskom, v noci sa mi zle spi, uz druhy den mam pocit akoby ma tam nieco tlacilo (no nenosim tesne pyzamo ani nespim na bruchu), taky pocit plneho a tazkeho brucha, ale nie je to travenie. Semtam ma popichava v podbrusku, citim take pnutie a tlak. Dnes to bolo aj cez den, mozno je to z unavy (v praci nejak nevladzem, neviem sa dockat prazdnin) alebo ako hovoris "z toho ze rastieme". O tyzden idem na kontrolu tak sa opytam doktorky, co to s tym bruskom. Sem tam aj ja mam take pocity vnutri ako vlnenie v brusku, zblnknutie, stuchnutie - mozno si domyslam ze su to pohyby, ale mozno ze ozaj ano 🙂
Drz sa Suzan! 🙂

lucyfuk77
5. dec 2011

ahojte kočky, aj vás tak strašne bolí chrbát ? tým, že už nemôžem ležať na chrbte, ale len na boku, mám dosť veľké bolesti - hlavne ráno. Ako ste na tom vy ? nepočuli ste o nejakej masáži vhodnej pre tehotné ? ďakujem

suzan1111
6. dec 2011

@lucyfuk77 o masazi som nepocula ale mna stale nieco pobolieva a krize su jedna z tych veci 🙂 ale to je uplne normalne pokial teda nemas take tazkosti ze nemozes chodit,..asi sa ti babatko tlaci viacej do chrbta ako dopredu..skus si v lekarni kupit hrejivu naplast(ak je vhodna pre tehotne)alebo nejaky masazny gel na prirodnej baze. Ja mam zoznam homeopatik, mozem sa ti doma kuk ci je tam nieco na krize,len su to vsetko rakuske vyrobky..takze na slovensku asi nebudu ☹

michalienka25
6. dec 2011

Tak kočky, aj ja sa pridávam k Vám do skupiny májovčatiek 🙂. Zatial som iba obkukovala a čítala, ale tak si hovorim, ze aj ja dam vediet o svojom malom pokladíku, čo vo mne rastie 🙂.

lucyfuk77
6. dec 2011

@suzan1111 s tým Rakúskom to nebude problém 🙂 mne sa dosť blbo spí len na boku ... preto som taká ubolená, keby tak vymysleli postel, čo by mala na bruchu dieru 😉 aby som mohla sem tam aj na bruchu ležať, to by bola paráda 😎

petra1209
6. dec 2011

Baby ja som dnes dostala takú chuť na fajnú kapustnicu, že už sa aj varí 🙂

michalienka25
6. dec 2011

@lucyfuk77 🙂, presne toto mna napadlo minule, ze by sa mali vyrabat nejake specialne matrace pre tehotne, aby sme mohli spat na brusku 😀

katkamiki
6. dec 2011

@petra1209 no ja uz druhu nedelu jem kapustnicu 🙂 Teraz by som stale jedla kyslu kapustu ale strasne kyslu 🙂 Zevraj to bude chlapec hovoria.. 🙂 Uvidime

tinci
6. dec 2011

Caute maminky kto sa uz objednaval na 4D/3D ultrazvuk?Ja som sa vcera objadnavala a sestricka povedala ze tento ultrazvuk staci v 24 tyzdni - nie je to trochu neskoro? V kolkom tyzdni je to najvhodnejsie podla vas?...

katuskaaa29
6. dec 2011

@tinci No ja som rozmyslala ci ist alebo nie, zatial som tak, ze ako moja doktorka nebude vidiet na ultrazvuku, ze ci je to dievcatko alebo chlapcek tak asi pojdem. Sice moj pratner je proti, podla neho to su zbytocne vyhodene peniaze, hlavne ked genetiku mam v poriadku a zbytocne sa osvecuje babo. Takze este nie som rozhodnuta.

jaja018
6. dec 2011

Podla mňa to nie je ani ružové ani modré ale take fialové. Myslíte že chlapček alebo dievčatko?

alicia28
6. dec 2011

@tinci ....na zistenie pohlavia sa robi ultrazvuk 4D uz v 20 tyzdni,,,ale ked to chces vediet skor tak je to mozne,,,vola sa to morfologicky ultrazvuk

adikasala
6. dec 2011

@jaja018 a to je co? test na zistenie pohlavia?to som este nikde nepocula o tomto.podla mna to je skor na to modre... 🙂

jaja018
6. dec 2011

@adikasala ano je to test na urcenie pohlavia. Len farba je taka neidentifikovatelna 😀

babush
6. dec 2011

@jaja018 no je to skor modre, podla mna.
My uz o 2 tyzdne ideme na sono, a budem sa pytat a pozerat, ci tam je kavove zrnko alebo pipik 😀 Dnes sa mi snivalo, ze je to chlapciatko..uuuuu to bolo prvy krat... doteraz som bola presvedcena o dievcatku. No ved nechame sa prekvapit.
lucyfuk77 ja som pri prvom tehotenstve dost vyuzila na spanie kojaci vankus, s nim som robila divy v posteli 🙂 ale pomahalo a celkom som sa vyspala, v ramci moznosti samozrejme. Tak len moja mala skusenost, mozno pomoze.

zarka11
7. dec 2011

ahojte, tak ja som bola vcera na druhej poradni, zatial vsetko o.k., brali mi krv na triple testy, výsledky budu o týžden, dufam , ze budu v poriadku. v ktorom tyzdni je najvhodnejsie sa objednat na 3D ultrazvuk?

tinci
7. dec 2011

@katuskaaa29 pri mojej prvej laske som ani ja nebola na 4D, ale teraz by som chcela ist uz len kvoli fotkam a nasej malej ta sa na surodenca velmi tesi a bude mat z nich zazitok este viac ako my 🙂

katkamiki
7. dec 2011

No mne tiez povedal lekar, ze najlepsie je ist na 4D v 24 tyzdni... Ja tam chcem ist uz nielen koli tomu, aby som vedela pohlavie, ale aj koli tomu, aby tam videli presne urcite choroby, poruchy tvaricjy, raztep a pod. Tak to koli tomu peniazky dam na to, aj ked je to fakt drahe. POhlavie ma zaujima najmenej, chcem vediet ci je vsetko ok.

stvura
Odpoveď bola odstránená
nena13
7. dec 2011

@cobhan Ani nehovor,ja sa oškarbujem celá-najprv bruško ,teraz sa pridli posledné týždne aj bradavky-som jak šinpanz...

nena13
7. dec 2011

@suzan1111 Aj mna strášne cez víkend bplelo bruško ,sem tam pichlo-teraz je to už lepšie,ale prežila som poriadny strach.Zajtra idem na AFP-strašne sa bojím ,lebo môj vek37 to môže poriadne došarapatiť-Nt som mala ok,ale tohto sa bojím,kedže sú také nepresné...
@michalienka25 Vitaj ,ako sa citiš a ako prežívaš tehotenstvo?🙂
@lucyfuk77 No tak takú posteľ by som brala,stále ma to ťahá na brušku spať a pritom som spávavala na boku-ja neviem,či ma neprevažuje 😀 😀 😀 😀
@petra1209 Tak ja z kapusty už varím 2 týždne-včera to bol segedín,kedže už kapustová musí ísť drahému hore hrdlom-síce sa nesťažuje🙂
@katkamiki Pána-takže kapusta sa spája s chlapcom-moje nervy-uas ďalšie znamenie na chlapca-a my sme samé ženské a aj som trolinku dúfala na babu-ale stále sa mi nejak potvrdí chlapec a sa mi zdá,že to aj tak cítim...
@tinci V 24 týždni je ževraj najkrajší,ale ja sa objednávam na 20 ak sa nič nezmení,ale ja to chcem spojiť aj spodrobným popzeraním bábatka na vývojové vady-NT sa robí 11-13+6 a druhý podrobný 3D-4D je najlepší v 20-záleží od toho či chceš prezrieť bábatko poriadne....Alebo kôli zážitku,fotkám-to je lepši v 24...
@stvura Mňa to vracanie drží ako kedy-ale to je také o ničom-zo pár dní vraciam-naprázdno a chvíľku 1_2 dní mám pokoj...