Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
baby prave som volala na ten morfo utlrazvuk a 3d, objednali ma na 5.januara..jupi ja sa tak tesim,lebo som myslela ze az koncom januara ma objedna a ona ze podla terminu porodu mozem prist uz toho piateho 😀 hned po vianociach budeme mat dalsi darcek..zaznam nasho babetka 🙂
Ahojte, chcem sa opytať nebola ste niektora na vyšetreni ohladom bilateralnych cyst choriodialneho plexu na vyšetreni "Centrum prenatalnej diagnostiky - ultrazvukova ambulancia" v Košiciach ???? Som v 19 tt a prave mi Dr. povedala o cystach v hlavičke dieťatka, mam z toho strach.... ☹ ☹ ☹
@rvierka myslim, ze sa nemusis bat..tu som nasla nejaku diskiu o tom a pisu ze sa do 30tt vytrati..https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/cysta-chorioidalneho-plexu-ake-mate-skusenosti/
ahojte.Zdravim vsetky maminky a ich babetka 🙂
@macko_usko222 Nápodobne zdravíme aj my teba🙂
@nena13 urcite to netreba prehanat s magneziom, u nas to davaju doktori pomaly povinne vsetkym zenam a potom sa divia, ze su po termine a porod sa nerozbieha ... a nehovoriac o tom, ze magnezko prechadza aj ku drobcovi a je znacna sanca ze placenta je pretazena a telo to nevie potom odburat ... inac presne o magnezku hovorila aj dula kamoske na cviceni, ona je fyzioterapeutka v detskej nemocnici a ze miminka po magnezkovych tehotenstvach maju ochabnute svaly, ze meskaju s vyvojom o tri mesiace ze bezmagnmezkovymi detmi, lebo magnezko ma za ulohu zabranovat svalovemu napatiu tak sa pri tych konskych davkach co dostavaju potom rodia svalovo ochabnute a maju nervove trasy - akoby abstinencny priznak, take nekontrolovane pohyby s ruckami a nozkami a su z toho predrazdene.
Ked uz fakt treba brat, tak je lepsie zvolit co najprirodnejsiu formu, magnezium z vody napr Magnezia s obrovskym obsahom prirodnej formy, za hrst mandli pravidelne alebo tusim aj paraorechy obsahuju vela magnezia ... nezaberie to tak rychlo, ako tabletky, ale po takom tyzdni by clovek mal zacat citit zlepsenie.
Ale ak uz clovek berie konske davky, tak treba vysadzovat postupne, lebo drobec ma uz navyk, aby ho to nesokovalo ...
@pifina Tak to pocujem prvy krat ja som ho brala aj pri prvom aj pri druhom a berem ho aj teraz. A deti sa mi narodili uplne v poriadku, mne ho odporucila neurologicka, ale toto som este nepocula, ja som pocula ze by sa mal pred porodom vysadit asi mesiac 😕
@cherry1981 mozno si nebrala take konske davky ... neviem, pre mna to bola tiez zaujimava info, dokonca o tom hovorila aj jedna porodna asistentka na prednaske, co som bola asi pred mesiacom ...
@nena13 Občasné pichanie mám aj ja hlavne na stranách ( vpravo, vlavo ) a magnézium je úplne v pohode, práve v tehu sa odporúča, nemusíš sa ho vôbec báť práve naopak, mne ho odporučil gynekolog nie len kvôli tomu pichaniu ale aj kvoli tlaku keďže som mala trochu vyšší pulz. takže ho beriem každý deň a Femibion k tomu 🙂
@pifina Tak z tohto som tiež prekvapená, mne ho odporučil aj gynekolog aj internistka kedže som mala problém s tlakom a dokonca mi trvrdili že sa nemusím báť predávkovania lebo čo moje telo nepotrebuje si samo vylúči. Neberiem isto konské dávky ale beriem ho tak ako mi gynekolog odporučil. do týždna 3 tabletky.
Baby užívate ale máte skúsenosti s vitamínmi Femibion ?
@cherry1981 Tiež si myslím, že jedna tabletka denne nemôže nijak uškodiť hlavne v prípadoch keď ti ich odporučila neurologička a mne kvôli tomu tlaku. Ja sa občas pozabudnem takže v priemere užijem tých tabliet 4 za týždeňa tlak sa mi upravil.
@cherry1981 to s tým vysadením mesiac pred pôrodom je pravda, mne to aj lekár hovoril, ale pokiaľ má žena pobolievanie alebo kŕče ako som mávala ja, tak jedna tableta denne nemôže uškodiť. Ja si vždy podvečer robievam tú šumivú je slabšia ako klasické megnéziové tablety a výborne sa po nej spí 🙂
Ahojte, rada by som sa k Vam pridala, som tu uplne nova. Cakam svoje prve dieta a termin mam maj 2012
@danculka24 vitaj 🙂
@stvura Tak ja to s tým magnéziom veľmi nepreháňam, tlak som mala zvýšný hlavne okolo svadby a vtedy mi celkom pomohlo a teraz si dám tak 3-4 tabletky týždenne a ako som sa vyššie dočítala tak nadmerne ho ani netreba užívať ak na to nie je dôvod (vysoký tlak, tvrdnutie bruška ...) Každý deň užívam Femibion, začala som asi mesiac pred tehu. Tvrdnutie bruška som zatial nespozorovala, iba 1-2x aj to iba na chvílku.
Oba porody ti asi veľa báb môže závidieť keďže si to mala bez nejakých výrazných kontrakcii, tak nech aj tretie mimi príde na svet tak ľahko a pohodovo 🙂
@danculka24 Vitaj, tiež budem mať prvé miminko 🙂

@cobhan ochota nadovsetko ☹ ale snad sa zadari a bude to ok