icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
8. dec 2011

@cobhan ochota nadovsetko ☹ ale snad sa zadari a bude to ok

suzan1111
8. dec 2011

baby prave som volala na ten morfo utlrazvuk a 3d, objednali ma na 5.januara..jupi ja sa tak tesim,lebo som myslela ze az koncom januara ma objedna a ona ze podla terminu porodu mozem prist uz toho piateho 😀 hned po vianociach budeme mat dalsi darcek..zaznam nasho babetka 🙂

rvierka
8. dec 2011

Ahojte, chcem sa opytať nebola ste niektora na vyšetreni ohladom bilateralnych cyst choriodialneho plexu na vyšetreni "Centrum prenatalnej diagnostiky - ultrazvukova ambulancia" v Košiciach ???? Som v 19 tt a prave mi Dr. povedala o cystach v hlavičke dieťatka, mam z toho strach.... ☹ ☹ ☹

suzan1111
8. dec 2011

@rvierka myslim, ze sa nemusis bat..tu som nasla nejaku diskiu o tom a pisu ze sa do 30tt vytrati..https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/cysta-chorioidalneho-plexu-ake-mate-skusenosti/

rvierka
8. dec 2011

@suzan1111 dakujemmm 🙂

macko_usko222
8. dec 2011

ahojte.Zdravim vsetky maminky a ich babetka 🙂

nena13
9. dec 2011

@cobhan DPN-doplnkové nemocenské poistenie🙂
@suzan1111 No ja vyzerám ako vínový sudoček 😀 Ževraj to picchanie je ok-matrenica sa rozširuje-predpísala mi aj magnezko ,ale moc sa nechcem tým napchávať.Čovy na to?
@jaja018 Malo by to byť ok-ja ho mám stále....

nena13
9. dec 2011

@macko_usko222 Nápodobne zdravíme aj my teba🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
9. dec 2011

@nena13 aha, dakujem za vysvetlenie. Na Slovensku nezijem uz 10 rokov, takze niektore skratky su mi cudzie.

pifina
9. dec 2011

@nena13 urcite to netreba prehanat s magneziom, u nas to davaju doktori pomaly povinne vsetkym zenam a potom sa divia, ze su po termine a porod sa nerozbieha ... a nehovoriac o tom, ze magnezko prechadza aj ku drobcovi a je znacna sanca ze placenta je pretazena a telo to nevie potom odburat ... inac presne o magnezku hovorila aj dula kamoske na cviceni, ona je fyzioterapeutka v detskej nemocnici a ze miminka po magnezkovych tehotenstvach maju ochabnute svaly, ze meskaju s vyvojom o tri mesiace ze bezmagnmezkovymi detmi, lebo magnezko ma za ulohu zabranovat svalovemu napatiu tak sa pri tych konskych davkach co dostavaju potom rodia svalovo ochabnute a maju nervove trasy - akoby abstinencny priznak, take nekontrolovane pohyby s ruckami a nozkami a su z toho predrazdene.
Ked uz fakt treba brat, tak je lepsie zvolit co najprirodnejsiu formu, magnezium z vody napr Magnezia s obrovskym obsahom prirodnej formy, za hrst mandli pravidelne alebo tusim aj paraorechy obsahuju vela magnezia ... nezaberie to tak rychlo, ako tabletky, ale po takom tyzdni by clovek mal zacat citit zlepsenie.
Ale ak uz clovek berie konske davky, tak treba vysadzovat postupne, lebo drobec ma uz navyk, aby ho to nesokovalo ...

cherry1981
9. dec 2011

@pifina Tak to pocujem prvy krat ja som ho brala aj pri prvom aj pri druhom a berem ho aj teraz. A deti sa mi narodili uplne v poriadku, mne ho odporucila neurologicka, ale toto som este nepocula, ja som pocula ze by sa mal pred porodom vysadit asi mesiac 😕

pifina
9. dec 2011

@cherry1981 mozno si nebrala take konske davky ... neviem, pre mna to bola tiez zaujimava info, dokonca o tom hovorila aj jedna porodna asistentka na prednaske, co som bola asi pred mesiacom ...

lilly15
9. dec 2011

@nena13 Občasné pichanie mám aj ja hlavne na stranách ( vpravo, vlavo ) a magnézium je úplne v pohode, práve v tehu sa odporúča, nemusíš sa ho vôbec báť práve naopak, mne ho odporučil gynekolog nie len kvôli tomu pichaniu ale aj kvoli tlaku keďže som mala trochu vyšší pulz. takže ho beriem každý deň a Femibion k tomu 🙂

lilly15
9. dec 2011

@pifina Tak z tohto som tiež prekvapená, mne ho odporučil aj gynekolog aj internistka kedže som mala problém s tlakom a dokonca mi trvrdili že sa nemusím báť predávkovania lebo čo moje telo nepotrebuje si samo vylúči. Neberiem isto konské dávky ale beriem ho tak ako mi gynekolog odporučil. do týždna 3 tabletky.

lilly15
9. dec 2011

@stvura ďakujem pekne, dúfam aj ja! a kedže si už mamina, čo ty hovoríš na to užívanie magnézia? brala si ho resp. berieš ?

pifina
9. dec 2011

@lilly15 niektore zeny beru aj tri tabletky denne 😝 to co beries ty, vyzera na rozumne davkovanie, ked je magnezko fakt potrebne (aj kvoli tlaku u teba), tak je to urcite v poriadku ... len vela zien ho berie pri kazdom pichnuti ...

lilly15
9. dec 2011

@pifina Tak to zas určinie, s ničím to netreba preháňať. Ale určite pekne ďakujem za cennú info.

lilly15
9. dec 2011

Baby užívate ale máte skúsenosti s vitamínmi Femibion ?

cherry1981
9. dec 2011

@lilly15
@pifina Ja berem jednu tabletku denne , a bol mi odporucany 3 krat denne 😕 No hadam ta jedna tabletka neuskodi 🙂

lilly15
9. dec 2011

@cherry1981 Tiež si myslím, že jedna tabletka denne nemôže nijak uškodiť hlavne v prípadoch keď ti ich odporučila neurologička a mne kvôli tomu tlaku. Ja sa občas pozabudnem takže v priemere užijem tých tabliet 4 za týždeňa tlak sa mi upravil.

petra1209
9. dec 2011

@cherry1981 to s tým vysadením mesiac pred pôrodom je pravda, mne to aj lekár hovoril, ale pokiaľ má žena pobolievanie alebo kŕče ako som mávala ja, tak jedna tableta denne nemôže uškodiť. Ja si vždy podvečer robievam tú šumivú je slabšia ako klasické megnéziové tablety a výborne sa po nej spí 🙂

danculka24
9. dec 2011

Ahojte, rada by som sa k Vam pridala, som tu uplne nova. Cakam svoje prve dieta a termin mam maj 2012

pifina
9. dec 2011

@danculka24 vitaj 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lilly15
9. dec 2011

@stvura Tak ja to s tým magnéziom veľmi nepreháňam, tlak som mala zvýšný hlavne okolo svadby a vtedy mi celkom pomohlo a teraz si dám tak 3-4 tabletky týždenne a ako som sa vyššie dočítala tak nadmerne ho ani netreba užívať ak na to nie je dôvod (vysoký tlak, tvrdnutie bruška ...) Každý deň užívam Femibion, začala som asi mesiac pred tehu. Tvrdnutie bruška som zatial nespozorovala, iba 1-2x aj to iba na chvílku.
Oba porody ti asi veľa báb môže závidieť keďže si to mala bez nejakých výrazných kontrakcii, tak nech aj tretie mimi príde na svet tak ľahko a pohodovo 🙂

lilly15
9. dec 2011

@danculka24 Vitaj, tiež budem mať prvé miminko 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lilly15
9. dec 2011

@stvura tak to si mala naozaj v pohode 🙂 Ja som zatial vo svojom okolí ani nepočula o takom lahkom porode.

nena13
10. dec 2011

@pifina Mam pocit ,že to magnezko nepotrebujem,ale pijem stále magneziovku-nemla by som to vysadiť-čo ak som niečo pokašľala-asi by som ju už nemala piť,že? Nevedela som,že to robí takú neplechu-normálne ľutujem,že som ju pila....