icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

darinkazv
8. sep 2011

@jaja018 pošli mi potrebné údaje do IP 😉

darinkazv
8. sep 2011

@suzon78 po novom nemôžu prepustiť tehotnú ani v skúšobnej dobe. je to v novom zákonníku 😉

teleranka
8. sep 2011

@aly
aj ja mam nadchu...ako sa liecis??

frukoleyla
8. sep 2011

@darinkazv jeeeej moja zlata ty si takto krasne podoplnala aj bydlisko? Ty si poklad 🙂 dakujeme mooc!! A len sa pekne setri, ved babatko je najdolezitejsie 😉
Baby ja som od 4 rano hore a zaludok mam ako na vode 😖 este som nic nejedla a horko tazko som aj na obed postavila...nuz fazulka dava uz o sebe vediet 😀

jaja018
8. sep 2011

@suzon78 dakujem za info. tak zatial jej nic nepoviem az ked budem mat k tomu popiere, pre istotu 🙂

suzon78
8. sep 2011

@darinkazv takto si to pamätám ešte keď som robila.... tak to je super, že zaviedli takúto novelu...a po skúšobnej dobe je stále žena v ochranej dobe až do pôrodu plus materskej? Až potom môžu dať výpoveď? Ako sa však dohodnú na zmluve po uplynutí skúšobnej doby, či len uvedú paragraf o ochrannej lehote tehotnej ženy bez konkrétneho dátumu skončenia zmluvy?

darinkazv
8. sep 2011

@frukoleyla 🙂 som rada, že sa páči 😉 potom, keď sa začnú bábätká rodiť, tak tam dáme dátum narodenia, v koľkom tt sa narodili, mená a miery pri narodení. a môžme aj v ktorej pôrodnici 😉
šetriť sa šetrím. ani doma neporobím všetko, čo predtým. ani nevládzem. furt by som spala, jak taký medveď v zime 😀 fyzicky nemám od medveďa ďaleko 😀 s tým žalúdkom to poznám. ja som teraz dostala do seba dve hrste popcornu 😝

suzon78
8. sep 2011

@teleranka ahojky čo sa týka pohlavia bábätka, hodila som link na strane 20, tak mrkni ak si nebudeš vedieť dať rady, tak Ti poradím...

darinkazv
8. sep 2011

@suzon78 toto už ďalej neviem, ako je to po skončení skúšobnej. ale ak by ženu nechceli, no je v ochrannej dobe, tak to zakomponujú asi do zmluvy. ale ak ženu chcú, tak normálne dajú, že ostáva. ale už sa rozhodnú, či určito alebo neurčito. 🙂 a v ochrannej si do skončenia materskej. už na rodičovskej môžu rozviazať zmluvu. iné je to na doby určité. tam ti proste pomer skončí uplynutím doby určitej 😉 tam ochrannú dobu nemáš. takže aj to môžu urobiť, že po skončení skúšobnej ti dajú zmluvu na určito a tým to pre nich hasne. jednoducho ti skončí zmluva uplynutím jej doby

suzon78
8. sep 2011

@darinkazv fíha už sa pomaly rysuje 😵

darinkazv
8. sep 2011

@suzon78 no, zlatunké je. stále ho hladkám 🙂 najlepšie je vidno, keď ležím 🙂 sa vytiešam, lebo pri dcérke mi bolo vidno bruško až v 5. mesiaci a bola som chudšia, než teraz 😝

suzon78
8. sep 2011

@darinkazv je to také zavádzajúce a zdá sa mi tam dosť veľká diera v zákone, teda čo sa týka skúšobnej doby počas tehotenstva, tam by potom asi nemohli dať na zmluvu určitú, ale žena vlastne by mala ostať v prac. pomere až do rod. dovolenky, nie?

teleranka
8. sep 2011

@suzon78
ci kokoooooossss
a ake su skusenosti, ako to vychadza?????
lebo mne vyslo presne to, co si prajem najviac 🙂))

teleranka
8. sep 2011

@darinkazv
moja a nevies ako je to podla noveho zakonika prace? ked sa chcem vratit do prace povedzme 5mesiacov po porode...musia mi garantovat, ze nastupim na svoej pracovne miesto???????
lebo ja mam hajzla sefa, ktory sa ma snazi vyhodit uz dva roky...
a nechcem. aby teraz so mnou vydrbal!

darinkazv
8. sep 2011

@suzon78 no, toto neviem, ako je poriešené to pokračovanie skúšobnej doby. viem isto, že keď otehotnieš po skúšobnej a máš zmluvu na určito, tak jednoducho skončí zmluva a hotovo. 😒

suzon78
8. sep 2011

@darinkazv joj veru Darinka aj sa som bola šíhlejšia a bruška nikde a presne až v piatom mesiaci vykuklo, lenže teraz mi po Timke ostalo stále také malé bruško, tak ani nebudem vedieť, aké je veľké miminko, no ale tomto tehu, už budem musieť so sebou čosi robiť. Pri Timke som mala pred tehu 54 kg. teraz mám 57kg, takže zase sa len nabalím, ale je pravda, že som sa pri Timke asi aj zbytočne prejedala, chcela som aby mala dostatok všetkého, teraz nebudem jesť za dvoch, ale hlavne veľa vitamínov, zeleniny a ovocia za dvoch a ostatné ako pred tehu...

darinkazv
8. sep 2011

@teleranka keď nastúpiš pred uplynutím tých teraz tuším 37 týždňov, tak ti musí vrátiť tvoje miesto. ak by si nastúpila neskôr, po uplynutí tejto doby, tak ti už to isté miesto nemusí vrátiť, ale nesmie ti dať miesto, kde by si mala nižší plat, než pred nástupom na MD 😉

darinkazv
8. sep 2011

@suzon78 ja som pri dcérke pribrala 4kg. ale potom som začala tak polroka po pôrode priberať. až je zo mňa slon. 😀

suzon78
8. sep 2011

@teleranka neviem či to je 100% ale mne to vyšlo pri prvej dcére aj mojej sestre a sesterkám a aj mnohým kamoškám čo poznám, ale pár babenkám to tu nevyšlo , ktoré už majú deti a spätne si to vypočítali.

ak sa vrátiš ako chceš do 5 mesiacov od narodenia, tak ťa musí zobrať na to isté miesto, ak sa vrátiš neskôr, musí ťa prijať, ale na to isté miesto už nemusí. Ja som sa s tým už zmierila, keďže idem z materskej do materskej a bola som s dcérkou dlhšie doma, mám síce na dobu určitú a so šéfkou si dobre rozumiem, je to však predsa len dlhá doba a má už teraz náhradu, takže neviem čo so mnou bude a na aké miesto ma dá, nebránim sa ni výpovedi ak moju pozíciu náhodou zruší, nemám problém hľadať si prácu inde....to je žiaľ život a daň každej ženy za tehotenstvo, ale moja dcéra mi za to stojí.... 😉

teleranka
8. sep 2011

@darinkazv
dakujem. u nas je jedna kolegyna teraz na materskej. na jej miesto prijal svoju milenku a dal jej dobu neurcitu. ta prva mamina sa teraz chce vratit a on je nestastny, lebo nevie, co robit . potrebuje niekoho vyhodit a tak som na pretrase ja a este jedna kolegyna. buduci week mu chcem oznamit, ze cakam babatko a rovno dodam, nech sa netesi, ze si prijme zasa nejaku svoju mačičku, ze pekne sa vratim do pol roka.

teleranka
8. sep 2011

@suzon78
jasne, ze ti za to dcérka stojí. teraz sa nad tým ešte netráp, čaká ťa ešte plno radosti s druhým bábatkom. dovtedy možno aj tá náhrada za teba odíde .

suzon78
8. sep 2011

@teleranka tam mám preklep , mám na dobu neurčitú, lenže keď som bola na rizikovom, tak vytvorili novú pozíciu, keďže ma tá babenka nemohla zastupovať, keďže som bola na PN...a ona teraz vlastne prevzala celú moju agendu, takže ľahko sa môže stať, že keď sa vrátim moju pozíciu zruší..ale čo už, uvidím ako to všetko dopadne, šéfka je vlastne zvyknutá, že sa jej tam furt baby menia a je strašne nešťastná, že cca po roku jej každá odíde na materskú 😉

suzon78
8. sep 2011

idem sa venovať krpček práve vstal 🙂 😉

adina7
8. sep 2011

@aly Ale aj to je dobre na 3krat...poznam baby co sa snazia pol roka-rok a stale nic..ako ja by som asi osedivela tak dlho cakat a kazdy mesiac sa stresovat....nemam na to asi povahu-myslim na to cakanie..tak ale keby trebalo tak cakam a dufam aj ja... 🙂

adina7
8. sep 2011

@aamonka ani mne este nic..dnes mi ten dig.test rano nefungoval tak som pekne nahnevana a sklamana ☹ ...tak snad zajtra... 😉

adina7
8. sep 2011

@lenka_21 Ahooj...ja viem ze to nemusi byt pravdive ale uz som si dala viacero testov a ked boli uplne neg. tak sa mi tam nikdy po case nezobrazila druha ciarka..a teraz ked som si robila test rano tak som tam mala tu ciarocku ale len slabunku a do druheho dna zosilnela... taaak neviem..ved uz sa coskoro dozviem..zajtra cakam mrchu 😉
Ale kazdopadne dakujem za postrehy..kazda rada je dobra a pomoze 🙂

darinkazv
8. sep 2011

@adina7 keď tam bola čiaročka, tak je dobre. ono iné by bolo, keby nebola a ty by si až neskôr ako po 10 minútach kukla a vtedy by si ju videla. to už potom nemáš istotu, že je to naozaj tehu. ale keď tam bola tá čiarka aj keď slabulinká do 10 minút, tak si tehu. a to, že bola na druhý deň silnejšia som ti už písala. oni sa tak zvýraznia, keď uschnú 😉
ale stávajú sa aj výnimky. mne sa pri prvom teste stalo, že slabulinkú som čiarku mala až po polhodke, keď som do svetla kukala. na druhý deň tam bola o niečo silnejšia a už vpriebehu 3 minút. no, a už nám krásne bije srdiečko. 😉

lenka_21
8. sep 2011

@adina7 Netvrdim, ze nemozes byt tehu, ale ten test na druhy den uz naozaj nema ziadnu vypovednu hodnotu...aj ked tam bola slaba ciarka.
Skus zajtra rano a kedze cakas iba na ms, tvoje hcg moze byt este nizke a preto su ciarky slabsie ... hcg z dna na den rychlo stupa 🙂 Co sa stalo s digi testom??? Je zvlastne, ze nefungoval ... 😠 😠 😠

kaekole
8. sep 2011

@manamani1 mala by byt vidno.
@raa2 srdiecko nie, to vraj až tak 7-8 tt, mi povedal. Ale idem na kontrolu zas o 9 dni, tak to už budem v siedmom, tak snad bude aj srdiecko 🙂