Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@adina7 vcera som bola na krvicku a sono, ale bolo vidiet iba 3mm dutinku, co je asi gestacny vacok (este bolo velmi skoro), dalsia kontrola bude 21.9 tak potom na mna mysli 🙂 Co sa porodu tyka je asi skoro rozmyslat nad nim, najprv som myslela, ze urcite pridem domov a teraz cim dalej tym viac rozmyslam nad tym, ze to zmakneme tam... Ved tam budeme len do septembra, tak nech nelietame hore dole...Ty chces kde rodit? Vies kolko sa plati za porod v UK?
Inak do UK ideme lebo manzela prijali na postgradual, takze sa nam trochu pozmenili plany, kedze povodne boli take, ze on bude student a ja pracujuca cast rodiny 😉 Kazdopadne verim, ze budem mat bezproblemove tehu a popritom budem moct aj sem tam cosi spravit, nech mame nejake korunky... teda libry 😉
@jaja018 ahoj, podla PM som 6tt+2, ale ovu som mala az 17DC, tak pravdepodobne menej.. na utz som objednana 20.9. najradsej by som sla hned 😵
@arieska ahoj, verim, ze toho 20. budeme mat aj my srdiecko.. taka som nedockava, ze uvazujem, ze by som sla uz v piatok, lenze to bude asi priskoro...
tie nevolnosti su hrozne, a nie len ranne ale celodenne.. ked nieco zjem, tak ma to prejde, ale o hodinu su spat... trosku mi zabera voda s vytlacenym citronom, ale tiez len na chvilu.. ale vydrziiiiime 😀
Baby dajte si urcit pohlavie dietatka z vasej krvi už v 10 týždni. Je to spolahliva metoda. Plati sa za to. http://www.geneton.sk/slu_prenatal.html
@chirabell mozno mas pravdu, ale ja osobne si myslim ze 9-10 tt je ok na prve sono. ak by to bolo mimomaternicove tehotenstvo, tak si myslim ze by sa to prejavilo minimalne brutalnymi bolestami.ja osobne nepotrebujem aby sa vo mne niekto hrabal v 6tt a potom znova v 10 tt, som na to hakliva a naco zbytocne riskovat? ale kazdeho osobna vec kedy ide prvy krat na UTZ. Drzim palce aby vysiel vysledok podla tvojho ocakavania 🙂
@raa2 no uvidime,moze to byt od posunutej ovu a tym padom predlzeny cyklus,cez hormonalny profilaz po tehu aj s moznostou mimomaternicoveho, ratam so vsetkym, aj ked nemam ziadne bolesti ani spinenie. inak k tomu mimomaternicovemu,ak uz su bolesti moze byt neskoro na zachranu vajecnia ci vajcovodu,aj preto som to zacala rest skor,ak by nahodou nebolo tehu ale problem nech sa riesi cim skor.
@manamani1 nie nemam medicinske vzdelanie,ale medicina ma vzdy zaujimala a mam okolo seba vela lekarov. no a potok,za posledneho pol roka sok sa o tehu dozvedela tolko veci,ze ani studovat netreba 😀 Vies niekedy sa staci pytat,studovat dostupne info a zivot ta nauci. preco si sa pytala?
chcela som len napísať:vždy som sa obavala porodu,všetky ženy ma strašili že porod hrozne boli,že je to horor ktory trva u prvorodičiek aj 18 hodin,že bolesti su minimalne 14 hodin,pri troche šťastia 8 hodinove muky atd...nikdy som radšej ani nechcela dieta mala som z tych reči fobiu a mraz mi behal po chrbte zo slova pôrod....a predsa otehotnela som a tyžden pred porodom som len revala od strachu že ja isto umrem!!!!jaaaaaaaj taka hluuuposť!!!!kludne by som rodila aj každy rok : -) nechapem,nerozumiem,nepoznam čo su to hrozne bolesti pri kontrakciach...keby ma nebol priatel prehovoril až už ideme konečne do nemocnice,tak by som určite bola porodila doma🙂 myslela som si že tie slabe krčiky v bruchu su len priznakom toho že som asi niečo zleho pojedla...až ked mi doma odtiekla plodova voda tak som sa usmiala a povedala som si: UPSS tak žeby to tu už bolo???nechcelo sa mi verit!!!ked som prišla do nemocnice už som bola otvorena na 6 palcov🙂 viac ako 3 krat som nepotlačila a bábo bolo vonku...boli to len take tlaky a nič viac ...ze 5 minut 10 som začala tlačiť a o 10 bol Maťko na svete....aj sestričky ,aj doktorka,aj priatel sa nestačili čudovať...pritok sa všade vravi že sa rodi aj 2 hodiny...taka kravina ako može žena rodit 2 hodiny ked stači len 3 krat potlačiť....neuverim už ani jednej žene aj keby mi tvrdila že rodila len pol hodinku!...taka si len vymyšla aby bola zaujmava ....hrdinka čo toho dokazala tak velmi vela zniesť🙂
chcela som len napísať:vždy som sa obavala porodu,všetky ženy ma strašili že porod hrozne boli,že je to horor ktory trva u prvorodičiek aj 18 hodin,že bolesti su minimalne 14 hodin,pri troche šťastia 8 hodinove muky atd...nikdy som radšej ani nechcela dieta mala som z tych reči fobiu a mraz mi behal po chrbte zo slova pôrod....a predsa otehotnela som a tyžden pred porodom som len revala od strachu že ja isto umrem!!!!jaaaaaaaj taka hluuuposť!!!!kludne by som rodila aj každy rok : -) nechapem,nerozumiem,nepoznam čo su to hrozne bolesti pri kontrakciach...keby ma nebol priatel prehovoril až už ideme konečne do nemocnice,tak by som určite bola porodila doma🙂 myslela som si že tie slabe krčiky v bruchu su len priznakom toho že som asi niečo zleho pojedla...až ked mi doma odtiekla plodova voda tak som sa usmiala a povedala som si: UPSS tak žeby to tu už bolo???nechcelo sa mi verit!!!ked som prišla do nemocnice už som bola otvorena na 6 palcov🙂 viac ako 3 krat som nepotlačila a bábo bolo vonku...boli to len take tlaky a nič viac ...za 5 minut 10 som začala tlačiť a o 10 bol Maťko na svete....aj sestričky ,aj doktorka,aj priatel sa nestačili čudovať...pritom sa všade vravi že sa rodi aj 2 hodiny...taka kravina ako može žena rodit 2 hodiny ked stači len 3 krat potlačiť....neuverim už ani jednej žene aj keby mi tvrdila že rodila len pol hodinku!...taka si len vymyšla aby bola zaujmava ....hrdinka čo toho dokazala tak velmi vela zniesť🙂
@raa2 odporuca sa ist na sono prvý krat tak v 6 tt, ked vacsinou už je nieco vidiet, ak je hCG nad 1000 a meska menstracia tak 5-6 dni, tak zvyčajne na sone je už vidiet zarodok. Ide o to, že ak v tebe zarodok odumrie a ty ho až do 9-10 tt nosis mrtve v sebe, tak riskujes infekciu a velke komplikacie pri kyrete. je to nebezpecne. preto sa aj robi v prvých mesiach castejsie sono, v kratkych odstupoch, lebo vtedy je najviac potratov a aby sa to zachytilo.
@darinkazv ja som Dr. na genetike v Centre lekarskej genetiky. Kolegynka si to robila z krvi už v 7 tt, ja pockam o týžden dlhsie, aby som mala dost buniek babatka v krvi. tak dufam, že to vyjde aj takto skoro. ak je to chalan, tak Y hned vyskoci. To bude 100% vysledok. ak sa Y nezachyti, tak bud je to baba, ale može byt aj chalan. to test zopakujem ešte raz v 10 týždni na overenie 🙂
@kaekole neviem ci je to tak, ale dost bab tuto v teme je objednanych tiez na koniec septembra a doktory nerobia z toho ziaden stres. ja som bola vcera u doktorky a ta povedala ze je to ok, tak neviem, budem mysliet pozitivne a nemysliet na zle veci...a srdiecko moze prestat bit aj po tej kontrole v 6tt, resp. este ani nemuselo zacat...
@gabrish tak to ti teda gratulejem k tak rychlemu a bezbolestnemu porodu,ale ono co tebe bolo lahke tak pre ine nemusi byt.Kazdy porod je iny a kazda zena ma iny prach bolesti,ak do toho zapocitam komplikacie,alebo ked porod nepostupuje alebo sa musia pouzit klieste alebo vakuuextrakter tak to je o niecom inom.To ty ale posudit nemozes,ty si ho mala rychly a bezbolestny tak by som sa na tvojom mieste zdrzala komentarov ze zena chce byt zaujimava alebo hrdinka.ja som mala 2porody prvy bol v pohode,pri druhom som si myslela ze bude tiez rychly ale bol o mnoho bolestivejsi,lebo som mala slabe kontrakcie a nemohla som maleho vytlacit.Za necelych 8mesiacov ma caka treti porod a tak som tiez zvedava aky bude.
no teeeda, pekne 🙂)) tak si mala prekvapko 🙂
@kisasonka83 inak nechapem o co ide @gabrish..ved tu nie sme v teme aky rychly a tazky mal kto porod..zrejem si pomylila temu...
@kaekole potom daj vediet co ti vyslo 🙂
@raa2 ja tiez nie asi sa chcela pochvalit aka je hrdinka 🙂 🙂 🙂 ono ja som jej uz gratulovala 🙂
@kisasonka83 😀 😀
ahojte, tak ja este neviem ci sa k vam pridam. Menstruacia meska 7 den...na 5 den meskania som si robila test a bol negativny..tak som to uz neriesila a cakala ze dostanem, ale stale nic. Prsia mam uplne naliate, dost bolia a aj podbrusko boli. U mna je dost mozne ze mam posunutu ovulaciu, myslite, ze moze byt aj to, ze preto mi vysiel test este negativny?

@chirabell ahoj, ty máš vyštudovanú medicínu????