Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@adikasala schudnut som schudla aj ja, napriek tomu, ze som vobec nevracala schudla som 4 kila, asi preto lebo mi nic nechutilo a malo som jedla, teraz je to uz lepsie, tak hadam zacnem priberat.
@zuzka_zilina Ako vidim tak budes mat prve babo, vsak? Aj my budeme mat prve babo, a poviem ti narovinu, ze peniazkov az tak ani my nemame nazvys, kedze este aj staviam popritom. Ak dobre viem, tak pri narodeni prveho dietatka je ten prispevok, takze z toho sa da bezproblemov kupit kocik, viem, ze ten prispevok dostaneme az o porode, ale aspon dostaneme. Ja som toho nazoru, ze to bude moje prve a mozno jedine dieta, tak preco si nedopriat kocik, a novy kocik, radsej si budem setrit na sebe, ale na tom trvam aby som mala novy kocik.
@zuzka_zilina Ja tiež obzerám kočíky-ale vôbec sa v tom nevyznám....
Vecičky som si pár nakúpila ešte pri prvých 2 tehotenstvách (ktoré som potratila)-ale len pár-nevedela som odolať-v Poľsku majú nádherné.Teraz som zatiaľ ani odvahu nemala niečo kúpiť-radšej sa vyhýbam takým obchodom-ale dokedy to vydržím neviem...Človek sa bojí popredu kupovať-už aby som bola troškudlhšie tehotná a potom sa asi nezastavím 😀
Chcem sa Vás opýtať-je tu nejaká žienka okrem mňa ,čo ju nebolí bruško?Mňa nejako posledný čas vôbec nebolí a neviem čo si o tom myslieť....
@zuzka_zilina my ďalší kočiar kupovať nebudeme...po malej máme celkom zachovalý aj keď som s niektorými vecami nebola až tak spokojná, nebudem to riešiť...možno potom kúpime nový golfáč...ale ak bude aj druhé také ako Adelka, tak v dvoch rokoch už nebudeme potrebovať žiadne vozidlo, všade už dávno prejde pešo 😉 ...ale jasné, nový je nový a pre prvé bábätko som o použitom ani neuvažovala 😉
Ahojte všetky som tu nová tiež mame termín v májí 😉
Ahojte tehulky, tak aj ja sa k vam pripajam, rodit budem koncom maja🙂) Velmi sa uz tesime na maly uzlik🙂 Bude to nase prve babatinko. Teraz zacinam jedenasty tyzden a chcem sa spytat, ci niektora z vas ma podobny problem ako ja. Mam neustale pocit, ze sa mi velmi tazko dycha, nemozem sa dobre nadychnut, neviem voobec co by to mohlo byt, krvne testy som mala v norme, mam vyoperovanu stitnu zlazu, ale ked mi dr. robila testy boli v poriadku, teraz idem na kontrolu 23.11. ale asi pojdem teda skor, neviem s cim to moze suvisiet. som z toho zmatena, lebo je to velmi neprijemny pocit. dakujem za rady babulky🙂
@katuskaaa29 ahojky, aj my tam ideme 🙂 objednali sme sa na 4D ultrazvuk za super cenu
@katuskaaa29 Ahoj,ano,prve babo,aj tvoje však 😀 No my ten prispevok na dietatko chceme dat na odber pupočnikovej krvi,to je tiez dost drahe,myslim že este viac to stoji ako je prispevok.. ani neviem kolko je,neznižil sa nahodou? ☹ no moj chlap je momentalne bez prace,tak preto to šetrenie.. Ja si tiez setrim,som si povedala ze maličkemu doprajem všetko,no uvidim,ako to bude s jeho pracou.. Skusim chytit ten "zdedeny koč",aky budem mat z neho pocit,a potom skusim nabehnut do obchodu,ale neviem či odolam 😀 Ty chces kolko investovat do noveho kočika?
@nena13 Presne,ja som 1x tiez potratila ☹ a vtedy som uz chcela začat kupovat take drobnosti zlate,deka pre babatko,baby vysielačka atd.. ale teraz som si povedala,ze zbytočne sa ponahlať. Max som si kupila nohavice a trička,tehotenske,to je tiez uz obrovsky uspech 😀 ale musime verit ze tentoraz to bude v poriadku,však 🙂
@jarabica123 Ahoj,vitaj medzi nami tehuľkami 🙂 Vieš čo,aj mne sa niekedy ťažko dychava,ako by malo kysliku.. Aj nizky tlak. To si vždy sadnem na chvilku,ono to prejde.. Aspon u mna 😉
@nany100 A vieš mi prosim ta odporučit nejaku značku? ja som z toho uuuuplne jeleň 😎 DIk
@zuzka_zilina Dakujem velmi pekne za privitanie 😉 Tak asi je to normalne u nas tehuliek, no pre istotu behnem k tej endokrinologicke. Nie som nejaky bojko, ale toto ma troska vyplasilo. Ale aspon viem, ze nie som sama🙂 Tak dakujem za radu, si zlata, drzim palceky 😉
Ahojte dievcata, uz som sa pridala k vam davnejsie, ale zatial nemam moc casu prispievat, maly ma dost zamestnava a este k tomu nevolnosti, ale tie uz pomalicky ustupuju. Nabuduci tyzden idem na NT meranie, no z toho mam trosku stresy, lebo uplne prve tehotenstvo mi vysli vysoke hodnoty a bolo potvrdene postihnute babatko, musela som ist na potrat 😖 . No a tento tyzden som bola na kontrolnom sone a dr. zahlasil, ze sa mu tie NT hodnoty len odhadom zdaju byt zase zvysene, ale ze je este skoro, na nejake zavery, no uvidime vo stvrtok. Inak som tu citala, ze rozhodujete o kupe kocika, no poviem vam, ze moj maly od narodenia neznasal jazdu v kociku, kazda prechadzka bola des a hroza, takisto to bolo v autosedacke. No a kocik, teraz uz sportak, podotykam ze pozicany, teraz pouzivame len aby ho on mohol tiskat, vsade chodi po svojich. Takze u mna kupa kocika, zbytocne vyhodene peniaze. 😝
@jarabica123 to s tym dychanim som mala aj ja,už to prešlo,ale niekedy sa to dostaví este.asi sa ti posúvajú orgány,nieco ti tlači na pluca a z toho nevies dobre dychat...
@lucyfuk77 aj my sa chystame, len este nevieme kedy, este asi pockam, asi pred vianocami 🙂 bude to darcek pod stromcek
@zuzka_zilina no nad tym odberom pupocnikovej krvi som rozmyslala aj ja, ale ako som citala, a ako som pocuvala relacie o tom nakoniec som sa rozhodla, ze nie, je to taky dobry marketingovy tah, radsej to darujem do verejnej banky, z verejnej banky sa viac vyuzije, ak dobre viem ked to mas urcene len pre seba, tak asi 2krat sa to pouzije za rok, ale z verejnej banky ovela viac, takze zatial som na tom ze to nechcem pre osobne ucely No ohladom kocika ani sama neviem, kedze svadbu mat nebudeme len sobas aj tam si usetrime peniazky, ale napriklad tie co sa mi pacili na nete tak boli do 500 eur (kombinovatelne) a este k tomu bola aj autosedacka.
@katuskaaa29 No ale ked ma dietatko nejaku vaznu chorobu,takzo sa ti pren budu zhanat presne identicke kmenove bunky,tie sa daju jedine z jeho pupočnikovej krvi,nie? aj pre surodenca. tak pre to to chcem,ved sa s tym da liecit všetko,cukrovka,rakovina atd,tak kvoli zdraviu maličkeho..
@zuzka_zilina no ja neviem, akurat v stredu isli sme niekde autom, a v radiu tato tema bola, opytali sa 3 odbornikov, z toho 2 boli taky ktory prevadzkuju vlastne tu banku pupocnikovej krvi a treti bol nejaky renomovany lekar, a prave ten lekar, genetik s tym nesuhlasil, povedal, ze asi on je jediny, co s tym nesuhlasi, ze su aj ine moznosti, a ze ta pupocnikova krv moze ale nemusi pomoct, clovek nikdy nevie, ze to co spravi je dobre ci nie, teraz mi neide o tych tusim 630 eur pri odbere a potom dalsich 50 eur rocne, aleja mam z toho taky pocit ako z vacsiny liekov, ze to je dobry marketingovy tah. Pravda su pripady ked to pomohlo, ale o tych som napriklad na Slovensku ani nepocula. Este mam cas rozmysliet si to, ale zatial som tak ze si to nedam odobrat pre vlastne potreby, ale darovat to darujem do tej banky.
@katuskaaa29 No teda,tak to som z takehoto hladiska vobec nepočula.. Inak by som bola radšej,keby to moje dieťatko nepotrebovalo,ale pre istorou,nikdy nevieš.. No skusim si prečitať viac,ale fakt o tom od teba počujem prvy raz,sranda.. 😠
@zuzka_zilina akurat citam diskusie na tuto temu, a stale viacej som si ista, ze nedam to uskladnit pre vlastnu potrebu, ale darujem to. Dalsie vec co ma tak odraza ohladom toho celeho ze ministerstvo zdravotnictva to nezastresuje, riesi to nejaka ze vraj neziskova organizacia.
@zuzka_zilina http://www.porada.sk/t64112-odber-pupocnikovej-... kukni sem, ja akurat tuto citam celkom zaujimave veci a cim dalej tym viac sa naklanam k tomu, ze nie
@zuzka_zilina no mne sa páčil napr. Atlantic Espiro...ale poskladaný by sa nám nezmestil do kufra auta, tak sme ho nakoniec nekúpili...je to PL kočiar, ale celkom slušná cena a aj kvalita...
napr. tu je: http://www.svetkocikov.sk/kociky-espiro/604-esp... sa mi tá červeno-čierna kombinácia, ale aj tá fialová je krásna pre dievčatko 😉 ...ale ja kočiare už nesmiem obzerať 😀 😉
@zuzka_zilina ono to s tou pupacnikom je tiez podla mna aj rizk, a stava sa ze dokonca ani nemusis mat dost tej pupocnikovej krvi , ja som si pri prvom tiez o tom dost pocitala a rozhodla som sa ze nie, dojdu ti tam na odber a zistia ti ze nemaju co pomaly odobrat, odoberu malicko, co ti v konecnom dosledku ani nepomoze ked bued mat dietatko problem. tiez si myslim ze vo verejnej banke sa to skor vyuzije. ja do toho nejdem a ani pri matkovi sme nedali odobrat.
Ahojte, tak my sme pri malej odber absolvovali, ak je tej krvi malicko a nepostacuje, tak ti peniaze vratia, nam odobrali na vahu nieco okolo 55 kg a myslim, ze ak mala vyrastie a nebude velka baculka, tak sa da vyuzit aj v dospelosti, co teda dufam ale nikdy nenastane a nebudeme ju potrebovat, ja by som tiez rada darovala...ale v rodine sme mali zakerne diagnozy ( zomrela mi mamka :(((( ) a velmi sa bojim aby sa to nezopakovalo nedajboze pri malickych...takze som ani na chvilku nerozmyslala, a ak to dame teraz aj druhemu, mozu sa v pripade potreby pouzit nevzajom, pri surodencoch je totiz velka sanca vhodnosti...ale je to samozrejme na kazdom z nas ako sa rozhodne, je to dost drahe viem..ale snad ten priplatok k prispevku nezrusia ani pri druhom babu a zapatime to z toho...

Ahojte babule. A vy čo uz mate 1 babatko,idete kupovať kočik? čo nie ste spokojne s kočikom,či uz ste ho predali? ja by som si chcela kupit,novy,ale netušim aky,a moj muž ani počut,jeho sestra ma kočik,mame mať po nej,no mne sa vooobec nepači 😠 ale zas peniažkov nazvyš nie je,dokelu ale take pekne kočiku su na nete,aj trojkombinacie,by som si hned vedela vybrat 😀