September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Chysta sa niekto na NT vyšetrnie???
@kali23 Tak to je dobre, ze sa tak skoro podarilo. My sme sa snazili rok a pol a to kazdy mesiac sklamanie... Ja mam 32 o chvilku 33 a necitim sa vobec staro,skor som zrela na to vsetko a beriem to ako sucast mojho zivota a nesmierne sa tesime. Tiež sme chceli najprv skola, praca, byt a nakoniec prides na to, ze to nie take lahke mat babo. A ze sa to nepodari hned na prvy sup.A je uplne ina doba ako boli svokrikovci.
ano viem, vela báb má problémy... 2 kamosky sa uz pol roka snazia a tiez su z toho na nervy... no ked sa toto dozvedia, urcite padnu na zadok... ale ja si skor myslim,ze aksu partneri zdraví a nedari sa, vacsinou je to v jej hlave... ja som sa strasne zmenila ked mi zomrel ocino po dlhej a tazkej chorobe, vsetko beriem s nadhladom a nic ma uz len tak nerozhadze... ;) tesim sa, aj ked manzel z toho nelieta v oblakoch, ale obaja si pomalicky den co den nato zvykame... a den co den rastie aj radost... ale stale sme pri zemi a berieme to normálne... a uplne najviac sa zmenil nas hafik... este som to ani nevedela a ta nasa mala chlpana mi uz nacala lezat pri bruchu... a furt sa ku mne tlaci a mojká, furt lezi len pri mne... ;)
ja sa chystam v 5tt ku dr už len kvoli tomu aby mi to potvrdil...inac niektorí lekari si volaju pacienky na usg vysetrenie v 5-6tt aj kvoli preventivnym opatreniam na mimomaternicove tehotenstvo...lebo ak nahodou nic nevidia tak vam zoberu krv a ked je hcg pozitivne tak si vas castejsie zavola na usg aby kontroloval stav-ci je to babo tam kde ma byt...
myslim ze to je inac dobre...kolko vajecnikov a vajickovodov by sa mohlo zachranit keby sa to skoro zistilo a nie len vtedy ked uz zena nahly brusny stav a litre krvi v bruchu...
@daniela02 ano, ja o tehotenstve neviem nic, tak len citam a citam a zistujem nove veci 🙂 tak som sa docitala, ze WHO odporuca prvy v 10 t, a pocas celeho tehotenstva, len tolko usg, kolko je naozaj nevyhnutne potrebnych... a sesterka sla az v 4mesiaci prvykrat k lekarovi ale uz s druhym dietatom tiez taka pohodacka a cele tehotenstvo si pekne v klude uzivala a malá ma uz 2 roky... takze pohoda...
ked mi na vianoce meškala menštruácia bolo mi to jasné, nemala som žiadne inak bežné prejavy - bolesti, nálady... manžel tomu neveril... ked sme sli prvý krát kupovat tehotenský test, normálne som sa zapýrila 🙂)))) a o nejakých ovulačných testoch som sa dozvedela az tuto v tejto téme... ;) zvláštne je, ze manzel tomu neveril az doteraz, ale tie priznaky uz aj jeho presvedčili... a posledne 2 dni uz normálne cítim také mierne naduté podbrusko...vsetko je to pre mna tak nové... 😉
ja som uz asi odolna na vsetky zle veci, kvoli tomu masírovaniu mojej svokry... a do mojich 30 som pocula uz tisíc hrozostrasnych historiek, z coho mozno vznikol aj moj neprekonatelny strach z porodu, vdaka comu som podvedome tehotenstvo aj odkladala...
@kali23 No tak to ti tvoja svokra velmi nepomaha, ja si stale hovorim, ze ked sa ma stat nieco zle, zial satne sa ci teraz alebo potoom, zrejme s tym nic neurobime, pri prvom mi to ubehlo velmi rychlo, ale tiez som vycitovala kade tade vselico, niekedy ma az chytila panika, lebo napriklad moj doki na neposlal na test na glukoze v 7 mesiaci, tak som vysilovala, ale on vie vzdy dobre ukludnit, a manzel tiez, dokonca mi uz zakazoval konika, ze nemam vycitovat hluposti a pri kazdom pichnuti hned bezat k dokimu a mysllim, ze mal pravdu.
Ale teraz pri tom druhom je to ine, mam vacsi strach. Neviem cim to bude, ale zase mam chut to vykricat do celeho sveta, kazdemu sa pochvalit aby sa radoval somnou, aj ked ma stale niektori zastavia, ze to skoro hlasim, ze co ked sa nieco stane
dneska som citala,ze srdiecko zacina fazulke bit uz od 22. dna po ovulacii..to je uplne uzasne 🙂
u nas by teda malo zacat zajtra 🙂
@sunny15 Tak ja mu to nemam za zle, poznam svojho dokiho, viem, ze tak ako pri prvom, tak aj pri druhom sa o mna postara, len vies povedal mi to tak priamo, ze ma nechce strasit, ale 6 tyzden je este velmi skoro a moze sa stat cokolvek. Takze v poho, podla steru co mi bral som potom dostala odpoved, ze je to ranne stadium tehu a ze ostatne vysetrenia urobime o dva tyzdne
ozaj baby,mozno predcasna otazka,ale predsa,ako uvazujete nad nastupom na matersku?chcete niektora este predtym na PN? (samozrejem nie ak bude treba,ale viac menej,ak budete chciet..)

mám 30, ale od svojich 25 sa cítim na 50, kvoli jej reciam... uz sme presli aj obdobím, ked sme chorí a neplodní... pritom sme len zili svoj zivot, pracovali a cestovali a ked sme sa rozhodli mat dieta, hned na prvy sup sa podarilo... 😉