September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
my sme sa práve vrátili z poradne+ predoperačné vyšetrenia. Malý má 3 125g, čo je super váha oproti našej Tamarke s 1250g 😉 . Dr. sa rozhodol, že mám nastúpiť v nedeľu večer a ráno urobí sekciu. Tak už začínam mať lepky. Len ma štve, že mi nedal termín na výber. Mohol malého posunúť aspoň na 28. 8., ale nevadí. Dúfam, že bude všetko O.k. A naša malá ide v septembri 1x do škôlky, tak som zvedavá ako to zvládneme.
Ahojte, nechystáte sa niektorá rodiť v septembri 2012 vo Zvolene?
Dneska začíname krásny 37 týždeň 🙂
@tamix a prečo ideš tak skoro na sekciu? zo zdravotnych dovodov dietatka, alebo teba?
@dulkagabulka tamix nejde skoro na sekciu. Sekcie sa planuju tyzden az dva pred oficialnym terminom... Aj u mna to bude tak, nebudu predsa cakat kedy to na mna pride a potom narychlo robit sekciu. 😉
@skrecok a aky je dovod na to?
@dulkagabulka
videla si tohto lekara ? je to primar neonatologie v Košiciach
@skrecok tak to je dobra blbost (len neviem ci zo strany lekara alebo zeny?!), ked na to nemas zdravotny dovod alebo babatko..teda ked mas, tak je to ine, ale preco sa tak vsetky baby hrnu na sekciu?? ja to nechapem, ved co moze byt krajsie ako pekny prirodzeny porod a potom radost z babatka..teda tym nechcem povedat, ze ked nejdes rodit prirodzene tu radost neprezivas 😀 nas malicky bol kp a vsetci sa mi vyhrazali, ze to bude cisarak a tak sme kazdy den boli stvornozky a obijmali fitloptu a maly je pekne dole hlavickou..vela sa s malickym rozpravam a vravim mu, ze to spolu zvladneme, ze sa ho uz nevieme dockat 🙂
@skrecok
aha som to sama sebe poslala omylom..
videla si tohto lekara ? je to primar neonatologie v Košiciach
ako jeden z mala varuje pred vyvolavanim porodov, pred planovanymi cisarskymi pre pohodlie (nie zo zdravotnych dovodov), pred častym použivanim ultrazvuku v tehu a inymi vecami
@anicka245 ak chces prečitat niečo naozaj krasne a povzbudzujuce na pôrod, skus si pozriet stranku
www.zenskekruhy.sk
na nej porodne pribehy:
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribehy
napriklad pribeh Julianka, Rodila som zdravo..,,Natálka a JANíčKO, alebo Aj cisársky rez môže byť krásnym pôrodom...ale aj všetky ostatne su nadherné 🙂 zaručujem ti, ze ti z nich zle nebude, skor opak- mozno sa začneš na porod naozaj tešit
@sjuz az teraz som si nasla tvoju spravu - sranda, ze nebola medzi upozorneniami - ja som mala obe deticky rovnako - v 38tt - ale teda s druhym som uz mala sestriaci rezim 2mesiace pred porodom, takze som rada, ze sme vydrzali, lebo to vyzeralo kade-jako.... a ano, chcela by som antolsku uz som tam rodila, tak nech idem do toho co poznam (prvy bol u kocha, no teraz nebudem vyhadzovat uz peniaze za to, co ponukaju)
@nicearty Asi si to cele nepochopila... ja som nepisala, ze lepsie je cisarsky alebo prirodzeny... Ale mam skusenosti, je to proste individualne. Ale je to ina tema.
U mna je cisto zo zdravotnych dovodov, prirodzeny porod neprichadza do uvahy. Tak si nemysli, ze som to vybavovala, aby som sa nemusela trapit... Pri prvom som bola trosku sklamana, ale zmierila som sa s tym.
@dulkagabulka Ja mam bohuzial indikovany cisarsky zo zdravotnych dovodov, nie ze by som vybavovala kvoli pohodlnosti. Nemozu u mna cakat kedy to na mna pride, inak by som mala problemy.
@skrecok nie ze som to nepochopila, ale ty si tam nenapisala, ze zo zdravotnych dovodov, ale vyznelo to, co si napisala tak, ze "hura ideme na sekciu, ved naco budu cakat a riskovat prirodzeny porod a pre istotu dva tyzdne pred terminom" doslova mi to tak prislo, tak skor si to zle napisala..a pokial si si dobre precitala, co som napisala, tak som pisala, ze pokial je to zo zdravotnych dovodov teba alebo babatka, je to ina vec, tak len treba lepsie citat a lepsie sa vyjadrovat 😵 ..mrzi ma, ze ti zdravie nedovoluje prezit porod prirodzene, v kazdom pripade ti prajem aj dietatku, aby ste boli zdravi 🙂
@nicearty 🙂 No, sice som na jednu otazku odpovedala velmi strucne preco sa chodi skor na planovane sekcie...ale necakala som taku reakciu, akoby som mala vybavenu sekciu kvoli pohodlnosti. Po sekcii su brutalne bolesti a este sa starat o male co po prirodzenom nie su alebo minimalne.
Nechajme to uz tak, vysvetlilo sa to 😉. Ale Tebe sa to uz blizi...drzim Ti palce 😵.
@skrecok Su diagnozy, kedy je cisarsky naozaj život zachranujuci- bud mamičkin, alebo dietatka..napriklad,ked je vcestná placenta, alebo ked je dietatko uložené krížom a ine..
Pri ten vcestnej placente by som pochopila aj ten skorsi cisarsky...su aj ine diagnozy, pri ktorych je nutne urobit cisarsky skor, ako zacne porod spontanne, alebo je to uz taky zvyk u nas ?
@skrecok ved prave, ze sekcia je operacia a velky zasah aj do fyzickeho aj psychickeho stavu matky a dietatka, tak mi to prislo take nasilne..ale samozrejme, ked je to zo zdravotnych dovodov, je to ine, a este ked mas nejaku zlu skusenost z prveho porodu o to viac mi to je luto viac ☹ ..zelam tebe aj dietatku vela zdravia a spolocnej radosti, drzte sa 😉
ahojte dievčata aj vaše miminko v brušku ma kazdu chvilku štikutku ako nasa malinka?
@stipec26 a zazmluvnujes si lekara? Ja som rodila prvu v ruzinove a mala som dohodnutu lekarku. Bola som spokojna, tak asi sa s nou dohodnem zasa, aj ked nastastie prvy porod bol velmi rychly a bez liekov, ani druhy den ma nic nebolelo... tak budem stastna ako blcha ak by aj druhy bol taky...
@dulkagabulka V piatok bude ukončený 38tt. T.j. v pondelok už bude 39tt. Aj ja som bola najprv prekvapená, keď som tu čítala, že baby idú na plánovanú sekciu cca 1-2týždne pred termínom.
Ja som prvé musela mať cisárskym, lebo mi odtiekla plodová voda v 31tt, ale pôrod 2 dni nepokračoval, tak na tretí bola sekcia.
Iné je, ako píšeš, že sekcia z pohodlnosti. O dva týždne skôr, to asi až také strašné nebude. Jasné, módni trend modeliek dať si urobiť sekciu v 7mom mesiaci, aby sa jej nezničila postava - to je jednoznačne choré.
Veľa báb hovorí, že im lekár povedal, že ak je prvá sekcia, robievajú sekciou aj druhé, lebo sa stávalo, že sa maternica počas prirodzeného pôrodu (po prvej sekcii) roztrhla na reznej rane a mávali veľké problémy - aj lekári aj mamičky.
@nicearty ja som nerodila riadne, takže to neviem porovnať, ale čo mám kamošky, ktoré rodili tak aj tak, povedali, že sekcia je oveľa menej bolestivá a pozbierali sa po nej skôr, ako po pôrode. Ďalšia kamoška zas na sekciu strašne nadávala, tak je to veľmi individuálne. Tak by som povedala, že dopredu nech radšej nikto nič nehovorí, lebo je to obrovské riziko tak, či onak. Keď všetko dobre dopadne, tak je to jednoznačne super. Kamarátka bude mať doživotné problémy po prirodzenom pôrode, lebo malý ju tak dotrhal, lekár si to nevšimol a zašil ju len z vonka. prišla domov s 40 horúčkami a hnisaním odspodu. Potom zistili, že je v podstate pretrhnutá až k ritnej diere a nefunguje jej zvierač. T.j. nevie udržať stolicu. Kým ráno neide na WC, tak sa ani nemôže pohnúť z domu, lebo stolicu neudrží. Tak oproti takému pôrodu je asi sekcia šetrnejšie. Ale to človek nikdy nevie, ako pôrod dopadne.
neviem, či ste čítali tú štúdiu, že deti počas riadneho pôrodu zažívajú oveľa väčší stres, takže deti s cisárskym sú vraj kľudnejšie. Voľakedy sa tvrdilo. že cisárskym ovplyvníš život dieťaťa. No teraz som sa práve o tom rozprávala s človek, čo sa týmto zaoberá a povedal, že zo zdravotného hľadiska je úplne jedno, ako sa dieťa narodí. Zmenia sa len určité reakcie a spôsoby riešenia toho istého problému, ale ani to nie nejako extrémne. Len on už to má oku a vie povedať, že toto bábo je cisársky a toto nie. Obyčajný človek si to vraj ani nevšimne.
@tamix dieta pri cisarskom zazije ovela vačší stres, ako pri fyziologickom vaginalnom porode..
kde je ta studia, o ktorej vraviš?
Ja sa konferenciách stretavam s kapacitami, ako je gynekolog,pôrodník, detský psychiater,psychoneuroendokrinológ a riaditeľ Ústavu prenatálnej a perinatálnej medicíny,psychológie a sociálnych vied prof. MUDr.PhDr. P. F. Freybergh, DrSc. Dr.h.c.mult., svetovo uznávaná detská psychologička PhDr. Jiřina Prekopvá, česká detská psychiatrička MUDr. Tatjána Horká, MUDr. Mikloško - tí všetci a mnoho iných kapacít, vravia niečo uplne ine, ako ta študia,ktoru spominaš
@tamix - este dodávam, že pri PLANOVANOM cisarskom reze - a to iste vraví ten doktor Krcho,ktoreho video som sem dnes pridala- videla si ho?

@niky1336 aj moja, že vydrží do 40 tt, len aby som neprenášala, tak pri predpísala ten čaj... a tiež som veĺmi opuchnutá, hlavne nohy skoro si už nič neobujem.. ešteže nie je zima..🙂