icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

anicka245
28. aug 2012

@lusinda1989 ja v to tiez dufam ze tam nebudem musiet na poradne chodit uz casto, hlavne je o nicom ze utz je mimo ambulancie a vsade sa treba objednavat..hlavne pre nas v poslednych tyzdnoch by to mohlo byt jednoduchsie a nie naopak.. mne by uplne vyhovovala poradna v ambulancii normalne v senci, aj keby som si mala pockat ale mam si kde sadnut, zoberu mi tam krv, vedia spravit hned utz, za vysledky vies kam volat a hned vedia o koho ide... v nemocnici mi to pride taky chaos a tie nervozne mamicky - presne viem o com hovoris... si zober ze mne este nerobili ani ten ster na streptokoka, idem az 3ho na poradnu aj to mi asi nespravi utz budem sa musiet objednat, tusim este ekg sa ma robit proste mozem tam zas chodit ako na klavir a to by som tam uz mala chodit kazdy tyzden, dufam ze porodim skor nech sa tomu stresu tam vyhnem...

papucz
28. aug 2012

@niky1336 no ako citam ty zazivas podobne veci ako ja celu noc som nespala brucho tvrde ako kamen vkuse, nadranom bolesti, uz som si myslela ze sa to rozbehne, len mam strach ze nespoznam kontrakcie, a to mam pocit ze som mierne uz dnes rano pocitovala v pravidelnych intervaloch

niky1336
28. aug 2012

@anicka245 jak bledozlta zelatina, 🙂 vtedy som zareregistrovala, ze ja budem onedlho rodit..!! hociako to bude boliet, uz sa neviem dockat na moju princeznu 🙂

niky1336
28. aug 2012

@papucz ja som tiez mala bolesti kazdych 18 minutach, zobudila som priatela, ze asi neide do roboty, lebo treba ma zobrat rano do nemocnice, dovtedy budem mat silnejsie kontrakcie, no nestalo sa tak. 🙂 ale aj teraz noci som mala nieco podobne. som furt unavena, ale neviem zaspat, okolo jednej bi tvrdne brusko, zacinam mat slabe potom silnejsie bolesti, potom nejak zaspim a rano nic... ja som sa rozchodla, ze ked mi odide voda, tak zavolam sanitku a pojdem rodit do DS, ale ked budem mat kontrakcie, tak nejak vydrzim kym sa ocino dostane domov (samozrejme mu v case zavolam) a zoberie ma do GA. mam to teraz tazke, lebo doki je mimo slovenska, takze dufam, ze babo este vydrzi troska . kedy mas termin?

papucz
28. aug 2012

@niky1336 6. prip. 8.9. ale "planujem" tuto sobotu 😀 ja by som uz aj rodila len dufam ze dojdeme a ze to zvladneme

aliaxa
28. aug 2012

@niky1336 bledozltu zelatinu som mala aj ja cez vikend ale nebolo toho vela ked som sla na zachod tak to zo mna vybehlo...

niky1336
28. aug 2012

@papucz ano, aj ja planujem este tento tyzden, ale neviem co chce dcerka 🙂 vseliako to s nou vyzera. aj by vysla aj nie 🙂 zvladneme, jasne, ked pred 100 rokmi vedeli rodit bez doktorov hocikde, aj popri prace, tak my to raz dva budeme mat za sebou 🙂

niky1336
28. aug 2012

@aliaxa ani ja som nemala v noci vela, potom rano vysiel aj zvysok. tiez nie vela 🙂

lusinda1989
28. aug 2012

@anicka245 no ja uzster na streptokoka mam za sebou od mojej dr nastastie negativny. . . po dnesnej prvej poradni ma uz aj poslali na ekg to som vybavila hned a na utz sa musim objednat. . . o tyzden kontrola ak vydrzime krcok ma 2cm makne na porod a otvorena na spicku prsta. . . prvy krat v zivote vysoky tlak . . . cele tehu max110/70 a teraz 130/90 no uvidime kolko este vydrzime

lusinda1989
28. aug 2012

baby ktore rodite na antolskej nemate nahodou cislo na to poucenie o peda.? ? zabudla som si ho odpisat

niky1336
28. aug 2012

nemali by smesa kupat v teplej vode, lebo to pusti kontrakcie.....a to nie, ked popri vareni stojim pri sporaku, pri brusku je uz skoro 150 stupnov ??

dulkagabulka
28. aug 2012

@niky1336 v prijemne teplej vode sa kupat možeš až do sameho konca, taketo kupanie sa pri samotnom porode posobi ako epidural.. 🙂 ..
pri uvolneni tela a mysle počas prijemneho kupania sa kontrakcie naozaj možu začat, v pripade porodu pokračovat...určite však nie v horucej vode-t am hrozi prehriatie-aj babatka aj maminy

dulkagabulka
28. aug 2012

ono sa tam da aj krasne porodit- pozri nadherny porod...muž šiel odvorit porodnej asistentke..a žena zatial ..aha..

https://www.youtube.com/watch?v=DoIiVszj1EU

ak su tehotenstvo a porod fyziologicke, porod bez medikamentov a zasahov- porodit moze byt takto lahke
PS: treba byt prihlaseny na youtube- video je od 18 rokov

anicka245
28. aug 2012

@lusinda1989 ja som tiez velmi zvedava na pondelok, co mi povie.. tlak si meriam skoro kazdy druhy den, tak ten mam nastastie dobry. Kedy o tyzden ides? v utorok? juj o chvilu to budeme mat za sebou vsetky 🙂 je to ozaj len par dni 🙂

sjuz
28. aug 2012

Ja mam poradnu az 3/9 tento tyzden mi to nevyslo, tak som velmi zvedava, lebo idem za svojou porodnickou. Ja chcem taky porod ako som mala prvy ... Vsetko rychlo, bez liekov, v pohode, min. nastrih, nic ma nebolelo... Brusko tvrdne uz aj mne, aj to niekedy zaboli riadne, mala robi pravideny stretching - vsetko ma vnutry boli, tak uz sa neviem dockat este 3 tyz...

lusinda1989
28. aug 2012

@anicka245 hej v utorok idem mam aj na utorok objednany utz tak tam stravim cely den. . . vobec som necakala ze uz som sa zacala otvarat tak som milo prekvapena ze pojdeme skor ako tvrdila dokina ale tak ako som tvrdila ja 🙂 hadam do dvoch tyzdnov bude von 🙂

myslite ze mozem smm este keksikovat?

dulkagabulka
28. aug 2012

@lusinda1989 keksikovat mozeš až do porodu..
ba dokonca niet nad krajši začiatko porodu, ako je pomilovat sa s milovanym mužom...ukazali ste dietatku kadial dnu a teraz mu ukažete kadial von 😀

lusinda1989
28. aug 2012

@dulkagabulka a nevadi ze krcok je makky 2cm a otvorena som na spicku prsta nieje to skoro??? ja len aby sa nam keksikom nepustil porod... ako prijala by som to ale ci to neni pre malicku skoro...

dulkagabulka
28. aug 2012

@lusinda1989 nie nevadi...su maminy , ktore su otvorene vela tyzdnov aj viac cm..tvoj krčok sa zatial iba chysta...sexom by sa porod mohol spusit iba vtedy, keby malička bola nachystana..lebo porod spušta babatko, nie krčok maternice.. 🙂

niky1336
29. aug 2012

39.tt 🙂 🙂

nas ocinko nechce keksikovat - asi sa boji, ze babo pride o tyzden skor 🙂 este si neuvedomil, ze raz musi vyjst - ci teraz, ci o tyzden.... ale bude ocinkom 🙂

lussinkaaa
29. aug 2012

baby, ake oblecenie mate pripravene pre babatko na navrat z porodnice? body, dupacky, teplejsi kabatik, ciapocku ? alebo overalik, kabatik, ciapocku? pripadne deku? 🙂 no uz to zacina 😅 stresing 😀

kucharikova
29. aug 2012

@lussinkaaa ahoj ja mam pripravenie viac variant 🙂 mam bodynko,dupky s kabatikom a ciapockou takeho plysoveho materialu,a druha varianta polodupky,body,kabatik,a bavlnena ciapocka,deka,perinka,autosedacka.asi tu perinku ani potrebovat nebudeme ked ho dam do autosedacky.alebo ako budete malinke prevazat domov?v sedacke je to bezpecnejsie.lenze tam nemoze byt v perinke.

lussinkaaa
29. aug 2012

@kucharikova ahoj, no cize v podstate som to trafila, perinku urcite neberieme, lebo malu budeme prevazat v autosedacke, preto radsej vezmeme tu deku, v pripade, ze by bolo chladnejsie 🙂 dakujem 😉

sandy3911
29. aug 2012

babky, držte palce, zajtra idem na príjem, v piatok by mala byť sekcia 😒 dúfam, že všetko bude vporiadku a hlavne maličký bude zdravučký ...

stipec26
29. aug 2012

@nicearty mne je zle uz len z toho, ked si na vahu pomyslim, nie to este ked ju vidim... je to desne ☹ 😒

stipec26
29. aug 2012

@lusinda1989 uz ti niekto daval cisielko?

13HOD EPIDURALKA - ARO Antolska - Poliklinika, 1p., c.d. 106 (02/68673025)

no nechcem ta strasit, ale volaj cim skor

stipec26
29. aug 2012

@niky1336 ja som si brusko krasne vyhriala teraz pri rure... mne to robi dobre... a ved uz si v termine, tak tebe by teplo mohlo pomoct... ;)

niky1336
29. aug 2012

@stipec26 🙂 aj som mala slabsie bolesti vcera pri vareni, ale nakoniec som neisla rodit 🙂 dalsi den presiel a dcerka je este vo vnutri

stipec26
29. aug 2012

@sandy3911 dzrim palce, a mysli len na to krasne babatko, ktore sa chysta za tebou

stipec26
29. aug 2012

@niky1336 mozno vcera bolo nieco vo vzduchu, ja som uz vecer len lezala a sledovala sa, bala som sa, ze uz je to tu... no hadam este vydrzim ten tyzden, tyzden a pol.. chcela by som si deticky do skolky 1x odprevadit 🙂