icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

mywiel
3. máj 2010

Velmi pomaha nosenie v satke staci 1 hodinu denne a balit na siroko netreba potom to mi povedala pediatricka tu. 🙂

helka101
3. máj 2010

No kamaratka nebolila, začala pozde a nakoniec muselo babo nosiť tie remence ☹
Ja budem prvy mesiac určite, a potom uvidím podla sona čo povedia, väčšinou zvyknu po mesiaci povedať, že tie jadierka su dobree, a tak sa nemusia... 😉 Ale je to na každej 😎

ivanulienka81
3. máj 2010

ja som miska balila prvy mesiac nasiroko, potom sme boli na sone klbikov, vsetko bolo ok, tak potom som uz nebalila, aj v porodnici povedali ze uz su nejake nove vyhlasky a aj nasa pediatricka povedala ze sono klbikov je v poriadku, ze netreba a tak sa chystam aj teraz

zuzanockamt
3. máj 2010

ja mam tie klasicke "postolky" asi v dvoch alebo troch velkostiach ... takze urcite balit budem ... aby som si potom nic nevycitala ... a potom po kontrole sonom uvidim, co dalej ... klasicke plienky tiez uz mam ... takze tento problem vyrieseny 🙂

ivanulienka81
3. máj 2010

zuzi, vsak aj ja som tak klasicky balila do latkovych plienok a ortopedickych nohaviciek, nic nebudem na tom menit 😉

ivanulienka81
3. máj 2010

jaaaaaaaaaaaaaj, este stale kukam tu postielku pre Miska a nasla som taketo srandovne kusky 😀 😀 😀

jazmina83
3. máj 2010
silvika
3. máj 2010

tie izbycky su jazmi kraaasne ale tak na slintacku nie? sak to sa neda aj realne zakupit, ci sak objednas a dovezu za 3000 "evri" ?

jazmina83
3. máj 2010

Silvika jasnacka to je len na inspiraciu 😀 to by sme sa nedoplatili, len aj z lacnejsich ikea kuskov sa da docielit nieco podobne, dobre aspon na inspiraciu pre tie, ktore maju vacsi priestor na detsku izbicku a planuju zariadovat 😵

zuzanockamt
3. máj 2010

ja zatial detsku neriesim ... mozno tak za 2-3 roky ... ak sa podari 😖

mywiel
3. máj 2010

Ja balit nebudem tu sa to nerobi, jasné ze je na kazdej z nas ako sa rozhodneme. Tu aj sono robia iba ak si to vyziadam, tu staci prehliadka u pediatra on to vidi aj bez sona a ak ma podozrenie tak potom az posiela, iny kraj iny mrav... 🙂

Jazmi tie izby su uzasné, ja uz som tiez malej prerobila jej postielku Stokke na vacsiu a dobre v nej spinka celu noc ani nepipne. 😀

mywiel
3. máj 2010

Ja rozmyslam pre malého nad tymto namornickym stylom, vzdy som chcela taky styl ked budem mat chlapca... 😵

http://www.potterybarnkids.com/room/rom/romnur/...

silvika
3. máj 2010

myw aj v ba sa uz upusta od nasiroko balenia ale ako mam skusenost s tt si asi nahanaju body aby sa chodilo na prehliadky tak preventivne kazu do pol roka aspon som nepocula ze by dovolili skorej nebalit

zuzanockamt
3. máj 2010

s balenim je to po novom tak, ze sa ma balit mesiac a potom kontrola, ak je vsetko v poho, tak uz netreba ... urcite sa nebali do pol roka 😉

silvika
3. máj 2010

zuz ako kde ! pozooor agentkak ty mas ake skusenosti a infosky?

mywiel
3. máj 2010

No tu v zahranici sa to vobec nerobi ako som pisala tu staci nosit dieta hodinu denne v satke. 😉

mywiel
3. máj 2010

Ja som bola v prvom mesiaci u osteopatha s malou ten je pekne napravil aj kosticky na hlavicke z porodu a vsetko skontroloval a bola uplne v poriadku aj klbiky.

silvika
3. máj 2010

myw asi sa tam u vas lepsie klby vyvijaju ako tu naa SR

mywiel
3. máj 2010

Vraj ano vraj to mi povedal doktor, ze tym trpia viac deti z vychodnych krajin. 😅 😕

silvika
3. máj 2010

asi zato su tu take sumne defcice ze sme take vyklbene

mywiel
3. máj 2010

😀 😀

ladywitch26
3. máj 2010

tu sa tiez nebalia deti nasiroko vobec. vraj je to dedicna zalezitost a pri vyplnani karty este pocas tehu sa ma pytali, ci sme v rodine mali niekoho. nemali sme, tak to neriesili. ale hned po porode tu musia po 24hodinach skontrolovat dieta dvaja pediatri nezavisle od seba a aj po dvoch a po 6tich tyzdnoch sa chodi na prehliadku k praktickej a ta to vzdy skontrolovala.
inak sa mi pacilo, ako kontrolovali v nemocnici reflexy, malu akoze pustil padat lekar, jasne, ze ju zachytil, len aby mala pocit, ze pada, a dietatko hned vystrie rucky dookola, co sa snazi niecoho zachytit. uz parhodinove dieta ma take reflexy.a aj vo vytahu ked sme sli, tak to tiez robila, ked sa rychlo rozbehol.

jazmina83
3. máj 2010

Mywiel aj ja som pozerala ten namornicky styl pre chlapca a pre sikovnu maminu to problem nie je tak zariadit..steny vymalujes, lodky tiez zozenies a cele je to o zladeni a fantazii 😵

ladywitch26
3. máj 2010

mne sa ten namornicky styl pacil v kupelni. ked som bola aupair, tak decka tam mali vlastnu kupelnu a bola fakt krasna. vanu mali oblozenu drevom, podlahu len z takych jednoduchych dosiek a vsade majaky a morske hviezdice. dokonca mali v rohu pod umyvadlom rybarsku siet. ja tu mam tiez strasne vela ulit a musli pozbieranych, ale to je tak pre starsie deti, teraz by mi to tak maximalne pchala do pusy vsetko tak je to zatial ulozene v krabiciach a v dosahu. nechala som akurat kamene okruhliaky na parapetnych doskach, ale uz aj to ju laka, takze aj tie pojdu prec 😒

panki
3. máj 2010

Ďakujem za gratulácie k našej "herečke" ešte som stále trochu v šoku 🙂 aspoň zvyšujeme počet (dúfam že tá teta v Inchebe nevidela automaticky len samé baby 🙂 )
k tomu baleniu naširoko - všade je to inak, napr. moja sesternica teraz porodila v Piešťanoch a tiež jej povedali, že netreba. Ale ja určite baliť budem aspoň mesiac, aj keď možno netreba...ale určite sa tým nič nepokazí.

estterka
3. máj 2010

bre ranko. ja by som tiez rada balila aspon prve tyzdne na siroko,hoci tu budem jedina. ale uskodit s tym hadam nemozem,nie? len ani netusim,ako sa tie velkosti tych gatiek kupuju.
som sa dozvedela take celkom ukludnujuce infosky o porodnici tu,vzhladom na to,cim vsetkym sme tu uz presli ohladne zdravotnictva. ze kazda izba ma vlastnu kupelku(ja som s tym neratala),a MM moze zostat cely cas s nami,ze v izbe su nejake rozkladacie kresla alebo take nieco a moze zostat aj spat pri nas a zevraj je tam velmi mily personal,tak dufam,ze to tak zostane vsetko do septembra.
a inak ziadne kopkanie,ani pohyby,je nejaky limit,dokedy by som to urcite mala zacat citit?..ale brusko trochu narastlo,aspon podla mna 😀

estterka
3. máj 2010

a inak ta znama co mi rozpravala o porodnici,mi porozpravala aj to,ze to bola baba podla 3D cely cas,do osmeho mesiaca..tak som jej ukazala,ze to mam na videu,ze to tam uplne vidno a ona na to,ze presne tak isto aj ona videla s lekarom,aj fotky ma take,ze je to 100percent baba a narodil sa chalan..co si o tom myslite? lebo ja si tiez myslim,ze ked sa vidi chalan na ult. tak je to vzdy viac iste ako baba,no ale.. 😒

andelik8
3. máj 2010

estterka, nestras ma 😨

estterka
3. máj 2010

andelik,nechcem strasit,len neviem co si mam o tom mysliet..

zuzanockamt
3. máj 2010

esterka ... co sa tyka pohybov, tak nie si sama ... ani ja zatial nic 😅 ... a uz sa nad tym ani nezamyslam ... vcera ma sestra upokojila, ze ona maleho citila az od 26 tt ... takze mam casu az az 😀 ... len ma vcera zase bolelo brucho a vecer aj dnes rano znova dole vpravo, kde by mal mat hlavu, tak dufam, ze sa netlaci este nizsie 😕 ... a uz niekolko dni mi je divne od zaludka a taka hnusna sladka chut v ustach 😝