♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
noo presne, tak je najjednoduhšie počítať aj pre mňa, že týždeň sa začína 1 dňom, a hotovo 🙂
Aj môj drobec je podľa UTZ o 2 dni väčší ako podľa PM, ale to je nič. Mne môj lekár povedal, že termín pôrodu, ktorý mám uvedený v knižke sa môže meniť podľa ultrazvuku len v 1. trimestri, neskôr už nie. Ja sa však riadim termínom poslednej menštruácie. Tehotenstvo sa počíta na týždne, nie mesiace, hoci laická verejnosť sa pýta na mesiac. No tak treba vychádzať z toho, ako sa počíta v medicíne termín pôrodu. PM - 3 mesiace + 7 dní. Čiže ja podľa toho počítam aj mesiac tehotenstva. Ak som ja napr. mala PM 4.12.1009, tak pripočítam príslušný mesiac + 7 dní, takže mne to vychádza že 6. mesiac začnem 10. resp. 11.5.2010.
ja sa riadim podla tej tabulky co mam vo fotoblogu, a teda ze siety mesiac = 22+2.... teda ukonceny 22t + dva dni = zacaty 23tt... tak nejako, nie? 😕
ale ved je to aj tak jedno... tyzden hore-dole 😀
andzi ... ja az takto vedecky na to nejdem ... lekar na morfo sone mi povedal, ze je väcsi o tyzden ... v nemocke na mna pozeral ako puk doktor, ked som mu povedala tyzden tehu a PM ... ze ved vam to, dievcatko nesedi ... ze dietatko mate väcsie o 2 tyzdne ... a ja ze ale sedi pan doktor ... no a vyznaj sa v tom potom
alebo mam magicke dieta, ktore zazracne rychlo rastie a na 3D sa dozviem, ze ja uz vlastne idem rodit 😀
zuzanocka, no vidíš, každý lekár povie niečo iné. Mne zase môj dr. stále vraví, že podľa UTZ som týždeň pozadu a lekár čo mi robil morfo, povedal,že som o 2 dni popredu. 😀 😀 😀 Verím skôr tomu druhému, lebo ten mal také sono, že som kukala ako puk.
ja verim skor tomu, co mi robil morfo, lebo ten mal vymakane sono ... aj 3D aj 4D ... a pochybujem, ze by mal maly az 2-tyzdnovy naskok, ved viem, kedy som mala ovu ... ale ved uvidime
presne tak, ja tiež viem, kedy som mala ovu, dokonca je viem presný deň, kedy som otehotnela. 😀 😀 😀
andzi ... to viem aj ja 🙂
cim vyssi tt tym je meranie nepresnejsie... lebo kazde babo je uz inac vacsie ...
preto na urcovanie TP sa pouziva NT ultrazvuk, urcovanie podla inych UZV je uz nepresnejsie
teda chcela som povedať, že viem presný deň, kedy došlo k oplodňovaciemu styku hoci neviem, kedy presne sa oplodnené vajíčko zavrtalo do maternice.... 😀
ivanulienka, čo je to NT ultrazvuk. Ja poznám len NT ako meranie šijového prejasnenia a to sa robí na konci 1. trimestra.
andzi ... ja tusim aj kedy sa zavrtalo ... aspon podla grafu BT to celkom pekne vyslo a podla tych pravidiel by to mal byt ten den ... co mi aj sedi potom s tehu testami 🙂
Andzi diky moc, si mi pomohla. Ja som si chcela dat robit 3D sono v Topolcanoch, ale od tohto mesiaca to uz nerobia, tak ma poriadne nastvali. Tesila som sa ako mala, ze pojdem coskoro na sono a nic z toho. Som strasne nedockava, lebo chceme presne vediet, co cakame 🙂 Moj manzel uz videl nasho drobca, ale len raz 😢 A mame aj dve fotky, tak sa stale vytesuje, ked na ne kuka 😀
ano andzi, to je ten UZV... on ti aj vyhodnoti kolky tt je to podla uzv
zuzi, mas to pod kontrolou 😀
ivanulienka, tuším hej, musím pozrieť do papierov, áno, aj ten mi vtedy mi povedal, že som o nejaký ten deň skôr ako podľa PM
mne NT nerobili ... ja som bola na sone len v 8tt a potom az v 19 tt
zuzanocka, ani mne by ho neboli robili, ja som išla z vlastnej iniciatívy. Gynekológovia to nerobia povinne.
mne vtedy vyslo ze sme jeden den pozadu a presne tak isto mi to vyslo aj pri Miskovi na NT, sranda
no ale malo by sa to robit... ja ked som zacala chodit do poradne uz do nemocky kde budes rodit, tak odomna pytali zaznamy z NT uzv 😨
No ja by som bola celkom rada, keby nakoniec porodím koncom augusta, aby dieťaťu zle roky nepadali. Toho som sa vždy bála najviac, že budem mať septembrové dieťa.
zuzi, ty nemas v tehu knizke zapisane NT hodnoty????
andzi, ani my sme to tak nechceli, no ale stalo sa 😅
ivanulienka, ty to asi už v auguste nestihneš, ale však čo, ak bude dieťa šikovné, dá sa vybaviť aby ho vzali do školy aj tak, hoci mu roky zle padajú, nie? Ja som mala asi dve také spolužiačky, dokonca jedna bola oktobrová.
no jo, v auguste to ja nestihnem... ale nejak to ani neriesim....
ivi ... nemam tam zapisane NT hodnoty, ked mi to sono nerobili ... nepatri to medzi povinne vysetrenia ... musi ho robit len skoleny gyn, ktory ma na to certifikat a kvalitne sono, kadym sonom sa to neda
a mne je teda celkom jedno, kedy pojde maly do skoly ... ci skor alebo neskor ... ja toto neriesim ... podstatne je, ze sa podaril a ze bude zdravy 🙂
Mala sa hra s barbinami je podarena ako si pri tom rozprava tou svojou babatkovskou recou... 😀 😀
Ja to tiez neriesim, ze budem mat dieta septembrove a ze mu budu zle padat roky. Skor myslim na to, ze by ma velmi potesilo, keby sa nas drobec narodil 5.9. - vtedy budeme mat prve vyrocie nasej svadby...bol by to krasny darcek 🙂
zuzi... mne doktorka hovorila, ze NT je povinne vysetrenie, len nie vsade maju na to UTZ, tak som sa musela objednavat do BA kvoli tomu.

22 tt je vlastne 21 + 1 ... podla mna