♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
andelik ... ja co mam info, tak povinne nie je ... neviem a teraz ma to uz ani netrapi
no mne robili to NT iba raz... potom mi uz ona merala na morfologickom UTZ vsetky dlzky a obvody...
no ten link zda sa nefunguje, ale je to na tej stranke podla tyzdnov, ze ktore vys su povinne a ktore doporucene
NT nie je povinné, ale ukľudnilo ma, menej som sa potom bála triple testov.
Pozerali ste toto? Mám normálne strach.
to som uz pozerala... nahodou zaujimave, nijako extra ma to nesoklo 🙂
ja si ziadny porod nejdem pozerat vopred ... necham sa prekvapit ... no urcite to nebude prechadzka ruzovou zahradou, ale nejako to dieta vyjst musi
ja som to ukazovala aj MM... ze nech vidi do coho ide, ale s nim to absolutne nepohlo. On je policajt a v pripravke videl teda o dost horsie veci... na toto mi povedal, ze "sak to je pohodka" 🙂 tak aspon niekto zachova na sale pokoj
andelik ... ty si beries aj chlapa ku porodu?
este som nasla toto
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1718/vy...
no jasne... ak teda nebude nutny cisarak, tak ho tam urcite chcem. A on sa nebrani.
Ja si totiz nejdem zazmluvnovat doktora a pocula som, ze ak je na sale aj manzel, tak sa personal sprava uplne inak k mamine. Uz som velakrat pocula baby, ze sam porodnik bol na ne hruby, priam vulgarny... tak sa poistim ze ak nahodou narazim na debila, ze ho bude mat kto umravnit 😀
A tiez tam urcite nechcem byt "sama"... ved je to predsa nase spolocne dieta, tak nech vidi jeho prvy nadych a prestrihne pupocnu snuru...
ja tam MM mat nebudem ... teda urcite nie priamo na sale ... nechce tam ist, tak ho nutit nebude ... povedal, ze bude blizko 🙂 ... ani ja si nejdem zazmlubnovat nikoho ... snad nebudem mat smolu
Mat pri sebe svojho muza velmi pomaha, ja urcite chcem aby bol zas pri tom zazraku. 😵 🙂
Zuzanocka no nutit urcite netreba, vsak si to mozno este rozmysli. 😉
aha aky inzerat som vymakla... skvela cena, nie? uz som si aj rezervla 🙂
https://www.modrykonik.sk/bazar/body-dupacky-ov...
MM nie je typ, ktory by sa zucastnil na takej akcii, takze si to nerozmysli, ale ja to zvladnem aj bez neho 🙂
Ja tiez rozmyslam na porode v sede teda vo zvislej polohe alebo do vody.
Ahojte baby,
moj chlap sa tesi na to aby bol pri porode. On je asi iny 🙂
Andelik, ten link na body nefunguje ☹
A niektoré z vas budu si robit masaz hradze alebo pouzivat Epi-no? 😕 Ja mam postup ako tu masaz hradze robit len si nejako neviem najst cas. 😕 😅
Ved aj ja natieram sa raz za tri dni alebo styri... 😅 😝
andelik ... dobry nakup 🙂
mywiel ... ja nebudem robit masaz hradze a ani pouzivat EPI-NO- to sa mi nejako nepaci ... ja sa snazim brusko natierat, ale tiez nie praidelne a zatial ani sa mi pokozka nejako nenapina
andelik, chlapa pri porode vrelo odporucam, teda pokial sa neboji, ze to nezvladne. moj chcel ist a k malej ma uplne uzasny vztah. aj si poplakal, ked ju mal prvykrat na rukach. kym ju vysetrovali,mna zatial poslali do sprchy a on bol pri nej, ja som bola aj tak trochu mimo.
mywiel, tu masaz hradze je dobre praktizovat, poznam par bab, co mali ozaj malinke deti, tak 3 - 3,20kg a nenormalne sa potrhali. mne robil masaz priamo porodnik a 4,2kilove dieta bez jedineho stehu. ku koncu som sa sice zacala uz aj ja trochu trhat, ale vraj to by nebolo ani na jeden steh, tak to nechali tak.
a ak vas zacne svrbiet koza na bruchu, tak radsej okamzite zacnite natierat. mna tak zacalo svrbiet brucho a v priebehu dvoch dni sa mi spravili nenormalne strie. niektore su aj pol centimetra siroke 😖
baby, a ako sa robí tá masáž hrádze? Nájdem niekde inštruktáž?
andelik, ten inzerát si našla tu na bazáre?
Andzi skusim to zoskenovat a poslem ti ak mi das tvoj mail na IP. 😉
ja som našla na nete toto, ale nie je tam presný postup:
Ako robíme predpôrodnú masáž hrádze:
Masáž si môže robiť žena sama alebo jej ju môže robiť partner. Nasledujúce inštrukcie sa týkajú partnera. Bezpodmienečne musíte mať čisté ruky. Radšej si pred masážou ešte raz umyte ruky. Ak máte hrubšiu pokožku na končekoch prstov ( čo by mohlo spôsobiť žene poranenia), radšej si vezmite gumené rukavice na jednorázové použitie.
Nastávajúca mamička by sa mala uložiť do polosedu s nohami pokrčenými a mierne od seba.
1. Navlhčite si prsty kvapkami oleja alebo troškou vo vode rozpustného gelu. Nepoužívajte detský olej alebo minerálne oleje, pretože tie môžu tkanivo vysušovať. Lepší je zeleninový olej alebo slnečnicový olej. Aby ste predišli kontaminácii oleja, nenamáčajte si do neho prsty, ale nakvapkajte si ho na prsty.
2. Vmasírujte jemne dostatočné množstvo oleja do hrádze. Prsty by sa mali po tkanive jemne kĺzať a znižovať vchod pošvový.
3. Najprv použite len ukazovák, potom pridajte aj prostredník. Prechádzajte z jednej strany na druhú a vždy "na dne" stlačte stenu pošvy smerom dole a dopredu. Masírujte asi 3 minúty. Pomôžete tak uvolneniu pošvového tkaniva, svalov obklopujúcich pošvu a koži hrádze.
4. Masáž zakončite asi tak minútovým žmolením kože na hrádzi medzi palcom a ukazovákom ( palec je vonku a ukazovák vo vnútri pošvy). Zo začiatku sa môže koža zdať veľmi pevná, ale s postupujúcim časom a opakovaním masáže sa stane jemnou a pružnou. Masáž by celkovo nemala presiahnuť 4-5 minút.
5. Povedzte nastávajúcej mamičke, aby uvolnila hrádzu, až pocíti tlak. Akonáhle sa dokáže uvoľniť, zvýšte tlak na hrádzu tak, aby žena pocítila veľmi silný tlak ( až výrazné zabolenie), spôsobené napínaním hrádze. Podobný pocit sa objaví pri pôrode hlavičky.
6. Ak budete mať akékoľvek otázky potom, čo vyskúšate masáž, neváhajte spýtajte sa pôrodnej asistentky alebo školiteľa na predpôrodných kurzoch
Andzi to co za video si poslala? 😀 😀 😀 Prave som vecerala tu pri konikovi aj mi presla chut 😀 😀 😀 tak ja teda ziadne taketo video vidiet nechcem, nechceeeeeem 😀

Aj mne vzdy meral hodnoty NT a nielen raz... 😕