icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
5. máj 2010

ja som bola v strese od zaciatku tehu az po nastup na PN, tak dufam, ze moje dieta to v zdravi prezilo 😕

jazmina83
5. máj 2010

Gumimaci 😀 robim vseko aby bol klidek, ale ja dufam, ze babetko je chranene uz natolko pred takymto vonkajsimi vplymi..nechcem mat kvoli tomuti nepokojne babetko 😖

gumimaci
5. máj 2010

kto ta nasral jazmin? lebo ja mam niekedy v robote den ako dnes... a inokedy - no ako by som to slusne povedala : jeden vacsi debil ako druhy. 🙄

gumimaci
5. máj 2010

A hlavne sa nestresuj z toho ze mas stres 😀

veronika2008
5. máj 2010

čaute kočky... Zaujíma ma váš názor na takúto vec...
prvé pohyby som ucítila v 17tom týždni... včera som bola v poradni a doktorka mi povedala, že "to nie je možné", že to ešte nemohli byť pohyby... myslíte že som to naozaj zle odpozorovala ?☹
od toho dňa to cítim každý deň... takže ja myslím, že to pohyby boli....
Ďakujem za vaše názory... 🙂

jazmina83
5. máj 2010

Gumimaci, nasrali ma chlapi, co povazuju zensku, este k tomu tehotnu za uplneho debila a podla toho sa k nej aj spravaju..pre nich automatickyx plati, zenska=blba, a nema co hovorit do muzskej prace, normalne som mala sto chuti tam niekoho nakopat niekam, nakoniec si to odskakal drahy a chytil ma pri nom taky amok, ze ma zastavilo az pichnutie v brusku, to som sa riadne zlakla 😖 takze dufam, ze je vsetko s malym OK, nech sa len pohne malicky moj zlatucky 😨

Veronika, pohyby citit mozes kludne, ja ako prvorodicka som ich citila v 16 tt a dokyna vravela, ze nic neobvykle 😵

zuzanockamt
5. máj 2010

veronika ... je to asi individualne ... podla lekarov prvorodicky by mali pohyby citit niekedy v 20 tt ... ale ak to citis kazdy den a si si ista, ze to nie su creva, tak to su asi fakt pohyby

veronika2008
5. máj 2010

jazmina: tebe povedala v 16tt, nič neobvyklé a mne v 17tt nemožné... zvláštne s tou mojou dokinou... 😲
a ako ti potom vypočítala termín pôrodu podľa pohybov? lebo mne o mesiac skôr... ☹

zuzanockamt
5. máj 2010

veronika ... ale podla pohybov sa uz teraz velmi neorientuju pri vypocte porodu, ked maju sono a termin PM ... som zvedava, co mne povie zajtra, ked som 22 tt a pohyby nikde

jazmina83
5. máj 2010

Mne termin porodu pocitaju podla PM a tiez sono, vsetko im sedi, len tie pohyby boli skor 😕

mimka29
5. máj 2010

Ahojte baby,
ja som bola dnes v poradni a všetko je v úplnom poriadku, tlak som mala tiež dobrý a malá sa už v brušku pekne uložila a neplačí mi strmhlav na spodok.
Mňa sa pýtala lekárka tiež, že či cítim pohyby a ja že nie, že som minulý piatok cítili iba také šteklenie a ona si to zaznačila. Včera večer sa mi zdalo, že malá trošku pokopkala, ale keď ja vôbec neviem či je to ono. Značím si každý deň, keď sa mi niečo zdá a možno to pravé kopkanie ešte len príde a možno sa iba uistím, že to už bolo ono, tak aspoň budem vedieť kedy to bolo prvý krát.
Baby ja som myslela, že v noci pôjdeme na pohotovosť, že rodím, alebo čo mi je. Som sa zobudila na takú bolesť brucha a nemohla som sa ani vystrieť. Nechcelo to prejsť, ale potom som došla na to, že to mám iba zastavené vetry. Ale fakt som sa vyľakala. Keď som to dnes hovorila lekárke, tak povedala, že jej to často pacientky hovoria, že pri tom mávajú také hrozné bolesti, ako keby išli rodiť.

mimka29
5. máj 2010

A ešte som chcela niečo:
silvi ten morfologický ultrazvuk mi nerobili. Mám ho síce v stredu, ale až o týždeň. Trošku som to domotala a to tam bol so mnou aj manžel 😀

estterka
5. máj 2010

jazmin,tak urcite nie je dobre sa stresovat,ja si myslim,ze kvoly stresu mam vsetky problemy ktore mam,ale obcas si hormony robia co chcu tak ci tak,aj ked sa snazim nestresovat.
moze ma brucho boliet tak velmi z toho,ze mi ho doktor tak necitlivo postlacal?
zuzi,ani ja este ziadne pohyby..

drakvak
5. máj 2010

Baby, s tými pohybmi - moja mamka s tetou stále spomínajú, že im lekár vždy hovoril (keď ešte nebol ultrazvuk), že prvé pohyby sú v presnej polovici tehotenstva, vraj k tomu termínu počítali + 20 týždňov a tak určovali termín pôrodu... Mimka, to šteklenie bolo ono, možno vôbec nebudeš cítiť nejaké kopance, hlavne ak budeš mať menšie pokojné bábo, ja som to tak mala pri Naďke, vážila len 2500g a merala 47cm, tak mala miesta dosť a nemusela si vydobýjať viac priestoru 🙂 Aj teraz v druhom tehu to bude asi podobné, cítim veľmi jemné prevaľovanie, aj to len raz-dvakrát za deň, niektoré dni to nepostrehnem vôbec. A s tými vetrami máš pravdu - ja to tiež niekedy bolestivo pociťujem, je to nepríjemné...

estterka
5. máj 2010

sme vcera prvykrat pozerali kociky a postielky a sa mi zdaju byt tie vanicky do kocikov strasne uzucke aj postielky,60cm sirka postielky..nie je to malo?ake budete kupovat?
a predavacka k nam prisla a sa takmer neopytala,ci pomoze,len tak poznamela,ci planujeme dieta..a ked som si chcela kupit podprdu,taku pohodlnejsiu a som sa spytala,ci maju nieco pre tehotne,tak mi povedala ina predavacka,ze na take mam ja este cas si kupovat..nabuduce si dam vankus pod tricko,ked pojdeme do obchodov 😝 ale v pondelok na kontrole u vseobecnej ma pochvalili,ze uz mi zacina brusko 😅

zuzanockamt
5. máj 2010

esterka ... mam pocit, ze postielky su standard 60-65 cm ... my mame tiez taku ... ale tie modernejsie kociky su des ... ked mas väcsie dieta, tak sa tam ledva vprace, hlavne ze dizajn je neviem aky moderny, ale praktickost ziadna ... ja mam taky klasicky a v poho sa tam vojde aj väcsie dieta ... svagrina dala za kocik pred tromi rokmi cca 25 000 sk a ledva sa tam maly po porode vosiel 😝

mimka29
5. máj 2010

estterka mňa minule po ultrazvuku bole brucho ako keby som tam mala veľkú modrinu tak to môžeš mať z vyšetrenia.
drakvak chneď som si kúpila v lekárni feniklový čajík a buden ho popíjať 🙂

mimka29
5. máj 2010

....bolelo brucho ... 😀

drakvak
5. máj 2010

Mimka, dobrý tip, aj ja asi zbehnem kúpiť čajík... 😉

mimka29
5. máj 2010

Ja by som už nakupovala, ale môj manžel ešte nechce. Horko ťažko mi dovolil kúpiť jedny dupačky. Postieľky sú klasika 60 na 120 a tie niektoré kočiare majú fakt maličké vaničky.

estterka
5. máj 2010

zuzi,vsak prave,znama ma kocik,taky ten super-moderny a mala ma 3 mesiace a uz v tej vanicke nevie rukami hybat,ledva sa tam zmesti..a trojmesacne dieta este podla mna nesedi..lebo predavacka mi povedala,ze dnesne deti po troch mesiacoch uz nechcu byt vo vanicke..a kde si zohnala klasicky kocik?lebo ja som este nikde a ani u nikoho tu nevidela taky vanickovy,ake volakedy boli a velmi by som taky chcela..
mimka,no ja som bola na ult 5krat a prvykrat sa mi stalo,ze mi to tak postlacili..ale ten doktor vyzeral tak unudene,ze mu je to jedno,si odrobi a tesi sa domov..dufam,ze mi to rychlo prejde

estterka
5. máj 2010

a ako dlho obvykle deti v tych postielkach 60 na 120 spavaju?myslim do akeho veku..

gumimaci
5. máj 2010

Jazminka, viem o com hovoris, robim v obore, kde pracuju normalne chlapi tak sa s tym stretavam. 😝

mimka29
5. máj 2010

estterka ak je to z toho, tak ja som to postláčané bruško cítla tak 2-3 dni.

Baby mne sa celkom pačia kočiare značky Tako. Nie su ani tak strašne drahé a majú dosť veľké vaničky, dokonca sú vo veľmi pekných farebných kombináciach. Videla som aj na živo a veľmi mi ho známa odporúčala.

gumimaci
5. máj 2010

veronika, ja myslim ze mozes citit. je to individualne. ja som zacala citit v 20tt. najprv som citila kde je maly presne ulozeny. a o par dni neskor uz normalne kopance 😎

mimka29
5. máj 2010

Baby pozrite ak chcete na tieto kočiare

http://www.e-kociky.sk/?tako,49

zuzanockamt
5. máj 2010

esterka ... ja mam kocik z polska, ani neviem kolko stal ... bol kupovany vlani v lete

estterka
5. máj 2010

hlboky kocik sa to vola,nie vanickovy🙂 ale taky sa uz asi ani neda zohnat

veronika2008
5. máj 2010

vďaka za názory, kočky... ukľudnili ste ma... 😎
mne termín pôrodu podľa poslednej menštruácie a utz sedí na chlp - 25.9. , ale sestrička mi včera počítala podľa pohybov a ten vyšiel 23.8. Takže teraz neviem... ale ako sa poznám už od augusta budem stresovať... ☹

drakvak
5. máj 2010

estterka, to čo za múdra predavačka? dieťa má byť podľa mňa v hlbokom kočíku minimálne 6 mesiacov, ideálne je až kým sa nevie samo posadiť cca v 9 mesiacoch... potom sa ľudia čudujú, že veľa dnešných detí nelezie, keď ich pasívne posádzajú predčasne do športového kočíka... nemyslím si, že 3-mesačné dieťa má do toho čo hovoriť 😀 , v akom kočíku sa bude voziť, to je predsa matkina zodpovednosť, nie? predavačky toho nakecajú, keď chcú predať... ach jaj