♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Výška rodičovského oríspevku ·
164,22 eura mesačne
· 256 eur mesačne do dovŕšenia 2 rokov veku dieťaťa ak pred vznikom nároku na rodičovský príspevok - bolo vyplácané materské alebo obdobná dávka v členskom štáte EÚ alebo
- nevyplácalo materské alebo obdobná dávka v štáte EÚ a oprávnená osoba bola v posledných dvoch rokoch pred narodením dieťaťa najmenej 270 dní nemocensky poistená,
a materska je pol roka vsak?
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/sta...
toto je jedna z mojich statnicovych otazok 😀
ivka materska je 28 tyzdnov najviac 37 ale tam su zase podmienky na splnenie tych 37. ale inak sa vyplaca 28 tyzdnov
aha no ok uz som aspon trosku v obraze 🙂
Tatino nam skoro odpadol v ordinacii od takeho zazitku, máme 336g, sme hanblivý ale srdiecko a vsetko ostane je v poriadku a nabuduce sa podari aj 3D 😵 ale pipika ukazovat musime pri kazdej prehliadke 😀 😀 😀
Ahojte 🙂
bola som dnes na poradni a dokopy som sa nic nedozvedela, tak som bola hned vybavovat novu lekarku ... zajtra pojdem ku tej starej po kartu, tak uz teraz mam stres, lebo vraj je dost nervna, ked od nej odchadzaju pacientky ... na to ma upozornila tato nova lekarka
a uz mam takmer vsetko kupene do porodnice ... bola som dnes v lekarni, tak mam uz vlozky, jednorazove nohavicky, jednorazove podlozky, kalciovu mast a modru indulonu pre krpateho ... este mi treba nocne kosele, lebo ja to nenosim, iba pyzama mam a este matersku podprsenku ... ale to uz je nic
jazmin,to poznam,moj je stale pri mne pocas ult. a takmer nedycha vzdy a potom niekolko dni pocuvam,aku dokonalu babu spravil 😀 my mame teraz nieco okolo 370g,som sa bala,ze je to malo,lebo vselijake tabulky som videla,ale tak sa tesim,ze nie je 🙂
zuzi,a vsak moze ti byt jedno,ci bude nervna alebo nie..a ako,pokracujes v pnke,ci este nevies? aj ja uz mam taku chut kozmetiku nakupovat a podobne veci..
jazmin ... nas krpaty presne to iste ... hlavu mal schovatu uplne dole pri mojej lonovej kosti, leda ju tam doktroe mohol sonom zachytit a este sa aj tvarou opieral o stenu maternice, ale nohy hore rozkrocene a pipika veselo vytrcal ... tak sa doktro smial, ze tu to mate chlapec na 1000% 😀 ... a ked mu chcel hlavu pomerat, tak musel stuchat do neho, aby sa vobec trosku odlepil od maternice a na tej foto to pekne vidno ako sa mrsti a je nastvany, ze co otravujeme 😀
zuzi no ty si sikovna, to ja pojdem kupovat asi az v auguste 😅
a tie kosele aj mna trapia ze ako tam v tom vydrzim bo ja potrebujem mat aj na nohach nieco, ja neznasam nocne kosele 😖
Tak to ste ma potesili, ze to je zvysene. Zamestnana som furt, takze problemy s odvodmi by nemali byt 🙂
zuzanockamt, aka si ty sikovna 🙂 😲
esterka ... hej, na moju ziadost mi ju predlzila az do 3.6., ale tvarila sa tak, ako ze co si to predstavujem, ved mam naklusat do prace a hotovo ... ale to, ze mam krcok o 0,5 cm mensi ako je norma, to ju netrapi ... ani ma vaginalne nevysetrila, ci sa nic nezmenilo, ani ozvy plodu nepocuvala, nic ... prehmatala mi brucho, ze maternica je primerane velka, tak aj dieta vraj musi byt v poriadku ... a ked som jej povedala, ze necitim pohyby, tak ze by som uz mala citit od 20 tt, ale ked som bola na sone 14.4. dieta bolo v poriadku, cize aj teraz musi byt v poriadku ... ale ak ich nebudem citit do 2 tt, tak mam prist
ja mam poradnu na buduci tyzden v stredu, sa straasne tesim, mne robi dr. sono na kazdej poradni sice len take kratucke ale neva, vzdy mi da novu fotecku a aspon som spokojnejsia ked vidim ze si spokojne plava a srdiecko bije 🙂
zuzi,ale ked mas krcok skrateny,to by ti mala sono robit zo spodu a zmerat ti ho opat a esteze nebodaj do roboty..pekne doma oddychuj.. 😉
zuzka a ku komu chodis? ja som tiez z mt....
baby,to mne moj doktor vobec nerobi sono ani neviem kolko kg ma maly,len mi ohmata brucho a prejde mi prstom zo spodu a koniec.ked citim pohyby,ze je vsetko ok.nesere sa veru.
v nedelu ideme na 3D konecne,som zvedava co to bude ako prebiehat.
citim,ze maly je strasne nizko polozeny,boli ma to pri chodeni
baby nasla som taketo uteraciky,lacne a zevraj dobre,kamosky mi odporucili a vid komentare celkom dobre.
maculienka moj dr. mi tiez nerobi sono lebo ho v ambulancii nema vzdy idem na sono inde ale teraz ma poslal v 20 tt a teraz najblizsie by som mala ist v 30 tt ale medzitym este 26tt mam 4D
ivi ... ides na 4D do heliosu? ... ja sa idem objednat do femicare ... to je pri nemocke
ja tiez planujem byt doma 3 roky,mozno medzitym sa rozdhodneme pre druhe aby sme to vychublali spolocne jednym vrzom.
ale zas pocuva drobcekovi srdiecko tak vzdy viem ze je vsetko ok
ivka,moj dr.ma ale nerobi sono.
baby,vy ked mate poradnu,to s lekarom?
baby,aku budete kupovat zavinovacku?zateplenu alebo taku tu uterakovo dekovu tenku?
esterka ... hej s lekarkou ... na zapade je asi taky trend, ze mas len nejaku poradkynu, nie? ... aspon v Uk je to tak nejako
estterka, no ja mam lekarku ku ktorej chodim aj na poradnu, a je este aj porodnicka. tak snad sa zadari a budem ju tam mat...
ja idem do heliosu o tom femicare som ani nepocula tam to vyjde kolko? no maculienka tak to je potom divne a naco ho teda ma?
no neviem ako ostatne ale ja mam poradnu tak ze zapise mi vahu sestricka odmeria tlak, skontroluje moc a potom idem k lekarovi
macu ja urcite zateplenu a aby mala vystuzeny chrbatik

no robim a nemocenske sa odvadza takze by nemal byt problem 😉