icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ellisabet
14. okt 2010

@agentkak dik. vyskušam. aj mne sa po nutrilone zobudi rovnako ako po kojeni. cajik mi pije iba feniklový, ako kedy, niekedy vypije len 20ml, inokedy 50ml

gumimaci
14. okt 2010

@elixia jeej ahoj. tak kto vybral meno? pekne, aj my sme ho mali na zozname 😀 ako sa drobcovi dari?

@agentkak ja som krvacala asi 2 tyzdne a tyzdem potom este spinila a teraz uz nic. asi ma dokonale vycistili 😅 antikoncepciu tiez riesim, HA mi moc dobre nerobi

gumimaci
14. okt 2010

@katrin31 presne - ta koža ostala aj mne 🙄

katrin31
14. okt 2010

@gumimaci uz len musime prist na to ako sa jej zbavit..

gumimaci
14. okt 2010

@katrin31 akoze mat par zbytocnych tisic € aj chirugicky. takto moc neviem, kedze som po sekcii a brucho moc zatazovat nemozem... 🙄

agentkak
14. okt 2010

@gumimaci tak ty uz sa mozes pripravovat na druhe 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
žartujem... a aj si premyšlala čo zvoliš ? ja tej HA moc neviem dojst na chut.... a ty si mala tiez sekciu ??? 😕 maly čo bol KPčko?

elixia
14. okt 2010

@gumimaci no tak spolu nakoniec...najviac sa nam hodilo k priezvisku aj k manzelovmu menu,kedze maly je cely po nom 🙂 Dari sa nam uz dobre,len mam malo mlieka,tak musim dokrmovat a som z toho dost nestastna,lebo neviem,ako dlho sa mu este bude chciet prisavat ☹
Vy ako, vsetko ok?

elixia
14. okt 2010

@ellisabet ako dlho uz dokrmujes? nemate problem s prisavanim?

ellisabet
14. okt 2010

@elixia 3týždne. malemu je nastastie jedno a pije aj z hlasky, aj z prsnika čo ma velmi teši. akurat sme skusali aj bebu ha, ale ta mu nerobila dobre, ho bolelo bruško. nutrilon ha zo začiatku moc nechcel, ale už v pohode. a ty ako? s cim dokrmuješ?

janica81
14. okt 2010

@ellisabet a preco dokrmujes? kto Ti kazal?

estterka
14. okt 2010

@danulka3 no tak mame aj my pruh..mame sa dojst este inej lekarke ukazat v utorok,tak uvidime,co nam povedia na to este,ale zevraj pravdepodobne len pockat budeme musiet..
@agentkak @ellisabet aj nam stale hovoria,vraj malu prekrmujem a vela pribera..ale tak ako mam ju nechat o hlade vrestat? no nech pribera,budeme mat maleho tucka doma 😀
@elixia gratulujem k riskovi🙂))))ako ste to zvladli nakoniec? a drzim palce skojenim,ono to nie je take jednoduche zo zaciatku ako vsetci tvrdia-aspon nam tvrdili na kurze a podobne. nasa mala bola 15 dni na flaske v nemocnici a je teraz plne dojdcena..

ja doberam uz prve balenie HA,tiez sa mi to moc nepaci,ale najblizsie roky druhe dieta neplanujeme..ak pridete na lepsi sposob antikoncepcie,dajte vediet 😉

estterka
14. okt 2010

@agentkak aj ja som nakoniec skoncila sekciou..v 36tt ..ale vsetko dobre nastastie dopadlo..

ellisabet
14. okt 2010

@janica81 ja som mala jeden prsnik zapalený a odctedy mam malo mlieka, chodim ešte aj do skoly a tak niekedy aj odsavam a dakedy z oboch prsnikov odsajem len 50ml, čo je na jedno kojenie malo, takže nič ine mi nezostava

agentkak
14. okt 2010

@estterka no šak to že tie detičky ked su hladne tak im to nevysvetlíš že im nemožeš dat papat lebo moc priberaju 🙄 moj je jak hodinky kazde dve hodiny si pyta a ked mu nedam presne potom sa natlce a potom je plač kvoli brušku...
inak ja som rozmyšlala aj nad danou alebo niečim takym.......len teda neviem klady a zapory toho...

fiha v 36tt? dufam že malinka je ok.... 😕

elixia
14. okt 2010

@ellisabet no my dokrmujeme od tretieho dna,teda od nedele...maly mal infekciu a zltacku, potreboval plnohodnotnu vyzivu aby sa vyliecil a ja som nemala dost mlieka...tu maju ine mlieka ako u nas,takze ti to vela nepovie,ani ja nepoznam,len nam to odporucili v nemocke,tak sme aj na domov kupili...

@estterka dakujem 🙂 No zvladli ako tak, este ma frustracia z porodu nepresla a teraz este aj to kojenie...ako ste to vy zvladli prejst spat na kojenie? Mala si dost mlieka?

gumimaci
14. okt 2010

@agentkak ja som HA brala pol roka, a nejak sa k tomu vracat nechcem 😒
My sme zacali rodit normalne, lenze Ondrik sa za cely den neposunul ani o centimeter, napichana som bola vyvolavackami a nic z toho... tak po dni trapenia, rozhodli ze ideme pod skalpel...
@elixia my sa mame dobre, mame po kontrolach, tak som rada, ze cez tehu sme boli u doktorov nastupeny furt, a teraz je vsetko ok 🙂

elixia
14. okt 2010

@gumimaci hm,ja podobne, tiez sekcia po tom,co som sa za 27 hodin stale neotvorila poriadne..
Super,ze vsetko ok, zrejme si si svoje odzila uz pocas tehu 🙂 Neviem,ci si dobre pamatam, nemala si nahodou ty problem s opuchnutymi nohami? Preslo to po porode? Mne opuchli teraz,ale hrooozne,vobec si nemam co obut 🙂 🙂 v lete sa da poriesit slapkami,ale co teraz?? 🙂

estterka
14. okt 2010

@agentkak nasa obcas prespi aj 4 hodiny a obcas si pyta jest kazdu hodinu,nema rezim co sa jedenia tyka,ale ked nedostane prsnik vtedy ked chce,tak vrieska poriadne 😝 mala je v poriadku,mala 2910gr a 47cm,takze nebola v inkubatore,len potom dostala infekcie(nechali ma dlho s odtekajucou vodou,lebo si neboli isti,co to zo mna tecie..),tak ako 4-dnova letela helikopterov na gran canariu do nemocnice a tam sme boli 10 dni na antibiotikach,ale uz je dobre 😉bali sme sa velmi,lebo ju odnasali s tachykardiou,ale srdiecko je uplne ok,mala to z tej infekcie.
ja som rozmyslala nad implantatom,takou tou tycinkou do ramena,ale lekarka povedala,ze pri vsetkych takych druhoch antikoncepcie je spinenie a davaju si to vybrat zeny,tak neviem..
@elixia kazde tri hodiny som odsavala ked bola mala v nemocnici,lebo to fungovalo tak,ze som si ju mohla zobra na kojenie(teda som aj prikladala zakazdym),ale musela aj flasku mat,lebo museli mat "odsledovane",ze sa najedla..a to som teda mala mlieka,som odsavala vela,ako jedina na oddeleni bola Hannah cisto na materskom mlieku..vsak si predstav,ze som ju prikladala a musela odsat na kazde kojenie 90-100ml do flasky a okrem toho na nocne jedenie,ked sme neboli v nemocnici muselo zvysit..a ked sme prisli domov,tak sa prisavala bez problemov a flasku sme nepotrebovali.a to doteraz mama nechape,ze mi pri tolkych stresoch neodislo mlieko.hlavu hore,vsetko sa da zvladnut 😉 a teda porod nakoniec az tak zle,ze flustracia?

estterka
14. okt 2010

@elixia ja som mala vyse tyzdna po sekcii opuchnute nohy stale,vela tekutin 😉 no takze ani ty si sa neotvorila? no mna nechali len 10 hodin a operovali..a mlieko mi prislo na 5-6 den,takze este sa nestresuj,ok? 😎

gumimaci
14. okt 2010

@elixia no ja som bola cela spuchnuta polovicu tehotenstva 😒 aj mi vsetky mozne testy robili a nic z toho... ale este na zaciatku porodu som odpuchla.
Sak ty si v UK... tam som videla nosit k zimnej bunde balerinky, dokonca aj slapky 😀 😀 😀 takze to nkomu divne nebude 😝

anetaadam
14. okt 2010

@elixia gratulujeme,tak to ste teda dosť potiahli 😀

estterka
14. okt 2010

@gumimaci len ci jej v tom zima nebude 😝 jak sa ma ondrejko? 😉

janica81
14. okt 2010

Baby od vecera do rana som zabudla odsate mliecko na drese v kuchyni, az rano som ho dala do chladnicky...mohlo sa pokazit?? neviem ci ho mam dat malickej ci nie... ??? 😖

estterka
14. okt 2010

@janica81 ja by som nedala radsej..

agentkak
14. okt 2010

@estterka no ako tak pozeram tak tiez si si asi zažila svoje.. to mi je luto 😖 hlavne že ste ok obe...
inak s tou tyčinkou čo sa zavadza su vraj neni moc dobre skusenosti vraj to zvykne bludit v tele potom.... 😕

janica81
14. okt 2010

@estterka vsak ani ja.... dost za ju dnes nejako brusko trapilo.... tak jej nepridam

elixia
14. okt 2010

@anetaadam dakujeme,no potiahli veru.. 🙂

@gumimaci ked ja ani tie slapky uz neobujem 😀

@estterka fuuuha,ze 90ml..ja z oboch horko tazko 20 odsajem 😒 snazim sa nestresovat,len je to tazke....
Porod dost zle,snad rychlo zabudnem 😒

gumimaci
14. okt 2010

@janica81 3 hodiny maxialne, moze bt mliecko vonku, v chladnicke 24hodin

@estterka anglicanky sa tvarili, ze im zima neni 😀
Ondatra sa akurat rozculuje v postielke. On ma taku svoju 2 hodinku kazdy den. O siestej zacne revat, a do osmej zaspi. Inak byva cely den dobry a kludny 😝

@elixia ja som si musela kupit slapky o 2 cisla vacsie 😅

agentkak
14. okt 2010

@gumimaci no moja pekne pekne a ja že ty si klasika rodila.... 😕 takže tiež maš derave brucho 😀 vitaj v klube
ale tak zaklad ze maly je ok 😉

petulka_
14. okt 2010

ja si nastastie nemozem stazovat na mliecko..mam ho az moc..ked kojim z jedneho, tak z druheho mi zacne tak vytekat, ze mam hned cele tricko mokre..a malemu staci napapat sa vzdy len z jedneho..
a zistila som, ze sa mi spravili v prsiach hrcky...ma to aj niektora z vas? uz to mam asi 4dni..zatial ma to neboli, ale neviem, co s tym 😒
a s vahou som spokojna 🙂 minuly utorok, ked sme prisli z porodnice, som mala 60kg a dnes mam 57kg..takze uz len 3kg a som na povodnej vahe 🙂 ale tiez mam tu kozu na bruchu taku ochabnutu..dufam, ze sa to vrati do normalu 😒

@elixia gratulujem 😉