icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

danulka3
14. okt 2010

@kitchima tak zatiaľ každých 5 minút to nie je,je to zhruba každú hodinku,snažili sme sa to natiahnúť,podarilo sa nám to na tie 2 a pol hodiny,ale vravím v pondelok akoby uťalo a celý režim je fuč.Tak budeme musieť začať od začiatko,lenže horšie je,že sme boli včera na poradni a zistili nám ten pupočníkový pruh,a pán doktor povedal,aby sme dali pozor,aby malý moc neplačkal a nepučil sa,tak neviem ako sa nám bude dariť bez plaču tú dobu medzi kojením natiahnúť.So spánkom je to ako kedy, noci sú fajn,večer zaspí okolo 9,pol 10 a spí asi do druhej,tretej,a potom je hore asi o 5 a 7,cez deň je to horšie,dnes mal také 10minutové spanie,teraz zaspal asi pred hodinkou,ale už sa zas budí,tak uvidím do kedy.

kitchima
14. okt 2010

@danulka3 ahaaa, no tak to ano, ked ma herniu, nemal by plakat. mne napr. dnes este mala od rana nespala. a to sme hore o 6 30. a to by preo, ze som ju nemala v satke. teraz tam uz je a hned spinka. budes asi musiet pockat, kym si sam vytvori harmonogram papania, vzhladom na ten pruh. ale tiez si treba uvedomit, ze kojenie nie je vzdy pre babätko iba o papani. chce citit maminku, vonu mliecka, mozno je iba smädny, alebo si naozaj predtym malo potiahol. o toto je narocnejsie kojenie, nevieme kolko spapaju, ci naozaj vobec aj papapju a nie sme iba dudlik 🙂 prajem vela trpezlivosti. raz nam to tie nase deturence oplatia 😉

danulka3
14. okt 2010

@kitchima Ďakujem ti za tvoje rady a povzbudenie.Určite si nejaký režim nájdeme, ale chce to svoj čas.

agentkak
14. okt 2010

@kitchima fiiiha tak ty si mala teda šialený priebeh.... 😕 to muselo byt stresujuce 😔 ono pravdda ze doki je za prirodzene porody ale ja som mala planovanu sekciu a koncom panvovym by ma nenahovoril nikto rodit i ked ta sekcia to bol strašny zažitok pre mna... a vieš jak sa to aj pri tých lekaroch hovorí sto ludi sto chuti... 🙄 a ty si priamo z TT?

fubinka
14. okt 2010

@janica81 No my tiež sa chystáme buduci týždne, 20.10 mame poradnu tak potom asi nejak pojdeme som zvedava ako to bude lebo som počula že je tam len 15 časeniek a treba isť skoro rano

kitchima
14. okt 2010

@agentkak no to mas pravdu, bolo to mojich najhorsich 10 minut v zivote. ale potom zistili, preco to vsetko bolo, ze kratka pupocna snura. preto aj mala cele tehu polohu KP a teda nemohla zostupit aj keby chcela. hlavne ze je v poriadku 😀 a v ktorom tyzdni si mala sekciu? lebo mne ju planovali na 39tt, som to odmietla. ja som sa chcela pokusit rodit aj KP-ečko, ale nastastie sa otocila. 😉 popravde, ja som sa straaaasne bala tej sekcie, preto som to aj odmietla. a kolko dni si bola potom v porodnici? ty si bola ubytovana na 1. izbe? a nie, priamo nie, z dedinky Bučany. teraz uz tam ale 2 roky nebyvam 😉

@danulka3 nemas zaco. ved sa budeme snad povzbudzovat aj nadalej 😉

inak baby, ako vyzera vasa vaha par tyzdnov po porode? ja mam navyse este 4kg

luciaj
14. okt 2010

@danulka3 prvá laktačná kríza je práve v tom 6 týždni dieťaťa, tak možno ste už v nej ... je potrebné len vydržať, dávať malému papť vždy ke´d chce a za 2-3 dni, možno aj skôr, sa mliečko prispôsobí potrebe, neboj 😉

zuzuz1
14. okt 2010

@janica81 no obliekam ako obliekam...ked si vezmem ze ked vychadzame von je sotva 6-7 stupnov...

zuzuz1
14. okt 2010

@kitchima vies co on sami narodil v termine... tusim nejaky 39tt? tak nejak... ale ja som aj v tehotenstve mala male brusko a pribrala som sotva 10 kilo... takze bol malicky ale zato teraz riadne pribera... 🙂

kitchima
14. okt 2010

@zuzuz1 aha ja len tak som podla vahy tipovala ale 37tt. hlavne, ze je v poriadku 😉 on teraz vsetkych dobehne. moja bola tiez krpec, narodila sa az v 41 tt a mala 2990g.

janica81
14. okt 2010

@zuzuz1 jasne...ja nekritizujem... len vravim,ze moja mala neznesie ked je jej velmi teplo...tak zatial ju tak velmi neobliekam.... ale je pravda ze mi ideme von okolo jedenastej..

agentkak
14. okt 2010

@kitchima no mne sa neotočil zas preto lebo mal šnuru okolo krku..a sekciu mi robili v 39tt a dobre že mi ju aj urobili o ten tyzden skor nechcem ani pomyslet čo mohlo byt dovtedy....tak si mala štastie ze sa ti otočila bambulka 🙂
ja som bola na nadštandarde a bola som tam 5 dni...
a s tym kojenim aj ja som rada že sa to rozbehlo len kto vie dokedy prvu som kojila iba 9tyzdnov tak uvidime...
z bučan ?? tam mame znamych 😉

kitchima
14. okt 2010

@agentkak na nadstandarte bola aj pani primarka 😉 ale tak hlavne, ze su deturence v poriadku 🙂 a iba 5 dni, myslela som ze po cisarskom tam zena pobudne dlhsie. neboj, budeme ta podporovat, nech kojis aspon 2 roky 😀 a koho tam poznas?

agentkak
14. okt 2010

@kitchima hej pani primarka bola vedla mna 😉 no oni uz po cisaraku puštaju domov na stvrty den aj ja som tak išla len ja som ten jeden den bola navyse pred porodom..kvoli vysetreniam...dakujem za podporu a ty malinku nekojiš???
poznam tam mikulikových a vidličkových 😉

gladiola
14. okt 2010

@agentkak; @kitchima: aj ja som bola den pred sekciou v nemocke a na stvrty den po porode nas pustili
@kitchima: ja mam nastastie 5 kil menej nez pred tehotenstvom
baby, aj vase babatka trochu skulia? nasa skulila chuda velmi, ale kazdym dnom sa to zlepsuje, tieto dni uz pozera rovno pred seba v pohode

kitchima
14. okt 2010

@agentkak ona rodila spolu so mnou, na druhej sale 🙂 aha, ja som bola v tom, ze po sekcii treba byt v nemocke aj tyzden. a natalusku moju kojim 🙂 este aj jej braceka, praktizujem tandemove dojcenie 😉 a vidlickovych ktorych? je ich tam viac. akusok od mikulikovych som byvala 😉

@gladiola to sa ti ako podarilo s tou vahou 😲 😲 😲 a nie, moja neskuli zatial

gladiola
14. okt 2010

@kitchima: ja som uz mala predpapane pred tehu 😉

gladiola
14. okt 2010

@kitchima: a nepribrala som vela pocas tehu, lebo som bola doma na PN, ja som sa prepchavala len v praci

gumimaci
14. okt 2010

@gladiola to si dobra... ja zas pri praci nepotrebujem jest. ae ked som doma... 😝
Tusim najhorsie bude dat "dolu" brucho. Co vy baby, jak ste na tom? ja uz horko tazko predtehu gate natiahnem, ale este nezapnem 🙄 dnes som bola na kontrole po sestonedeli, a vsetko uz mam na tom mieste ako ma byt 😉

ellisabet
14. okt 2010

@gumimaci ja neviem kolko mi ostalo, ale neoblečiem žiadne nohavice z pred tehu 😒 , ale už som dačo schudla.

Nam lekarka povedala, že vale maly pribral, že mame ho trochu brzdiť v jedení. No neviem ako to bude, lebo ked je hladný reve ako pavian. Za 2 týždne nam pribral 1,2kg, čo je naozaj dosť.

agentkak
14. okt 2010

@kitchima no to tk dakedy byvalo ze bolo treba v nemocke ostat tyzden teraz uz veselo pustaju domov....jeej kojiš oboch tak to je super 🙂 a aj si davaš pozor na stravu ? lebo ja hej a uz neviem čo by som jedla a bojim sa čokolvbek spapat lebo maly ma bruškabolačky tak mu ešte nechcem pridavat 😒
no vidličkovych oni su rodina s mikulikovými maju peťu a ta ma uz dve detičky možno tak stara jak my može byť...

@gladiola ty kde si rodila ?? juj ja sa radšej ani nevažim lebo by som dostala poporodnu depresiu 😀 😀 😀 😀

agentkak
14. okt 2010

@ellisabet presne mame rovnaky problem vraj sa maly prejeda ☹ za dva tyzdne pribral kilo a vraj tolko nepriberu niektore deti ani za mesiac..a tiez bojujem s tym papanim ked mu nedam presne kazde dve hodiny reve az sa zadúša... 😔

gumimaci
14. okt 2010

@agentkak sak ani ja sa nevazim, ani domacu vahu nemame pre istotu 😀

katrin31
14. okt 2010

@gumimaci aj ja sa bojim ako dam dole to brucho..nemam ho velke,ale mam pocit ze ta koza sa uz nikdy nevrati spat..

ellisabet
14. okt 2010

nemáte niečo dobre overene na celulitídu?

@agentkak my ho trochu oblbujeme čajikom, uvidime ako to pojde dalej. Ja ho kojim, ale aj prikrmujem nutrilonom, lebo nemám dosť mlieka a dakedy ked je hladný, ho nemám vobec. A pri každom kojeni mi vycuca oba prsniky a dakedy ešte plače, že je hladný.

elixia
14. okt 2010

Ahojte, sice sme to nakoniec potiahli az do 8.10. ale rada by som tu s vami zostala,ak vam to nevadi 🙂 ako sa vam vsetkym daari? pozeram,ze babatka vam vela priberaju 🙂 vsetky uspesne kojite? my mame problem,malo mliecka,bojujeme ostosest,stale dufam,ze sa to zlepsi...

agentkak
14. okt 2010

@gumimaci ja uz mam brucho dolu ale citim ze mam dost toho ešte v zadku a na stehnach....uz som aj poškulovala po vahe ale zas depresie si vyrabat 😀 😀 😀 a ty uz si bola aj na kontrole po šesťáku ?? už nekrvacaš ?? nam končí šestonedelie zajtra ale ja ešte špinim tak čakam až to prejde uplne...

baby a ako budete riešiť antikoncepciu ???? pre mna velka dilema za hormonalne tablety moc nejsom kvoly krčovym žilam ale zas čo ine ??

ellisabet
14. okt 2010

@kitchima takto vyzera ta perinka, dnes sme boli na kontrole, takže v noseni perinky pokračujeme dalšich 6 týždnov, ale doležite je že sa to zlepšilo.

agentkak
14. okt 2010

@ellisabet akože čajk by kojene deti nemali vobec ale občas mu cucnut dam lebo som uz zufala z toho....a kolko mu das asi naraz vypit čajiku ?????
tak ja zatial len kojim ale vyskušala som dat aj bebu na noc ze či prespi viac a mlady za pan za dve a pol hodky hore.... 🙄

a na tu celulitidu vyskušaj domaci ale overeny recept : zalej si do šalky tu soosovú kávu asi tak tri kopcovite lyžičky a vodu potom zlej cez ceditko a s tym sajrajtikom si poriadne vyšuchaj tie partie je to uplne super 😉

ellisabet
14. okt 2010