Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
akurat si pozeram vyznamy mien, neviem ale ci tomu prikladat nejaky vyznam, alebo je to vymysel
@nefertitka myslim, ze na tom nieco bude, ja mam doma Simona a Samuela a preeesne sa to hodi k ich menam.. neviem, ako je to mozne, ale funguje to 🙂
@cora41 tak potom Liana bude v pohode;) a inak tiez sa mi zda ze na moju prvorodenu to tiez sedi zcasti
a este som zabudla, vravela som lekarovi, ze mam nizky tlak a on ze nech si davam kludne denne jednu kavu, normalnu, ziadne ze slabsiu, ze to neuskodi...tak som sa zbytocne obavala coly🙂 nejde mi teraz na chut, ale ked mi pride, tak si asi budem robit, bo mam tlak 90na 60 a podobne
@nefertitka ja som citila u maxika tiez skoro neviem kde mam taku knihu co som si zapisovala ale moze tiez byt 16.tyzden a kazdy ze to neni mozne...mala som placentu vzadu tak som mimi extrem citila...a veru povoem ti ze sa mi zda ze tiez sa tam nieco deje...to tak citim posledny tyzden
@nefertitka takze maaaacik 😉 nooo vidis to skusim, ja tiez mlieko nemusim a nic podobne nemu moc...ale teraz ficim ako male decko na krupicnej kasi 😀
@penelope111
@mistrall baby mna prsia ani neboleli vobec, len bradavky mam citlivejsie ale zato kazdy vecer mi riadne nafukuje brucho ale tiez sa mi to uz zmiernuje ani mi nebyva tak zle pri vseliakych pachoch a chutiach :ˇ)
@simkarobkova môže byť 🙂 pridaj foto budeme múdrejšie, skús ešte zajtra ráno 🙂
@henriett19 Len keďže mi nieje zle som sa neskutočne rozožrala a ešte aj sladké som začala jesť čo som nejedla 😀 To sa bude krásne priberať 🙂
@nefertitka ja som začala cítiť prvé pohyby okolo 20tt a ty?
@penelope111 aj ja som sa do toho sladkeho nejako pustila dneska 😀 a tiez mi prestalo chutit...dufam, ze aj prestane nerada by som bolo ako mrochta 😀
@penelope111 Presne taketo utlmene priznaky mam aj ja, vcera som preto isla aj za gynekologom. Bala som sa, ci je vsetko OK, ci este som tehotna... Nevolnosti takmer ustupili a uz 4 dni ma pobolieva podbrusko. Urobil mi ultrazvuk a vsetko bolo v poriadku - srdiecka bili vsetkym drobcom o sto sest. Lekar povedal, ze bolesti sposobuje pravdepodobne zvacsujuca sa maternica... Predpisal mi ale Magnezium (dostat ho aj bez predpisu). Beriem ho rano a vecer - je to proti bolestiam, lekari to bezne predpisuju tehotnym...
@petrah3 no, len niekedy to s magneziom prehanaju, ja som prenasala 2 tyzdne, v nemocke mi klasickym tlakomerom namerali vysoky tlak, ktory nepotvrdil ani elektronicky, ani internista, napriek tomu mi do zili davali velke mnozstvo magnezia a potom sa cudovali, ze som sa po 2 cipkoch na zmaknutie krcka maternice a jednej vyvolavacke (cele to trvalo od piatka do nedele) prestala otvarat na 3 cm a musela som ist na cisarak, nechcem robit paniku, vsak sme len na zaciatku, len davam na vedomie aj druhu stranku magnezia
@henriett19 Akurát som to hovorila manželovi, že lepšie bolo keď mi bolo zle a nič i nechutilo lebo teraz som prežratá ale stále by som niečo jedla 😀
@petrah3 Som rada, že je všetko v poriadku takže aj u mňa to bude asi ok 🙂 Len sa zbytočne stresujem. Ty máš až tri srdiečka krásne 🙂
@penelope111 ja mam stale chut na syry, suchu salamu, natierku banovecku mnaam a nivu by som si jak dala uz sa mi slinky zbiehaju :D
@rybca No mam v blizkej rodine gynekologa, ktory mi nezavisle od mojho osetrujuceho gynekologa, tiez odporucal magnezium... Takze im uplne verim. Pochybujem ze za to, ze si sa neotvarala mohlo magnezium.... To sa dava proti bolestiam a nemalo by mat vplyv na priebeh porodu... Urcite by ti ho nezastavilo... ( a na cisarak s najvacsou pravdepodobnostou aj tak pojdem, kedze cakam trojicky) 🙂
@henriett19 Ani radšej nepíš o jedle 🙂 Lebo som prežratá ale aj tak mi sliny tečú 😀
Ahojte baby, mozem sa pridat? Ja som bola vcera na gynde, a lekar mi potvrdil ze som tehu, 6tt+5d, termin porodu mi este vychadza na august 🙂 uz bolo na UTZ vidiet aj akciu srdiecka, tak sa tesim 🙂
@rybca Magnezium nema so skratenym krckom nic spolocne... a skutocne nema ani suvis s tvojim neotvaranim sa... magnezium ti davali na vysoky tlak... ak by ti ho nedavali, mohla by si kvoli krcom upadnut do bezvedomia (preeklamsia, eklampsia,...) ... na samotny priebeh porodu magnezium vplyv nema... Skus sa opytat svojho gynekologa... Aj ked ty si zrejme presvedcena o niecom inom...
@rybca ja som mala to iste, mas pravdu, od 24tt mi tvrdlo brucho a cim dalej tym viac, tiez som bola na vysokych davkach magnezia, ci uz intravenozne alebo oralne a tiez som sa nemohla pri porode otvorit a to ani pri 3 minutovych kontrakciach, kt.trvali 10 hodin, stale som bola otvorena len na 4cm...lenze ak mi bude zas tvrdnut brucho (co bude), zas sa tomu nevyhnem a zas mam cakat taky dlhy porod?:(
magnezium sa ma vysadit tak cca 2 tyzdne pred planovanym porodom, lenze ja som zacala rodit o mesiac skor, takze som to vysadit nestihla
@henriett19 v 16tt 😉
Dobre rano baby: tak dnes som isla preventivne na sono pred tym mojim velkym buducim tyzdnovym UTZ a vsetko je v najlepsom poriadku, levik maval ruckami aj nozkami, tak sme si povedali zblizsa dobre rano🙂 som stastna prestastna 🙂 🙂 🙂 vdaka nebo 🙂

@nefertitka super!!, ja tak skoro nikdy, ale mozno teraz motyka streli 🙂